Merve Çubuktepe

Yılın son Merkür retrosuna adım atıyoruz. 12-14 Aralık 2023 tarihlerinde durağan konumda kalacak olan Merkür 14 Aralık 2023 itibariyle yılın sonuna kadar sürecek retro yolculuğuna başlıyor. Adeta bir zaman tünelinde gibiyiz, yılın sonuna yaklaşırken bol bol eski defterler açılacak ve hesapları kapatacağız. Yüzleşmek, sorunları çözmek, yükleri geride bırakmak adına bu hafta oldukça önemli.

Haftanın bir diğer önemli gökyüzü olayı 13 Aralık 2023 saat 02:31’de 20 derece Yay burcunda gerçekleşecek Yeniay olacak. Mars’ın ve sert yıldızların sahnede olduğu bu yeniayda dayanıklılığımızı test edeceğiz. Hali hazırda tutulmalar dönemi ile başlayan ifşa, skandalların ve saklananların açığa çıkma süreci daha da yoğun bir şekilde devam edecek. Bu hafta negatif karma yaratmamak her şeyden daha fazla önemli görünüyor. Adil, vicdanen rahat ve etik olanların ise korkacak hiçbir şeyi yok.

Haftanın en önemli gökyüzü olayı ile başlayalım. Merkür retrosu bu hafta başlıyor ve yılbaşı dahil retrodayız. Yıl başında nostaljik temalar kullanmak keyifli olabilir. Merkür 12-14 Aralık 2023’te durağan konumda kalacak, akabinde 14 Aralık 2023’te retrosuna başlayacak ve 23 Aralık 2023’te Yay burcuna geri dönecek. Retro başlamadan önemli işlerimizi özellikle 12 Aralık 2023 09:08’den önce tamamlamak daha verimli olacaktır. Yani haftanın ilk günü Pazartesi gününü değerlendirmek bu yüzden son derece önemli.

Pek tabii ki Merkür retrosu olurken tüm hayat durmuyor. Bu esnada da günlük analizlerde belirttiğim en elverişli zaman dilimlerini her türlü önemli konuyu ele almak adına da kullanabilirsiniz.

Retro döneminde hayatımızı düzenleyip bir denge kurmak adına mantıklı ve sistemli olma vurgusu belirginleşecektir. Bu konularda uçlara savrulmalar görülebilir. Özellikle de aşırı soğuk duygusuz olma veya her şeyi boş verme arasına gidip gelen ruh hallerine dikkat. Çok katı olmamak, herkesin farklı bir fikri olabileceğini kabul etmek önemli. Merkür retrodayken plan, organizasyon, resmi ve uluslararası işlemlerde aksaklıklar görülebilir. Bu yüzden de hiçbir şeyi son ana bırakmamak son derece önemlidir. Özellikle Merkür’ün Yay burcunda olduğu 14 Aralık 2023-14 Ocak 2024 arasına ekstra dikkat. Bu evrede dini ve ideolojik fanatizm de çok artabilir.

Yasal süreçler, uluslararası ilişkilerde de son derece kaotik ve krizli tesirler beraberinde gelebilir. Despotik ve fanatik kişiler bu eğilimlerini daha da arttırabilirler, ancak aynı ölçüde tepki de alabilirler.

Bireysel düzlemde özellikle geçmiş tecrübelerimiz, ata soyu ve ebeveynlerden gelen bilgiler ve antik kaynaklardan yararlanmak öğrenme ve gelişim süreci açısından faydalı olacaktır. Merkür retrosu yarım bıraktığımız bir şeyi tekrar ele alıp tamamlamak adına ideal bir süreçtir. Aynı zamanda psikanaliz ve bilinçaltına iniş, travma çözümleme gibi konular adına da destekleyicidir.

Merkür Retro Takvimi:
Merkür Durağan Konumda: 12 Aralık 2023 09:08 – 14 Aralık 2023 09:08 (8 derece Oğlak)
Merkür Retro Dönemi: 14 Aralık 2023 09:09 – 1 Ocak 2024 06:07 (8 derece Oğlak-22 derece Yay)
Merkür Durağan Konumda: 1 Ocak 2024 06:08 – 3 Ocak 2024 06:07 (22 derece Yay)
Merkür İleri Harekette: 3 Ocak 2024 06:08 (22 derece Yay)

Bu haftanın bir diğer önemli gökyüzü olayı ise son derece yoğun ve sert etkili bir yeniay. 13 Aralık 2023 02:31’de 20 derece Yay burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yeniay anında son dönemde son derece aktif olan Mars sahnede, üstelik Ay ve Güneş Facies isimli zorlayıcı bir yıldızla kavuşumda. Şiddet olayları, cinnet, dini ve ideolojik fanatizme son derece açık tesirler söz konusu. Ancak bir yandan da ilahi terazinin etkin çalıştığı bir dönemdeyiz, bu sebeple de bu tür zorba kişiler yaptıklarının karşılıklarını çok sert bir şekilde ödeyebilir. Güç zehirlenmelerine, yargı dağıtmaya ve her şeyi ben bilirim demeçlerine karşı korunaklı olmakta fayda var.

Merkür bu yeniayda kritik durağan konumda olacak. Yani yaptığımız her şey çok uzun zaman dilimlerini etki edebilecek domino etkisi oluşturabilir. Her şeyi çok iyi düşünmeli ve planlamalıyız, en önemlisi de negatif karma yaratmamaya özen göstermeliyiz.

Yeniay anında iyicil Merkür-Jüpiter üçgeni ve Merkür-Venüs altmışlığı etkin olduğu için özellikle yurtdışı, hukuk, ticaretle alakalı beklentilerimiz varsa iyi haberler alabiliriz. Eğer çok acelemiz yoksa şayet önemli atılımlarımızı en geç 12 Aralık 2023 saat 09:08’e kadar bitirmek veya Ocak 2024’ün ikinci haftasına almakta fayda var. Bir konuda uzmanlaşmaya başlamak, eğitim almak için de etkin bir yeniay bizleri bekliyor. Yayınlar, sosyal medya ve akademik konularda da yeniay elimizi güçlendirebilir.

Yeniay’daki yoğun Yay burcu vurgusu ve Güneş-Plüton karesinin etkisi gösteriyor ki çok sert demeçler, laf dalaşmaları ve rekabet ortamı bizleri bekler. Neyi nasıl söyleyeceğimiz çok çok önemli olacak. Gündem değiştirebilecek gaflar ve ifşalar duyabiliriz. Özellikle dini ve yasal konularda ülke gündeminde önemli ve sert gelişmeler yaşanabilir. Yargı krizleri, inançla ilgili tartışmalar merkeze oturabilir. Hoşgörü ve anlayış bu süreçte her şeyden önemli olacak. Bu durum global ölçek için de geçerli. Dinsel alanlara saldırılar veya bir ideolojiye bağlı kişilere karşı ayrımcılık gibi durumlar görülebilir. Orta doğudaki savaş süreci çok daha kritik ve gergin bir hale gelebilir, bu da iç ve dış politik durumumuzu doğrudan etkileyebilir. Ekonomik açıdan türbülans artabilir. Yeniay +-7 gün etkili.

Yeniayın Sabian sembolü “Çocuk ve köpek burunlarında gözlükleriyle ciddi bir ifadeyle oynuyorlar.” Bu sembol hayal gücünü somut bir şeylere dönüştürmenin tezahürüdür. Bir işi başarmak için önce bizim buna gerçekten inanmamız gerekir, yoksa yaratım eksik olacaktır. Bir akışı ısrarla zorlayıp değiştirmeye çalışmak yerine ayak uydurmak süreci kolaylaştıracaktır.

Haftanın önemli açılarını ele alırsak eğer haftanın ilk yarısında daha olumlu, iyileştirici ve canlandırıcı açı kalıpları etkinken, haftanın sonlarına yaklaşırken enerjinin biraz düştüğü kafa karıştırıcı tesirler devreye giriyor. Merkür retroları unutkanlık ve dalgınlık da getirebilir, bu sebepten önemli her şeyi not alarak planlı ve programlı ilerlememiz bu süreçte dağılmamızı engelleyecektir.

11 Aralık 2023’te Merkür-Venüs Altmışlığı kesinleşecek. Bir şeyleri başarmak, çözmek istiyorsak zekamızı ve aynı zamanda diplomasiyi kullanmamız önemli olacaktır. Yarım kalan şeyleri tamamlamak ve öz eleştiri yapmak adına gücü kendimizde bulabiliriz. Agresif, baskıcı veya blöf içeren iletişim tarzları ters tepebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

16 Aralık 2023’te Mars-Chiron Üçgeni kesinleşecek. Hareket enerjisini kullanarak kendimizi iyileştirebiliriz. Spora başlamak, ilk seferde olumlu sonuçlanmamış bir cerrahi müdahaleyi tekrar etmek gibi durumlar adına açı kalıbı değerlendirilebilir. Ruhsal yaralarımızı ancak cesaret ve eylemle iyileştirebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

17 Aralık 2023’te Güneş-Neptün Karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına dikkat. Dolandırıcılık konularına karşın tetikte olunmalı. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 11 Aralık 2023: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya Ay Akrep burcunda başlıyoruz saat 02:58-06:58 arasında Ay-Neptün üçgeni etkin. Görülen rüyalar anlamlı ve yol gösterici olabilir, uyanık olanlar için de ruhsal çalışmalara çok uygun tesirler devrede. Saat 11:57’de Ay-Plüton altmışlığı kesinleştikten sonra Ay saat 11:58-14:12 arasında boşlukta olacak. Önemli işlerimizi saat 10:58’den önce halletmekte fayda var, zira sonrasında akşam saatlerine kadar türbülanslı tesirler devrede. Ay saat 14:13’te boşluktan çıkarak Yay burcuna geçiş yapacak. Saat 15:13-19:13 arasına özellikle dikkat, çünkü bu aralıkta Ay-Satürn karesi aktif, işlerimizde blokaj veya gecikmeler görülebilir. Günün en verimli zamanları akşam saatleri ve sonrası zira saat 22:16’da haftanın en iyicil açılarından Merkür-Venüs altmışlığı kesinleşecek. Bir şeyleri başarmak, çözmek istiyorsak zekamızı ve aynı zamanda diplomasiyi kullanmamız önemli olacaktır. Yarım kalan şeyleri tamamlamak ve öz eleştiri yapmak adına gücü kendimizde bulabiliriz. Agresif, baskıcı veya blöf içeren iletişim tarzları ters tepebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Yarın Merkür durağan konuma geçiyor, belirttiğim zorlayıcı zamanlar haricinde önemli işlerimizi tamamlamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Yazın yüzülebilmesi için donmuş göletten buzu kesen insanlar” Bu sembol bir sonraki adımı düşünmenin önem ve zorunluluğuna işaret eder. Bazen bu anın tadını kaçırmak gerekebilir ancak bu karar ileri vadede hayatımızda çok daha olumlu sonuçlar getirebilir. Anda canımızı yapmak yerine çalışmak, bazen zorlanmak ağustos böceği ve karınca hikayesi gibi ilerleyen dönemde başkaları zorluk yaşarken bizim refahta olmamızı sağlayacaktır. Ay Fazı: Balzamik.

Salı – 12 Aralık 2023: Merkür saat 09:08’de durağan konuma geçecek ve 14 Aralık saat 10:08’e kadar bu konumda olacak. Durağan konumlar son derece güçlü ve kaderseldir. Bu sebeple tam olarak emin olmadığınız hiçbir şeye adım atmayın ve tutamayacağınız sözler vermeyin derim. Olumlu ifadesiyle bir şey her anlamda içinize siniyor, doğru geliyor ve iyi planlanmışsa alacağınız aksiyonun iyicil etkisi çok uzun vade sürebilir. Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 11:05-15:05 arasında Ay-Mars kavuşumu etkin. Bu saatler normalden daha gergin hissedebilir ve kolayca gaza gelebiliriz. Gereksiz tartışmalardan kaçınmakta fayda var, fanatizm mantıksız şekilde artabilir. Günün olumlu zamanları Ay-Chiron üçgeninin etkin olacağı saat 16:48-18:38 arası. Bu evre ruhsal çalışmalar, şifa pratikleri ve tıbbi tedaviler için çok uygundur. Bugün Balzamik Ay fazının en güçlü evresi olduğu için; bağ kesmek ve zararlı alışkanlıkları bırakmak adına en kuvvetli gündeyiz. Günün Sabian sembolü “Çocuk ve köpek burunlarında gözlükleriyle ciddi bir ifadeyle oynuyorlar” Bu sembol hayal gücünü somut bir şeylere dönüştürmenin önemini vurgular. Bir işi başarmak için önce kendimizin buna inanması gereklidir. Akışı zorlamak yerine doğal gidişata ayak uydurmak süreçleri daha verimli hale getirebilir. Ay Fazı: Balzamik.

Çarşamba – 13 Aralık 2023: Yeniay gününe geldik. Saat 02:31’de 20 derece Yay burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Yeniay anında son dönemde son derece aktif olan Mars sahnede, üstelik Ay ve Güneş, Facies isimli zorlayıcı bir yıldızla kavuşumda. Şiddet olayları, cinnet, dini ve ideolojik fanatizme son derece açık tesirler söz konusu. Ancak bir yandan da ilahi terazinin etkin çalıştığı bir dönemdeyiz, bu sebeple de bu tür zorba kişiler yaptıklarının karşılıklarını çok sert bir şekilde ödeyebilir. Güç zehirlenmelerine, yargı dağıtmaya ve her şeyi ben bilirim demeçlerine karşı korunaklı olmakta fayda var. Merkür bu yeniayda kritik durağan konumda olacak. Yani yaptığımız her şey çok uzun zaman dilimlerini etki edebilecek domino etkisi oluşturabilir. Her şeyi çok iyi düşünmeli ve planlamalıyız, en önemlisi de negatif karma yaratmamaya özen göstermeliyiz. Yeniay’daki yoğun Yay burcu vurgusu ve Güneş-Plüton karesinin etkisi gösteriyor ki çok sert demeçler, laf dalaşmaları ve rekabet ortamı bizleri bekler. Neyi nasıl söyleyeceğimiz çok çok önemli olacak. Gündem değiştirebilecek gaflar ve ifşalar duyabiliriz. Özellikle dini ve yasal konularda ülke gündeminde önemli ve sert gelişmeler yaşanabilir. Yargı krizleri, inançla ilgili tartışmalar merkeze oturabilir. Hoşgörü ve anlayış bu süreçte her şeyden önemli olacak. Bu durum global ölçek için de geçerli. Dinsel alanlara saldırılar veya bir ideolojiye bağlı kişilere karşı ayrımcılık gibi durumlar görülebilir. Orta doğudaki savaş süreci çok daha kritik ve gergin bir hale gelebilir, bu da iç ve dış politik durumumuzu doğrudan etkileyebilir. Ekonomik açıdan türbülans artabilir. Yeniay +-7 gün etkili. Ay saat 09:49-18:31 arasında uzun süre boşlukta akabinde 18:32’de Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Günün en verimli zamanları ise 19:38-23:38 arasında etkin olan Ay-Satürn altmışlığının iyicil etkisinin gösterdiği zamanlar. Günün Sabian sembolü “Kapanmış bir çin çamaşırhanesi” Bu sembol bir şeyleri emek verip başardıktan sonra mola vermenin ve dinlemenin önemine vurgu yapar. Köklerimiz ve atalarımızdan öğrendiğimiz bilgileri kullanmak hayatımızı kolaylaştırabilir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 14 Aralık 2023: Yeniaydan sonraki ilk gündeyiz. Ay Oğlak burcunda ve saat 08.46’da Merkür ile kavuşumda. Hemen akabinde saat 09:08’de Merkür retrosu başlıyor. Retro döneminde hayatımızı düzenleyip bir denge kurmak adına mantıklı ve sistemli olma vurgusu belirginleşecektir. Bu konularda uçlara savrulmalar görülebilir. Özellikle de aşırı soğuk duygusuz olma veya her şeyi boş verme arasına gidip gelen ruh hallerine dikkat. Çok katı olmamak, herkesin farklı bir fikri olabileceğini kabul etmek önemli. Merkür retrodayken plan, organizasyon, resmi ve uluslararası işlemlerde aksaklıklar görülebilir. Bu yüzden de hiçbir şeyi son ana bırakmamak son derece önemlidir. Yasal süreçler, uluslararası ilişkilerde de son derece kaotik ve krizli tesirler beraberinde gelebilir. Despotik ve fanatik kişiler bu eğilimlerini daha da arttırabilirler, ancak aynı ölçüde tepki de alabilirler. Bireysel düzlemde özellikle geçmiş tecrübelerimiz, ata soyu ve ebeveynlerden gelen bilgiler ve antik kaynaklardan yararlanmak öğrenme ve gelişim süreci açısından faydalı olacaktır. Merkür retrosu yarım bıraktığımız bir şeyi tekrar ele alıp tamamlamak adına ideal bir süreçtir. Aynı zamanda psikanaliz ve bilinçaltına iniş, travma çözümleme gibi konular adına da destekleyicidir. Günün en olumlu zamanları Ay-Venüs altmışlığının etkin olduğu 11:54-15:54 arası. Özellikle bu aralık bozulan ilişkileri toparlamak, barışma ve küslüklerin geride kalması adına destekleyici. Günün Sabian sembolü “Bir şehir mültecilere kucak açıyor” Bu sembol kendinden daha büyük bir amaç için hoşgörülü olmanın önemini vurgular. Farklı fikir, inanış ve köke sahip kişilere saygı duymak önemlidir. Farklı fikirleri dinlemek yeni ve daha doğru bir yön bulmamızı sağlayabilir. Ay Fazı: Yeniay.

Cuma – 15 Aralık 2023: Ay Oğlak burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 12:16’de Neptün ile altmışlık olumlu açı gerçekleştiriyor. Saat 10:16-14:16 arası günün ruhsal açıdan en olumlu ve şifalı zamanları. Ruhsal ve sanatsal faaliyetlerimizi bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Ay saat 19:03’te Plüton ile kavuşum açısı gerçekleştirerek boşluğa giriyor ve Ay saat 19:04-20:55 arasında boşlukta. Bu evrede çok temkinli olmak ve krizlerden kaçınmakta fayda var. Egolar hassas olabilir, ufak bir mesele aniden büyüyebilir. Artık yanlış anlaşılmalara daha açık bir zemin olan Merkür retro evresinde olduğumuzu unutmayalım. Ay saat 20:56 itibariyle boşluktan çıkıp Kova burcuna geçiş yapıyor. Daha rasyonel bir ruh haline geçeceğiz, daha bağımsız olmak ve biraz da kendi başımıza zaman geçirmek isteyebiliriz. Aşırı laf ve kalabalık yorucu gelebilir. “Sembolik mavi bir kuş küçük bir köyün üzerine konuyor.” Bu sembol nefsi kontrol etmenin önemine vurgu yapar. Dürtülerimize ve açlığımıza boyun eğmememiz ileride bize daha büyük kazanımlar getirebilir. Beklenmedik bir yardım görebilir veya şanslı bir an yaşayabiliriz. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 16 Aralık 2023: Herkese iyi hafta sonları! Haftanın en iyicil açı kalıplarından Mars-Chiron üçgeni saat 01:54’te kesinleşiyor. Hareket enerjisini kullanarak kendimizi iyileştirebiliriz. Spora başlamak, ilk seferde olumlu sonuçlanmamış bir cerrahi müdahaleyi tekrar etmek gibi durumlar adına açı kalıbı değerlendirilebilir. Ruhsal yaralarımızı ancak cesaret ve eylemle iyileştirebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 11:08’de Ay-Güneş 45’lik açısı kesinleşirken Hilal fazına geçiş yapıyoruz. Merkür retrosunda da olsak yeniaydan sonra önümüzdeki üç gün bir şeyleri başlatmak ve ilerletmek adına destekleyici bir enerjiye sahip. Sadece saat 18:32-22:32 arasındaki Ay-Venüs karesine dikkat zira eski defterler açılabilir ve kırgınlıklara açık bir atmosfer oluşabilir. Hassas duygusal konuları akşam saatleri itibariyle pas geçmekte fayda var. Saat 22:52 ve sonrasına Ay-Mars altmışlığının iyicil tesiri tekrar enerjimizi yükseltecek. Çözümsüz konular veya travmalara odaklanmak yerine geleceği planlamak bu süreçte iyi bir mental egzersiz olacaktır. “Zengin bir çocuk parlak renkli atını sürüyor” Bu sembol gerçeklikten kopma ve hayallerde kaybolma riskine işaret eder. Anın keyfini çıkarmak ve hayal kurmak güzeldir ancak temelsiz hayaller sonradan düş kırıklıkları da getirebilir. Bazen kendimizi kendimizden korumamız gerekebilir. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 17 Aralık 2023: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Kova burcundaki yolculuğunun son demlerinde ve saat 05:53’te ile kare sert açı yapıyor. Üzerine de saat 06:42’de haftanın zorlayıcı açı kalıplarından Güneş-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına dikkat. Dolandırıcılık konularına karşın tetikte olunmalı. Açı kalıbı +-5 gün etkili. İfşalar, usulsüzlük ve sadakatsizliğin açı çıkması gibi temaları görebiliriz önümüzdeki günlerde. Günün en verimli zamanlaru Ay-Güneş altmışlığının etkin olduğu 13:03-15:03 arası, her türlü önemli işimizi özellikle bu zaman dilimine denk getirebiliriz, yardım istemek ve destek bulmak adına da açı kalıbı iyicil bir etkiye sahiptir. Ay saat 15:04-22:57 arasında uzun bir süre boşlukta kalıp Balık burcuna geçiş yapacak. Boşluk evresinde savruluyor gibi hissedebilir ve odaklanamayabiliriz. Kendimizi zorlamak yerine daha az önemli işlerle ilgilenmek, meditasyon yapmak ve zihni boş tutmaya çalışmak ruha iyi gelecektir. Günün Sabian sembolü “Bir bayraktar savaşta kendini gösteriyor.” Bu sembol cesaret ve çabanın önemine vurgu yapar. İçimizdeki liderlik potansiyelini kucaklamamız önemlidir. Korkularımızdan sıyrılıp kararlı adımlar atarsak mükafat bizi bulacaktır. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe