Begüm Minkis

Yaşamımızdaki hazlar, maddi değerlerimiz ve sevgi anlayışımızı ifade eden Venüs 10 Eylül 23:38 itibariyle Akrep burcunda seyahatine başlıyor. 7 Ekim’e kadar pembe gözlükleri çıkararak hayatımızdaki tüm değerlere daha derinlikli bir şekilde bakacağız. İlişkilerde yüksek dinamizm hakim olurken ateşli aşklar başlayabilir. Öte yandan şüphe, kıskançlık, endişeler de kendisini gösterebileceğinden ilişkilerde sınırları zorlamayı, riske girmeyi sevebiliriz. Altı dolu olmayan ilişkilerin krize çekilmesi mümkünken yeni kurulacak ilişkilerde ise sahiplenme ve derin bağlar öne çıkacaktır. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Uyum, huzur, anlayış, sevgiyi temel alan Venüs Akrep burcunda pek huzurlu sayılmaz. Bu yerleşimde iyiyi, güzeli oynamayı sevmeyen daha karamsar, nefret ve sevgi arasında uçlarda gidip gelebilen, büyük dönüşümler yaşayan bir yapı görüyoruz. Dolayısıyla da yanlış giden şeylere karşı seslerin yükselmesiyle anlaşmazlık ortamları diğer Venüs yerleşimlerine göre daha çok olabilir. Karşımdaki kişi beni gerçekten seviyor mu?, bana bu iyiliği neden yaptı?, acaba arkamdan gizli işler çeviriyor mu? Gibi soruların artmasıyla değere, güzele karşı bile şüphe odaklı yaklaşımlar sergileyebiliriz.

İlk etapta kendi özgüvenimizi geliştirerek, sevgi kavramına dair daha ayrıntılı bir yaklaşım sergileyebiliriz. Ya hep ya hiç diyeceğimiz bu dönem sevdiğimizi boğmamak, sevmediğimizi de çok karalamamız gerekli. Tutku ve fiziksel çekimin yoğunluğuyla fırtınalı ilişkiler kurulabilir. Duygusal ve sezgisel kararlar almamız mümkünken kendimizi yıpratmamalı karşımızdaki kişileri kontrol edemeyeceğimizi bilmeliyiz. Duyguları güvenerek açmak, sırları paylaşabilmek ve karşı tarafın karanlık yönlerini görme isteği bu dönem artabilir. Tam manasıyla stalkerlık, iz sürme zamanları olacağından dedektif gibi davranabiliriz.

Bu transit ile kaos ilişkilerin diğer adı olacak fakat parasal bağlamda destek getiren bir etkiden söz etmemiz mümkün. Ortaklı işler, yatırımlar, krediler, sigorta, vergi, finans danışmanlığı gibi işlerle ilgilenmek verimli olabilir. Venüs transitinin ilk yarısı daha zorlayıcı tesirlere gebe. 17 Eylül 2021 Venüs ve Satürn karesi ve 23 Eylül 2021 Venüs ve Uranüs karşıtlığı ile ilişkilerde isyan, değersizlik duygusu, finansal kısıtlamalar görülebilir. Hatta uç noktalarda baskı, zorbalık, tehdit ve taciz vakaları bile olabilir. Venüsün enerjisini kirletecek bu sert açılar ilişkilerin karanlık tarafı ile bizleri yüzleştirebilir.

2021 yılının da majör etkilerinden olan Satürn ve Uranüs karesinin transit Venüs tarafından 21 Eylül dolunayı ile tetiklenmesi ile kim kimi ne kadar seviyor, ne kadar sorumluluk alabiliyor, ne kadar güveniyor gibi pek çok detayın daha film sahnesi gibi görünmesi mümkün. Pembe gözlüklerin çıkarılması gerçekçi adımlar atmamızı sağlayacaktır. Bu kimileri için toksik ilişkilerin bitirilmesi kimileri için de kafadaki kuruntulara cevap bulmayı temsil edebilir. Bu evrede yeni tanışmalarda partneri hemen melek gibi görmektense bile bile lades yaptırabilir. “şöyle şöyle olumsuz huylarından hiç haz etmiyorum, ileride istemediğim davranışlar sergileyebileceğini düşünüyorum ama yine de onunla olmak istiyorum” düşüncelerine itebilir bizleri.

29 Eylül 2021 Venüs ve Neptün üçgeni gerçekleşmesiyle transitin ikinci yarısında ilişkilere yumuşama, romantizm gelebilir. Bağlanmaya, barışmaya daha açık bir tesir olacak. 1 Ekim Venüs ve Jüpiter karesi ile Ekim ayına kafa dağıtarak giriş yapabiliriz. Flört etmek isteyebilir, neşeli olabiliriz. Maddi avantajlar ve iyimserlik görülebilir. 2 Ekim 2021 Venüs ve Plüton altmışlığı da etkin olacağından bu gelişmeler olsa da yoldan çıkmak zor. Kontrol kolay sağlanabileceğinden büyük hatalara, geri dönüşü olmayan yollara yer vermek istemeyeceğiz.

Venüs Akrep transitinin burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Parasal olarak sürpriz gelir ve giderlerin olabileceği bu transitte genel hatlarıyla daha rahat kazanabilirsiniz. Hak ettiklerinizi de alabilirsiniz. Banka işlemleri, sigorta, vergi gibi ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sıradışı yatırım girişimleri ile ilgilenmek için şartlar elverişli olabilir. Sadece maddi değil manevi olarak da paylaşıma açık olacaksınız. Sizi kaosa çeken her türlü zor meseleleri sevgi ile çözebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Tutku, cinsellik ve paylaşım odaklı ilişkiler kurabilirsiniz. İnsanlara sevgi ile yaklaşarak daha barışçıl ortam sunmanız mümkün. Ortaklık, işbirlikleri, danışmanlıklar sayesinde finansal getiriler olabilir. İşinde uzman kişilerden güzel fikirler alarak yolunuzu tayin edebilirsiniz. Terapiler için de uygun bir zaman. Pek ummadığınız insanlardan gelen sevgi dolu sözcükler, adil tutumlar bakış açınızı değiştirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER Sağlıkla ilgili sorunlarda şifalanma yaşayabilirsiniz. Kişisel bakımınıza öncelik verebilirsiniz. Sorumluluklarınızı stres yapmadan daha niyetli yerine getirebilirsiniz. Çalışma ortamınızda uyum görülebilir. Yeni müşteriler ve projeler olabilir. Yeni ajanda, takvim, not defteri, tablet gibi ihtiyaçları temin etmek için de uygun. Evcil hayvan beslemeye başlamak, hayvanlara yardım etmek iyi hissettirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Hayata karşı tutkularınızı daha çok fark ederek sizi eğlendiren konularla daha çok meşgul olabilirsiniz. İşinizde yaratıcılık var ise bu evreyi daha da verimli hale getirerek kazançlarınızı arttırmanız söz konusu olabilecek. İşte popüler olabilir övgüler alabilirsiniz. Spekülatif paralar, altın gibi alanlarda ufak kazançlar riske girmeye eğilim artabilir. Lüks, moda ve eğlence sebepli giderler görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Ev, emlak, inşaat, dekorasyon, taşınma ve tadilat gibi konularla ilgili finansal hesap kitap zamanınız olabilir. Ev hayatınızı daha eğlenceli, konforlu ve renkli hale sokmak adına çaba gösterebilirsiniz. Hayalinizdeki evi de bulabilirsiniz. Aile sevgisi, desteğini bu dönem daha çok görmeniz mümkün. Yakınlarınız da sizden ilgi ve sevgi bekleyebilir. İç huzurda, dinginlikte de artış olması kariyerine de yansıyabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Stratejik ve manipülasyon odaklı düşünce, fikir, söylentilerin kulağınıza bol bol geleceği zamanlar. Aşkta sırları internet üzerinden görebilirsiniz. Kısa seyahatler, turlar, şehir gezileri yapabilirsiniz. Telefon, mail trafiğiniz artabilir. Teknoloji yaşantınızın daha çok parçası olabilir. Eğitici videolar, seminerlere katılım sağlayabilirsiniz. Tez, kitap veya blog yazmak, evrak düzenlemek, sosyal medya üzerinden ticari hamleler yapmak için uygun bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Elinizin bereketinin artabileceği bir zaman. Zam alabilir, işsizseniz yeni gelir kaynağı elde edebilirsiniz. Kişisel, dekor, kozmetik odaklı harcamalar ile para harcamak daha keyifli hal alabilir. Yalnız bütçenizi çok sarsacak hamlelerden, riskli borçlardan kaçınmak gerekebilir. Özgüveninizi, yeteneklerinizi, konfor ve refahınızı, kendinize verdiğiniz ve aldığınız değerleri sık sık düşünerek şifalandırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Sizin burcunuz doğrudan etki alacağından aşk ve para fırsatlarına dair öncelik sizlerde olacak. Sıra dışı, kültürel olarak sizden çok farklı insanlara çekim duyabilirsiniz. Kimileriniz ani evlilik, ilişki ve ortaklık kararlarına eğilim gösterebilir. Partnerinizle halletmeniz maddi manevi önemli meseleleri tatlılıkla çözebileceğiniz bir dönem. Saç kesimi, tarz değişimi, güzellik işlemleri için bu süreci değerlendirebilirsiniz. Sanatsal çalışmalar için ilham yüksek olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Dinlenme ve ilişkilere dair geçmiş yaşadığınız tüm konuları değerlendirme süreci olacak. Fazla harcamalar, eğlence, yararsız ilişkileri, bağımlılıkları, takıntıları ve fanatizm içeren davranışlarınız var ise bırakmanız daha kolay olacak. Ruhsal sağlık, meditasyon, detoks açısından destekleyici. Hastane kontrolleri, laboratuvar çalışmaları için uygun. Yurt dışı bağlantılı iş teklifleri, müşteriler önünüze çıkabilir. Sessizlik ve dinginlik isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Mevcut hedefleriniz ve başarmak istedikleriniz için aradığınız insanlar ayağınıza gelebilir. Aşkta sürpriz gelişmelerle iyiye gidiş söz konusu olabilir. İşinizi geliştirmek, kazançlarınıza kazanç atmak için verimli bir zaman. Sosyal topluluklara üye olmak adına iyi bir dönem. Arkadaşlarınızla da sevgi dolu zamanlar geçirebilirsiniz. Partiler, kutlamalara, açılışlara davetleriniz olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Yükseliş gerçekleştirmek, statü kazanımı, terfiler için etkili bir zaman. Gelecekte kendinizi görmek istediğiniz aşamayı daha iyi planlayacak beceriniz olabilir. Başardıklarınızı çevreye göstermek istemeniz mümkün. Başarılarınız konuşulabilir. İmajınızda olumlu izler yaratacak, size fayda katacak işlerle ilgilenmeniz mümkün. Aile ve otorite figürleri ile uyumlu ilişkiler kurabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Yeni bir vizyon edinmek, yaşam yolu inşa etmek isteyebilirsiniz. Vize, ehliyet, eğitim ve pasaport işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kişisel gelişime, okumaya, felsefeye yönelebilirsiniz. Hayata bakış açınızı derinleştirerek geliştirecek hikayeler önünüze çıkabilir. Mesleğinizde sizi yetkinliğe taşıyacak eğitimlere katılabilir ve hocalar ile karşılaşabilirsiniz. Uzaklara seyahat edebilir veya oradan gelen insanlarla sık vakit geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis