Merve Çubuktepe

Bu hafta birçok olumlu açı ile bezeli. Bu sebepten Merkür retrosunda olmamıza rağmen maksimum verim almamız, Retro dönemine denk düşen işlerimizi en iyi şekilde başarmamız mümkün. Bazı konuları Retro dönemi sonrasına ertelesek de her zaman bunu yapma lüksümüz olmuyor. İşte bu hafta Retro dönemi içerisinde en iyi değerlendirebileceğimiz zamanlardan biri.

Hafta içerisinde açısal anlamda en iyicil günleri Salı, Çarşamba ve Cuma. Önemli konular söz konusu ise özellikle bu günleri dikkate alıp iyicil etkisini kullanın derim.

13 Mart 2019’da Güneş-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Bu olumlu açı özellikle karşı taraf üzerinde etki bırakmak, güçlü kişilerle işbirliği yapmak ve bir konuda kuvvetli bir sonuç almak adına oldukça poziftir. Kariyer ve önemli görüşmeler için iyi bir müttefik.

14 Mart 2019’da Mars-Satürn üçgeni kesinleşecek. Bu olumlu açı da toprak elementinin gücünü açığa çıkarıyor. Satürn’ün ciddiyeti ile Mars’ın kararlılığı bir araya geldiğinde yine dünyevi konularda bize avantaj sağlayabilecek bir yapı ile karşı karşıyayız. Tek yapmamız gereken adım atmak, hareket enerjisi oluşturmak.

Yine aynı gün 14 Mart 2019’da Güneş-Jüpiter karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı ise doğrudan abartılı davranışları temsil ediyor. Olumlu veya olumsuz her konuyu aşırı hissedebiliriz. Reaksiyonlarımız da bu aşırılıktan nasibini alabilir. Birden pes etme veya rehavet duygusu oluşabilir. Bunlara kapılmamak için önemli çünkü gökyüzünün yapısı şu anda soğukkanlılık ve kararlılığını koruyanlardan yana. Bu aı aynı zamanda otorite figürleri ve ebeveynlerle çatışmalar oluşturabilir.

15 Mart 2019’da Merkür-Güneş kavuşumu kesinleşecek. Yani Merkür Güneş’in kalbine yerleşiyor. Balık burcunda gerçekleşecek bu kavuşum haftanın ruhsal açıdan en yoğun olayı. Saat 04:47’de kesinleşecek olan bu kavuşum özellikle sabahın erken saatlerinde etkili olacak. Dua etmek, niyet etmek, ruhsal çalışmalar yapmak ve bir konuya odaklanmak adına harika bir etkileşim. Merkür Retro konumda olduğundan geçmişi şifalandırma teması da baskın. Bunun olması için önce bizim de bunu istememiz ve bu şifayı kabul etmemiz gerekir elbette.

16 Mart 2019’da Merkür-Jüpiter karesi ve Merkür-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Aslında bu kişi açı bir nevi hafta içerisindeki Güneş açılarının devamı diyebiliriz. Abartıya açıklık riski hala sürüyor, ancak diğer yandan insanları etkileme ve ikna gücümüz yüksek.

Dediğim gibi bu hafta oldukça kuvvetli ve olumlu açılarla dolu. Retro diye kabuğa çekilmek veya hareketsiz kalmak yerine bu haftayı en verimli ve harika şekilde değerlendirebiliriz. Hafta boyunca hem içimizdeki hem retrodaki güzelliği keşfetmemiz mümkün. Yeter ki önce isteyelim, yürümeyi seçtiğimiz sürece biz yolu, yol da bizi bulur.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 11.03.2019: Mutlu haftalar! Ay Boğa burcunda sabah 07:44’te Venüs ile kare açı yaparak günü başlatıyor. Yani günün ilk saatlerinde pazartesi sendromu ve bir miktar huysuzluk görülebilir. :) Özellikle sevdiklerinize karşı kırıcı olmamakta fayda var. Bu konuda sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Neyse ki öğleden sonra hava yumuşuyor ve 17:17’de Ay-Neptün olumlu açısı devreye giriyor. Bu açı kalıbı yoğun ve ruhsal açıdan güçlü bir enerji oluşturmakta. Ve saat 18:26’da Ay-Mars kavuşumu etkin durumda. Tam bir inadım inat kavuşumu. Bir şeyler olmuyorsa çok zorlamamak lazım. Diğer yandan bu kavuşum içimizdeki hareket enerjisini yükselten türden. Günün son açısı ise 21:34’te Ay-Satürn üçgeni ile gerçekleşiyor. Öğleden sonra itibariyle son derece verimli, üretken ve tuttuğunu kopan tesirler var açıkçası. Bugün ayrıca çok üşendiğiniz konuları özellikle akşam saatlerine doğru başlayıp harika şekilde bitirebilirsiniz. Bu tesirler özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için kuvvetli.

Salı – 12.03.2019: Haftanın en güzel günlerinden biri! Ay Boğa burcunda ve 02:13’te Güneş ile harika bir altmışlık açı yapıyor. Üzerine 05:13’te Ay-Plüton üçgeni de kesinleşiyor. Bu güzel açılar uyku zamanında harika rüyalar oluşturabilir, sabah güzel bir enerji ile kalkabilirsiniz. Saat 09:21’de Ay, Ay düğümleri ile olumlu açıya geçeceğinden günün ruhsal gücü de çok yoğun. Bugün her türlü ruhsal çalışma yapmak, odaklanmak ve bir konuda netleşmek adına olumlu. Ve 12:32’de Ay-Merkür arasındaki olumlu açı da kesinleşiyor ve Ay boşluğa giriyor. Yani öğlen saatlerine kadar harika ve verim dolu etkiler bizi beklemekte. Erteleyemediğiniz önemli işlerinizi ve görüşmelerinizi bu zamana denk getirebilirsiniz. Bu konularda özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar fayda görebilir. Saat 12:32-18:49 arasında Ay boşlukta kaldıktan sonra İkizler burcuna geçiş yapacak. Saat 21:06’da Ay-Kiron altmışlığı kesinleştiğinden içimiz birine dökerek ferahlama ve iyileşmeye çok açığız.

Çarşamba – 13.03.2019: Haftanın en verimli, olumlu ve yapıcı enerjiye sahip günlerinden birindeyiz. Ay İkizler burcunda ve 17:06’da Juno ile kavuşacak. Flört, muhabbet ve sosyalleşme adına oldukça güçlü tesirler söz konusu. Merkür Retro şenlikleri kapsamında mesajlar gelebilir, haberler alabilirsiniz. Üzerine 20:57’de Ay-Venüs üçgeni de devreye giriyor. Yani bugün duygusal ve romantik etkiler çok yoğun. Aynı zamanda arkadaşlar ve aile içi küslüklerin toparlanması adına da olumlu. Bu güçlü duygusal tesirden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Diğer yandan 17:29’da Güneş-Plüton altmışlık açısı da kesinleşecek. Haftanın en güzel etkilerinden biri olan bu açı özellikle öğleden sonra kariyer, finans ve önemli girişimler adına oldukça destekleyici bir tesir oluşturuyor. Bu açıdan da özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Bugün tüm burçlara olumlu etkiler devrede, yani hayatın herhangi bir yerinden tutunarak harikalar yaratabiliriz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 14.03.2019: Saat 04:29’da Güneş-Jüpiter karesi kesinleşecek. Tam da uyku saatine denk geldiğinden değişik ve gergin rüyalar oluşturabilir, çok da önemsememek lazım. Diğer yandan bu açı etkisini tüm güne yayıyor. Abartıya açık olan bu etkileşim iyi veya kötü olayları çok yüksek perdeden hissetmemize, aşırı tepkilere ve özellikle yaşça büyük kimselerle çatışmaya neden olabilir. Bundan dolayı her şeyi dozuna göre ayarlamakta fayda var. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Hatta tüm konularda tüm gün dikkat diyelim biz buna. Ay İkizler burcunda ve 12:50’de Jüpiter ile karşıt açı yapacak. Yani Ay da ortalığı iyice kızıştırıyor bu konularda açıkçası. Bu kadar İkizler odaklı sert açı “yırtarım senin ağzını” tadında laf dalaşları oluşturabilir. :) Neyse ki 13:02’de Mars-Satürn olumlu açısı devreye girerek ortamı biraz sakinleştiriyor. Bu açı kalıbı da tam anlamıyla itidal çağrısı yapmakta. Bugün akıl ve mantığı ön plana alan kazanır. Pes etmeyen, sıkılıp bırakmayan zafere çok yakın. Bu konularda özellikle Yengeç, Akrep, Boğa ve Oğlaklar avantajlı durumda. Saat 13:26’da Güneş ile kare açı yapan Ay, 15:30’da Merkür ile yine kare açı yapıyor ve boşluğa giriyor. Günün ilk yarısı kesinlikle Merkür retrosunun da etkisiyle iletişim kazalarına açık. Hatalı bilgiler, dedikodular ve abartılı laflara dikkat. Ay 15:31 sonrasında tüm gün boşlukta kalıp Yengeç burcuna geçecek. Günün kalanı sohbet, muhabbet ve keyif odaklı geçebilir.

Cuma – 15.03.2019: Ay Yengeç burcunda, günün başlamasından kısa bir süre sonra 01:31’de Uranüs ile altmışlık açı yapıyor. Ve saat 05:47’de Merkür Güneş ile kavuşum yapıyor, yani Merkür Güneş’in kalbine yerleşiyor. Bu çok yoğun ruhsal etkileşim özellikle geçmişi şifalandırma konusunda çok güçlü. Dilerseniz açının kesinleşme saatinde, dilerseniz sabahın erken saatlerinde bu güçlü tesirin ruhsal gücünü dua ederek, ibadet ederek veya ruhsal çalışmalar yaparak değerlendirebilirsiniz. Ay, gün içerisinde 20:40’ta ayrıca Ay düğümleri ile olumlu temasa geçtiğinden bugün affetmek, af dilemek, barışmak, geride bırakmak, helalleşmek gibi kavramlar için çok uygun. Tam anlamıyla sevginin gücü ve şifasını deneyimleme zamanı. Bu yoğun tesirlerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 16.03.2019: Merkür-Jüpiter karesi saat 02:16’da kesinleşiyor. Gün içerisinde etkili olacak olan bu açı kalıbı hafta içerisinde de hissettiğimiz Güneş-Jüpiter karesinin ikinci versiyonu gibi. Yani yine abartılı hisler, laf dalaşları ve polemiklere açıklık var. Özellikle bu konularda İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Kışkırtmaya gelmeyin, sizi aşağıya çekmek isteyenleri muhattap almayın. Ay Yengeç burcunda 05:17’de Neptün ile üçgen açı yaparak bir önceki günün ruhsal enerjisini tekrar çağırmakta adeta. Ancak gün içerisinde saat 09:24’te Ay-Satürn karşıtı, 15:53’te de Ay-Plüton karşıtı kesinleşecek. Bundan dolayı da günün tesirleri biraz fırtınalı açıkçası. İnsanları bir konuda ikna etmekte, haklı olduğunuzu göstermekte zorlanabilirsiniz, iletişim kanalları biraz tıkanık olabilir. Açıların yapısı sebebiyle çok zorlamamanızı şiddetle öneriyorum. Bu konularda da öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Neyse ki 15:54’te Ay-Merkür altmışlığı imdada yetişiyor, 16:08’de Merkür-Plüton altmışlık olumlu açısı kesinleşiyor. Üzerine de 19:22’de Ay, iyicil Kuzey Ay Düğümü ile kavuşacak. Bitmedi 21:03’te de Ay-Güneş üçgeni kesinleşecek; akabinde Ay boşluğa geçiyor. Yani saat 15:54 itibariyle çok bulutlu kasvetli bir gökyüzünden giderek açılan bulutlar, parlayan Güneş ve mavi bir gökyüzüne geçiyoruz. (Hava durumu tahmini değildir, karışmasın lütfen :) ) Günün ikinci yarısını gerek duygusal gerek günlük hayat konularına harika bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlak burçları bu tesirden güçlü bir şekilde faydalanabilir.

Pazar – 17.03.2019: Ay saat 03:57’de boşluk evresini bitirip Aslan burcuna geçiş yapacak. 04:46’da ilk olarak Uranüs ile kare açısı kesinleşecek. Uyku saatlerine denk geldiğinden tuhaf, karışık rüyalar veya uykuya dalmakta zorluk görülebilir. Ancak bu geçici bir etki. Uyku öncesinde rahat uyumanız için bitki çayı, sıcak bir duş gibi hamleler faydalı olabilir. Saat 06:27’de Ay-Kiron üçgeni kesinleşeceğinden enerjimizin çok daha yükseldiği ve kendimiz için bir şeyler yapmak istediğimiz bir gün bekliyor bizleri. Bugün çok istediğiniz bir şeyi yapmak, bir aktiviteye katılmak ve en önemlisi eğlenmek için harika bir gün. Özellikle Ay Aslan etkisi sebebiyle tiyatro, sinema gibi sahne ve görsel sanatların olduğu faaliyetlere katılmak çok iyi gelebilir. İmaj değişimi adına normalde Ay Aslan güzel bir yerleşimdir, ancak vurgulamalıyım ki Merkür Retro döneminde çok radikal saç ve imaj değişimleri Retro sonrası dönemde sıkıntı yaratabiliyor, düşünceler değişebiliyor. Ancak rutin veya ufak değişiklik içeren uygulamalar rahatça yapılabilir. Dediğim gibi bugünün asıl konusu eğlenmek, içimizdeki çocuğu dışarı çıkarmak ve bol bol gülümsemek, hatta kahkaha atmak. Neşeli konulara odaklanın, kara delik gibi insanlara yaklaşmamaya çalışın. Bu dinamik etkilerden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe Dirağ