Begüm Minkis

10 Temmuz 2021 İstanbul saatine göre 04:16’da 18° Yengeç burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Duyguların sular seller gibi coşarak ifade edileceği günlere giriyoruz. Bu süreçte yeni bağlar kurmak ve değerler yaratmak isteyebiliriz. Öte yandan kendisine fayda sağlamayacak şeyleri besleyenler, ısrarlı tutumlarının negatif sonuçları ile sert bir şekilde yüzleşebilir. Toksik ve çürümüş her şeyden arınarak berrak bir gelecek inşa etmek isteyenler için ise şartlar son derece destekleyici. Değişimlere kucak açarsak bolluk ve bereketin de kapısını aralayabileceğimiz bir dönem bizleri bekliyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Adeta bir Yengeç gibi kabuk değiştirmek isteyebilceğimiz bir süreçteyiz. Bazen seçimler ve hamlelerimizi erteleme şansımız yoktur. Doğada var olan her şeyin kendi içinde döngüsü ve aşamaları bulunur. Plütonik nitelikteki gökyüzü olayları da aynen bu şekildedir. Ne kadar zorlasak da, binbir şekle şemale girsek de olmayacak konuları bir sonuca bağlar. Bununla birlikte bazı şeyler sonlanırken yeniaylar bizleri yeni potansiyellere sahip yeni süreçlere sokarlar. Haritalarımızın Yengeç burcu alanlarında niyetlenilen, karar alınan fakat bir türlü hayata geçirilememiş meseleler artık değişime sürükleniyor. Ya olacak ya olmayacak. Arada bir yerde sıkışıp kalmış konular netliğe kavuşacak.

Yengeç burcu verimlidir. Güneş ve Ay an haritasının ikinci evinde kavuşarak yeniay pozisyonunu meydana getiriyor. Neptün de haritanın onuncu evinden Güneş ve Ay’a üçgen açı yaparak konumlanıyor. Her şeyden önce yapacaklarımıza içten bir şekilde inanmamız önemli hale geliyor. Bolluk ve bereketi kendimize rahatlıkla çekebilir, hayırlı işlere girebiliriz.

Bu süreçte çevremizde gelişen olaylardan kolayca etkilenebilir ve duygusal reaksiyonlara açık olabiliriz. Empati yaparak diğer insanların acılarını paylaşmak, yardımlaşmak ve affetmek daha kolay olabilir bu dönem. Ve önemli konu tabii ki Aile kavramı, kendimizi ait hissettiğimiz yerler olacak. Yaşadığımız ev, duygusal ve bedensel ihtiyaçlarımız Yengeç burcu ile temsil edilir. Gerektiği halde ait olduğumuz yerlerden, alışkanlıklardan kopmamak için direnmemiz; ciddiyet, gerçekçilik isteyen işlerde zorlanmamıza neden olabilir.

Yeniay anında İstanbul saatine göre 28° İkizler burcu yükseliyor. Yengeç burcunun içe dönük yanlarına kıyasla eril ve aktif bir yükselen olması dışa dönük, meraklı, iletişime açık, kıpır kıpır bir yapıda olabileceğimizi bizlere haber veriyor. Yer değişimleri, taşınmalar, ziyaretler çok sık gündeme gelebilir. Yükselen derecesinde gökyüzünün en parlak yıldızlarından biri olan Betelgeuse sabit yıldızı bulunuyor. Polaris sabit yıldızı da yanında eşlik ediyor. Bu konumlanma sezgilerin bizi doğru yere çekmesi, kadınlardan gelecek işbirlikleri ve yardımlar ve şanslı gelişmeleri haber vermektedir.

Yükselen yöneticisi Merkür de İkizler burcunda, yükselen ile beraber dokuzuncu evdeki Jüpiter ile üçgen açıda bulunmakta. Bereketli, konforlu, rahat hissedeceğimiz imkanları kendimize çekebileceğimizi göstermekte. Venüs ve Mars yeniay anında üçüncü evde kavuşumda bulunmakta. Eril ve dişil enerjiler (Güneş ve Ay), (Venüs ve Mars) yan yana geliyor yeniayda. Meali ise tamamlanmışlık hissi veren güçlü, gelecek vaad eden, parlak ve tutkulu ilişkilere dair büyük potansiyel.

Venüs ve Mars kavuşumunun dokuzuncu evdeki Satürn ile karşıt konumda bulunması ise biraz engel yaratıyor. Resmiyet kazanmak, uzak mesafe, devlet, patron veya aile büyüklerinin onayından geçmek gerekebilir. Büyük resime baktığımızda mücadele edilmesi gereken durumların varlığını fark edebiliriz. Birtakım kişiler hukuksal ve resmi süreçlerde engeller ile karşılaşabilir.

Mücadele gezegeni Mars an haritasında Aldebaran kraliyet yıldızı ile, Satürn ise Mirzam sabit yıldızı ile paralel konumda bulunuyor. Yüksek zekayı kullanmak, strateji oluşturmak ve bilgiyi cesurca yaymak adına güçlü bir süreç olabilir. Global çapta da büyük ticari anlaşmalar gerçekleşebilir. Doğruluğumuz ve dürüstlüğümüzle çok kez sınanabiliriz. Tahmin etmediğimiz sırlar kulağımıza gelebilir. Venüs ise Dubhe sabit yıldızı ile kavuşumda bulunuyor. Bazı noktalarda torpilli olmak, güçlü referanslar sayesinde önemli konumlara gelmek gibi gündemler dikkat çekebilir. Atama, tayin ve idari düzenleme bekleyenlere haberler gelebilir.

Emlak ve turizm sektöründe büyük canlanmalar görülebilir. Bireysel yaşamlarımızda ise ofis tutmak, ev satın almak, taşınmak, ev ve aile kurmak gibi adımlarla bağlantılı konularda oldukça destekleneceğiz. Göğüs bölgesi, rahim ve yumurtalıklar, mide hassasiyetlerin daha çok görüleceğinden kronik sorunları ve genetik yatkınlığı olanların kontrollerini aksatmaması gerekiyor.

Yengeç yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Evinizle, ailenizle veya aile gibi gördüğünüz insanlarla vakit geçirebilir, duygusal zamanlar yaşayabilirsiniz. Nostaljik deneyimlere açık olduğunuz bir dönem. Geçmiş hatıraları aile bireylerinizle birlikte sık sık yad edebilirsiniz. Kimileriniz evlilik veya iş yoluyla taşınma hazırlıklarına başlayabilir. Evli olan kişiler ise çocuk yapma kararı alarak aileyi genişletme isteği içerisinde olabilir. Devam eden inşaat konuları, miras, ev alım veya satımları ile ilgili de yoğun olarak ilgilenebilir ve ilgili konuları sonuca bağlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kısa geziler, eğitim ve workshoplara katılabilirsiniz. Daha çok iletişim kurmak ve sosyalleşmek isteyebilir, sosyal medya üzerinden etki alanınızı genişletebilirsiniz. Gelecek umutlarınıza dair somut bir şeyler yapma isteğiniz yükselebilir. Bu dönemde bir yerden başlamanız olasıdır. Sürprizler, spontane gelişmelere açık bir dönemdesiniz. Bazılarınız teknolojiyi kullanma tarzında ve iletişim dilinde değişiklikler yapmak isteyebilir. Araç alım satımı ve benzeri ticari faaliyetlere girerek verimli sonuçlar alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Parasal kazanımlarınıza yeni bir form kazandırmak isteyebilirsiniz. Sahip olduklarınızı tekrardan gözden geçirerek nerelerde eksik olduğunuzu fark edeceksiniz. Nakit akışınız hızlanabilir ve beklediğiniz paralar elinize ulaşabilir. Özdeğerinizde artış yaşamanız muhtemel. Bu farkındalık ile de iş veya ilişkilerden talep ettikleriniz artış gösterebilir. Sizi beslemeyen, yetersiz gelen insan ve ortamlarla da ilişkinizi kesmeye karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Yeniay burcunuzda gerçekleşeceğinden en yoğun tesiri de siz alacaksınız. Duygusal, koruyucu ve anaç yanlarınızda büyüme gözlemlenebilir. Şiir, edebiyat, resim gibi yaratıcı alanlarda başarılı olabilirsiniz. Tarzınızda değişiklik yapmak istiyorsanız harika bir dönem. İlişkilerinizde duygusal kararlar almaya yatkın olabilirsiniz. Bununla birlikte sizinle rekabet eden insanlar, eş veya ortaklıklar dönüştürücü bir etki yaşamanıza neden olabilir. Alınganlıklar ilişkilerde kopukluklara sebep olabileceği için dengeli davranmanızın önemli olacağı bir süreç söz konusu. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Hayatınızdaki sorunlardan uzaklaşarak kafa dinlemek isteyeceğiniz bir dönem. Yalnız kalarak hayatınızı köklü bir şekilde sorgulayabilirsiniz. Fedakarlıklar, yardımlaşmalar, affetme ve barışmalar da gündeme gelebilir. Eteğinizdeki taşları dökmek veya uzun zamandır içinizde sakladığınız konuları açığa vurmak isteyebilirsiniz. Kimileriniz doktor kontrolleri, aşı ve tahlilleriyle ilgilenirken bazı kişiler yurt dışına yönelik mesleki veya eğitim ile ilgili girişimlerini hızlandırabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Sosyal çevrenizle iletişim trafiğiniz artış gösterebilir. Daha önceden hiç hayatınızda olmayan türden yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz. Sevgiliniz ve arkadaşlarınız arasında kalmamaya da dikkat etmeniz gerekebilir. Çeşitli yerlere davet edilebilir, kutlamalar, grup faaliyetleri gibi sosyal etkinliklerde bulunabilirsiniz. Kariyeriniz ve geleceğinizde kendinizi nerede görmek istiyorsanız o yönde çevre oluşturmak adına iyicil etkiler mevcut. Toplu paralar kazanabilirsiniz veya serbest işiniz var ise maddi imkanlarda artış yaşamanız mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Toplum önündeki duruşunuzu, sorumluluklarınızı ilgilendirecek yeni başlangıçlarınız olabilir gözüküyor. Belki evlilik kararı alacaksınız veya meslek hayatınızda sorumluluklarınızda köklü yapılanmalar meydana gelebilir. Çok emek verdiyseniz terfi alma, pozisyon değiştirme ihtimaliniz var. Ev ve aile ortamı ilişkileri dengelemediyseniz kimileriniz için engel yaratabilir. Ofisinizi değiştirmek isteyebilirsiniz. Veya evden ofise, ofisten eve çalışmaya geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Seyahatler, yurt dışı, yabancılarla kurduğunuz bağlar ve eğitim temaları ile ilgilenebilirsiniz. Uçak bileti satın almak, vize, pasaport ve resmi/hukuksal konular gündeminizi işgal edebilir bu dönem. Hayata bakış açınızı da tekrardan sorgulayacağınız, gelişip ve öğrenmenize vesile olacak türden olaylarla karşılaşmanız mümkün. Mesleki olarak işinize yarayacak, uzmanlaştığınızı daha çok hissettiğiniz işlere girebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Ortak gelir ve gider konularına dair düzenlenmesi gereken konularla ilgilenebilirsiniz. Kredi başvuruları, miras hak edişleri ve eşinizin gelirleri bağlantılı ek kaynaklar elde edebilirsiniz. İnsanlara kolay güven verirken skendi kendinize güvenmekte zorlanabilirsiniz bu dönem. Aşılması zor meseleleriniz veya cerrahi operasyonlarınız var ise bu süreçte yakınlarınızdan destek görebilirsiniz. Kimileriniz yatırımlar vesilesiyle yüksek ölçekte para harcayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Karşıt burcunuzda gerçekleşecek yeniay ile yeni yakın dostluklara yelken açacaksınız. Hatta yeni bir ilişki başlatmanız da mümkün. Var olan ilişkilerde ise dönüşüm gerçekleşiyor. Dışa dönük, yardımlaşmaya açık olabileceğiniz gibi herhangi bir alanda adalet arayışında olmanız da mümkündür. Hayatınızın herhangi alanını ilgilendiren konulara dair danışmanlık almak için de olumlu bir dönemdesiniz. Fiziksel olarak kendinizde yapmak isteyeceğiniz bir değişiklik güçlü sonuçlar verebilir. Estetiğe eğilim olabilir. Bedensel yenilikler çevrenizdeki insanları oldukça etkileyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Hastalıkta ve sağlıkta yanınızda olan insanları daha net görebileceğiniz bir süreç geçirebilirsiniz. Sezgileriniz güçlenebilir ve düşündüklerinizin gerçek olduğuna tanık olabilirsiniz. Gizli saklı meseleler kulağınıza gelebilir, bu vesile ile çevreniz ve dünyaya bakış açınız değişebilir. Beslenme ve uyku düzeninizde bozukluk var ise alışkanlıklarınızı tekrardan gözden geçirebilirsiniz. Çalışma ortamınızda yapısal düzenlemeler olabilir. Ekip veya ilgilendiğiniz müşterilerle ilgili değişiklikler gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Mutlu hissedeceğiniz ve heyecanlanacağınız türlü aktivitelere yönelme isteğinizin artacağı bir döneme giriyorsunuz. Sportif faaliyetler ve hobileriniz ile ilgilenebilir, daha yüksek verim alabilirsiniz. Aşk yaşantınızda duygusal etkiler yoğunlaşabilir. Sevgilinizle birbirinize korumacı tutumlar sergileyebilirsiniz. Riskli yatırımlardan kazançlar elde edebilmek adına verimli etkiler söz konusu. Aynı zamanda sıfırdan yeni girişimler kurmak için de şartlar elverişli . Evliyseniz çocuk yapma yönünde kararlarınız olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis