Merve Çubuktepe

Zorlu bir dolunayı geride bıraktık, ancak tabii ki yankılarını bu hafta da hissedeceğiz. Gökyüzünde bu hafta en önemli konulara karşımıza 10 Temmuz 2017’de kesinleşecek Güneş-Plüton karşıtlığı dikkat çekiyor. Ay’ın da haftanın son günlerinde sahneye girip bu açıyı çalıştırması sebebiyle bu etkileşim tüm hafta hissedilecek. Bu bağlamda hafta boyunca dolunayın da etkisi ile güç savaşları, ego krizleri ve “patron kim?” gibi soruların olduğu çeşitli olaylar içerisinde olabiliriz. Gerek yurtiçi, gerek yurtdışında tansiyon yoğun olabilir; sert demeçler, ultimatomlar gündeme gelebilir.

Ancak unutmamak lazım ki bu gerilimli etkileşime rağmen 14 Temmuz 2017 itibariyle Merkür ile Jüpiter arasındaki olumlu açı kesinleşecek. Yani kaprisler, hırslar ve “ne olursa olsun ben kazanacağım” düşüncelerinden arınarak kolektif bir şekilde uzlaşmak, başarı sağlamak ve en önemlisi de yaratıcılığı ortaya çıkarmak mümkündür; doğru planlanmış çalışmalarla gerek ticari gerek hukuki konularda başarı gelebilir. Sahnede aynı zamanda Venüs de olacağı için ilişkiler konusunda esasen ılımlı ve güzel sonuçlara vesile olacak etkiler de cabası. (Sadece Venüs İkizler yazısında belirttiğim gibi, çok derinleşmeden, saplanmadan, keyfini çıkararak anı değerlendirmek önemli)

Ve son olarak bu hafta yine 14 Temmuz 2017’de iki tane 150’lik (quincunx) açı kesinleşiyor gökyüzünde. Merkür ve Neptün, Güneş ve Satürn arasındaki bu 150’lik açılara da vurgu yapmak istiyorum. Bu yapılar “belirsizlik” ile alakalıdır. Bu bağlamda özellikle bu hafta bilgi kirliliği, yanlı konuşmalar ve manipulatif olaylara dikkatli olmak, yangına körükle gitmemek önemli. Aynı zamanda sağlık açısından da ihmal edilen kontroller varsa bu hafta üşenmeyip gerçekleştirmek adına tam zamanı. Zira koşullar göründüğü gibi olmayabilir, beklenmedik gelişmeler gündeme gelebilir.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 10.07.2017: Ay saat 08:35’e kadar boşlukta akabinde Kova burcunda yolculuğuna başlıyor. Öğlene doğru Ay, Altair yıldızı ile kavuşumda olacak. Esasen bugün bilgi toplama, öğrenme, paylaşma açısından çok güzel etkiler mevcut. Şahsi oynamak yerine öğretmek ya da öğrenmek kendimizi geliştirmek yapabileceğimiz en doğru hareketlerden biri olacaktır. Aynı zamanda gece saatlerinde Ay-Venüs arasındaki iyicil açı kesinleşiyor. Esasen özellikle hava ve ateş grubu burçları Aslan, Yay, Koç, Kova, İkizler ve Teraziler için oldukça güzel etkiler devrede. Ama Güneş-Plüton karşıtlığı da bugün devrede, yani her türlü ego çatışması ve gerilimlere açık bir yapı söz konusu. Bencillik, intikam ya da kaybedeceğini bile bile savaşmak gibi duygulardan uzak durmakta fayda var. Özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkat.

Salı 11.07.2017: Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor, öğlen saatlerine kadar Merkür ile gergin irtibatta olacak. Bu bağlamda özellikle sabit burçlar Kova, Boğa, Akrep ve Aslanların önemli görüşmelerini öğleden sonraya almasında fayda var. Zaten öğleden sonra Ay ile Jüpiter arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. İşte şimdi akış çok daha net ve faydalı halde. Finansal ve ticari konular başta olmak üzere, önemli kişilerle görüşme; destek alma, işbirlikleri açısından destekler gündeme gelebilir. Özellikle hava ve ateş grubu burçları Aslan, Yay, Koç, Kova, İkizler ve Teraziler bu etkiden en iyi şekilde faydalanabilir.

Çarşamba 12.07.2017: Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ederken önce Satürn akabinde Uranüs ile olumlu açı yapıyor. Hava ve ateş grubu burçları Aslan, Yay, Koç, Kova, İkizler ve Teraziler için yine bir fırsat. Yani bugün her türlü yaratıcı faaliyet, fikir paylaşımı ve aynı zamanda görünür olmak, saygı duyduğunuz insanlardan onay almak açısından etkili. Ancak Ay 15:41-18:52 arasında boşlukta olacağı için önemli işleri bu aralığa denk getirmemekte fayda var. Akabinde Ay burcuna geçiş yapıyor ve empatik, duygusal ve ruhsal açıdan daha güçlü bir süreç başlıyor.

Perşembe 13.07.2017: Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ederken, öncelikle Fomalhaut yıldızı ile kavuşum yapacak. Akabinde de Juno ile olumlu açıda. Öğlene kadar duygusal anlamda oldukça güzel ve anlayışlı etkiler devrede. İlişki başlangıçları, küslerin barışması gibi etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Akrep, Yengeç, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Sonrasında Ay, Venüs ile gerilimli açı yapacağından bu tür konular öğlene kalırsa pas geçmek daha iyi olabilir. Yanlış anlaşılmalar, olayları kişiselleştirme ve aşırı alınganlığa dikkat. (Özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeçler) Akşam itibariyle Ay, Neptün ile kavuşum yaparak oldukça ruhsal ve yoğun bir etkileşim başlatacak. İçe dönmek, kendini sakinleştirmek ve ruhu beslemek oldukça iyi gelebilir.

Cuma 14.07.2017: Merkür ve Jüpiter arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Haftanın en iyicil gökyüzü etkilerinden biri. Her türlü doğru planlanmış ticari girişim, bilgi alışverişi ve iletişim trafikleri açısından oldukça şanslı etkiler devrede. Hava ve ateş grubu burçları Aslan, Yay, Koç, Kova, İkizler ve Teraziler bu yapıyı daha güçlü kullanabilir. Aynı zamanda Merkür-Neptün ve Güneş-Satürn arasındaki 150’lik açılar kesinleşeceğinden ötürü; hevesli olmak güzel olsa da her şeyi mantık süzgecinden geçirmek, beklenmedik olaylara karşı hazırlıkta ve tetikte olmakta fayda var. Önemli işleri sabah saatlerinde halletmek önemli zira öğleden sonra Ay-Satürn arasındaki gerilimli açı otorite figürleriyle problem, gecikme ya da kısıtlanma hissi getirebilir, koşulları çok zorlamamak önemli. (Özellikle değişken burçlar Balık, Başak, İkizler ve Yay için) Ay, saat 20:01 itibariyle gece boyunca boşlukta.

Cumartesi 15.07.2017: Ay, 02:53 itibariyle boşluktan çıkarak Koç burcuna geçiş yapıyor. Gün boyunca Ay haftanın yoğunluğunu geride bırakmak, canlı hissetmek ve harekete geçmek adına güzel bir etki getirecek; zira gece saatlerine doğru Ay-Venüs ile olumlu açı da yapacak. Bu bağlamda yeni tanışmalar, ilişki başlangıçları ve heyecan hissi gündeme gelebilir. Hava ve ateş grubu burçları Aslan, Yay, Koç, Kova, İkizler ve Teraziler için harika etkiler. Ancak hala Güneş-Plüton karşıtlığı etkin olduğundan ve Ay da bu sistemi çalıştırmaya yaklaştığından abartılı, fevri ve önceden planlanmamış davranışlara dikkat, duygusal kontrol önemli görünüyor. (Özellikle öncü burçlar Yengeç, Koç, Terazi ve Oğlaklar için)

Pazar 16.07.2017: Ve haftanın son gününde Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor; bir yandan Güneş-Plüton karşıtlığını tam olarak harekete geçirecek. Ay aynı zamanda Jüpiter ile karşıt, yapacağı için her türlü abartılı, hatta dengesiz davranışlara açık bir etki söz konusu. Bu tür durumlarda karşı tarafa uymamak, kendimize de özeleştiri yapmakta fayda var. Çatışma ve gerilimden uzak durup Ay ile Merkür’ün yaptığı olumlu karşılıklı diyalog ve uzlaşma adına iyicil etkiler kullanılabilir. Ay’ın Satürn ile yapacağı iyicil açı da bunun cabası. Yani sağduyu, anlayış, sabır ve mantık kullanarak sorunların çözülmesi ve yeni adımlar atılması son derece mümkün. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ