Begüm Minkis

Kritik gelişmelere gebe bir haftaya giriyoruz. Venüs Oğlak burcunda geri hareketine devam ederken Merkür de 15 Ocak 2022 itibariyle Kova burcunda geri pozisyona geçiyor. İki içsel gezegenin aynı anda retro süreçlerini deneyimlememiz geçmişin daha önemli bir hale gelmesine sebep olurken mevcut istikametimiz veya yöntemlerimizin tekrar masaya yatırılmasına vesile olacak. Ancak 16 Ocak 2022 Güneş ve Plüton kavuşumu haftaya damga vururken bazı kişilere adeta ecel teri döktürebilir. Gücümüzle irademizle sınanacağımız ve yeni atılan adımların bizleri geri dönüşü olmayan bir yola sokabileceğini de unutmadan bu önemli eşiği kontrollü bir şekilde yönetmek gerekecek.

Merkür ve Venüs retro hareketlerinin aynı anda aktif olacağı bir süreçten geçecek olmamız göksel işaretlerin bizleri uyardığının, farkındalığımızı arttırmaya çalıştığının bir işareti olarak yorumlayabiliriz. Ortada herhangi bir alanda yalan ve yanlışlarla dolu bir durum var ise farkına vararak önemli değişiklikler gerçekleştirmek isteyebiliriz.

Geçmişle ilgisi olmayan sıfırdan girişimler için çok uygun bir hafta diyemeyiz. 11 Ocak 2022 Güneş ve Neptün altmışlığı gerçekleşecek. 12 Ocak 2022 Mars ve Neptün karesi kesinleşecek. Olağanüstü düşünceler, güçlü bir hayal gücü ve yaratıcılık ile hedeflere ulaşma fırsatını gösteriyor ancak eylemlerde aşırıya kaçmadan ölçüyü tutturmak kaydıyla. Mars Yay burcunda olduğundan göçmen, gayrimüslim ve yabancılarla ilgili gündemler masaya yatabilir. Medya ve TV sektöründe teknik sorunlar konuşulabilir.

İletişim evrelerinde ciddi tıkanıklık ve yanlış anlaşılmaların olabileceği tehlikeli günler de bulunuyor bu hafta. 13 Ocak ve 14 Ocak günlerinde Merkür Kova burcunda tüm gün Durağan vaziyette olacak. Özellikle bu günlerde konuşmalarımıza, kime ne söz verdiğimize çok dikkat etmeliyiz. Kalıcı bir forma dönebilir ve ileride pişman olsak da geri alamayarak zaman kaybı yaşayabiliriz. 15 Ocak 2022 itibariyle Kova burcunda Merkür retrosu başlıyor.

Bu süreçte kova burcunda ve hali hazırda Satürn ile kavuşumda Merkür’ün geri hareketi koşullarımızda büyük ve kalıcı değişimlere işaret edebilir. Geçmişte karar alınan ve uygulamaya konulamamış konularda bilhassa şifa verici nitelikte olacak. Sanal ortamlar, teknik hizmetler, tıp sektörü ve genetik, kripto paralar ile ilgili retro etkisi ile gündemler yoğunlaşabilir. Yeni buluşlar ortaya çıkabilir. Merkür retrosunun hali hazırda Kova burcundaki Satürn ile temas kurması kısıtlama, gerileme ve baskı gibi unsurları ilk olarak akla getirmektedir. Global çapta yaygın ve sık kullanılan sitelere (youtube vb.) yeni yasaklar gelebilir. Normalde bedava olarak kullandığımız şeylerin ücrete tabi tutulduğunu görebiliriz. Hafta içinde bu konu ile ilgili bir yazı yayınlayacağız.

Merkür retro takvimine kısaca göz atalım:
Merkür Durağan Konumda: 13 Ocak 2022 saat 14:42 (10 derece Kova)
Merkür Retro Konumda: 15 Ocak 2022 saat 14:42 (10 derece Kova)
Merkür Retro Oğlak Burcunda: 26 Ocak 2022 saat 06:04 (29 derece Oğlak)
Merkür Durağan Konumda: 3 Şubat 2022 saat 07:43 (24 derece Oğlak)
Merkür İleri Harekette: 5 Şubat 2022 saat 07:43 (24 derece Oğlak)

16 Ocak 2022 Güneş ve Plüton kavuşumu kesinleşecek. Tüm hafta içinde etkisinin maksimum düzeyde hissedilecektir. Güç savaşları sahneye çıkacak ve kişisel yaşantılarımızda dip bucak temizlik yapacağız. Global çapta yönetimlerin el değiştirmesi mümkün. İflas, ölüm, hastalık haberleri ve istifaların sık yaşanabileceği bir hafta. Hava şartları daha da soğuyabilir ve eksi dereceleri görmeye başlayabiliriz. Yanlış yapılar ve kalıntıları ortadan kaldırmak istiyorsak bu göksel etkileşim elbette bir fırsat da olabilir. ‘’Su kaynarken patatesi yumuşatır ama yumurtayı sertleştirir. Asıl mesele içinde bulunduğumuz şartlar değil, bizim ne olduğumuzla alakalıdır.’’ sözü bu kavuşumun olası bireysel etkilerini oldukça açıklamaktadır.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 10.01.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Koç burcunun son demlerinde ilerlemeye devam ediyor. 10:22’de Ay-Plüton karesi kesinleşecek. Endişeli biçimde haftaya başlayabiliriz. Bencilce hareketlerden kaçınarak daha uyum içinde olmaya özen göstermemiz gerekebilir. Ay 10:22-17:46 arasında boşlukta olacak. Gün ortası boşlukta olacağından çok verimli bir günden söz edemeyiz. Normalde gelmesi gereken haberlerde aksama yaşanabilir. Ayak işlerini yapmak, ortalığı toparlamak ve kafa dinlemek iyi olabilir. Önemli görüşmeler ve adımları ertesi güne bırakmak daha faydalı olabilecek. 17:46 itibariyle Ay Boğa burcuna geçiş yapıyor. Parasal mevzular, üretim ve kararlılık gerektiren konularda başarılı zamanlar başlıyor. Beden ve ruh sağlığımızla daha çok ilgilenebiliriz. 22:47’de Ay-Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. Maddi ve manevi açıdan genişleme görülebilir. Neşeli ve pozitif hissetmemiz mümkündür. Öte yandan beklenen haberler ulaşabilir. Akşam saatleri günün en verimli zamanları olarak gözüküyor. Aile ve sevdiklerinizle verimli vakitler geçirebilirsiniz. 23:42’de Ay-Satürn BiNoville açısı da kesinleşeceğinden iş fırsatları yakalanabilir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 11.01.2022: Ay tüm gün Boğa burcunda ilerlemeye devam edecek. Güvenlik alanlarımız, maddi koşullarımız çok önemli olmakla beraber bu temalarda ister istemez sürprizler de bizleri bekleyecek. 01:23’te güne başlamamızla beraber Venüs-Jüpiter 45’lik yarım kare açısı kesinleşecek. Gece saatleri yeme içmeyi, harcamaları abartmamak iyi olabilir. 06:27’de Güneş-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Otorite figürlerinden, güçlü insanlardan merhamet görmek, yardımlaşmak söz konusu olabilir. Gün içinde devlet işlerinde zamlar, para piyasaları ve verilecek yardımlar da sansasyonel bir etki yaratabilecek. 15:21’de Ay-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Gün ortasında beklenmedik koşullar, elektrik kesintileri, ek masraflar üzerimizde olabilir. Ummadık kapıların açılması ve finansal avantaja geçmemiz mümkün. Maddi ve manevi kayıp yaşamamak için temkinli olmak gerekebilir. 18:49’da Mars-Neptün Quintile açısı, 19:53’te Ay-Satürn karesi kesinleşecek. Akşam saatlerinde verilen yardım ve desteklerin üzerimizde duygusal yük oluşturması mümkün. Her şeyin bir bedeli olduğunu unutmamak gerekecek bir gün yaşayabiliriz. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 12.01.2022: Ay tüm gün Boğa burcunda hareket etmeye devam edecek. Haftanın en şanslı günlerinden birindeyiz. 03:33’te Ay-Venüs üçgen açısı verimli bir uyku sunabilir. 11:38’de Ay-Neptün altmışlığı sabah saatlerinde pozitif, neşeli, hayalperest bir ortam sunabilir. İnsanlarla sabah ve öğlen saatlerinde bolca empati kurmamız mümkün. 12:19’da Ay-Mars 150’lik açısı öğlen saatleri planların aniden değişebileceğine neden olabilir. Eylemlerimiz ve ruhsal ihtiyaçlarımız arasındaki dengesizlikler olabilir. Doğru zamanda doğru yerde olmadığınızı fark edebilirsiniz. 14:19’da Ay-Güneş üçgen açısı kesinleşecek. İlk dördün fazının en verimli zamanlarını yaşıyor olacağız. Olası bir sorunda çözüm tahminden daha kolay içinde gelebilir. 15:41’de Ay-Jüpiter BiNoville açısı kesinleşecek. Akşam saatlerine doğru iyice rehavete düşebiliriz. Kazanmak istesek de gösterdiğimiz çaba taleplerimizle eş değerde olmayabilir. Otorite figürleri ile ortak karar almak zorlaşacağından pek iş güç değil daha çok keyifli eğlencelerden alınan verimi yükseltecek bir gün diyebiliriz. Evde vakit geçirmek, yemek içmek veyahut sanatsal işlerle ilgilenmek için öğlen saatleri çok uygun. 22:38’de Ay-Plüton üçgen açısı gerçekleşerek Ay boşluğa giriyor. Günün geri kalanında da böyle olacak. Psikolojik, okült, ezoterik alanlarda kendinizi geliştirmek için verimli olabilir. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 13.01.2022: Ay Boğa burcunda boşlukta güne başlıyoruz. 03:52’de Ay Kuzey Ay Düğümü kavuşumu etkin olması gece ve sabah saatlerinde kadersel gelişmelerle karşılaşabileceğimize işaret etmektedir. 06:07’de Ay İkizler burcuna geçerek boşluktan çıkacak. Gün boyunca iletişim süreçleri çok önemli. Zihnimizi susturmamız kolay olmayabilir. Sessizlikten pek hoşlanmayabiliriz. Kendimizi doğru açıklamak, mail atmak ve başvurular için uygun. Teknoloji ve sosyal medya konularında yeni fikir ve icraatler devrede olabilir. 08:38’de Mars-Satürn Septile açısı kesinleşecek. Sabah saatlerinde otorite figürleri ile yanlış anlaşılmalar görülebilir. 09:57’de Güneş-Jüpiter Novile açısı zorlu etkilere koruyuculuk getirebilir. Problemler büyümeden çözülebilir, hatalar telafi edilebilir ve güçlü insanlardan destek görebiliriz. 12:24’te Ay-Jüpiter karesi kesinleşecek. Abartı düşünceler ve davranışlar içine girebiliriz. Çok konuşabilir, baş ağrıtabilir ve geveze insanlardan da rahatsızlık duyabiliriz. Şans ve fırsatları görmek için daha çok çaba sarf etmek gerekebilir. 14:42’de Merkür ileri hareketten durağan konuma geçiş yapıyor. Tüm gün bu şekilde hareket edecek. Akşam saatlerinde riskli kararlar almaktan kaçınmamız iyi olabilir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 14.01.2022: Ay İkizler burcunda tüm gün hareket etmeye devam edecek. İkizler burcunun yöneticisi Merkür de durağan konumuna tüm gün devam edecek. İlişkilerde, ticarette, öğretmenlerle ilişkimizde, konuşmalarımızda çok temkinli olmamız gereken bir gün. Sinir sistemimiz de hassas olabilir. Uykuya dalmakta zorluk görülebilir. 03:09’da Ay-Merkür üçgen açısı ile gece saatlerinde kitap okumak, araştırmalar, seyahatler ve yazı yazmak gibi konularda fayda sağlayabilir. Pratik fikirler sabah saatlerinde işimize çok yarayabilir. Doğru kelimeleri kullanarak sorunları çözebiliriz. 09:25’te Ay-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Kariyere ile ilgili güzel ve kalıcı olmaya aday gelişmeler içinde olabiliriz. Önemli toplantılar düzenlenebilir. 13:45’te Ay-Venüs 150’lik açısı kesinleşecek. Gündüz spontan buluşmalar, sürpriz karşılaşmalar yaşanabilir. Beklenmedik kişilerden, eski ilişkilerden ve arkadaşlıklardan haber alabilirsiniz. 19:49 Ay-Güneş ve 23:40’da Ay-Plüton BiQuintile açıları akşam saatlerini daha dengeli kılmaktadır. Fikirlerimizi dönüştüren değiştiren olaylara şahitlik edebiliriz. İnsanlar üzerinde daha etkili olabildiğimiz, iz bıraktığımız zamanlar olabilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 15.01.2022: Herkese iyi haftasonları! Ay İkizler burcunda hareket etmeye devam ediyor ve Merkür halen durağan vaziyette. Hassas olmamız gereken süreçler halen devam etmekte. Günün ilk açısı 00:50’de Ay-Neptün karesi olacak. Yalanlar ve yanıltıcı olaylar ortaya çıkabilir. 05:21’de Ay-Mars karşıt açısı kesinleşerek boşluğa gireceğinden gergin bir gece geçirebiliriz. 05:21-19:10 arasında neredeyse tüm gün Ay boşlukta olacak. Kendimize nadasa bırakmamız ve mevcut olayları iyi gözlemlememiz gerekebilir. Sabah saatlerinde fikir ayrılıkları ve tartışmalar çok görülebilir. 09:10’da Ay-Güneş 150’lik açısı kesinleşeceğinden ilişkilerde dengesiz tutumlar, sözlerin tutulmaması, planların ertelenmesi gibi tuhaf gelişmelerle karşılaşabiliriz. 10:45’te Ay-Merkür 45’lik yarım kare açısı da iletişime de zarar veriyor. 14:42’de Merkür Kova burcunda geri hareketini başlatıyor. 5 Şubat 2022’ye kadar geri hareket devam edecek. Kova burcunda ve hali hazırda Satürn ile kavuşumda Merkür’ün geri hareketi koşullarımızda büyük ve kalıcı değişimlere işaret edebilir. Geçmişte karar alınan ve uygulamaya konulamamış konularda bilhassa şifa verici nitelikte olacak. Sanal ortamlar, teknik hizmetler, tıp sektörü ve genetik, kripto paralar ile ilgili retro etkisi ile gündemler yoğunlaşabilir. Yeni buluşlar ortaya çıkabilir. Merkür retrosunun hali hazırda Kova burcundaki Satürn ile temas kurması kısıtlama, gerileme ve baskı gibi unsurları ilk olarak akla getirmektedir. Global çapta yaygın ve sık kullanılan sitelere (youtube vb.) yeni yasaklar gelebilir. Normalde bedava olarak kullandığımız her şey ücretlenebilir. 19:10 itibariyle Ay Yengeç burcuna geçerek boşluktan çıkacak. Akıl ve mantığın yerini daha duygusal koşullar, aile temaları alabilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 16.01.2022: Ay tüm gün Yengeç burcunda hareket etmeye devam edecek. Haftanın en kazançlı günlerinden birindeyiz. 02:30’da günün ilk açısı Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşecek. Ruh halimiz pozitif olabilir. Stres seviyemiz büyük ölçüde düşebilir. Kendimizi duygusal, alıngan hissedebilir insanları yanlış anlamaya meyilli olabiliriz. 16:57’de Ay-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. Olumlu anlamda sürpriz gelişmelerle karşılaşmamız olası. Aile ve sevdiklerimizle haberleşebilir, hasret giderebiliriz. 17:50’de haftanın önemli etkileşimlerinden olan Güneş-Plüton kavuşumu kesinleşecek. Güç savaşları sahneye çıkabilir ve kişisel yaşantımızda dip bucak temizlik yapacağız. Global çapta yönetimlerin el değiştirmesi mümkün. İflas, ölüm, hastalık haberleri ve istifaların sık yaşanabileceği bir hafta. Hava şartları daha da soğuyabilir ve eksi dereceleri görmeye başlayabiliriz. Yanlış yapılar ve kalıntıları ortadan kaldırmak istiyorsak bu göksel etkileşim elbette bir fırsat da olabilir. ‘’Su kaynarken patatesi yumuşatır ama yumurtayı sertleştirir. Asıl mesele içinde bulunduğumuz şartlar değil, bizim ne olduğumuzla alakalıdır.’’ sözü bu kavuşumun olası bireysel etkilerini oldukça açıklamaktadır. 22:42’de Ay-Satürn 150’lik açısı akşam saatlerinde öngörülemez koşullar, ayrılık kararlarını gösterebilir. 23:50’de Ay-Venüs karşıtlığı kesinleşeceğinden kendimizi değersiz yalnız ve anlaşılamıyor hissetmeye daha eğilimli olabiliriz. İlişkilerde fazla duygusal davranışlarımız ve bağımlılıklarımız sorun yarabilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle
Begüm Minkis