Merve Çubuktepe

Sonunda Merkür retrosu da sona eriyor! 14-16 Eylül 2023 tarihleri arasında Merkür durağan hareketini yaptıktan sonra 16 Eylül saat 23:21 itibariyle ileri harekete geçecek. Venüs retrosundan sonra Merkür retrosunu da geride bırakıyoruz. Ayrıca bu hafta 15 Eylül 2023’te 21 derece Başak burcunda bir yeniay meydana gelecek. Bu yeniay eğer mahsul almak, hayatımıza verim ve güzellik katmak istiyorsak cesur ve çok boyutlu düşünmemiz gerektiğine işaret ediyor. Yavaş ve belirsizliğe açık bir atmosfere sahip yaz aylarını geride bırakırken artık giderek temponun artacağı çok daha verimli bir döneme adım atıyoruz. Artık hareket zamanı. Rasgele!

Belirttiğim gibi Merkür 16 Eylül 2023 tarihinde durağan hareketini de tamamlayarak ileri hareketine başlayacak. Merkür’ün yüceldiği Başak burcunda ileri harekete geçecek olması bize birçok avantaj sunuyor.

Bu evre zihinsel süreçlerde titizlik ve mükemmeliyet sağlarken; organize olma ve eleştirel düşünme becerilerini artırır. Bu dönemde verileri analiz etmek, planlar yapmak, liste yapmak ve görevleri ayrıntılı bir şekilde takip etmek daha kolay olabilir. Mantıklı düşünme ve pratik çözümler bulma yetenekleri artar.

Merkür Başak burcunda aynı zamanda sağlık ve iyilik haliyle ilgili konulara da odaklanmayı getirir. Beslenme, egzersiz, sağlık kontrolleri ve düzenli yaşam tarzıyla ilgili bilgileri toplama ve uygulama eğilimi yükselir. Ancak bu dönemde aşırı detaycılık veya mükemmeliyetçilik eğilimi ortaya çıkabilir. İşlerin sürekli olarak kontrol edilmesi veya ayrıntıların üzerinde fazla takılma gibi davranışlar dikkat gerektirebilir. Esneklik ve bütünsel bakış açısını korumak önemlidir.

Merkür 16-19 Eylül 2023 arasında ana gölge evresi sürdükten sonra asıl işlevsel haline dönmeye başlayacak. Bu sebepten ötürü en önemli işlerinizi 19 Eylül 2023 ve sonrasına almak daha faydalı olacaktır. Hem de bu esnada Başak yeniayı da en verimli hali olan hilal fazına dönecek. Tam gölge etkisi ise 30 Eylül 2023’te sona erecek ve Merkür tam hızına çıkacak.

Merkür Retro takviminin son kısmını da hatırlayalım:
Merkür Durağan Konumda: 14 Eylül 2023 23:21 – 16 Eylül 2023 23:20 (8 derece Başak)
Merkür İleri Harekette: 16 Eylül 2023 23:21 (8 derece Başak)

Bu haftanın en önemli diğer olayı da 15 Eylül 2023 saat 04:39’da 21 derece Başak burcunda gerçekleşecek yeniay. Yeniay anında Merkür durağan konumda olduğundan çok çok dikkat etmemiz, hiçbir konuda risk almayarak detaylara odaklanmamız gereken bir yeniay bizleri bekliyor. Güneş-Ay kavuşumuna Neptün karşıtı eşlik etmekte. Demek ki didiklemenin, dırdırının, memnuniyetsizliğin ve her kusuru tutturmanın aşırı abartılması büyük bir düş kırıklığı oluşturabilir. Kusurları düzeltmek ile takıntılar arasındaki farkı iyi seçmeliyiz. Ayrıca bu dönem çok mükemmel gördüğümüz insan veya kavramların hiç de öyle olmadığını fark edebilir, eğer bir sebepten susuyorsak en sonunda içeride tuttuğumuz düşünceleri dile getirerek büyük bir yüzleşme ve arınma yaşayabiliriz.

Bu yeniay eğer mahsul almak, hayatımıza verim ve güzellik katmak istiyorsak cesur ve çok boyutlu düşünmemiz gerektiğine işaret ediyor. Eğer küçük hesaplar, küçücük dünyalar içerisine sıkışırsak sonbahar sonrasında bunun pişmanlığını yaşayabiliriz. Detaylar çok önemli olmakla birlikte uzun vadeli ve makro düşünmeyi bilmek gerek bu yeniayda. Zira bunu da doğru yaparsak yeniaya destek veren Jüpiter, Uranüs ve Plüton’un desteğiyle tohumlarını attığımız girişimlerden ilerleyen dönemde harika sonuçlar alabiliriz. Yeniay +-7 gün etkili olacak. Bir not olarak yeniay anında Merkür de durağan üstelik yeniayın ilk gününde Ay-Güneş kavuşumu sebebiyle Ay’ın ışığı görünmediğinden, yani enerjiyi taşıyamadığından tüm önemli başlangıçları özellikle 18 Eylül 2023 ve sonrasına almakta fayda var.

Hafta boyunca iki tane açı kalıbı önemli olacak. Birincisi 16 Eylül 2023’te gerçekleşecek Güneş-Uranüs üçgeni. Bu iyicil açı kalıbı içimizdeki yaratıcılığı dışarı vururken aynı zamanda hayatımıza keyifli sürprizleri de getirebilir. Bir konuda görünür olmak takdir ve ilgi toplamak adına da destekleyicidir. Bedensel hareketlilik, farklı şeyleri denemek ve ezber bozmak adına iyicil etkiler içerir. Bazen ters elle kulağı tutmak bize çok şey getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

17 Eylül 2023’te Venüs-Jüpiter Karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Finansal risklerden kaçınmak kritik önem taşıyor. Aşırı yeme içme ve illüzyon boyutunda olumlama hali görülebilir, dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 11 Eylül 2023: Herkese iyi haftalar! Saat 01:33’te Ay-Güneş 45’liği kesinleşiyor ve Balzamik Ay fazına geçiş yapıyoruz. Ay Aslan burcunda saat 15:05’te Ay-Mars altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı fiziksel aktiviteler için uygun bir zaman dilimidir, bu nedenle spor yapmak veya fiziksel projelere odaklanmak için iyi bir dönem olabilir. Ayrıca üşendiğimiz efor gerektiren işler için de son derece faydalıdır. Akşam saatlerine yaklaşırken duygusal açıdan harika etkiler bizleri beklemekte. Saat 22:31’de Ay-Venüs kavuşumu ve saat 23:19’da Ay-Juno kavuşumu kesinleşiyor. Saat 20:31 itibariyle günün sonuna kadar duygusal açıdan şans etkisi devrede. İlişkilerde romantizm ve tutku artabilir, insanlar sevdikleriyle daha yakın bağlar kurma eğiliminde olabilirler. İlişkilerde ciddiyet eğilimi artar, ilk buluşma ve yenilikler için de güzel bir zamandır. Aynı zamanda sanatsal ve yaratıcı aktiviteler için de bu dönem uygundur. Günün Sabian sembolü “Bir yüzme yarışı büyük bir kalabalık önünde tamamlanıyor.” Bu sembol kalabalığın güçlendiren ve motive edici gücüyle ilgilidir. Rekabet doğru anlarda faydalı ve en önemlisi başarıyı tetikleyicidir. Bireysel başarılar kolektif başarılara dönüşebilir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Salı – 12 Eylül 2023: Saat 02:54’te Ay-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Etkisi sabaha kadar sürecek. Uyanık olanlar için ani yeme isteği, abartı duygusu veya riskli kararlar vermeye açıklık görülebilir; tetikte olmakta fayda var. Saat 08:51-10:51 arasında Ay-Chiron üçgeni devrede olacak. Bu tesir duygusal yaraları iyileştirme ve kendi içsel gücünüzü keşfetme potansiyelini taşır. Aynı zamanda ruhsal çalışmalar için de çok uygundur. Saat 18:05’te arasında dikkat zira Ay-Uranüs karesi kesinleşecek. Bu açı beklenmedik değişikliklere işaret edebilir. Bu Ancak bu dönem aynı zamanda sürpriz fırsatlar veya değişiklikler getirebilir. Esnek olmak ve değişime uyum sağlamak önemlidir. Ay saat 18:06’dan sonra kalan süre boyunca Ay boşlukta olacak. Saat 22:52 itibariyle Ay, transit Ay düğümleri ile olumlu pozisyona geçiyor. Özellikle gece geç saatler uzlaşmak, Balzamik Ay etkisiyle bağ kesmek ve ruhsal çalışmalar için son derece uygundur. Günün Sabian sembolü “Bir grup yerleşimci yolculuğa eski araçlarla başlıyor.” Bu sembol yetersiz kaynaklara rağmen başarıya ulaşmayı temsil eder. Hayatın zorluklarını yenmenin getirdiği motivasyonu çok güçlendirici bir duygudur. İnançla bir girişime adım atıldığı anda başarı gelecektir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Çarşamba – 13 Eylül 2023: Ay saat 08:19’da boşluktan çıkarak Başak burcuna geçiyor. Bir şeylere odaklanmak, detayları fark etmek ve kusursuzlaştırmak adına iyicil bir zamandayız. Aynı zamanda sonbahar için temizlik yapmak, eşyaları tasnif etmek, gereksiz olanı ayrıştırmak adına da uygun bir gün. Ancak gün içerisinde açı kalıpları sert durumda olduğu için yine de bugün çok zorlayıcı konulara odaklanmanızı önermem. Zira saat 10:02’de Vesta-Pallas karesi devrede. Gün boyunca bir konuya kendimizi adamakta zorlanabiliriz veya tam bir konuya odaklanırken ardı ardına başka işler çıkabilir. Özellikle saat 11:30-15:30 arasında Ay-Satürn karşıtı devrede olduğu için önemli işlerinizi bu zaman dilimine denk getirmenizi önermem zira blokajlar artabilir. Günün geri kalanında Ay daha sakin yolculuğuna devam edeceği için özellikle öğleden sonra ve akşam saatlerine önemli işlerinizi denk getirmenizi öneririm. Günün Sabian sembolü “İki kız takımı basketbol müsabakasına katılıyor.” Bu sembol fiziksel bedeni sağlıklı ve güçlü hale getirmenin önemine vurgu yapar. Ancak kişi kendiyle yüzleşmeyi reddetmemeli, başarısızlık korkusuna odaklanmak yerine farklı yollar seçmelidir. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 14 Eylül 2023: Son derece sakin ve dingin bir gün bizleri beklemekte. Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor, yeniaydan önceki son günde ve Balzamik Ay fazının en güçlü evresindeyiz. Bugün bir şeyleri noktalamak, bağ kesmek, veda etmek, detoks, güçlü ruhsal çalışmalar ve arınmak için son derece uygun durumda. Saat 01:04’te Ay-Merkür kavuşumu kesinleşiyor. Bu evre uyanık olanlar için çalışmak, odaklanmak ve yaratıcı fikirler bulmak adına son derece uygun durumdadır. Günün en verimli zamanları tartışmasız saat 13:27-17:27 arası zira Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı olumlu bir duygu hali ve iyimserlik getirebilir. Bu dönemde insanlarla daha olumlu ilişkiler kurabilir, daha açık fikirli ve cömert hissedebilirsiniz. Yeni deneyimlere ve öğrenmeye açıklık söz konusudur. Ayrıca bu evre her türlü kariyer ve finans odaklı eylemler adına da son derece uygundur. Merkür saat 23:21’de durağan konuma geçiyor ve 16 Eylül 2023 saat 23:21’e kadar bu konumda kalacak. Merkür durağanken alınan kararlar daimî olarak kalıcı olma eğilimindedir. Bu sebepten ötürü de tam olarak emin olmadan hayati kararlar almamalısınız. Merkür retro benzeri gecikme, veri kaybı gibi aksilikler vurgulanabilir, temkinli olmakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Mücevherle süslü kraliyet arması bir müzede sergilendi.” Bu sembol sınıf ayrımın getireceği iletişim problemlerine karşı bizi uyarır. İnsanları giyim, meslek, konuşma veya memleketine bağlı yargılamak büyük bir hatadır. Bu detaylara gereksiz takılmak asıl sorun ve düşmanı görmeyi engelleyebilir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cuma – 15 Eylül 2023: Haftanın en önemli gününe geldik. Saat 04:39’da Ay-Güneş kavuşumu kesinleşiyor ve 21 derece Başak burcunda yeniay gerçekleşiyor. Yeniay anında Merkür durağan konumda olduğundan çok çok dikkat etmemiz, hiçbir konuda risk almayarak detaylara odaklanmamız gereken bir yeniay bizleri bekliyor. Güneş-Ay kavuşumuna Neptün karşıtı eşlik etmekte. Demek ki didiklemenin, dırdırının, memnuniyetsizliğin ve her kusuru tutturmanın aşırı abartılması büyük bir düş kırıklığı oluşturabilir. Kusurları düzeltmek ile takıntılar arasındaki farkı iyi seçmeliyiz. Ayrıca bu dönem çok mükemmel gördüğümüz insan veya kavramların hiç de öyle olmadığını fark edebilir, eğer bir sebepten susuyorsak en sonunda içeride tuttuğumuz düşünceleri dile getirerek büyük bir yüzleşme ve arınma yaşayabiliriz. Eğer küçük hesaplar, küçücük dünyalar içerisine sıkışırsak sonbahar sonrasında bunun pişmanlığını yaşayabiliriz. Detaylar çok önemli olmakla birlikte uzun vadeli ve makro düşünmeyi bilmek gerek bu yeniayda. Zira bunu da doğru yaparsak yeniaya destek veren Jüpiter, Uranüs ve Plüton’un desteğiyle tohumlarını attığımız girişimlerden ilerleyen dönemde harika sonuçlar alabiliriz. Yeniay +-7 gün etkili olacak. Bir not olarak yeniay anında Merkür de durağan üstelik yeniayın ilk gününde Ay-Güneş kavuşumu sebebiyle Ay’ın ışığı görünmediğinden, yani enerjiyi taşıyamadığından tüm önemli başlangıçları özellikle 18 Eylül 2023 ve sonrasına almakta fayda var. Ay saat 16:50’de Plüton ile üçgen olumlu açı yaptıktan sonra saat 16:51-20:44 arasında boşlukta akabinde 20:45’te Terazi burcuna geçiş yapacak. Günün geri kalanında en verimli zamanlar saat 21:41-23:41 arası zira Ay-Pallas üçgeni kesinleşiyor. Bu esnada bir konuya odaklanmak, aksiyon almak ve yaratıcı çözümler bulmak daha kolay hale gelir. Günün Sabian sembolü “Aslan terbiyecisi korkusuzca sirk alanına koşuyor.” Kişi hayatla yüzleşmeye ve gücünü test etmeye hazır olmalıdır. Bu vesileyle bireysel inancı tazelenecek, cesaret ile ustalığı birleştirecektir. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 16 Eylül 2023: Herkese iyi haftalar! Haftanın en olumlu açısı Güneş-Uranüs üçgeni saat 04:23’te kesinleşiyor. Bu iyicil açı kalıbı içimizdeki yaratıcılığı dışarı vururken aynı zamanda hayatımıza keyifli sürprizleri de getirebilir. Bir konuda görünür olmak takdir ve ilgi toplamak adına da destekleyicidir. Bedensel hareketlilik, farklı şeyleri denemek ve ezber bozmak adına iyicil etkiler içerir. Bazen ters elle kulağı tutmak bize çok şey getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Terazi burcunda ve saat 22:52’de Mars ile kavuşum açısı yapıyor. Tam da Merkür durağan konumun son saatleri olduğu için özellikle saat 20:52-23:20 arasında çatışma, sivri demeç ve kavgadan kaçınmakta şiddetle fayda var. Ve müjdemi isterim saat 23:21’de Merkür retrosu sona eriyor! Merkür’ün yüceldiği Başak burcunda ileri harekete geçecek olması bize birçok avantaj sunuyor. Bu evre zihinsel süreçlerde titizlik ve mükemmeliyet sağlarken; organize olma ve eleştirel düşünme becerilerini artırır. Bu dönemde verileri analiz etmek, planlar yapmak, liste yapmak ve görevleri ayrıntılı bir şekilde takip etmek daha kolay olabilir. Merkür Başak burcunda aynı zamanda sağlık ve iyilik haliyle ilgili konulara da odaklanmayı getirir. Beslenme, egzersiz, sağlık kontrolleri ve düzenli yaşam tarzıyla ilgili bilgileri toplama ve uygulama eğilimi yükselir. Ancak bu dönemde aşırı detaycılık veya mükemmeliyetçilik eğilimi ortaya çıkabilir. Esneklik ve bütünsel bakış açısını korumak önemlidir. Merkür 16-19 Eylül 2023 arasında ana gölge evresi sürdükten sonra asıl işlevsel haline dönmeye başlayacak. Bu sebepten ötürü en önemli işlerinizi 19 Eylül 2023 ve sonrasına almak daha faydalı olacaktır. Hem de bu esnada Başak yeniayı da en verimli hali olan hilal fazına dönecek. Tam gölge etkisi ise 30 Eylül 2023’te sona erecek ve Merkür tam hızına çıkacak. Günün Sabian sembolü “Çocuklar için bir kitapta Küçük Mary ve kuzusunun bir fotoğrafı var.” Bu sembol sosyal baskıların dize getiremediği saflık ve kişisel iradeyi temsil eder. Canlı ve sade bir ruh eşsiz bir ışıltıya sahiptir; doğru anda hayal gücü emsalsiz bir şekilde ortaya çıkar. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 17 Eylül 2023: Haftanın en zorlayıcı açı kalıbı Venüs-Jüpiter karesi saat 09:09’da kesinleşiyor. Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Finansal risklerden kaçınmak kritik önem taşıyor. Aşırı yeme içme ve illüzyon boyutunda olumlama hali görülebilir, dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Terazi burcunda ve sat 08:54-10:54 arasında Ay-Chiron karşıtı etkin. Özellikle bu aralıkta duygusal yaralanmalar, alınganlık gibi etkiler görülebilir; empatik ve temkinli olmakta fayda var. Günün en önemli zamanları saat 21:17-23:17 arasında Ay ile karmik Güney Ay Düğümü kavuşum yapıyor. Bu evrede ruhsal ve karmik enerji en üst noktadadır, ruhsal çalışmalar için harika bir zamandır. Ayrıca kadersel önemde karşılaşmalar veya önemli konuşmalar gündeme gelebilir. Bu anlarda atılan bir adım uzun vadede etkili olabilecek domino etkisi yaratabilir. Günün Sabian sembolü “Büyük kamu binalarının önünde bayraklar yarıya indirildi.” Bu sembol yas tutmanın hayatın bir parçası olduğunu bize hatırlatır. Bu evreyi atlamak veya bastırmak ileride daha büyük sorunlar oluşturabilir. Ayrıca bir göreve başladığımızda ilk zorlukta pes etmek yerine sonuna kadar götürmek başarının yanı sıra bize ruhsal güç de getirecektir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe