Merve Çubuktepe

Yılın ilk tutulması 10 Ocak 2020, saat 20:21’de gerçekleşecek. 20 derece Yengeç burcunda gerçekleşecek bu Ay tutulması aynı zamanda bu yılın en önemli açı kalıplarından biri olan Satürn-Plüton kavuşumuna da ev sahipliği yapacak. Tutulma anında Güneş-Merkür kavuşumu da devrede; Merkür Güneş ile dakika bazında birlikte, ayrıca Güneş-Merkür-Satürn-Plüton dörtlüsü Oğlak burcunda çok güçlü bir stelyum yapıyorlar. Merkür aynı zamanda tutulma anının yöneticisi. Bu sebeple Oğlak enerjisinin de çok yüksek olduğu, aynı zamanda son derece etkili ve dönüştürücü bir tutulma deneyimi yaşayacağız. Tutulma hem olaylar hem de düşünsel bazda ziyadesiyle etkili durumda. Ayrıca MC’de Aldebaran, IC’de ise Antares sabit yıldızları da cabası. Yükselenler ve düşenler, bitenler ve başlayanlar; belirsizliklerin menfi ya da müspet sonlanması ve nihayet yeni bir dönemin ayak sesleri…

Makro düzlemde daha önce belirttiğim gibi Satürn-Plüton kavuşumunu tetikleyen bu tutulma yeni sistemlerin kurulması, vadesi dolan düzenlerin sonlanması adına çok güçlü bir tesire sahip. Aynı zamanda Dünya Savaşları ve Soğuk Savaş sonrası dönemle aynı motifi de taşımakta. Yılın başındaki olaylar itibariyle dünyadaki güç dengelerinin değişeceği aşikar ve bu süreç devam edecek. Gerek ülkeler gerek bireyler bazında bu yıl özellikle gücü kötüye kullanan, kontrolden çıkanların beklenmedik şekillerde düşüşlerini izleyebiliriz. Misal Antares tam anlamıyla bu sınavı getiren bir sabit yıldızdır. Ayrıca sadece savaşlar değil, misal Avustralya kıtası ateşler içinde. Bu yıl türümüz ve dünyanın devamı adına bir şeyler yapılmazsa nelerin olacağını acı derslerle görebileceğimiz bir yıl; bundan dolayı Plüton Kova çağına yaklaşırken sadece siyasi değil dünyanın ekolojik düzenini korumak adına değişimler hayata geçebilir.

Bireysel düzlemde ise geçmiş defterlerin kaçınılmaz olarak açıldığı bir evredeyiz. Geçmişten gelen, hatta artık kangrene dönen ancak bir şekilde kopamadığımız ne varsa onlarla alakalı bir sorgulamaya giriyoruz. Aslında sadece sorgulama değil hayrımıza olmayan, bizi aşağı çeken, yavaşlatan veya enerjimizi düşüren her şeyle hesaplaşmaya başlayacağız.

Tutulma içeride biriken yalnızlık korkuları, güven eksiklerini tetikleyebilir. Mutlaka dışarıdan bir onay veya destek ihtiyacı duyabiliriz. Oysa ki dev Oğlak stelyumunun da etkisini düşününce bireysel gücü kazanmak adına önce enerjimizden çalan ne varsa temizlememiz gerekiyor. Belki de gücünüzü sürekli aslında sona ermesi gereken bir şeyleri sağ tutmak için harcıyor ve farkında değilsiniz. Oysa ki artık bu hastanın fişinin çekilme vakti gelmiş durumda olabilir. Bu yüzden de gerçekçi olmak, kaçtığımız bir şeyler varsa yüzleşmek Ay tutulması teması içerisinde. Ancak altını çizmeliyim ki, kaçmak da bir yere kadar zira tutulma özellikle de harita güçlü etkiler alıyorsa nereye kaçarsak kaçalım karmik ve hayati anlamda vakti geldiyse eğer olaylar zincirini bizi eninde sonunda kaçınılmaz dönüşüm ve nihayetinde özgürleşme sürecine götürecektir. Biz direndikçe bu süreç daha zorlayıcı ve kaçınılmaz bir hale gelebilir. Bundan ötürü de eğer zil çaldıysa eğer harekete geçmemiz hayatımızı kolaylaştıracaktır.

Bu yıl aşırı duygusala bağlamak, ruh hali ve hayata bakışımızı başka kişilerin belirlemesine izin vermek, onayı sürekli başka gözlerde aramak sürekli zaman ve potansiyelimizden götürecek; her zamankinden fazla… 2020 kesinlikle mantığın, bireysel olarak kendini düşünmenin, hedeflere yürümenin ve her şeyden önce kendi işimize gücümüze bakmanın yılı. Sahnedeki oyuncular değişebilir ancak başrol her zaman siz olacaksınız. Bundan ötürü gerekirse sahneyi temizlemek, gerekirse kadro değişikliği hatta gerekirse tek kişilik bir oyuna çıkmak bile bu yıl sizi asıl yükseltecek şey olabilir. Bu yıl gerçekten hayatınızın tekrar yazıldığı ve yeni bir geleceğin tohumlarının atıldığı yıl olabilir. Yeter ki senaryo için kalemi elinize alın ve sonra da sahneye çıkın. Başkasının yazdığı değil kendi öykünüzü yaşayın. Bunu her zaman hak ettiniz ve hayat sizi hiç bilmediğiniz daha da güzel diyarlara taşımak üzere bekliyor. Yeter ki pes etmeyin, yeter ki bahane bulmayın. Sadece isteyin ve harekete geçin. Gerisi zaten sizi bulacak.

Yengeç burcundaki Ay tutulmasının burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Tutulma hayat düzeninizle alakalı önemli bir değişim sürecini tetikleyebilir. Taşınma, tayin, şehir ve hatta ülke değişikliği söz konusu olabilir. Aile, özellikle de ebeveynlerinizle bazı konularda kaçınılmaz yüzleşmeler yaşayabilirsiniz. Geçmişten gelen konular artık su yüzüne çıkabilir ve herkes eteğindeki taşları dökebilir. Hayatınızda yer kaplayan korkular, geçmiş gölgelerden kurtulma zamanı. Sadece ailevi meselelerinizi lütfen iş hayatınıza ve özellikle üstlerinize yansıtmamaya dikkat edin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İçinizdeki çağrıyı dinleyerek yetenekli olduğunuz bir konuda eğitim almaya başlayabilirsiniz. Diğer yandan böyle bir süreç çoktan başladıysa ilk meyveleri toplamanız mümkündür. Tutulma sebebiyle iletişim tarzınız biraz alıngan ve dolaylı olabilir. Direkt ifadeler kullanmaya özen gösterin zira siz bazı şeyleri çok net yansıttığınızı zannetseniz de karşı taraf hiç anlamamış olabilir. Her şeyi kişisel almamak mühim. Bir konuya çok hakim değilseniz aşırı iddialı olmamaya lütfen özen gösterin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Menfi ya da müspet finansal konularla alakalı aldığınız kararların sonuçlarını göreceğiniz bir dönem. Eğer doğru hamleleri yaptıysanız kazançla dönebilir, ancak tam tersi har vurup harman savurduysanız bir süre zorlu koşulları idare etmeniz gerekebilir. Öz değerinizi başkalarının sözleri ve takdiri ile değil kendi iç sesinizle ölçmeniz gereken bir zaman. Kendinizi herkese sevdirmek zorunda olmadığınızı unutmayın. Aileden maddi ve manevi destekler görebilir, ferahlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Tutulma burcunuzda gerçekleşeceğinden doğrudan sizleri ilgilendiriyor. Hayatınızda aksayan, bir türlü çözüme ulaşamadığınız belki de ilk adımı atmaya korktuğunuz konularla alakalı büyük değişimler kapıda. Yeter ki siz de inisiyatif kullanın. Bu süreçte değişime direnmek, olumsuz olanı ısrarla olumluymuş gibi algılamak sıkıntı verebilir. Aşırı duygusal, hassas ve alıngan olabilirsiniz; çok normal, ancak bunu bir alışkanlık haline getirmemeniz ve özellikle profesyonel dünyada yansıtmamanız önemli. İmaj, duruş ve fiziki yapınızla alakalı majör kararlar alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Korkularınız, içinize attıklarınız veya maskelemeye çalıştıklarınız… Tutulma tüm bu konuları su yüzüne çıkaran bir etkiye sahip. Bir şeylerden kaçmak yerine yüzleşmenin, çözümlemenin ve gerçekleri kabul ederek yol haritası çizmenin tam zamanı. Ayrıca çevrenizdeki çer çöp temizleniyor; değersiz olanlar elenip giderken sadece kıymetli olanlar kalıyor. Bu dönem dostu düşmanı anlamak için çok iyi bir zaman. Sezgilerinize kulak verin, duygularla karışmadığı sürece en iyi rehberiniz olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Uzun süredir emek verdiğiniz bir proje varsa eğer meyvelerini toplayabilirsiniz. Çalışma ve sonuç stresi sizi bir miktar hassas yapabilir, burada önemli olan çevrenizdeki insanlara özellikle de arkadaşlarınıza patlamamak ve her şeye sürekli kusur bulmamak. Bazen kusurlar mükemmeliyeti yaratır. Vadesi dolan, bardağı taşıran arkadaşlarla aranıza kalıcı bir sınır çizebilirsiniz. Hayatınıza katkısı olmayan çevrelerden arınma, aile gibi gördüğünüz kişilerle daha yakınlık söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Kariyerinizle alakalı büyük bir dönüşüm enerjisi söz konusu. Eğer işiniz canınıza tak ettirdiyse istifa edebilir, iş değiştirebilir veya kendi işinizi kurabilirsiniz. Sadece bu kararları mantıkla aldığınıza anlık duygusal patlama olmadığına emin olun. Emek veren ve gerçekten uğraşanlar için terfi ve yeni sorumluluklar gündeme gelebilir. Ailenize zaman ayırmakta bir miktar zorlanabilirsiniz, onlar da bu konularda talepkar olabilir. Ancak lütfen ailevi meselelerinizi işinize taşımamaya dikkat edin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Hayatınızı nasıl yaşayacağınıza ve ideallerinize dair önemli bir yol ayrımındasınız. Tutulmanın iki yönlü olumlu tesiri sizi güçlendiriyor. Kendi hayatınızın kurallarını kendiniz koymalısınız. Ertelediğiniz veya feragat ettiğiniz şeyleri yapmanın, en azından ilk adımları atmanın tam zamanı. Bir konuda ustalaşmak ve bilgiyi yaymak için de güçlü bir motivasyon bulabilirsiniz. Sadece fikir ayrılıklarında aşırı fanatik olmamaya ve özellikle bir çatışma varsa bunu kişisel almamaya dikkat edin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Tutulma etkisi ile bir miktar melankolik, içe kapalı ve ne yapacağınızı bilmez halde hissedebilirsiniz. Eve kapanmak, düşüncelere dalmak ve izolasyon fikri iyi gelebilir. Ancak bunu çok da abartmamalısınız zira bu sizi daha da yavaşlatıp karamsarlaştırabilir. Bu evrede derin ve anlamlı şeyleri okumak, güvendiğiniz kişilerle sohbet etmek ve fikirlerinizi paylaşmak iyi gelecektir. Yatırımlarla alakalı olumlu veya olumsuz ne tür aksiyonlar aldıysanız sonuçlarını alacağınız bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Tutulma zıt burcunuzda gerçekleşeceğinden etkisi yüksek, birçok gezegen de tutulma anında burcunuzda yerleşimde. İkili ilişkiler konusunda “Tamam mı, devam mı” sorusunun yanıtlanacağı bu dönemde; eğer taşlar yerine oturuyorsa aile kurma, ilişkiyi ciddiye taşıma ve evlilik kararları gündeme gelebilir. Uzatmaları oynayan veya size zarar veren ilişkilerde sonlanma söz konusu, eğer böyle bir durum oluyorsa bilmelisiniz ki hayrınıza olan gerçekleşiyor. Aynı durum ortaklıklar için de geçerli. Gizli düşmanlar görünür olabilir, iyi gün ve kötü gün dostlarını net bir şekilde ayırt edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Sağlık konusunda özellikle mide, rahim ve göğüs bölgesine dikkat. Bu alanlarda hassasiyetler görülebileceğinden rutin kontrolleriniz varsa pas geçmemelisiniz. Birlikte çalıştığınız kişilere tahammül etmekte zorlanabileceğiniz bu dönem sizin de iş ortamında ekstra alıngan olabileceğinizi unutmayın. İşleri kişisel almadan, demotive olmadan sadece profesyonel bir şekilde işinize odaklanın derim. Aynı durum tüm rutin ve bürokratik konular için de geçerli. Pes etmezseniz kazanırsınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Tutulmanın iki yönlü iyicil etkisi özellikle romantizm adına tatlı rüzgarlar estirmekte. Hayatınızı dolduracak sizi yuvanızda hissedecek bir aşkın başlangıcı söz konusu olabilir. Mevcut bir ilişkiniz varsa ciddiyeti artabilir. Çocuk sahibi olmak isteyenler için de önemli ve verimli bir dönem. Diğer yandan gelip geçici, ciddiyetsiz veya dürüst olmayan ilişkilerde hızlı dağılmalar görülebilir. Özellikle evinizde de yapabileceğiniz hobilere girişmek, bu konuda gelişmek ruhen size çok iyi gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe