Begüm Minkis

10 Haziran 2021 İstanbul saatine göre 13:52’te İkizler burcunun 19 derecesinde halkalı Güneş tutulması gerçekleşecek. “Değişmeyen tek şey değişimdir” sözünü hatırlatan gökyüzü etkilerine doğru doludizgin giriş yapıyoruz. Duygularımız, doğrularımız ve yanlışlarımız eskiye göre önemini yitirmeye başlıyor. Güçlü etkiler eşliğinde düşünce stilimizdeki başkalaşım kaderimizi de değiştirmeye başlayabilir. Tutulma çevresel şartlarımızda da değişim rüzgarlarını estirirken bizleri konfor alanımızdan çıkmaya davet edecek. Ancak dikkat etmemiz gereken bir konu var. Bu da çok fazla savrularak geleceği tehdit altında bırakma ihtimalimiz. Bu süreçte kendimizi ucu bucağı olmayan bir boşluğa bırakmaktansa hayatımıza dair atacağımız adımları ölçülü şekilde planlamalıyız. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Kuzey Ay Düğümü yönünde gerçekleşecek tutulma içinde önemli fırsatları barındırıyor. Tutulmanın yönü gelişim ve büyümeyi hayatımıza daha kolay dahil edebileceğimize işaret etmekte. Asya, Avrupa ve Kuzey Amerikadan gözlemlenecek. İkizler Güneş tutulması 147 nolu saros döngüsüne sahip olacak. Aynı saros döngüsündeki Güneş tutulmasını en son 31 Mayıs 2003’de 9 derece İkizler Güneş tutulması ile deneyimledik. Bu tutulmanın kapanışı 30 Kasım 2020’de 8 derece İkizler Ay tutulması ile yaşandı. Şimdi ise tekrardan yeni bir döngü başlıyor…

Dünya büyük bir teknolojik sıçrayışa hazırlık evresinde. Satürn ve Uranüs karesinin etkileri tutulma ile gökyüzünde işaretlenirken hem global hem de bireysel ölçekte devrim niteliğinde gelişmeler içerisine girebiliriz. Robot teknolojisi, genetik ve ilaç/sağlık sektöründe önemli buluşlar yapılabilir. E-ticarette hiç olmadık büyümeler, yeni uygulamalar kullanıma sunulabilir. Akıllı ev gereçleri son zamanlarda herkesin daha da yakından ilgi alanına girdi bile.

Güneş ve Ay; İkizler burcunun 19 derecesinde kavuşarak yeniay pozisyonunda güneş tutulmasını meydana getiriyor. İstanbul saatine göre tutulmada 0 derece Terazi burcu yükselmektedir. Satürn de Kova burcunda tutulma derecesine üçgen açı ile bağlanıyor. Tutulma anında hava elementine mensup üç burçta bulunarak gerekli kombinasyonu tamamlamakta. Sosyal alemde hareketlilik, yer değişimi, taşınmalar, bol bol konuşmak, almak, satmak ve imzalamak gelecek altı aylık dönemde yoğun biçimde gözlemlenecek. Resmi daireler gelecek aylarda nefes alamayabilir. Fakat gelin görün ki Merkür an haritasında retro vaziyette.

Geçmişin izleri halen üzerimizde. Değiştirilmesi gereken konular için önce sorunun kaynağına inmek gerekecek. İşlerimiz olmadık engeller takılabilir. Sorunları çözmek için ise yüksek bir pratik zekaya ihtiyaç duyabiliriz. Zira bir anda kendinizi 20 yıl öncesini konuşurken ve halen aşılamamış bazı konuların içerisinde cebelleşirken bulabilirsiniz! Uranüs karesi ile tadı tuzu kaçıran ani yüzleşmeler olabilir. Unutulan vergiler, sözleşmeler, borçlar belki de dil yaraları. Sağlık yönünden de akciğer, solunum yolları, alerjiler ve sinir sistemi sorunları artış gösterebilir. Öte yandan tüm bu konulara istinaden Satürn desteği bu sefer çözümü daha yapıcı ve kalıcı hale sokma şansını sunuyor.

Neptün tutulma derecesine altıncı evden kare irtibat kuruyor. Tecrübesizce, toylukla gereksiz risklere girilmemesi gerektiğinin altını çizmekte. İlişkilerde yanılsamalara, aldanmaya, kendimizi kandırmaya açığız. Timsah gözyaşlarına kanmayalım. Sağlık sektörüne dair gizlenen bilgiler olabilir. Neptün etkisi ile yağışlar artabilir, gazlar ile ilgili gündemler olabilir. Sel yerleşim birimleri ve tarımı kötü etkileyebilir. Barajlardaki doluluk oranlarında ise artış gözlemleyebiliriz.

Sosyal medya üzerinden büyük patlamalar yaratacak kampanyalar, haber kanallarındaki önemli manşetler, ortaya çıkan skandallar sadece şaşırtmakla kalmayıp ders verici nitelikte olabilir. Tutulma değişimin en önemli aşamasını vaad ediyor. O da zihnen hazır olma, tazelenme ve ufku genişletme isteği! Özgürce fikirlerimizi açığa çıkartmak isteyeceğiz. “Öğrenmenin yaşı yok” sözü daha bir anlamlı olacak bu süreçte. Belki de kendi kendimizi esir ettiğimiz önyargılarımızın farkına vararak öğrenmenin, deneyimin sonu olmadığını gözlemleyebiliriz. Tüm bu sürecin sonunda daha kaliteli bir vizyona sahip olmaya başlayabiliriz.

Tutulma anında yükselen yöneticisi Venüs Yengeç burcunda ve Balık burcundaki Jüpiter ile şanslı bir üçgen açı içerisinde konumlanıyor. Neşe ve umut veren bir etkileşim. Güçlü para akışı, bolluk ve verimin olduğu yeniliklere gireceğiz. Yabancılarla iş yapmak, evden çalışmaya başlamak, eğitim ve seyahat fırsatları, dil becerilerini geliştirmek, kültürel seyahatler ve yaratıcı fikirler için oldukça destekleyici bir dönem. Kısaca yazın, çizin ve hayatınızı dolu dolu programlayın.

Mars 29 derece Yengeç burcunda ve Plüton ile karşıt konumlanması güç mücadeleleri, fikirlerin henüz hayata geçmeden bazı engellerle karşılaşması, aile ve gelenek baskısını göstermektedir. Eril figürlerden gelecek zorbalık, acımasızlık da söz konusu olabilir. Global çapta gaz patlamaları, volkanik faaliyetler ve önemli ailelerin hayatlarına dair gizli bilgilerin medyaya sürülmesi mümkün. Türkiye haritasının ise 6/12 aksında gerçekleşeceğinden ekonomide sallantılı dönemin devamlılık göstereceğinin, gizli düşmanlar ve sırların açığa çıkacağının işaretçisi.

Bellatrix sabit yıldızı tutulmada Güneş ve Ay ile kavuşumda bulunuyor. Zorlu yollar sonunda başarı hissi getiren bir yıldız. Ancak bazı kişiler için bir ödülken kimileri için ise sorunlu bir devrenin başlaması anlamına gelebilir. Özel yaşam problemleri, para için kurulan beraberlikler ve boşanma oranlarında artış gözlemlenebilir. Dibi gören kişilerin büyük bir çıkış gerçekleştirerek küllerinden doğması da mümkün gözüküyor.

Güneş Tutulmasının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Zihinsel olarak yoğun bir sürece giriş yapacaksınız. Aynı anda birden fazla konuya kafa yormanız konsantrasyon bozukluğu yaşamanıza neden olabilir. Sorunların çözüm aşamalarında kendinizi yaratıcı fikirlerle gösterebilirsiniz. İş başvuruları, anlaşmalar ve evrak süreçlerini takip etmeniz gereken gelişmeler ile karşılaşabilirsiniz. Kardeşleriniz başta olmak üzere yakın çevrenizle birlik yapmanız gereken gelişmeler dikkat çekebilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Elektronik market alışverişleri, eğitim ve seyahat konularına harcamalar yapabilirsiniz. Hedefleriniz büyükse mal alarak borçlanabilirsiniz veya kendi işinizin hacmini büyütmek üzere yatırımlar gündeme gelebilir. Finansal düzlemde kafanız çok karışabilir, seçenekler arasında kalmanız da mümkün. Güzel haber şu ki yeteneklerinizin maddi karşılığını almak adına güçlü bir dönemdesiniz. Alacaklarınız var ise elinize geçebilir. İlişkilerde güven, bağlılık sorgulamalarına açık olabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Burcunuzda etkili olacak tutulma hayatınızda sıfırdan başlangıç yapabileceğinizi işaret edebilir. Sağlığınız ve dış görünüşünüzle daha çok ilgilenebilirsiniz. Estetik yaptırmak, stil ve imaj değişimlerine eğiliminiz artabilir. Dış çevreye yansıttığınız tutum ve davranışlarınızda düzenlemeler yapabilirsiniz. Dolayısıyla ilişkilerinizin kalitesi ve çevresel şartlarınız sizin yarattığınız etki vesilesiyle şekillenebilir. Yeni insanlarla yeni deneyimler kazanabilirsiniz. Bolca iletişim kurmak, öğrenmek ve araştırmak isteyeceksiniz bir dönem olacak. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İç dünyanız zenginleşiyor. Ruhsal ve manevi yönlerinizde artış gözlemleyebilirsiniz. Yardımlaşma ve fedakarlık gerektiren durumlar dikkat çekebilir. Arkanızdan çevrilen kirli dolaplar var ise kulağınıza gelebilir. Bunun dışında dedikodular, bilgi hırsızlıklarına dikkat etmelisiniz. Fikir ve projelerinizi gerekli bilgileri korumak suretiyle ve yaratıcılığınızı ortaya koyarak planlamak adına ideal bir dönem. Özel yaşamınızı paylaşmak istemeyebilir ve deneyimlerinizi kendinize saklama kararı alabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Yeni arkadaşlıklar kurabilir, sosyal çevrenizi genişletmeye, geliştirmeye yönelik adımlar atabilirsiniz. Kimlerle ve nasıl yola devam etmeniz gerektiği noktasında da değerlendirmeniz gereken unsurlara odaklanabilirsiniz. İş çevrenizde fikirleriniz, projeleriniz değerli bulunabilir. Büyük amaçlarınıza doğru yol alabilir, mesleki konularda önemli başlangıçlar yapabilirsiniz. Etki alanınız genişleyebilir. Dikkat uyandırmak maksadıyla söylediğiniz bir söz kolayca tepki alabilir ve hızlı yayılabilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Toplum önündeki duruşunuz, kariyeriniz ve sorumluluklarınızla ilgili konularda yeni başlangıçlarınız var. Terfi alabilirsiniz. Kişisel yaşamınızda ise evlilik, ebeveynlik süreçleri sizi bekleyebilir. Kariyer hayatınızdaki stresli koşullar aile içi ilişkilerde sorun yaratabileceğinden odağınızı toplamanız ve denge sağlamanız gerekebilir. Kimileriniz iş veya eğitim nedenli taşınabilir, ailesinin yanından ayrılabilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Tutulma ile hayatınızda tıkanmış bir konuda açılmalar gözlemleyebilirsiniz. Mevcut fikirler, hayata bakışınız ve inançlar sizi yeteri düzeyde tatmin etmeyebilir ve derinleşerek farklı anlam arayışlarına ihtiyaç duyduğunuzu fark edebilirsiniz. Yurt dışı bağlantılarınız, hukuksal süreçleriniz, eğitim ve/veya taşınma konuları ile bağlantılı yeni başlangıçlar ve başarılar gündeme gelebilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Ortaklıklar yoluyla kazandığınız parasal kaynaklarınızla ilgili yeni gelişmeler, artışlar olabilir. Ek kazanımlar yaratabilir ve bu düzlemde iletişim trafiğinizi artırabilirsiniz. Ticari sebepli alacaklarınız var ise hesabınıza yatabilir. Kredi çekebilir, yatırım planlamaları yapabilirsiniz. Psikolojik olarak zararlı alışkanlıkları bırakmak, yenilenmek için şartlar verimli hale gelebilir. Sağlık nedeniyle olmanız gereken bir ameliyat durumunuz var ise bu konuda adım atabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Karşıt burcunuzda etkili tutulma sizi de yakın derecede ilgilendirmektedir. Evlilik veya ilişki kararı alabilirsiniz. İnsanlarla daha interaktif bir yaşam benimseyebilirsiniz. Önceden fark etmediğiniz düşmanlıklar da görünür olabilir bu süreçte. Kimlerle yakın olup olmamanız gerektiği konusunda yeni fikirleriniz olabilir. Ortaklık ve işbirliği kararları almak için gelecek aylarda şartlar verimli hale gelebilecek. İnsanlardan yardım ve destek görebileceksiniz. Karar alırken adil tutum, uyumlu tutumlar bu dönemde daha da fazla önem kazanabilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: İş, ev ve gündelik düzeniniz içerisinde daha planlı, programlı hareket etmeniz gerekebilir. Daha çok çalışmanız, üretmeniz gereken bir dönem zira işler önünüze yığılabilir. Çalışma ortamınızda yapısal değişimler dikkat çekebilir. Sağlığınızla ilgili de farkındalığınız artabilir. Kimileriniz doğru beslenme alışkanlıkları geliştirebilir, bakım ve hijyenine önem verebilir. Gereksiz her türlü ayrıntıları fark etmenizle ayıklama evresine girebilirsiniz. Taşınma veya ofis değişimi gibi konular gündeme gelebilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Aşk hayatınız canlanıyor. İletişiminizin güzel aktığı biri ile flört etmeye başlayabilirsiniz. Kendinizi daha popüler hissedebileceğiniz bir sosyal çevrede vakit geçirebilirsiniz. Yaratıcı ve cesur hissedebileceğinizden risk alma eğiliminiz artabilir. Riskli yatırımlar ve kripto paralar üzerine daha fazla ilgi duyabilirsiniz. Hobiyi işe dönüştürmeniz, sanatsal işlere odaklanmanız mümkün. Evliyseniz hamilelik süreci başlatabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Aile hayatınız ve ev içerisindeki koşullar odağınıza yerleşmeye başlıyor. Taşınma, emlak alımı, tadilat ve tamiratlarla ilgilenmeniz gerekebilir. Aile üyeleri arasında yoğun iletişim ve fikir alışverişleri dikkat çekebilir. Akrabalarınızla ve ailenizle sık vakit geçirmek isteyebilir, fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Evli olanlar ise çocuk yapma düşünceleri içerisine girebilir. Kimileriniz kariyer hayatını ev içerisine taşıyabilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis