Berrak Nilhan Karaca

Haftanın en önemli etkilerinden bir tanesi 16 Aralık 2027 tarihinde kesinleşecek olan Güneş-Uranüs olumlu açısı olarak görülebilir. Bu açı ateş elementinden burçlarda olacak. Dolayısıyla hayli aktif, bizi harekete geçiren, inisiyatif almamızı kolaylaştıran bir enerji sağlayacak. Yeniliğe, değişime, sürprizlere hiç olmadığı kadar kendimizi açabiliriz. Özgürlük isteğimizin yoğun olacağı bir dönem deneyimleyeceğiz.

Yay’daki ve geri hareketteki Merkür, 13 Aralık 2017’de Güneş, 15 Aralık 2017’de Venüs ve Ay Düğümleri ile kavuşum yapıyor. İletişime, kendimizi güzelce ifade etmeye ve işbirliklerine açık bir hafta deneyimleyeceğiz. Merkür geri harekette olacağı için bu konuşmalar daha önceden yarım kalmış veya anlaşmaya varılamamış konuşmalar olabilir. Veya konuştuğumuz kişiler, işbirlikçilerimiz daha önceden tanıdığımız, iş yaptığımız kişiler olabilir. Eğer tamamen yeni bir işten, yeni bir anlaşmadan, yeni bir işbirliğinden, yeni kişilerden bahsediyorsak en doğru karar için Merkür’ün ileri hareket edeceği 23 Aralık 2017 sonrasını beklemek daha uygun olabilir. Zira Merkür geri giderken alınan önemli kararların sonradan revize edilmesi gerekebilir veya bu kararlar sonradan pişman edebilir.

Haftanın gün bazındaki etkilerini yazımın devamında görebilirsiniz: Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 11.12.2017
Saat 8:00 itibariyle Ay Terazi burcundaki geçişine başlıyor ve tüm gün önemli bir açısı yok. İnsan ilişkilerinde uyumu yakalamak, diplomasi ve arabuluculuk gerektiren işler için bugünü değerlendirebiliriz. Genel olarak kendi içinde sakin bir gün deneyimleyeceğiz. Bugünün etkilerinden hava ve ateş elementlerinden burçlar olan Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kova daha fazla faydalanabilir.

Salı 12.12.2017
Ay’ın Terazi burcundaki seyri devam ediyor. Sabah saatlerinde Terazi burcunun yöneticisi Venüs ile olumlu irtibat kuracak. Bu da özellikle günün ilk yarısı etrafımızdaki kişilerle uyumu ve sevgiyi yakalamak, özellikle kadın figürlerinden destekler almak, keyifli aktiviteler için değerlendirilebilir. Saat 18:09’da Ay-Plüton karesi kesinleşecek. Bu durum sabahki olumlu havayı biraz dağıtabilir. İlişkilerde güç savaşlarına, çekişmelere yol açabilir. Psikolojik olarak kendimizi baskı altında hissettiğimiz durumlar oluşabilir. Saat 23:38’de Ay-Güneş olumlu açısı aktifleşecek. Kendimizi tekrar toparlamaya başlayabiliriz. Bilinçli isteklerimizle bilinçaltımız uyum içerisindedir. Karşı cinsle ilişkiler açısından bu saatler değerlendirilebilir. Günün etkilerinden Koç, Terazi, Yengeç, Oğlak, Aslan, Yay, Kova ve İkizler etkilenebilir.

Çarşamba 13.12.2017
Sabah saatlerinde Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşecek ve Ay da bu kavuşumu tetikleyecek. Merkür geri harekette olduğu için bu saatleri daha önceden aldığımız kararları tekrar değerlendirmek, yaptığımız işlerin eksik gedik yanları varsa tamamlamak, geriye dönüp bir son kontrolleri yapmak için değerlendirebiliriz. Ticaretle uğraşanlar için ve seyahate çıkacaklar için evrakların eksiksiz olmasıyla alakalı gelişmeler yaşanabilir. Eğitim öğretim, iletişim, yazmaya ve çizmeye dayalı iş yapanlar bu kavuşumdan daha fazla etkilenebilir.

Sabah saat 6:49’da Ay-Uranüs karşıt açısı kesinleşecek. Yapılan değerlendirmeye bağlı olarak ani ve şok edici gelişmeler, aniden bir uyanış yaşamak, bir şeyi fark etmek gibi bir durum yaşanabilir. İkili ilişkileri istikrarsızlaştıran bir etkisi olduğu için bu saatlere dikkat edilmelidir. Saat 15:26’da Ay-Satürn pozitif açısı kesinleşiyor. Sakinleşiyoruz ve ayaklarımız yere basmaya başlıyor. Günün bu açılarından daha ziyade Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kova etkilenebilir.

Saat 15:36 – 16:58 arasında Ay boşlukta kalacak. Önemli iş ve girişimleri bu saatlere denk getirmemekte fayda var. Sonrasında Ay Akrep burcuna geçiş yapacak. İlk açısı saat 22:22’de Mars ile kavuşum olacak. Kendi isteklerimizi öne sürmek, iddialı olmak, cesaretimizi toplamak, her türlü sportif aktiviteler için bu açı çok faydalıdır. Fakat negatif ifadesiyle aşırı baskıcı, güç elde etmeye çalışan, ilişkileri zorlayan tavırlar da ortaya çıkabilir. Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak, Oğlak ve Koç bu açılardan daha fazla etkilenebilir.

Perşembe 14.12.2017
Ay Akrep burcundan geçişine devam etmekte. Gün genelinde oldukça uyumlu enerjiler hakim. Saat 15:38’de Ay-Neptün olumlu açısı kesinleşecek. Kendimizi akışa bırakmak, spiritüel çalışmalar yapmak hayli etkili bir günde olacağız. Sezgilerimiz çok artabilir. Kendimizi güçlü bir ruh halinde hissedebiliriz. Saat 19.58’de Ay-Jüpiter kavuşumu kesinleşiyor. Ticaret, yayımcılık, seyahatler açısından olumlu, şanslı etkiler devreye girebilir. Kendimizi genel olarak iyimser, hevesli, güçlü hissedebiliriz. Bu etkilerden su ve toprak elementinden burçlar olan Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlak daha fazla faydalanabilir.

Cuma 15.12.2017
Ay 04:42’de Plüton ile olumlu açısını kesinleştirdikten sonra boşluğa giriyor. Plüton ile olumlu açısı hedeflerimiz doğrultusunda hareket etmemizi kolaylaştıran, kendimizi bu anlamda güçlü ve kararlı hissettiren bir etki yapabilir. Etrafımızdaki kişilerin motivasyonlarını çok rahatlıkla algılayabiliriz. Bu etkilerden su elementinden burçlar olan Yengeç, Akrep ve Balık daha fazla faydalanabilir.
Ay’ın Plüton ile açısı kesinleştikten sonra gün genelinde boşlukta ilerleyeceği görülüyor. Dolayısıyla bugün kendimizi akışa bırakmak, daha rölantide kalmak için olumlu bir gün olabilir. Yeni girişimler, başlangıçlar, önemli konuşmalar için çok uygun değildir. Merkür’ün 17:08’de Venüs, 19:13’te Ay Düğümleri ile olumlu irtibatı işbirliği konuşmaları yapmak için verimli görünse de konuşma bugün bir sonuca, bir anlaşmaya varamayabilir. Bu etkilerden Başak, İkizler, Yay, Terazi ve Boğa daha fazla etkilenebilir.

Cumartesi 16.12.2017
Ay 04:07’de Yay burcuna geçiş yapıyor. Gün genelinde iyimserliğimiz artıyor. Kendimizi daha hevesli, daha özgür, daha maceraya açık hissedebiliriz. Üstüne bir de Güneş-Uranüs olumlu açısı kesinleşiyor. Yeni şeylere, değişime açık hissedebiliriz. Özgürlük isteğimiz çok artabilir. Gün içerisinde hiç beklemediğimiz durumlar ve sürprizlerle karşılaşabiliriz. Bu etkilerden ateş ve hava elementinden burçlar olan Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kova daha fazla faydalanabilir.

Pazar 17.12.2017
Ay, Yay burcundaki ilerleyişine devam ediyor. Yarın saat 8:30’da gerçekleşecek yeni ayın hazırlığının olduğu bir gündeyiz. Saat 03:26’da Ay-Neptün ile kare açı yapacak. Bu saatlerde dağılmalara, aşırı hassas olmaya açık olabiliriz. Sonrasında Ay Merkür-Venüs kavuşumunu tetikleyecek ve Ay Düğümleriyle irtibat kuracak. Söylemek istediklerimizi, inandığımız değerleri karşı tarafın kulağına hoş gelecek şekilde ifade edebileceğimiz bir günde olacağız. Bu yolla işbirliklerine ve uzlaşıya açık olabiliriz. Merkür retroda olduğu için anlaşma yaptığımız kişiler daha önceden tanıdığımız kişiler olabilir veya uzlaştığımız konu daha önceden yarım kalmış bir konu olabilir. Günün etkilerinden ateş ve hava elementinden burçlar olan Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kova daha fazla faydalanabilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dilerim,
Berrak Nilhan Karaca