Burçin Tezay

Bu hafta oldukça hareketli ve hızlı geçecek. Haftanın en öne çıkan görünümleri ve transitleri şöyle: 13 Haziran İkizler burcunda gerçekleşecek olan Yeniay, Merkür’ün Yengeç burcuna, Venüs’ün Aslan burcuna geçmesi, Merkür-Satürn karşıt açısı ve Venüs-Uranüs karesi.

13 Haziran saat 22:43’te 22 derece İkizler burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Yeniay fazında Ay yanık ve zor bir durumdadır. Ay dünyaya henüz ışığını yansıtmamaktadır. Yeni işlere başlanabilir fakat meyve vermesi Ay’ın hilal fazına geçmeye başlamasına doğru gerçekleşebilir. Yeni girişilecek işlerin kalıcı olması için gözden geçirilip yenilenmesi gerekir.

İkizler burcu her türlü düşünsel ve zihinsel faaliyetler, iletişim, medya, yayıncılık, haberleşme, gezi, yolculuk, ulaşım, ticaret, nakliyat gibi konularla ilişkilidir. Dolayısıyla, bu konular hayatımızda ön planda olacaktır. Yeniayın yöneticisi Merkür Yengeç burcunda. Dolayısıyla, alacağımız kararlarda ve girişeceğimiz yeni işlerde daha çok duygularımız ve sezgilerimiz etkin bir rol oynayabilir. Yeniay ile başlayacağımız bir eğitim varsa ya da bu süreçte öğrendiğimiz şeyler daha kolay aklımızda kalabilir, kalıcı olur ve başarıyı getirebilir. Bundan başka, Merkür’ün Satürn ile olan karşıt açısı iletişimsel zorluklara ve problemlere neden olabilir. Düşüncelerimize karşı çıkan kişilerle sorunlar da yaşayabiliriz. Bunun yanı sıra, melankolik ve depresif düşüncelere içine de girebiliriz. Öte yandan, Merkür-Uranüs arasındaki 60’lık açı ise, aklımıza yeni ve özgün fikirleri getirebilir. Durumlara ve olaylara daha açık fikirli yaklaşabiliriz. Problemlerimizi çözmede çabuk davranabilir ve başarılı olabiliriz. Bazı fikirlerimizle çevremizi şok edebiliriz. Haritada Venüs 29 derece Yengeç burcunda ve Uranüs ile burç dışından bir kare oluşturmuş durumda. İkili ilişkilerde problem yaratan durumlara yol açabilir, hızlı başlayıp hızlı biten ilişkiler içinde de bulabiliriz kendimizi.

Yeniay Capella ve Bellatrix sabit yıldızlarıyla kavuşumda. Bu yıldızlar Ay ve Güneş ile etkileşimde olduğunda zenginlik ve güç verebilir kişiye ama sonunda yıkım getirme tehlikesi vardır. Ayrıca, bazı konularda kararsızlıklara ve tereddütlere neden olabilir. Hastalıklara, kaza dolayısıyla körlüklere ve şiddet içeren ölümlere neden olabilir. Bundan başka, yanlış anlaşılmalara ve eleştirilere de yol açabilir bu yıldızlar. Sarkastik ve tartışma yaratan eleştirilere de maruz kalabilir kimilerimiz. Planda olmayan bazı seyahatler de meydana gelebilir. Sağlık bakımından eller, kollar, parmaklar ve akciğerlerde bir takım rahatsızlıklar oluşabilir. Sinirsel gerginliklere de yol açabilir bu yeniay. Yeniayın yöneticisi Merkür Yengeç burcunda olduğundan dolayı ise, sindirim sistemi sorunlarına da yol açabilir, bağırsak ve mide de gaz ve kramp problemleri yaşayabiliriz.

12 Haziran 2018 tarihinde Merkür Yengeç burcuna geçiyor ve 29 Haziran 2018 tarihine kadar bu burçta kalacak. Bu zaman diliminde duygularımız daha fazla ön planda olacağından dolayı mantık yürütmekte zorlanabiliriz. Daha çok duygularımızla kararlar alma eğiliminde olabiliriz. Objektif olmak zorlaşır ve önyargılı tavırlar sergilenebilir. Olaylar karşısında kötümser yaklaşımlar içinde olabiliriz daha çok. İçimize dönüp daha fazla gözlem yapma ihtiyacında olabiliriz. Öte yandan, hafızanın güçlendiği ve keskinleştiği bir dönemdir. Öğrendiğimiz şeyleri kolay unutmayız. Nostalji yapmak ve geçmişe gitmek arzusu duyabiliriz. Hatıralarımız canlanabilir. Ailemizle daha çok vakit geçirmek isteyebiliriz.

Duygularımızı daha kolay ve derinden ifade edebiliriz. Merhamet ve acıma duygularımız artabilir. Uzun zamandır bir evcil hayvan arkadaşımız olmasının hayalini kuruyorsak, onu edinebiliriz. Göreceğimiz rüyalar daha çok geçmişe dönük olabilir.

14 Haziran 2018 tarihinde ise, Venüs Aslan burcuna geçecek ve 10 Temmuz 2018 tarihine kadar bu burçta seyahat edecek. Bu süre zarfında, sevgimizi daha cömert bir şekilde sunabiliriz. Aksayan bir ilişkimiz varsa, bu dönemde düzeltme şansımız hayli yüksektir. Yeni bir aşk da kapımızı çalabilir. Kendimizi ifade etme konusunda cesur davranabiliriz, hayattan alacağımız keyif ve eğlenmek isteği çok fazladır. Gireceğimiz sosyal ortamlardan çok keyif alabiliriz. Yaratıcılığımız artabilir. Venüs Aslan döneminde paramızı harcarken cömertleşebiliriz, kendimizi gereksiz ve ihtiyacımız olmayan alışverişler yaparken bulabiliriz.
Sanatsal faaliyetlerle daha fazla ilgilenmek isteyebiliriz. Sanatın herhangi bir dalında bize uyan bir hobiye başlama kararı alabiliriz. Bu dönemde, sahne sanatlarında görkemli eserler yaratılabilir.

15 Haziran’da Venüs-Uranüs karesi kesinleşecek. Bu açı ilişkilerimizde ani kopuşlara ve bitişlere neden olabilir. Ayrıca, ikili ve özel ilişkilerimizde araya soğukluklar girebilir, yalnız kalmak ve kendimizle ilgilenmek ihtiyacında olabiliriz. Ayrılık ve boşanma kararları alınabilir bir anda ama sonradan bu kararımızdan pişman olabiliriz. Kimilerimiz aykırı ve eksantrik kişilere ve şeylere doğru çekilebiliriz. Bu zaman diliminde başlayan aşklar uzun soluklu olmayabilir. Aklımıza bir anda yaratıcı ve orijinal fikirler gelebilir. Bunlara ek olarak, hiç umulmadık bir yerden elimize para geçebilir ya da parasal kayıplar yaşanabilir. Zamanından önce gerçekleşen ani doğumlar ve düşükler de yaşanabilir. Fırtınalar, hortumlar ve ani hava değişimleri de görülebilir. Bu açının etki süresi 5 gündür.

16 Haziran’da ise Merkür-Satürn karşıt açısı kesinleşiyor. Kendimizi olumsuz düşünceler içinde bulabiliriz. Depresif ve melankolik ruh haline bürünebiliriz. Durumlar karşısında endişeli ve vesveseli tavırlar takınabiliriz. İletişimsel zorluklar ve blokajlar görülebilir. Kendimizi ifade etmekte de güçlükler yaşayabiliriz.

Gün bazında etkileri inceleyecek olursak eğer:

Pazartesi – 11.6.2018
Ay Boğa burcunda ilerliyor. Gün boyunca genelde sakin ve dinginiz. Sabah saatlerinde Ay-Jüpiter karşıtı oluşuyor. Aşırı reaksiyonlar gösterebilir ve kibirli davranışlar sergileyebiliriz . Ayrıca yeme ve içmede de aşırıya kaçabiliriz. Sabahın ilerleyen saatlerinde Ay-Neptün 60’lık açısı meydana gelecek. Sanatsal ve ruhani faaliyetler açısından hoş bir görünüm. Yaratıcılığımız ve sezgilerimiz güçleniyor. Akşam saatlerinde oluşacak Ay-Pluto üçgeni ise, güçlü duygulara ve sezgilerde artışa neden olabilir. Gün genelinden Boğa, Oğlak, Balık burçları daha fazla istifade edebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Salı– 12.6.2018
Ay Boğa burcunda ilerliyor. Sabahın çok erken saatlerinde Ay-Venüs 60’lık açısı oluşuyor. Sanatsal ve yaratıcı işlerle uğraşmak için uygun bir görünüm. Ayrıca, alışveriş yapmak için de hoş bir açı. İkili ilişkilerde de uyumu yakalayabiliriz. Ay bu açının ardından saat 6:28’de boşluğa giriyor. Ay boşluktayken yeni işlere başlanması tavsiye edilmez çünkü istediğimiz verimi yakalayamayız ve olaylar bir yere varmaz. Ay saat 9:53’te İkizler burcuna geçiyor. İletişim trafiğimiz artıyor. Kendimizi daha çok konuşma ihtiyacında hissedebiliriz. Fikir alışverişlerinde bulunmak, okumak ve yazmakta artış gözlenebilir. Gece saatlerinde Ay-Mars üçgeni oluşuyor. Kendimizi aktif ve dinamik hissedebiliriz. Gerek duygusal ve gerekse fiziksel bakımından güçlüyüz. Saat 22:59’da Merkür Yengeç burcuna geçiyor. İkizler ve Kova burçları için verimli ve hareketli bir gün olabilir.

Çarşamba– 13.6.2018
Ay İkizler burcunda ilerliyor. Bugün aynı zamanda yeniay günü. Öğleden sonra saatlerinde Ay-Neptün karesi meydana geliyor. Aşırı hassasiyetlerin oluşabileceği durumlar söz konusu olabilir. Ayrıca, hayal kırıklıkları yüzünden düş dünyasına kaçışlar oluşabilir ve kendimizi bazı şartlardan dolayı kurban görme eğiliminde olabiliriz. Saat 14:38’de ise, Merkür-Uranüs 60’lık açısı kesinleşiyor. Uzun zamandır çözüm bekleyen problemlerimizi halletmede orijinal fikirleri aklımıza getirebilir bu açı ve hızlı bir şekilde çözme şansına sahip olabiliriz. Yeni fikirlerimizi ortaya koymak ve başlatmak için ideal bir konumdur. Saat 22:43’te İkizler burcunda yeniay gerçekleşiyor. İkizler burcu her türlü düşünsel ve zihinsel faaliyetler, iletişim, medya, yayıncılık, haberleşme, gezi, yolculuk, ulaşım, ticaret, nakliyat gibi konularla ilişkilidir. Dolayısıyla, bu konular hayatımızda ön planda olacaktır. Yeniay sonrasına Ay boşluğa giriyor. Gün boyunca İkizler, Terazi, Kova burçları daha fazla etkilenecektir.

Perşembe– 14.6.2018
Ay İkizler burcunda ve boşlukta ilerledikten sonra saat 10:19’da Yengeç burcuna geçiyor. Duygusal iletişimimiz ve empati duygularımız güçlü. İç dünyamıza yönelme eğilimindeyiz. Hassasiyet ve duyarlılıktan dolayı tepkisel davranışlar sergileyebiliriz. Akşamüstü saatlerinde Ay-Merkür kavuşumu oluşuyor. Duygularımızı söze dökmede rahatlık sağlayabiliriz ve bir şeyin içyüzünü daha kolaylıkla anlayabiliriz. Öte yandan, duygularımızla mantığımız arasında kopukluk oluşabilir. Gereksizce konuşmalar da yapabiliriz. Saat 21:39’da Ay-Satürn karşıt açsı oluşuyor. Geçmişimizi düşünmeye meyilli olabiliriz ve karamsar duygular içine girebiliriz. Gün genelinden Yengeç, Akrep, Balık ve Oğlak burçları daha çok etkilenebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma– 15.6.2018
Ay Yengeç burcunda ilerliyor. Duyguların yoğun yaşanacağı bir gün. Ailevi ve vatani temaların da öne çıktığı bir gün. Sabah saatlerinde Venüs-Uranüs karesi kesinleşiyor. Bu açı ilişkilerimizde ani kopuşlara ve bitişlere neden olabilir. Ayrıca, ikili ve özel ilişkilerimizde araya soğukluklar girebilir, yalnız kalmak ve kendimizle ilgilenmek ihtiyacında olabiliriz. Öğlen saatlerinde Ay’ın Neptün ve Jüpiter ile olan üçgeni açıları meydana geliyor. Sanatsal ve ruhani faaliyetler açısından hoş bir görünüm. Yaratıcılığımız ve sezgilerimiz güçleniyor. Yeme içmemizde de artışlar oluşabilir. Akşam üstü saatlerinde kesinleşecek olan Ay-Pluto karşıt açısı duygularımızı uç noktalara getirebilir ve duygusal patlamalar yaşayabiliriz. Takıntılı ve saplantılı düşünceler içinde olabiliriz. Yıkıcı durumlar oluşabilir. Ay saat 19:18’de boşluğa giriyor. Boğa ve Aslan burçları için ilişkiler bakımından gergin bir gün olabilir. Yengeç, Akrep ve Balık burçları içinse duygusal bir gün olabilir.

Cumartesi– 16.6.2018
Ay Yengeç burcunda ve boşlukta ilerliyor. Saat 10:20’de Aslan burcuna geçiş yapıyor. Kendimizi yaratıcı bir biçimde ifade edebiliriz ve sevdiklerimizle iyi vakit geçirebiliriz. İyimser ve neşeli duygular içinde olabiliriz. Sabahın erken saatlerinde Merkür-Satürn karesi kesinleşiyor. Kendimizi olumsuz düşünceler içinde bulabiliriz. Depresif ve melankolik ruh haline bürünebiliriz. Durumlar karşısında endişeli ve vesveseli tavırlar takınabiliriz. İletişimsel zorluklar ve blokajlar görülebilir. Kendimizi ifade etmekte de güçlükler yaşayabiliriz. Akşamüstü saatlerinde Ay-Venüs kavuşumu oluşuyor. Yaratıcı ve sanatsal faaliyetler açısından hoş bir görünüm. Birbirimize karşı tolerans katsayımız artabilir. Öte yandan, gereksiz alışverişlerde bulunup müsrifleşebiliriz. Yeme içme konularında da abartıya kaçabiliriz. Aynı saatlerde Ay-Uranüs karesi de meydana geliyor. Ani ve beklenmedik durumlar oluşabilir, duygusal anlamda gerginlikler görülebilir. Gece saatlerinde ise, Ay-Mars karşıt açısı meydana geliyor. Agresyonun dozu artabilir, kazalar ve sakarlıklara neden olabilir bu açı. Gün boyunca Aslan, Boğa, Kova, Terazi, Yengeç ve Oğlak burçları etki altında olabilir.

Pazar– 17.6.2018
Ay Aslan burcunda ilerlemekte. Yaratıcı ve iyimseriz. Sabah saatlerinde Ay-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Abartılı, ölçüsüz davranışlara sebebiyet verebilir bu görünüm, yeme-içmede de artış görülebilir. Öğle saatlerinde oluşacak Ay-Neptün 150’lik açısı manevi ve duygusal anlamda uzaklıklara ve kopuşlara neden olabilir. Akşam saatlerinde ise Ay-Pluto arasında 150’lik açı oluşacak. Duygularımızla bağ kurmakta zorlanabiliriz. Günün etkilerinden Aslan, Akrep, Oğlak ve Balık burçları negatif etkilenebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Herkese huzurlu ve mutlu bir Ramazan bayramı dilerim.
Sevgilerimle,
Burçin Tezay