Begüm Minkis

Bizi bekleyen haftada Merkür retrosu devam ederken geciktirilmiş işlere yoğunlaşmamız gerekebilecek. Yoğun bir çürüme sebebiyle burnumuza gelen pis ve rahatsız edici kokular bizleri hiç olmadığı kadar rahatsız edeceğinden büyük bir temizliğe girişebiliriz. Toksik unsurları hayatımızdan uzaklaştırmaya başlayabilir ve takibinde temiz bir sayfa açarak şifalanma sürecine girebiliriz. Hafta genelinde etkisini hissedeceğimiz Güneş – Jüpiter üçgeni ile umut vaadi sunan olayları, kişisel büyümeyi ve neşeli haberleri getirebilir. Fırsatlar da her an kapıyı çalabilir. Bu hafta yaşam canlılığımızı korumaya almak için her türlü yola başvurabiliriz. Öte yandan egomuzu daha işlevsel ve yararlı şekilde kullanmamız her şeyin tepe taklak olmaması adına kritik önem taşıyacak.

Hafta içerisinde aşk ve para gezegeni Venüs’ ün yapıcı açıları yaşamımızdaki iniş çıkışları bir dengeye oturtmak için bizlere yardımcı olacak. 13 Ekim 2021 Venüs Satürn altmışlığı kesinleşirken hak edilen maddi değerler ve süren davalar ile ilgili olumlu yönde sonuçlanmalar görülebilecek. Merkür hafta içerisinde retrosuna devam ediyor. Acelecilik, bencil düşünceler ve fevriliği bırakmamız gerektiğini hatırlatıyor. Retro Merkür tek bir konuya yüksek odak verilmesinin uygun olduğunu gösteriyor. Buna karşılık bencil ve çocuksu davranışları kontrol edemezsek gelecekte bizleri önemli sorunlar bekleyebilir.

15 Ekim 2021 Güneş Jüpiter üçgeni ve 17 Ekim 2021 Güneş Plüton kare açıları hafta genelinde ego ve güç oyunlarının bolca yaşanacağı olaylar içerisinde olabileceğimizi ifade ediyor. Şeytani, fesat ve gizli işlerle uğraşan, burnu havada insanlar yere çakılabilir. Geçmiş tecrübeler ışığında doğru yola girenler ise önemli aşamalar kat edebilir. Kendi iyiliğimiz ve şifamız için değişime gönüllü hissedebiliriz. Travma çözümü, psikolojik bozuklukların derinlemesine analiz edilerek dönüştürülmesi, takıntıları ve saplantıları serbest bırakmak açısından çok verimli bir hafta geçirebiliriz.

Statü yükselmesi, sınavlarda başarı, terfi gibi gelişmelere de açık bir hafta. Bilhassa uzun zamandır haber beklenilen konulardan sonuç almaya başlanılabilir. Otorite figürlerinden destek almak, takdir görmek, mutlu vakit geçirmek için iyi bir hafta olacak. Sorunlar olsa da yaşam canlılığın korunması, sıkı sıkıya tutunulan verimsiz şeylerden vazgeçmek, parlak işlere yönü çevirmek adına gökyüzü koruyucu bir tesir sunuyor.

Haftanın son açısı olan 17 Ekim 2021 Merkür Venüs altmışlığı iletişimde tatlı dilli ve kurnaz davranışları çoğaltabilir. Haftasonu eğlenceli geçebilir. Venüsün destek açıları ahlaklı ve iyi niyetli düşünceleri arttıracağından hataların fark edilmesi, barışmalar, hediyeleşme ve yardımlaşmaları çoğaltabilecektir.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 11.10.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Yay burcunda seyrine devam ediyor. 03:05’te Ay-Uranüs Quintile açısı kesinleşiyor. 07:30’da Ay-Jüpiter altmışlığı ile ay boşluğa giriyor. Ay 07:30-20:14 arası ay boşlukta ilerleyeceğinden önemli ve uzun vadeli işleri halletmemek gerekebilir. 20:14 itibariyle Ay Oğlak burcuna geçiş yapıyor. 21:20’de Ay-Güneş Quintile açısı ile kesinleşerek akşam saatlerini sular bir nebze durulabilir. Uzlaşmacı, sessiz ve barışçıl doğa içerisinde vakit geçirmek isteyebiliriz. 22:02’de Ay-Neptin BiNoville açısı ile de ruhsal ve yaratıcı çalışmalarla yakından ilgilenebiliriz. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 12.10.2021: Ay tüm gün Oğlak burcunda ilerlemeye devam edecek. 01:05’te Mars-Ay düğümleri 135’lik açısı kesinleşerek hızlı ve ani olaylar yaşamamıza, haberler duymamıza sebep verebilecek. 08:12’de Merkür-Venüs Septile açısı kesinleşiyor. Gün içerisinde takdir görmek amacıyla abartılı şakalar, hareketler ve konuşmalardan kaçınmak gerekebilir. 08:29’da Merkür-Uranüs 150’lik açısı da kesinleşeceğinden ileriyi düşünmeden iletişimde krizler, ani iş seyahatleri, taşınma kararları içerisine sokabilir. 11:56’da Ay-Güneş BiNovile açısı düne kıyasla otorite ve önemli kişilerden beklenilen desteklerin alınabileceğini göstermektedir. Yanlış anlaşılan konulara öğlen saatlerinde açıklık getirilebilir. 18:50’de Ay-Merkür karesi akşam saatlerinde ilginin, odağın hızlı şekilde dağılmasına sebep olabilir. 19:33’de Ay-Uranüs üçgen açısı da kesinleşeceğinden bir anda ortaya çıkan, aklımıza gelenler bizleri daha memnun hissettirebilir. Arkadaş ortamlarında vakit geçirmek, iş ve grup toplantıları yapmak için ideal olabilir. 23:13’de Ay-Venüs Noville açısı etliye sütlüye karışmamak, kendi dengemizi bulmaya öncelikle odaklanmamızı sağlayacaktır. Finansal açıdan uyanık davranarak mantıklı hamleler gerçekleştirilebilir akşam saatlerinde. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 13.10.2021: Zihinsel gerginlik ve heyecanın yüksek olduğu bir gündeyiz. Ay tüm gün Oğlak burcunda seyahatine devam ediyor. 06:24’te Ay-Güneş kare açısı kesinleşerek Ay ilk dördün fazına ulaşıyor. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen yeniayın tesirleri gün içerisinde çok belirginleşerek eğer fevri ve aceleci davranışlar sergilediysek bizleri mantıklı bir yol izlemeye davet edebilir gözüküyor. 08:10’da Ay-Neptün altmışlığı - + 2 saat ruhani ve sezgisel yaklaşımları arttırabilir. 13:53’te Ay-Plüton kavuşumu gerçekleşerek hayatımızda keskin bir yol ayrımına, radikal kararlara bizleri itebilecek. Öğlen saatlerinde iş yaşamı ve otorite figürleri ile ilgili kaos ortamlarını soğukkanlılıkla çözümleyebilirsiniz. 22:26’da Venüs ve Satürn altmışlığı kesinleşiyor. Hafta geneline de yayılan bu açı kalıbı tercihlerimizin tahmin etmediğimizden uzun vadeli fırsat veya dezavantaj sunabileceğini göstermektedir. Para ve aşk konularında daha makul ve gelenekçi davranışlar sergileyebiliriz. 23:47’de günün son demlerinde Ay Kova burcuna geçiş yapıyor. Derin araştırmalar, bilimsel çalışmalar, bir gizemi çözmek amacıyla girişilen işlerden beklenilen sonuçları alabilirsiniz. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 14.10.2021: Ay iki gün boyunca Kova burcunda hareketini sürdürüyor olacak. Kendimizi dinlemek veya izolasyon için etkiler son derece destekleyici etkiler altında olacağız. Tez yazmak, yolculuk yapmak, kitap okumak, sınav çalışmak gibi bağımsız çalışmalardan alınan verim yüksek olabilir. Özgün ve gelecek odaklı düşünebiliriz. 04:18’de Ay-Kuzey Düğüm üçgen açısı gece saatlerinde ilhamın yüksek olabileceğini, sezgilerin yükselebileceğini işaret etmektedir. Görülen rüyalar epey manidar olabilir. 11:54’te Ay-Satürn kavuşumu ile duyguları bastırmak, gelenekçi yolları izlemek ve yalnız hareket zorunda kalabiliriz. Öğlen saatlerinde duygularımız ve davranışlarımızı çevresel koşullar baskılayabilir. 13:03’te Ay-Venüs altmışlığı da kesinleşmesi sağlam maddi adımlar attırabilir. 20:08’de Ay-Merkür üçgeni, 22:21’de Merkür-Plüton BiSeptile açısı, 23:51’de Ay-Uranüs karesi kesinleşerek akşam saatlerinde iletişim, hesap kitap, araştırma, yazım, çizim konularında yüksek odaklanma getirebilir. Takıntı, manipülasyon ve kuruntulara da görülebileceğinden zihni yormamak rahatlatıcı bitki çayları içmek iyi olabilir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 15.10.2021: Haftanın en şanslı günündeyiz. Ay Kova burcunda seyir etmeye devam ediyor. 02:23’te Venüs-Neptün BiSeptile açısı, 10:40’te Ay-Kuzey Düğüm BiSeptile açıları kesinleşerek gece ve sabah saatlerinde duygusal dalgalanmalara, alınganlık, küslüklere sebep olabilir. İlişkilerle ilgili büyük beklentilere girmemek gerekebilir. 10:57’de Ay-Mars üçgen açısı ile biriken enerji akıcı biçimde dışarı yansıyabilecek. Spor veya sabah yürüyüşleri için değerlendirilebilir. Fiziksel güç, motivasyon ve cesaret gerektiren işlerde gün içinde başarı sağlayabilirsiniz. 14:46’da Güneş ve Jüpiter üçgen açısı kesinleşiyor. Hafta genelinde etkisi hissedilen bu açı bilgeleşmek, büyük resmi görebilmek, bizleri başarıya götürebilecek fırsatları görerek yakalamamızı sağlayacak bir etki sunuyor. Takibinde 15:28’de Ay-Jüpiter kavuşumu gerçekleşerek neşe, pozitif bakış açısı, bolluk ve şans getirebilir günün geri kalanına. 15:32’de Ay-Güneş üçgen açısı da kesinleşerek beden ve ruh dengesini kurmamızı sağlayacak. Ruhumuz veya bedenimiz şifalanabilir. 15:32 sonrasında günün geri kalanında Ay boşlukta olacak. Gündelik ve daha önemsiz işlerle meşgul olmak iyi olabilir. Fazla iyimser bakış açısı gerçekleri görememeye ve yanlış kararlara itebilir zira bizleri. 21:52’de Ay-Merkür 135’lik açısı kesinleşecek. Akşam saatlerinde zihinsel olarak hareketli olabiliriz. Yakın çevremizle bol bol sohbet edebiliriz. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 16.10.2021: Herkese iyi haftasonları! Ay Kova burcunda günü başlatıyoruz. 04:02’de Ay-Venüs BiNovile açısı ile mışıl mışıl uyuyabiliriz. 05:21’de Ay Balık burcuna geçerek boşluktan çıkacak. Sabah saatleri görülen rüyalar önemli olabilir. Gelecek iki günlük süreçte Ay Balık burcunda bizleri daha rehavet, sakinlik içerisine sokabilir. Fazla iş yükünü bünyemiz kaldırmayabilir. Mistik, yaratıcı işlerle ilgilenmek isteyebilir ve bol bol hayal kurup müzik dinleyebiliriz. Bir konuya inanç geliştirmek ve terapi çalışmaları için çok destekleyici bir haftasonu olacaktır. 15:37’de Ay-Mars 135’lik açısı kesinleşiyor. Arkasında da 21:05’te ise Ay-Güneş 135’lik açı geldiği için gün içerisinde küsmek, alınmak ve olay yerini terk etmek gibi duygusal davranışlar sergileyebiliriz. İnsanları kaba üsluplu ve sert bulabiliriz. Günün son açısı 23:59’da Ay-Venüs kare açısı ile akşam saatleri yüzeysel ilişkiler kurabilir, bol iltifat ve şakalarla gün içerisindeki sorunları telafi edebiliriz. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 17.10.2021: Bir haftanın daha sonuna geldik. Haftayı Ay Balık burcunda veda ediyoruz. Nispeten yumuşak etkilerin hakim olduğu, bol anlayışlı bir gün bizleri beklemektedir. 03:31’de Mars-Neptün 150’lik açısı görünmez kazalara, istemeyen yanlış anlaşılmalara ve maddi olarak yanılmaya sebep olabileceğinden para ile ilgili işlemlerin yapılması için uygun gözükmüyor. 03:47’de Venüs-Jüpiter Quintile, 04:23’te de Merkür-Venüs altmışlık açıları kesinleşiyor. Gece ve sabah saatleri lirik ve barışçıl tesirler barındırmaktadır. Gün içerisinde yardımlaşma yapmak ve hayırlı amaçlar için toplanmak mümkün. 06:14’te Ay-Uranüs altmışlığı da kesinleşeceğinden sabah saatlerinde planlar ani ve heyecan verici bir şekilde sirayet edebilecek. Hayvanları sevebilir ve eğer evcil hayvanınız var ise çok vakit geçirebilirsiniz. 08:11’de Güneş-Satürn BiSeptile açısı ile otorite figürleri ile ilgilenmemize öte yandan baba ve eşe sorumlulukları ifade edebilir. 15:12’de Güneş ve Plüton karesi kesinleşiyor. Manipülasyon, kıskançlık ve güç savaşlarına karşı dikkat etmek gerekebilecek. 19:59’da Ay-Neptün kavuşumu - +2 saat aniden gelen sezgi, hissiyatlara dikkat etmek gerektiğini ifade ediyor. Meditasyon, mistik ve okült çalışmalar ile ilgilenmek için çok uygun. Akşam saatleri müzik dinlemek, romantik randevular ve film izlemek için değerlendirilebilir. 22:09’da Ay-Uranüs Septile açısı ile ani ve aşırı harcamalar yapabilirsiniz. Teknolojik ortamlarda gelişecek aksaklık ve yanlışlıklara karşı da dikkat etmek gerekebilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle
Begüm Minkis