Merve Çubuktepe

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba. :) Bu haftayı da pek güzel ve olumlu açı kalıplarıyla yazma şansım oldu. Gelin hep beraber inceleyelim.

Öncelikle pek sevgili Venüs ve Jüpiter arasındaki olumlu açı 15 Eylül 2017’de kesinleşiyor. Şahane bir haber; abartıdan kaçındığımız sürece gerek duygusal gerek finansal konularda olumlu gelişmelere açık bir etki devrede. Aynı zamanda Merkür retrosunda sürüncemede kalan ikili ilişki ve diyaloglar da harita destekliyorsa bu süreçte pozitif bir yöne ilerleyebilir. Maddi anlamda yatırımlar ve girişimler için de atmosfer müsait görünüyor.

Diğer önemli bir konu ise Venüs-Satürn arasındaki olumlu irtibat. Bu da 13 Eylül 2017’de kesinleşiyor. (Berrak Hn’ın doğum günü, kendisine buradan da şimdiden tebrikler ve tabii ki tüm Eylül doğumlulara :) ) Bu da gerek ilişkiler, gerek finansal konularda ciddiyet, kalıcı sonuçlar almak ve emeklerin karşılığını toplama anlamına gelen bir açı kalıbıdır.

Sadece Güneş-Satürn arasında 14 Eylül 2017’de kesinleşecek gergin açı bir ayağın frende olması gerektiği; aşırı hırs, üstlerle kavga etme, hırs ve inatçılık en önemlisi de iyicil tavsiyeleri dinlememe gibi faktörlere karşı uyarı yapmakta. (Özellikle kariyer ve finans açısından zira Mars ve Merkür de 16 Eylül 2017’de kavuşum yapacak) Doğru planlanan, emek verilen ve sunulan her ürün görünür olma ve fırsat getirme şansına sahip esasen. Tabii biz öncelikle sorumluluklarımızı yerine getirirsek… Özetle ateş elementinin yine yoğun bir şekilde sahnede olduğu yani her türlü canlı, motivasyona açık ve hatta kıpır kıpır hissedebileceğimiz bir hafta bizi bekliyor.

Şimdiden harika bir hafta olsun diyelim!

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 11.09.2017:
Yeni haftaya sakin başlıyoruz, Ay Boğa burcunda ve boşlukta seyredecek ve bu süreç saat 22:30’a kadar aktif. Biraz belki daha kendimize odaklı, çevremizi güzelleştirmek, yiyip içtiğimizden keyif almak adına ideal bir gün, çok gaza basmadan hayatın tadına çıkarma duygusu güçlü. Bu süre sonrasında 22:30’dan sonra Ay İkizler burcuna geçiyor ve iletişim trafiği artmaya başlıyor.

Salı 12.09.2017:
Bugün biraz hava gerilimli, zira Ay; öncelikle Mars ile gerilimli açıda olacak akabinde Merkür’ü tetikliyor. “Eline diline hakim ol, dikkat” düsturu ile hareket etmek önemli. Aşırı sabırsızlık ya da ani parlamalar görülebilir. Gün boyunca çok canlı ve güçlü bir açı kalıbı aktif değil, akşam da Ay-Neptün gergin açısı hakim. Gerçeklerden kopma, yanılgılar ve hayallere dalma görülebilir. Özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Balık ve Yaylar dikkat.

Çarşamba 13.09.2017:
Venüs-Satürn arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Gerek finans gerek ilişkiler konusunda ateş ve hava grubu burçları Aslan, Koç, Yay, İkizler, Kova ve Teraziler için destekler devrede. Ancak Ay da sahnede ve Güneş-Satürn arasında gergin bir bağ kuruyor. Yani sınırları aşırı zorlamak, ceketi alıp çıkmak gibi ani tepkilerden uzak durmak önemli. Bazı kritik olaylar ise kadersel şekilde tabiri caizse inceldiği yerden kopabilir bugün. 21.34 itibariyle Ay boşluğa giriyor.

Perşembe 14.09.2017:
Ay, saat 01:13’e kadar boşlukta seyrini sürdürüp Yengeç burcuna geçiş yapacak. Daha hassas, duygusal ve korumacı bir ruh haline giriş yapıyoruz. Gün boyunca Ay’ın Mars ve Merkür ile pek güzel açıları var. Önemli konuşmalar, görüşmeler, mülakatlar ve fikir alışverişleri için harika bir etki. Özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Başak, Oğlak ve Boğalar bundan en çok faydalanabilir. Sadece belirttiğim gibi Güneş-Satürn gerilimli açısı sebebiyle koşulları çok zorlamamak son derece önemli. O anda olmuyorsa, bırakın dağınık kalsın. :)

Cuma 15.09.2017:
Haftanın en güzel günü! İki iyicil Jüpiter ve Venüs arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Duygusal konular, barışmalar, beklenen paraların gelmesi vb gibi her türlü iyi etkiye açık bir durum söz konusu. Sadece Ay halen Yengeç burcunda ve öğlene kadar Plüton ile gergin açıda. Yani bu bağlamda öğleden sonra bu tür konulara eğilmekte fayda var. Sadece çok geçe de kalmamak lazım zira bu sefer de Ay gece saatlerinde Jüpiter ile gerilimli açıda, yani bu sefer de abartılara açık durumdayız. Bu güzel etkiden en çok ateş ve hava grubu burçları Aslan, Koç, Yay, İkizler, Kova ve Teraziler faydalanabilir.

Cumartesi 16.09.2017:
Ay; saat 04:09’a kadar boşlukta akabinde Aslan burcuna geçiş yapıyor. Motivasyon, heves ve canlılık yükseliyor. Ancak burada bir “sakin ol şampiyon” demek zorundayım, zira Merkür-Mars kavuşumu da aktif; Merkür retrodan yeni çıktı henüz kendinde değil. :) Yani büyük bir şeylerin peşinde koşup hüsrana uğramamak adına çok dikkatli konuşmak ve doğru adımları doğru zamanda atmak çok kritik görünüyor. Ayrıca bu açı bir işte kusurları bulmak, sağlık açısından bir sorunun çözülmesi ya da teşhis konması adına da idealdir. Sadece sakarlıklara dikkat, bugün Bungee Jumping yapmazsanız fena olmaz. :)

Pazar 17.09.2017:
Haftanın son gününde Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor. Üstüne Ay önce Satürn sonra da Jüpiter ile olumlu açıda. Şahane, enerjisi ve motivasyonu yüksek bir gün. Bugün özellikle çok istediğiniz bir şeyi ifade etmek, harekete geçmek ve destek arıyorsanız bulmak adına etkiler sizinle birlikte olacak. Bu güzel açı kalıpları vesilesi ile haftasonun tadını çıkarmak ve eğlenmek de son derece mümkün! Şans önünüze geldiyse pas geçmeyin, kullanın derim. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ