Merve Çubuktepe

Bu hafta açısal anlamda oldukça sade bir tablo ile karşı karşıyayız. Haftalık Ay açıları haricinde gökyüzündeki yerleşim sakin durumda. Majör açılar varlıklarını sürdürürken Aslan dolunayı sonrasında oluşan güçlü ve canlandırıcı enerjiyi doğru şekilde kullanmaya odaklanacağız. Aslan dolunayı özgüven, enerji artışı hatta patlaması getirebilir. Yapısı sebebiyle motivasyon etkisi yüksek ancak bir yandan da egomuza da dokunuyor. Yani dolunay sonrası Ay küçülürken birçok konuda daha hassaslaşarak yüksek tepkiler gösterebiliriz. Zira bu hafta Mars Yay burcundadaki yolculuğunun son derecelerinde ve sınır ötesinde (out of bounds) konumda giriyor. Olumlu veya olumsuz duyguları uçlarda yaşamaya açık olacağımızdan tepkilerimiz de bu şekilde oluşabilir. Mars Yay oldukça fanatik bir enerji türüdür, ki son derecelerinde bu artar. Bu sebeple kendi inanç ve odağımıza çok aşırı takabileceğimizden farklı düşünceleri ve önemlisi doğruları kaçırma riski var. Bu haftayı etkin kullanmanın en iyi yolu kendimize sağlıklı bir şekilde odaklanıp bu ruh haline girmeden gerçekten istediklerimizi anlamak ve uygulama konusunda adımlar atmak olacaktır. Burada egomuzun değil ruhumuzun ihtiyaçlarına yönelmek ve “Beni gerçekten ne mutlu eder?” sorusunu cevaplamak birçok kapıyı açabilir.

Bu hafta Mars Yay burcunda sınır dışında hareket ederken kazalar, doğal afetler gibi konularla alakalı tetikleyici bir durumda olacak. Bireysel bazda gerek trafik gerek günlük hayatta tüm güvenlik önlemlerini almak, kurallara uymak ve aşırı yorulmadan berrak bir zihinle günü geçirmek ekstra önemli. Gereksiz risklerden kaçınmalıyız. Ülkece yeterince sıkıntılı olaylar yaşadık, umuyorum ki bu hafta yaşanacak evreyi artık kazasız belasız atlatırız.

Venüs Koç dönemine girdik; belirttiğim gibi anlık tutku ve coşkuların ön plana çıktığı bir dönemdeyiz. Heves mi gerçek mi; hem kendimiz hem çevremize sormamız gereken bir soru. “Tutmayın küçük enişteyi” moduna bu hafta çok açığız, bundan ötürü gözünüzle görüp kulağınızla duymadan “Kesin bilgi %100 çalışıyor” dememek lazım. Ön çalışması yapılmamış, yeteri kadar bilgi edinmediğimiz bir konuda hayati kararlar almamak ve dev beklentilere girmemek önemli. Belirttiğim gibi bunun yerine hayattan keyif almak, her şeyi çok da ciddiye almamak ve biraz da yaşamınıza alan açmak ideal. Ertelediğiniz ama sevdiğiniz şeyleri yapmak hepimize çok iyi gelecektir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 10.02.2020: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya oldukça olumlu açılar altında giriş yapıyoruz. Ay Başak burcunda 06:30’da Uranüs ile üçgen yaparak anti-pazartesi sendromu bir enerji oluşturuyor. Güne hevesli ve dinamik bir şekilde başlayabiliriz. 10:05’te Venüs-Kiron kavuşumu kesinleşecek. Özellikle haftanın ilk yarısı gönül ilişkilerinde yaralanmaya açıklık var. Tezcanlılık ve aşırı tutturma işleri bozabilir. Bir şeyi zorladığınız halde olmuyorsa bırakmak gerekiyor. Diğer yandan ateş elementi bazlı iyileştirici bir etki de var. Özellikle de yeni duygusal oluşumlar hele de akıcı ve güzel bir şekilde ilerliyorsa hayata yeni bir enerji getirebilir. 11:24’te Ay, transit Ay düğümleri ile olumlu açı yaparak günün kolektife yayılan olumlu etkisini perçinlemekte. Saat 16:50 itibariyle Ay-Merkür karşıtı kesinleşiyor; bu saat itibariyle frene basmaya başlayabiliriz zira iletişimde tökezlemeler veya karşılıklı anlaşmada zorluk görülebilir. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Salı – 11.02.2020: Ay Başak burcunda 02:54’te Jüpiter ile olumlu açı yapıyor. Ancak saat 05:29’da Neptün ile karşıt sert açısı var. Sabah saatleri uyanmakta zorluk, evden çıkarken bir şeyleri unutma durumu görülebilir. Hiçbir şeyi son ana bırakmadan akşamdan hazırlanmak önemli. “Kalkar sabah hallederim” diye düşünmeyelim. Ay, saat 15:35’te Satürn, 19:36’da Plüton ile olumlu üçgen açı yapacak. Özellikle bu zaman aralığı işbirlikleri bir konuyu ciddiyet ve kararlılıkla halletme, insanlar üzerinde olumlu iz bırakma ve destek alma konusunda pozitiftir. Saat 20:25 itibariyle Ay, sınırın dışında ve Yay burcunun son zorlayıcı derecelerindeki Mars ile sert açı yaparak boşluğa girecek ve günün kalanını boşlukta geçirecek. Bu sebepten ötürü bu saatten sonra hiçbir şeyi zorlamamak, kavga ve gerimden kaçınmakta fayda var. Tüm bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Çarşamba – 12.02.2020: Ay saat 01:38’de boşlukta çıkarak Terazi burcuna geçiş yapıyor. Haftanın gerilimli günlerinden birindeyiz. Saat 06:38’de Ay-Kiron karşıtı devrede. Bugün bir şeylere aşırı parlamak ve fevri davranışların yanı sıra aşırı susmak ve sineye çekmek de aynı oranda problematik. Bir sıkıntı varsa bunu dile getirmek ve hakkınızı savunmak önemli, kimsenin sizi aşırı sert veya yüksek perdeden konuşmayla sindirmesine izin vermemelisiniz. 10:06’da Ay-Venüs karşıtı da devrede, yani bugün ilişkiler adına kopmaya açık sert etkiler söz konusu. İnceldiği yerden kopabilir, aşırı ve kontrolsüz tepkiler beklenmedik sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle aklı selim davranmakta ciddi fayda var. Ve 11:16’da Ay, transit Ay düğümleri ile de sert açıda. Bugün öfkeyle kalkan zararla oturabilir, ancak bir yandan da korkudan susan da hakkı yenmiş bir şekilde elindekini kaybedebilir. Doğru yerde doğru tepkiyi veren kazanır. Tüm bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Perşembe – 13.02.2020: Ay Terazi burcunda ve 03:53’te Jüpiter ile kare sert açı yapıyor. Sabahın ilk saatlerinde aşırı abartma, savurganlık ve özellikle maddi risklere açıklık görülebilir. Saat 12.40’ta Ay-Juno kavuşumu duygusal anlamda kısa ancak iyileştirici bir tesir oluşturmakta. +-2 saat boyunca duygusal konulara dair olumlu etkiler devreye girebilir. Saat 16:20’deki Ay-Plüton karesi özellikle güç savaşlarından uzak durma ve otorite/yaşça büyük kişilerle takışmama konusunda uyarı yapıyor. Bu vurgu 20:45’teki Ay-Satürn karesi ile devam etmekte. Yani bu konularda aşırı zorlama veya uzlaşmaz tavır bize blokaj olarak dönebilir. Diğer yandan 17:16’daki Ay-Güneş ve 23:40’taki Ay-Mars altmışlığı şikayet etmeden işini gücünü halleden, motivasyonu ve odağını kaybetmeyen, üşenmeyen kişilere başarı vaat ediyor. Ay 23:41 itibariyle boşlukta. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 14.02.2020: Sevgililer Gününüz kutlu olsun! Ay saat 02:38’de boşluktan çıkıp Akrep burcuna geçiş yapacak. Esasen Ay günün anlam ve önemine uygun tutkulu ve derin bir konumda yerleşmiş durumda. 07:53’te Ay-Uranüs karşıtı günü beklenmedik haber ve gelişmelerle başlatabilir. Daha çok izleyici olup olayları akışta yaşamakta fayda var. Bir şey olmuyorsa bir hayrı olabilir. Saat 12:29 itibariyle Ay, transit Ay düğümleri ile olumlu konuma geçerek günün enerjisini yumuşatmaya başlıyor. Ve saat 23:42’de Ay-Merkür üçgeni devrede. Yani özellikle akşam saatleri itibariyle çok daha çözüm ve diyaloğa açık, yumuşak bir etkileşim söz konusu. Önemli ve güzel konuşmalar gündeme gelebilir, sorunlara taraflar katılımcı olduğu takdirde çözüm gelebilir. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 15.02.2020: Herkese iyi haftasonları! Haftanın en keyifli gününe geldik. Ay Akrep burcunda 06:51’de Jüpiter ile olumlu altmışlık açı yapıyor. Güne iyimser, hayattan tat alan ve cömert bir duyguyla başlayabiliriz. Sevdiklerimizle keyifli zaman geçirmek, bardağın dolu tarafından bakmak adına çok güzel bir etkileşim. Saat 08:24’te Ay-Neptün üçgeni de devreye girerek günün pozitif enerjisini yükseltiyor. Bugün sanatsal aktivitelere gitmek, müzik dinlemek, çizmek, el hünerlerini konuşturmak, sanat ve ahengi sevdiklerinizle paylaşmak adına ideal. Ayrıca romantik ve şairane bir etkileşim de söz konusu. Ve 19:20’de Ay-Plüton altmışlığı günün son olumlu etkisi. Bu açı kalıbı da günün uyumlu ve ahenkli enerjisini yükseltirken, aynı zamana etkili ve tutkulu bir yapı oluşturuyor. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Pazar – 16.02.2020: Ay Akrep burcunda saat 00:17’de Güneş ile kare açı yapmakta. Günün ilk saatleri ikili ilişkiler, ebeveynler ve yaşça büyük kimseler ile gerilimlere açık. Aşırı inat, takıntı ve “Benim dediğim olacak” ruh halinden uzak durmakta fayda var. Neyse ki çok kısa süre sonra 00:19’da kesinleşen Ay-Satürn olumlu açısı odaklandığımız anda mantığın sesini duyabileceğimizi ve eğer aşırı duygusal davranmayıp da aklı selim davranırsak yol kat edebileceğimizi göstermekte. Saat 00:20’de Ay bu açıdan sonra boşluğa giriyor ve 06:08’e kadar boşlukta; akabinde Yay burcuna geçiş yapacak. Güne daha canlı, fiziksel enerjisi yüksek ve hevesli giriş yapacağız. Özellikle evde oturmak yerine spor, en azından bir yürüyüş yapmak, hareket etmek sizi daha da yükseltecektir. Saat 11:49’da Ay-Kiron üçgeni kesinleşirken hareketten gelen canlanma ve ruhsal iyileşmeyi de hissedebileceğiz. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe