Begüm Minkis

10 Eylül 2022’de İstanbul’a göre 12:58’de 17 derece Neptünyen Balık dolunayı gerçekleşecek. Ne kadar ölçüp tartsak, ince hesaplar yapsak ve hatta yaptıklarımızdan emin olsak da yine de yanıltan sıra dışı olayların gerçekleşeceği bir sürece giriyoruz. Büyük ilahi planın varlığını gözler önüne seren fantastik gündemler öne çıkabilir. Sınırlar iyi kötü zorlanabilir. Bu noktada sınırları aşan biz miyiz yoksa bizim mi sınırlarımız aşıldı sorusu gündemde olacaktır. Her şeyi mükemmel bir mantıkla ele aldığımızı düşünsek bile cevabını bulamadığımız sorularla karşılaşabiliriz. Bu sebeple bir noktada bazı şeylerin nasip kısmet olduğunu unutmadan hayatımıza devam ederken bize esasında çok iyi gelebilecek geçmiş fırsatlara tekrar göz atmak isteyebiliriz. Çarkıfelek dönerken beklenmedik gelişmelerle hayatımızı hareketlendirebilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Balık dolunayları her yıl hasat zamanı, kışa hazırlık sürecine girişle ilgilidir. Bu seferki Balık dolunayı an haritasının 4/10 aksında gerçekleştiği için kadersel tamamlanma ve bitişlere işaret etmektedir. Balık burcu temaları fedakârlık, arınma, izolasyon, merhamet, akışta kalmak, büyük plana güvenmek, ruhun yolunu izlemek, ilahi sevgi, yaratıcılık, kontrol dışı gelişmeler, gizli faaliyetler ve bilinmezliklerle ilgilidir. Bu temaların öne çıktığı bu dönemde dolunay’a Neptün’ün kavuşması, Uranüs’ün altmışlığıyla karşımıza gelen olaylar ve duyduklarımız bizi yanıltarak şaşkına çevirebilir gözüküyor.

Tüm dengelerin tekrardan sağlanacağı, hesap kitap yapmayı bırakarak elimizdeki değerlere şükretmeyi öğrenmemiz gerekebilir. Boğa burcunda kavuşumda ilerleyen Kuzey Ay Düğümü ve Uranüs’ün altmışlık açı desteği elimizdeki değerlere gereken önemi göstermenin yalnızca kazanmaktan ve tutmaktan ibaret olmadığını ayrıca onu paylaşmanın dayanılmaz cazibesine kapılmamıza olanak tanıyacak gözüküyor.

Mars İkizler burcunda dolunay derecesine kare açı içerisinde olması diğer yandan Mars’ın dispozitörü Merkür’ün 8 derece Terazi burcunda Diadem sabit yıldızında durağan konumunda bulunması çok sevilen değerler uğruna mütevazı, sessizce fedakarların yapılabileceğini göstermektedir. İlişki, ortaklık ve davalarda kalıcı iz bırakan nihai kararlar verilebilir.

Mars 11 derece İkizler burcunda dolunay anında 7. Evden kare açı içerisinde bulunduğundan iletişimsel saldırı, rekabet, askeri hareketlilikler, açık düşmanlıklarla ilgili yoğun mücadeleler verilebileceğini göstermektedir. Aynı şeyin defalarca sorgulanması, yanlış idealize edilen düşünceler, yüzeysel bilgilerle kesin yargılara varmak, manipülasyon, hırsızlık, yalan beyanlar, üçlü ilişkiler, kurban psikolojisine düşmek gibi pek çok sorunu da beraberinde getirebilir.

Dolunay anında yükselende Yay burcunu görmekteyiz. Basit gibi gözüken bir haber, insan veya durum hiç de sandığımız gibi olmayabilir. Hızlı büyüme ve gelişme kat ederek önemli başarılar elde edilebilir. Kendimizi tamamen uçurumdan atmadan veyahut fazla zirveye oynamadan sınırı bilerek hareket edenlerin avantaja geçmesi mümkün. Yanlış geleneksel, değişime kapalı, tutucu yargıları bırakmayı öğrenirsek süreç sonunda bizleri gerçek hazineye ulaştıran, zihnimizdeki gerginlikleri dağıtmamıza ve hatta oldukça gevşememize yardımcı olacak bir sürece giriş yapabiliriz.

Ruhsal çalışmalar yapmak, farkındalık geliştirmek, meditatif çalışmalar, ibadet etmek, sanatsal bakış açısı geliştirmek, hayalleri gerçeğe tezahür ettirmekle bağlantılı çok güzel destekler altında olacağız. Sağlık olarak ruhsal bozukluklar, ayaklarla ilgili ağrı ve sakatlıklar, zehirlenme, hormonlar, kanser vakalarıyla ilgili maalesef olumsuzlar büyüyebilir.

Türkiye haritasının 10. evinde gerçekleşecek dolunay ülkemizin kaderinin önemli ölçekte etkileneceğini beklenmedik rotaya sürüklenebileceğimizi göstermektedir. Gizli düşmanlarımız sinsi biçimde harekete geçerek pozisyonumuzu yerinden oynatan davranışlarda bulunabilir. Askeri kuşatmalarda zarar görmek, gizli örgütlerin kötü emellerine alet olmak, dijital veri tabanlarının çalınarak en temelde ekonomimize, yatırım ve girişimlerimize darbe indirmek isteyen kişilerle mücadele verebiliriz. Bu sebeple yeni yöntem ve planlar içerisine dahil olmak mecburiyetinde kalabiliriz. Diğer yandan liderler, koltuk sahipleriyle ilgili skandallar, ilişki ve hastalık haberleri, dedikodular ortaya çıkabilir gözüküyor.

Balık dolunayının burçlara etkisi: (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

KOÇ: Bilinçaltınızla yüzleştiğiniz ve pek çok şeyde yanıldığınızı fark ettiğiniz bir süreç olabilir. Kime ve neye güvenebileceğiniz konusunda kafanız karışabilir. Dedikodular ve yanlış anlaşılmalara kurban gidebilirsiniz. Hayvanlara ve insanlara karşı empati duygunuz artabilir. İhtiyaç sahiplerine yardım etmek isterken sizden çok şey vermediğinize emin olmanız iyi olabilir. Gizli hastalıklarınız varsa eğer bu süreçte ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyeriniz ve elde ettiğiniz gelirlerle bağlantılı ideallerinize kavuşabilirsiniz. Çevrenizde yardımlaşma ve paylaşım gündeme gelebilir. Hedeflerinizle ilgili kendinizi çevreye karşı savunurken ne kadar gerçekçi olduğunuzu sorgulamanız gerekebilir. Arkadaş çevrelerinizde dedikodu, yanlış anlaşılma ve gizli durumlar varsa ortaya çıkabilir Hayalinizdeki aşk hayatını inşa etmek isterken detayları görmekte zorlanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kariyeriniz ve statünüzle bağlantılı kadersel sonlanma yaşayabilirsiniz. Hayalinizdeki işe kavuşmak isterken yanlış hesaplar yaptığınızı fark edebilirsiniz. Kendi geleceğinizle bağlantılı başka insanların fikir ve değerlerinin önemli olmadığını kendi iç sesinizi dinlemenizin daha uygun olduğunu görmeniz mümkündür. Aile hayatınızda anlayışla karşılamanızı gerektirecek istekler devreye girebilir. Merhamet, paylaşım, yardımlaşma temaları gündeme gelebilir gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Uzak bir seyahate çıkabilir veya taşınma kararı alabilirsiniz. Akademik kariyer, dış ticaret ve derin felsefik sorgulamalar eşliğinde geleceğinizle ilgili ne kadar gerçekçi ne kadar hayalci olduğunuzu fark edebilirsiniz. İlham ve yaratıcılığınız çok fazla artabilir. Yüksek miktar harcamalar gerçekleştirebilirsiniz. İlişkilerde iletişim esnasında yanlış anlaşılmaya açıksınız. İki yüzlü insanların varlığını öğrenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Psikolojinizi hırpalayan iş ve finansal koşullarından özgürleşme fırsatı elde edebilirsiniz. İhtiyacı olan insanlara mali destek sunabilir gerekirse siz de destek talep edebilirsiniz. Hiçbir koşul beklemeden elinizdeki değerleri insanlarla paylaşmaktan haz duyabilirsiniz. Alma verme dengesini fazla abartmamaya özen göstermelisiniz aksi takdirde suistimal, hırsızlık ve dolandırıcılıklara açık hale gelebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Evlilik hayatı, ciddi beraberlik ve ortaklıklarınızla bağlantılı önemli değerlendirmeler yapacağınız bir süreç. Aldanma, aldatılmalara dikkat etmeli en önemlisi kendi kendinizi kandırmamalısınız. Aşırı detaylarda boğulup küçük hesaplar yaparken büyük resmi kaçırabilirsiniz. İlişkilerinizde hoşlanmadığınız konuşmalar içerisine girerken fedakar davranmak ve hoş görmek de önemli olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Arkadan çevrilen veya sizin bizzat çevirdiğiniz olaylar ortaya çıkabilir. Denge sağlamaya çalışırken farkında olmadan insanları yanıltıcı ve kafa karıştırıcı davranışlar sergileyebilirsiniz. İş bırakabilir, müşteri kaybı yaşayabilir veya yardımcılarınız nedeniyle iyi veya kötü biçimde dedikodulara maruz kalabilirsiniz. Günlük rutinlerinizi idealize etmiş olduğunuz ölçekte düzenlerken gerçekçi olmaya özen göstermeli, ufak tefek sağlık sorunlarınız olursa kontrolden geçirmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Aşk hayatınızda cesur kararlar alabilir, geleceğe dair olan hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Hobinizi mesleğe dönüştürebilir, emlak, aile kaynakları ve ayrıca riskli yatırımlar vesilesiyle beklenmedik kazançlar elde etmeniz de mümkün gözükmektedir. Yeteneklerinizin olduğu alanda tanınma fırsatı elde edebilirsiniz. Güzel gelişmeler karşısında gerçekçi düşünmeyi elden bırakmamaya özen göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aile hayatınız, eviniz veya evlilik konusuyla ilgili hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Ebeveynlerinizle iletişim kurarken beklentileriniz karşısında net cevaplar alamayabilir ve hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Oturduğunuz mahalle ve çevreden memnun değilseniz eğer farklı bir yere taşınmayı arzu edebilirsiniz. Evliyseniz hamile kalmak, çocuğunuzla yakından ilgilenmek için çok doğru bir zaman olabilir gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Haberleşme trafiğinizin hız kazandığı bu süreçte kafa karışıklığı ve belirsizlikler sebebiyle ucu açık konuşmalar gerçekleştirebilirsiniz. Konuşmalar esnasında gerçekçi hedefler belirlemek, yapabilecekleriniz doğrultusunda sözler vermek ve yanlış algı yaratmamanız önemli gözüküyor. İmza, anlaşma esnasında her şeyi doğru açıkladığınıza ve anladığınıza emin olmalısınız. Projeleriniz açısından daha yaratıcı olmaya çalışabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Para konusunda sezgilerinizi dinlerseniz önemli kazanımlar elde edebilirsiniz. Beklediğiniz paralar aniden gelebilir fakat gelenleri de israf yapmaya, hırsızlıklara ve dolandırılmaya çok açık bir süreçte olabilirsiniz. Riskli yatırımlardan kaçınmanız iyi olabilir. Ev alma/satma, hamilelik planlama ve emlaktan gelir elde etme konusunda şansınız olabilir. Ailenizin size değer verdiğini aşırı duyarlı davranışları sebebiyle fark edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Sizin burcunuzdaki dolunay sağlığınız ve ruhsal dünyanızla daha yakından ilgilenmeniz gerektiğinin farkına varmanıza sağlayacaktır. Kendinize boş zaman yaratmak, inzivaya çekilmek isteyebilirsiniz. Sezgileriniz ve hayal gücünüz yüksek olabilir. İç dünyanız karışık olabileceği gibi ailenizde iki kişi arasında kalabilirsiniz. Dış görüntünüz ve hedeflerinizle ilgili konularda olabildiğince kendi fikirlerinize sahip çıkmalısınız zira siz asıl doğru yolda olan kişi olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis