Merve Çubuktepe

Bu haftanın en önemli açılarından biri 14 Kasım 2019 Venüs-Neptün karesi olacak. Bu açı kalıbı doğrudan aldanma, yanılgı ve aldatılma ile alakalıdır. Tam olarak güvenilen karlara lapa lapa kar yağmasını temsil eder. Retro coşkusu ile geçmişte sorun yaşadığınız bir insan, bir konuyla alakalı tekrar deneme girişiminde bulunduysanız yeniden başlama heyecanı ile yere göğe sığamayabilir, o kişiye/konuya aslında sahip olmadığı yükseklikte anlamlar yükleyebilirsiniz. Ancak bu açı eğer bir şeyi çok abartıp yücelttiyseniz zülüflerini dökerek çıplak olduğu halini size gösteren bir yapıda. Bundan dolayı da gözlere inen pembe sisler solarken karşınızdaki insanın “gerçek” hali o kadar da çekici gelmeyebilir.

Diğer yandan gerek duygusal gerek maddi açıdan aldanmaya çok açık etkiler altındayız. Pembe hayaller, büyük büyük verilen sözler, masalsı davranışların altında kocaman bir boşluk olabilir. İnsanların dengesiz duygusal değişimlerini görebilirsiniz. Çok cana yakın kişilerin birden buz gibi soğuk davranması veya tam tersi gibi düşünebilirsiniz. Bu tür dalgalanmaları “Ama Venüs-Neptün karesi var” diye olumlamak yerine önemli bir geri bildirim olarak almak; kişinin gerçek özü hakkında bilgi topladığınızı unutmamak gerekli. Bir ek olarak da cin olmadan adam çarpmaya çalışanların, ihanet edenlerin, insanları aptal yerine koymaya çalışanların –konu ne olursa olsun- yakayı ele verebileceği bir haftadayız. Yani ava gidiyorum diye keyifle yolculuğa çıkanlar kendilerini bir av ganimeti olarak bulabilir! Bu açı kalıbı tüm hafta etkisini sürdürüyor.

11 Kasım 2019 18:21’de Merkür-Güneş kavuşumu kesinleşiyor. Merkür Güneş’in kalbine retro konumda geçiyor; Merkür “tutulma” pozisyonunda. Herkesin tabii ki kendi fikri ancak bu etki sebebiyle bugün ne dilerseniz kesin olur, şunu yapalım, bunu alalım, eğer dileğinin kabul olmasını istiyorsan lütfen “Evet” diye yorum yaz veya beğen tuşuna bas vs çılgınlığını açıkçası çok abartılı buluyorum. Elbette ruhsal çalışmalar yapılabilir, kendinize dönmek, düşüncelere dalmak, kararlar almak gibi konular için gerçekten anlamlı bir etki. Ancak ultra süper mega etkili Merkür Cazimi propagandasının içinde dikkat çekme arzusu da var düşüncesindeyim.

Merkür’ün iki güzel açısı da hafta boyunca etkili olacak. 13 Kasım 2019 Merkür-Satürn altmışlığı ve 14 Kasım 2019 Merkür-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Bu açılar mülakatlar, başvurular, yazışmalar için retro döneminde bir avantaj oluşturuyor. Yani işiniz retro dönemine denk düştüyse bu günleri değerlendirebilirsiniz. Yine 13 Kasım 2019’da Güneş-Plüton altmışlığı da bu güzel açıların etkisini yükseltmekte. Özellikle geçmişten referanslar vererek, nostaljiyi dozunda ancak etkili kullanarak iz bırakmak mümkün.

Aynı zamanda Merkür-Neptün üçgeni hem ruhsal açıdan güçlü hem de yaratıcılık ve ilhamı çok güçlü bir tesirdir. Bu açılardan bir gün önce 12 Kasım 2019’da Mars-Jüpiter altmışlığının kesinleşmesi de motivasyon, kararlılık ve hareket enerjisini yükseltiyor. Bu tesirler hafta içerisine özellikle yayılacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 11.11.2019: Herkese iyi haftalar! Ay Boğa burcunda saat 10:09’da Uranüs ile kavuşum yapacak. Güne zımba gibi başlayabilirsiniz. Beklenmedik ve hızlı gelişmeler ile klasik bir pazartesi sabahından farklı bir gün geçebilir. Zaten bugün 18:21’de Merkür, Güneş’in kalbine yerleşecek. Cazimi ve nadiren oluşan tutulma pozisyonunda olacak. Merkür Güneş’in kalbine retro konumda geçiyor; Merkür “tutulma” pozisyonunda. Herkesin tabii ki kendi fikri ancak bu etki sebebiyle bugün ne dilerseniz kesin olur, şunu yapalım, bunu alalım, eğer dileğinin kabul olmasını istiyorsan lütfen “Evet” diye yorum yaz veya beğen tuşuna bas vs çılgınlığını açıkçası çok abartılı buluyorum. Kesinlikle ruhsal çalışmalar yapılabilir, kendinize dönmek, düşüncelere dalmak, kararlar almak gibi konular için gerçekten anlamlı bir etki. Bu etkiyi bu şekilde kullanmak çok daha gerçekçi ve faydalı olabilir. Ancak ultra süper mega etkili Merkür Cazimi propagandasının içinde dikkat çekme arzusu da var… 23:24’te Ay, transit Ay düğümleri ile olumlu açıya geçerek günün olumlu enerjisini yükseltiyor. Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için bu tesirler daha yoğun hissedilebilir.

Salı – 12.11.2019: Ay Boğa burcunda 09:11’de Neptün, akabinde 09:43’te Satürn ile olumlu açı yapıyor. Yeni güne dingin, huzurlu ve böyle çakraları aça aça başlamak için harika etkiler. :) Saat 12:51’de Ay-Merkür karşıtlığı kesinleşirken inatlaşmalar, yanlış anlaşılmalar meydana gelebilir. Bir şey olmuyorsa tutturmamak lazım. Önemli görüşme ve konuşmaları +- bir saat boyunca bu aralığa denk getirmeyin derim. Özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Saat 16:34’te Boğa burcunda dolunay gerçekleşiyor. Herkese şans, retro dönemine berraklık getirsin! Ay saat 17:48’de Plüton ile olumlu açı yaparak boşluğa giriyor ve tüm gün bu şekilde kalacak. Saat 21:20’de haftanın en iyi açılarından biri olan Mars-Jüpiter altmışlığı kesinleşiyor. Etkisi en az üç gün sürecek bu açı motivasyon, kararlılık, enerji artışı ve adil bir yapı kurmak adına harika etkiler taşımakta. Uzlaşma ve yeni bir şeyler öğrenip ufuk açmak adına da destekleyici. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Çarşamba – 13.11.2019: Ay saat 11:46’a kadar boşlukta akabinde İkizler burcuna geçiyor. Yani günün ilk yarısında bir konuya odaklanmakta zorlanabilirsiniz. Konsantrasyon problemleri görülebilir. Önemli konular için boşluk sonrasını kullanmakta fayda var. Saat 15:11’de Ay-Kiron altmışlığı kesinleşirken günün ruhsal enerjisi yükseliyor. Bu aynı zamanda tam bir dök içini rahatla açısıdır. İtiraf demiyorum tam olarak, içsel bir yükü paylaşmak adına daha çok. Saat 17:34’te Merkür-Satürn altmışlığı kesinleşiyor. Etkisi birkaç gün sürecek bu açı mülakatlar, başvurular, yazışmalar için retro döneminde bir avantaj oluşturuyor. Yani işiniz retro dönemine denk düştüyse bu günleri değerlendirebilirsiniz. Saat 21:00’de kesinleşecek Güneş-Plüton altmuşlığı da bu güzel açıların etkisini yükseltmekte. Özellikle geçmişten referanslar vererek, nostaljiyi dozunda ancak etkili kullanarak iz bırakmak mümkün. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 14.11.2019: Saat 01:34’te Merkür-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Ruhsal açıdan güçlü olmakla birlikte yaratıcılık ve ilhamı çok güçlü bir tesirdir. Evinizi, ruhunuzu müzikle ve sanatla doldurmanın tam zamanı! Kaleminiz kuvvetliyse eğer harika ürünler ortaya çıkarabilirsiniz. Ay İkizler burcunda 17:15’te Venüs ile karşıt açıya geçecek. Sonrasında da 17:32’de Neptün ile kareye açıya girerek kesinleşmek üzere olan Venüs-Neptün karesini tetikleyecek. Saat 20:06’da da Venüs-Neptün karesi tam gücüyle devrede. Bu açı kalıbı doğrudan aldanma, yanılgı ve aldatılma ile alakalıdır. Tam olarak güvenilen karlara lapa lapa kar yağmasını temsil eder. Retro coşkusu ile geçmişte sorun yaşadığınız bir insan, bir konuyla alakalı tekrar deneme girişiminde bulunduysanız yeniden başlama heyecanı ile yere göğe sığamayabilir, o kişiye/konuya aslında sahip olmadığı yükseklikte anlamlar yükleyebilirsiniz. Ancak bu açı eğer bir şeyi çok abartıp yücelttiyseniz zülüflerini dökerek çıplak olduğu halini size gösteren bir yapıda. Bundan dolayı da gözlere inen pembe sisler solarken karşınızdaki insanın “gerçek” hali o kadar da çekici gelmeyebilir. Bir ek olarak da cin olmadan adam çarpmaya çalışanların, ihanet edenlerin, insanları aptal yerine koymaya çalışanların –konu ne olursa olsun- yakayı ele verebileceği bir haftadayız. Yani ava gidiyorum diye keyifle yolculuğa çıkanlar kendilerini bir av ganimeti olarak bulabilir! Tüm bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar çok dikkat.

Cuma – 15.11.2019: Ay İkizler burcunda 12:23’te Jüpiter ile karşıt açı yapacak. Günün ilk yarısında her şeyi abartmaya, bol bol bir şeyler yemeye, kontrolsüzce gıybet yapmaya açık olabiliriz. :) Buna bir de kontrolsüzce para harcama konusunu da ekleyelim tabii. Bu konularda çok uçmamaya özen göstermek sonradan pişmanlığı önleyebilir. Özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar için. Saat 14:39’da Ay-Mars üçgeni güne çok keyifli, canlı ve dinamik bir enerji katacak. Bu açıdan sonra saat 19:15’e kadar Ay boşlukta kalacak. Bu saatlere son dakika işlerini sıkıştırmamak, aşırı acele ve panikten kaçınmak faydalı; zira baştan savma işler sonradan daha da başa bela olabilir. Saat 19:16’da Ay Yengeç burcuna geçiyor ve 22:28’de Ay-Kiron karesi kesinleşecek. Gece saatlerinde sivri dil, aşırı yargılayıcı veya fevri tavırdan kaçınmalıyız, haftasonunun tadı kaçmasın.

Cumartesi – 16.11.2019: Ay Yengeç burcunda ve saat 02:15’te Uranüs ile altmışlık yapıyor. Gece yarısından sonra ayakta olanlar için dinamik ve keyifli etkiler devrede olacak. Ay Yengeç etkisi insanı ruhen evcimen, duygusal ve biraz da nostaljik yapabilir. Güzel yemekler pişirmek, aileyle zaman geçirmek adına harika bir yerleşim. Saat 14:30’da Ay ile transit Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum yapıyor. Bu da günün keyifli ve sevimli enerjisini daha da yükseltecek. Saat 19:07’de Ay-Merkür üçgeni kesinleşirken akşam saatlerinde güzel konuşmalar yapmak, geçmişle alakalı bir sorunu çözmek, keyifli zaman geçirmek adına iyicil etki iyice güçlü hale geliyor. Haftanın en güzel günlerinden birindeyiz, tadını çıkaralım! Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Pazar – 17.11.2019: Ay Yengeç burcunda saat 00:02’de yani gece yarısından hemen sonra Neptün ile üçgen olumlu açı yapacak. Ruhsal çalışmalar, odaklanma, ibadet ve meditasyon gibi konular adına harika bir zaman diliminde olacağız. Saat 01:17’de Ay-Satürn karşıtlığı gerçekleşecek. Bu saatlerde uyanık olanlar için tek ricam kavgaya, küslüğe gerek yok en iyisi yatıp uyumak. :) Ay-Plüton karesi de 09:14’te kesinleşiyor. Günün ilk yarısı biraz gergin etkiler içermekte kabul etmeliyim. Pazar aktivitelerine odaklanmak, ufak meseleleri büyütmemek; doğaya yakın olmak veya su ile temas çok çok iyi gelebilir. Saat 15:52’de Ay-Güneş üçgeni kesinleşirken +- 2 saat boyunca ikili ilişkiler, ebeveynler ve patronlarla olumlu irtibat kurma adına iyicil etkiler taşıyor. Ancak günün geneli oldukça gerilimli olduğundan sadece bu zaman dilimini kullanmakta fayda var. Zira 23:14’te Ay-Mars karesi kesinleşiyor ve Ay boşluğa giriyor. Gece saatleri ani parlama, kavga ve sakarlığa açık. Bugün mümkün mertebe sade ve stresten uzak duracak şekilde hayatı organize etmek oldukça faydalı olabilir. Tüm bu konularda özellikle önce burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe