Merve Çubuktepe

Hepimizin bitmek bilmeyen retrolar ve gergin açılardan çok yorulduk… Ancak Nisan ayının bu bağlamda çok yoğun olacağını daha önce yazmıştım ve haliyle umut tacirliği yapmaya da niyetim yok. Bu yüzden haftayı incelerken bu zorlu süreci nasıl atlatır ve avantajımıza çevirebiliriz temasına odaklanacağım. http://i.hizliresim.com/nRbl5M.jpg Öncelikle Satürn’den sonra Merkür şu anda durağan duruma geçti ve 11 Nisan 2017 itibariyle retro hareketine başlayacak. Aynı gün Terazi burcunda uzun süredir gökyüzünde aktif olan Jüpiter-Uranüs-Plüton T-Kare’sini tetikleyen güçlü ve gergin bir dolunay deneyimleyeceğiz. Bu iki etkileşimi detaylı olarak ayrı yazılarda inceleyeceğim ancak özetlemek gerekirse dolunay bizi artık içimizde tutamadığımız duyguların da etkisi ile fevri hareketlerde bulunmaya zorlayacaktır. Yani bir anlık öfke ile birden işi bırakmak, kızdığınız bir kişi ile basit bir sebep sonucunda ilişkiyi kalıcı olarak koparmak gibi radikal hareketlere karşı eğilimimizin olması mümkün. Haritada çok özel koşullar desteklemediği sürece bu tür hareketlere karşı direnmekte fayda var diye düşünüyorum. Zira zaten tüm gezegenler tersine gidiyor, siz neden Mersin’e gidesiniz… :) Velhasıl şu anda haritanızda özellikle Merkür retro konumda değilse hayati kararları en azından retro bitiş tarihi olan 3 Mayıs 2017’ye kadar ertelemek iyi olabilir.

Şu anda üzerinde bulunduğumuz zemin oldukça hareketli, yani adeta Super Mario gibi oradan oraya zıplayarak ya da güvenli bulduğumuz bir yerde durağan konumda bulunarak bu belirsiz süreci iyi yönetmemiz gerekiyor. Sadece kötü şeyler olmuyor elbette, neyse ki 15 Nisan 2017’de Venüs tekrar ileri hareketine başlayarak en azından duygusal ve maddi konularla ilgili biraz nefes almamıza yardım edecek.

Haftanın özetine geçmeden bu hafta içerisinde nelere odaklanabiliriz özetleyelim:

  • Şu anda hissettiklerim anlık bir etki mi, bir süredir bastırdığım duygular tetiklendiği için mi sabırsızlık hissi içerisindeyim?

  • Almak istediğim kararı mantıksal düzlemde enine boyuna inceledim mi? Yoksa “Kervan yolda düzülür, ne olacaksa olsun” diye mi düşünüyorum?

  • Beni içeriden çok zorlayan gergin bir duygu var, bu yüzden agresif hissediyor ve bunu dışavurmak istiyorum. Ancak bunu yaparsam bu davranışın uzun vadede hayatımdaki etkileri neler olur?

  • Hayatıma ahenk ve huzur getirmek adına ben neler yapabilirim? Gerçekten tüm olasılıkları inceleyip, tüm çözüm yollarını denedim mi?

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 10.04.2017: Yeni haftaya Ay Terazi burcundayken başlıyoruz. Dolunaya hazırlık… Gün içerisinde Ay öğlen saatlerinde önce Juno ile gergin açı yapacak; akabinde öğleden sonra Jüpiter ile kavuşacak. Duygusal açıdan hassasiyet ve alınganlık artabilir, Ay ve Jüpiterin kavuşum halinde olması esasen bu etkiyi doğru kullanabilirsek hem içsel olarak hem de çevremize huzur ve ahenk yayabileceğimizi gösteriyor. Bu duyguya odaklanmakta fayda var; özellikle Yay, Aslan, Kova, İkizler ve Terazi burçları bu etkiyi olumlu kullanabilir. Hemen kızmak yerine soru sormak, karşımızdakini anlamaya çalışmak çok önemli. Ancak kısa bir süre sonra Ay Plüton ile gergin açı yapmaya başlayacak, Jüpiter büyüten bir etkiye sahip olduğu için duygusal tepkilerimiz de olumlu ya da olumsuz aynı oranda büyüyebilir. Sakin ol, sinirlerine hakim ol diyerek günü özetleyebiliriz.

Salı 11.04.2017: Merkür retro hareketine başlıyor. Boğa burcunda kısa bir süre geri gidip akabinde Koç burcuna geçiş yapacak. Bu etkinin detaylarını ayrı bir yazıda inceleyeceğim ama malumunuz Merkür retro dönemi uyarılarının hepsi 3 Mayıs 2017’ye kadar geçerli. Verilerinizi yedeklemekte fayda var, elektronik aletlerde bozulmalar, yolculuk planlarında aksamalar vb görülebilir. Ayrıca Merkür iletişim fonksiyonunu temsil ettiğinden yanlış anlaşılmalar, hatalı demeçler ve tepkiler gündemi işgal edebilir. Ve sabah saatlerine Terazi burcunda Dolunay gerçekleşiyor. Kolay bir dolunay değil, zaten malumunuz Dünya çıldırmış durumda her gün başka bir zorlu gelişme ile uyanıyoruz. Her an her şey olabilir, gündem çok hızla değişebilir. Dolunay anında Ay ile olumlu açı Satürn’den geliyor. Yani o pek kızdığımız ve bizi zorlayan gezegenin mesajları aslında çözüm olabilir: Kararlılık, disiplin, soğukkanlılık ve büyük resmi görerek bütünün hayrına hareket etmek. Dolunay esnasında en çok zorlanacak grup öncü burçlar Koç, Yengeç, Oğlak ve Terazi olacak. (Özellikle de 16-26 derece arasında) Diğer yandan dolunay etkisini en iyi Yay, Aslan, İkizler ve Kova burçları kullanabilir. Önemli kararlar alabilir ve hayata geçirmek adına yol haritasını çizebilirsiniz. Ay, 21:19 itibariyle burç değiştirmek üzere boşluğa giriyor. Dolunayın kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkilerini buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Çarşamba 12.04.2017: Dolunay sonrasında biraz nefes alma vakti… Akrep burcuna geçiş yapıyor. Bugün daha durgun, içsel açıdan yoğun hissedebiliriz. Ay-Merkür arasındaki karşıt açı zihinsel anlamda çok aktif olmamızı ve meseleleri enine boyuna tartmamıza vesile olabilir. Tabii bunları saplantıya dönüştürmemek şartıyla! Ay’ın kuzey ve güney ay düğümleri ile olumu açısının yanı sıra Neptün ile olumlu bağlantı kurması adeta içimize dönüp biraz sakinleşerek huzur bulabileceğimizi, sezgisel anlamda kuvvetlenme ve anlayış duygusunun artacağına işaret ediyor. Bugün esasen içsel çözümlemeler yapmak, eğer ilgileniyorsanız ruhsal çalışmalar yapmak açısından güzel bir etki var. Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Başak, Oğlak ve Boğalar bu etkiden en iyi şekilde faydalanabilir.

Perşembe 13.04.2017: Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor, önce Juno sonra da Plüton ile olumlu açı yapıyor. Bugün daha dengeli, ve güzel bir etkileşim söz konusu diyebiliriz. Daha affedici, anlayışlı ve yapıcı hissedebilir; aynı zamanda fikirlerimizi etkin şekilde ortaya koyarak somut adımlar atabiliriz. Bugün bir fikri savunmak, güçlü bir kişiden destek almak adına da ideal bir ortam mevcut. Duygusal açıdan da özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Başak, Oğlak ve Boğalar bugün olumlu etkiler altındalar, Merkür’ün retro olduğunu unutmamak koşuluyla dikkatli bir şekilde sorunlar varsa çözmek adına yapıcı adımlar atılabilir. Sadece Ay-Mars karşıtlığı aktif olduğundan ve en önemlisi Mars; Algol ve Capulus sabit yıldızları ile kavuşumda olduğundan sakarlık ve dikkatsizliklere sabit burçlar Boğa, Kova, Aslan ve Akrepler özellikle dikkat etmeli; boynunuzu korumayı unutmayın.

Cuma 14.04.2017: Ay saat 13:27’ye kadar boşlukta. Bildiğiniz gibi Ay boşlukta olduğu için bugün Ay’ın burç değiştirerek Yay burcuna geçişine kadar bu zaman dilimi içerisinde önemli bir görüşme yapmamak, bir işe başlamamakta fayda var. Bitmemiş işlere odaklanmak ve biraz akışa bırakarak sakin davranmak önemli. Ay boşluk evresinden sonra Yay burcuna geçiş yapıyor. Ay-Venüs ve Ay-Kiron arasındaki olumlu açılar duygusal açıdan güzel ve olumlu bir etkiye işaret ediyor. Günün en önemli göksel olayı ise Güneş-Uranüs kavuşumu. Bugün enerjimiz çok yükselebilir, yaratıcılık ve özgürlük duygusu tavan yapabilir. İçinizdeki çılgın dışarı çıkmak isteyecektir. :) Tabii abartıdan kaçınmak önemli. Bu canlandırıcı açıdan en çok ateş ve hava grubu burçları Yay, Aslan, Koç, Terazi, Kova ve İkizler olumlu faydalanabilir.

Cumartesi 15.04.2017: Haftanın en olumlu gelişmelerinden birine geldik. Venüs ileri harekete geçiyor. Duygusal açıdan en azından bir rahat nefes almaya başlayacağız. Tamam Merkür geri harekette haliyle daha sığınaklardan çıkma vakti gelmedi ama Venüs’ün şu anda yüceldiği Balık burcundan ileri hareketine başladığını da unutmamak lazım. Özellikle 24-29 derecelerde Boğa, Yengeç, Balık, Oğlak ve Akrep burçlarında kişisel gezegenleri ya da yükseleni olanlar için özellikle olumlu bir etki mevcut. Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor, Neptün ile gergin açı yapacak. Yani bugün özellikle değişken burçlar Yay, İkizler, Başak ve Balıklar dikkatsizlik ve aldanmalara açık olabilir, hülyalara dalabilirler; uyanık olmakta fayda var.

Pazar 16.04.2017: Ve geldik haftanın son gününe… Ay halen Yay burcunda ve öncelikle Jüpiter ile olumlu açı yapıyor. Akabinde Uranüs ve Güneş ile olumlu irtibat halinde. Yani enerjisi yüksek ve canlı bir akış söz konusu. İyimserlik, yaratıcılık ve harekete geçme etkisi yüksek. Özellikle de hava ve ateş grubu burçları Yay, Aslan, Koç, Terazi, Kova ve İkizler bu etkiden en iyi şekilde faydalanabilir. Sadece Ay-Venüs ve Ay-Kiron arasındaki gergin açılar değişken burçlar Yay, İkizler, Başak ve Balıkların duygusal konulara bugün pek yaklaşmamasına işaret ediyor; zira kalp kırıklıkları ya da duygusal açıdan yaralanmalara açık bir etki var. Malum bugün referandum günü, vatandaşlık görevinizi yerine getirerek oyunuzu kullanmayı lütfen unutmayın. Ülkemizin geleceği adına en faydalı ve iyi ne ise gerçekleşmesi, ve güzel günler görmemiz dileğiyle. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İyi haftalar,
Merve Dirağ