Merve Çubuktepe

Bu hafta özellikle böyle bir başlık kullandım zira gökyüzünün en güzel açılarından biri olan Güneş-Jüpiter kavuşumu kesinleşiyor. 12 Nisan 2023’te Güneş ve Jüpiter ikilisinin haritamızın Koç burcundaki alana neresi ise oraya teması ilgili bölgede şans, bereket ve iyileşme duygusunu bir araya getirecektir. Tutulmalar öncesi kendimizi toplayabilir ve daha iyi hissedebiliriz. Bu iyicil tesir tüm hafta etkili olacak, önemli konuları ele almak adına güzel zamanlar. Diğer yandan flört sezonu resmen açılıyor zira Venüs 11 Nisan 2023’te ele avuca sığmaz ikizler burcuna geçiş yapacak. Bol muhabbet, ikilemler, kafa karışıklığı, bol mizah ve heyecan. Venüs’ün yapacağı bazı açılar sebebiyle iniş çıkışlar, tutku, tv dizileri tadında olaylara da tanık olabiliriz. :) Özetle Venüs yazın ve aşkın gelişini yavaş yavaş hissettirmeye başlayacak ve 7 Mayıs 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Gökyüzü etkilerini daha detaylı inceleyelim. Venüs 11 Nisan 2023’te İkizler burcunda giriş yapıyor. Aşkta girişken, flörtöz, konuşkan, kendimizi sözlü ve güçlü ifade edebilen bir sürece adım atıyoruz. İlişkilerde zekâ ve entelektüel kapasite çok önemlidir; bu konularda uyumsuzluk ileride sıkıntı oluşturabilir. Bu dönem, bir kişiye ömür boyu bağlayıcı söz vermek zor olabilir. İki kişi arasında kalınma ihtimali vardır. Kaçamaklar, laf oyunları, aldatmalar bu dönemde daha sık görülebilir, dikkat. Venüs 7 Mayıs 2023’e kadar bu burçta kalacak.

11 Nisan 2023’te Venüs-Plüton Üçgeni kesinleşecek. Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

12 Nisan 2023’te Güneş-Jüpiter Kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı finansal konularda şansa işaret eder. Bir şeyler almak, satmak, gelir artışı, iş başvurusu, iş bulmak veya kurmak; bir yerden destek almak ve eğitime başlamak gibi konular adına pozitif bir etkileşim. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

14 Nisan 2023’te Venüs-Satürn Karesi kesinleşecek. Duygusal blokajlara son derece açık bir tesir. Gerek karşımızdaki kişilerden istediğimiz yakınlık veya sıcaklığı göremeyebilir ya da bizzat kendimiz duygusal yönümüze daha uzak hissedebiliriz. Bu dönemler tüm insan ilişkilerinde geçici bir soğukluk yaratabilir, koşulları çok zorlamamak ve sürekli iletişim talebinde bulunmamakta fayda vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 10.04.2023: Herkese iyi haftalar! Bugün Ay Yay burcunda sakin ve keyifli bir şekilde yoluna devam ediyor. Saat 16:51’de Uranüs-Juno kavuşumu devrede. Bu hafta sürpriz beraberlik, evlenme ve boşanma haberleri duyabiliriz. Hızlı kararlar verirken dikkat edelim derim. Akşam saatlerine doğru günün en huzurlu anlarındayız saat 18:27-20:27 arasında Ay-Chiron üçgeni devrede ve her türlü ruhsal çalışma için çok uygun. Günün Sabian sembolü “Kış günü parkta kuğu besleyen bir genç kız.” Bu sembol korunmaya ihtiyaç duymanın bir zayıflık olmadığını bize hatırlatır. Ve özellikle bu dönemlerde iyilik yap iyilik bul düsturunun daha güçlü çalışacağına dair haber verir. Daha büyük bir gerçeği aramak için yola çıkma zamanıdır. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 11.04.2023: Ay sabaha karşı güzel açılar yaptıktan sonra haftanın en önemli gökyüzü olayı gerçekleşiyor. Saat 06:46’da Venüs İkizler burcuna geçiş yapıyor. Aşkta girişken, flörtöz, konuşkan, kendimizi sözlü ve güçlü ifade edebilen bir sürece adım atıyoruz. İlişkilerde zekâ ve entelektüel kapasite çok önemlidir; bu konularda uyumsuzluk ileride sıkıntı oluşturabilir. Bu dönem, bir kişiye ömür boyu bağlayıcı söz vermek zor olabilir. İki kişi arasında kalınma ihtimali vardır. Kaçamaklar, laf oyunları, aldatmalar bu dönemde daha sık görülebilir, dikkat. Venüs 7 Mayıs 2023’e kadar bu burçta kalacak. Bu geçişten hemen sonra Venüs-Plüton üçgeni de devreye girecek. Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Bu açıdan sonra Ay saat 12:48-19:32 arasında boşlukta kalacak, saat 19:33’te boşluktan çıkıp Oğlak burcuna geçiş yapacak. Günün Sabian sembolü “Güçle alevlenmiş boksör ringe adım atıyor.” Bu sembol fiziksel gücün önemini gösterir ve gelişmesi konusunda bize hatırlatma yapar. Fiziksel gücün yüksek olması ve kendini savunmayı bilmek doğru anda hayat kurtarıcı olabilir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 12.04.2023: Haftanın en iyicil ve şanslı açılarından Güneş-Jüpiter kavuşumu saat 00:06’da kesinleşiyor. Bu açı kalıbı özellikle finansal konularda şansa işaret eder. Bir şeyler almak, satmak, gelir artışı, iş başvurusu, iş bulmak veya kurmak; bir yerden destek almak ve eğitime başlamak gibi konular adına pozitif bir etkileşimdir. Eğitim, hukuk ve ticari konularda; hatta bireysel şans konusunda da ziyadesiyle destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Oğlak burcunda yolculuğunda devam ediyor ve saat 09:02-13:02 arasına dikkat, Ay-Mars karşıtı gerilim ve çatışmayı arttırabilir. Günün en iyicil, imza ve görüşmelere uygun, anlaşmaya açık zamanı ise 13:34-17:34 arasında etkin olacak Ay-Merkür üçgeni. Günün Sabian sembolü “İstenilen her şeyin bahçesine açılan kapı.” Bugünkü Güneş-Jüpiter kavuşumu ile Sabian sembolü çok güzel bir kontrast yapmış. Bu sembol neşe, mutluluk ve şansı hissetmekle ilgilidir. Sadece mutluluğu bulmak adına kısa yollara sapma heyecanına kapılmak yerine doğru rotayı izlemek önemlidir. Bu olduğunda kapı da açılacaktır. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 13.04.2023: Ay saat 11:11’de Güneş ile kare açı yapıyor ve Son Dördün fazına adım atıyoruz. Bu fazda içsel çatışmalar görülebilir, kişi duygu ve mantık arasında kalabilir. Aynı zamanda kendimizi dış dünyaya ispat etme arzumuz artar. Ay saat 16:15’te Neptün ile olumlu açı yaptıktan sonra boşluğa giriyor ve saat 16:16-22:42 arasında uzun bir süre boşlukta. Ve 22:43’te boşluktan çıkıp 23:11’de Kova burcuna geçerek Plüton ile kavuşuyor. Büyük ve köklü bir değişim için bu açı kalıbı önemli bir tetikleyici olabilir. Günün Sabian sembolü “Yazlık elbiseli bir kadın değerli ve örtülü bir yük taşıyor.” Bu sembol masumiyet ve naifliğin yürek ısıtan güzelliğini bize hatırlatır. Zarafet ve incelik her zaman büyük erdemlerdir. Bu erdemler bizi olgunluğa taşır. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 14.04.2024: Ay Kova burcunda uyumlu açılarla gün boyunca yola devam ediyor, ancak saat 18:38’de haftanın gergin açılarından biri olan Venüs-Satürn karesi devreye girecek. Duygusal blokajlara son derece açık bir tesir. Gerek karşımızdaki kişilerden istediğimiz yakınlık veya sıcaklığı göremeyebilir ya da bizzat kendimiz duygusal yönümüze daha uzak hissedebiliriz. Bu dönemler tüm insan ilişkilerinde geçici bir soğukluk yaratabilir, koşulları çok zorlamamak ve sürekli iletişim talebinde bulunmamakta fayda vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün geri kalanında Ay saat 19:15-23:15 arasında Merkür ile kare sert açıda olacağı için özellikle bugün problemli duygusal konuları masaya yatırmamakta fayda var. Oturup düşünmek daha iyi olabilir. Günün Sabian sembolü “İçe doğru uçuşan bir bereket perdesi.” Bu sembol bir çabayı ortaya koymak adına gereken iyi niyeti temsil eder. Ancak her şeyin bir zamanı vardır. Kişi önce kendini korumalı ve ruhsal olarak kendini güvene almalıdır. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 15.04.2023: Herkese iyi haftalar! Ay Kova burcundaki yolculuğunun son demlerinde keyifli açılarıyla hafta sonunu etkiliyor. Ay saat 12:35’te Jüpiter, 17:15’te Güneş ile altmışlık olumlu açı yapacak sonra da boşluğa girecek. Bu sebeple günün en şanslı zamanları 10:15-17:15 arası diyebiliriz. Her türlü önemli işimizi bu aralığa denk getirebiliriz, özellikle finans ve bereket odaklı konular, seyahatler için çok güzel bir açı kalıbıdır. Ay günün geri kalanında boşlukta kalacağı için günü rölantide geçirebilir, önem sırası daha geride olan işlere odaklanabiliriz. Günün Sabian sembolü “Çift anlamlı sözler iç ve dış manayı ortaya çıkarır.” Bu sembol bireyin içsel ve dışsal unsurları arasında oluşan doğal ve akışkan iş birliğini simgeler. Ayrıca ruhsal yönümüzü güçlendirmenin yanı sıra kültürel yönümüzü de güçlendirmemiz önemlidir. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 16.04.2023: Ay saat 00:56’da boşluktan çıkarak Balık burcuna geçiş yapıyor. Ay sabah saatlerinde 07:57’de Satürn ile kavuşum yaparak odaklı ve ciddi bir enerji oluşturacak. Akşam saatlerinde Ay-Mars üçgeni 19:48’de devreye giriyor. Bu evreyi özellikle spor, efor gerektiren çalışmalar için kullanabiliriz. Ve saat 20:07’de Ay-Güneş 45’liği devreye girerken Balzamik Ay fazına adım atıyoruz. Bu faz Güneş tutulmasından önceki Balzamik faz ve bu yüzden çok güçlü. Üstelik Balık burcunun ruhsal enerjisi de var. Her türlü ruhsal çalışma, bir şeyleri bırakmak, zararlı bir şeyi sonlandırmak ve bağ kesmek adına çok çok güçlü tesirler devrede olacak. Günün Sabian sembolü “Bir adam servetinden vereceklerinin heyecanı ile dolu”. Hazır Balzamik faz devrede iken bir hayır yapmak, bağış yapmak veya sadaka vermek çok iyi olabilir. Bu eylemler paylaştıkça daha da gelen şükür ve bereket duygusu oluşturacaktır. Ay Fazı: Balzamik. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe