Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzünde çok sayıda retro bir arada olacak. 11 Mayıs 2020’de Satürn retrosu, 13 Mayıs 2020’de Venüs retrosu ve 14 Mayıs 2020’de Jüpiter retrosu başlıyor. Günlük hayata en fazla etkisi olan tabii ki Venüs retrosu ama Jüpiter-Satürn ikilisinin Retrolarını da özellikle Eylül 2020’ye kadar hissedeceğiz.

Venüs retrosu ile ilgili detaylı ve burç yorumlu yazımı yayınlamıştım. Kısaca özetlemek gerekirse 13 Mayıs-25 Haziran 2020 aralığında Venüs İkizler burcunda retro hareketini gerçekleştirecek. İkizler burcunda geri giden Venüs duygusal konularda algı bozukluklarına yol açabilir. Bu dönem geri dönüşler, barışmalar, aniden alevlenen tutkular, bir anda çok anlam ifade eden bir flört gündeme gelebilir. Ancak bunun kalıcılığı riskli durumdadır zira İkizler burcu flörtöz ancak kalıcılık etkisi düşük bir enerjidir. Bu süreçte ilişkilerde hayati kararlar almak yerine akışta kalıp gözlemci kalmak, bir şeylerin çok üzerine gitmemekte fayda vardır. Diğer yandan hala şans olan ilişkilerde sorunları gerçekten akılcı bir şekilde konuşup masaya yatırıp çözme şansı da söz konusudur. Ve tabii ki Venüs İkizler retro dönemde önemli imaj değişimleri, estetik müdahaleler vb önerilmez. Ayrıca finansal konularda riskten uzak kalmak, her türlü dolandırıcılığa karşı tetikte olmak mühimdir. Verileri yedeklemek ve şifreleri değiştirmekte fayda vardır.

Üç önemli gezegenin retroya geçmesi bir yandan salgının yavaşlaması adına olumlu olmakla birlikte –retrolar ve Ay düğümleri geçişi sebebiyle de zaten ilk normalleşme sürecinin Mayıs 2020 olabileceğini yazmıştım- retro hareket bir yandan üşengeçlik ve umursamazlık demektir. Hayatımız yavaşlamış, enerjimiz düşmüş gibi gelebilir ancak burada en önemli konu Covid-19 sürecinde umursamazlık durumuna geçmemek. Aksine daha da dikkatli olmalı, iyiye giden tabloyu korumak adına kurallara daha da dikkat etmeliyiz. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, Venüs-Satürn-Jüpiter retrosu ile son dakikada gevşeyip işleri karıştırmamak lazım. Zira Eylül 2020 Satürn-Jüpiter Retrolarının bittiği ve ikinci dalga riskinin olduğu yer. Bu dalganın olup olmaması da kesinlikle bu dönemde toplumsal olarak attığımız adımlara bağlı olacak. Doğru adım atarsak bu riski bertaraf edebiliriz.

14 Mayıs-13 Eylül 2020 aralığında Jüpiter retro hareketini gerçekleştirecek. Finansal anlamda yavaşlama, daralma etkisi söz konusu ki bu süreç Satürn retrosu ile birlikte gerçekleşiyor. Ekonomik açıdan durağanlığın sonbahara kadar süreceğini söyleyebilirim bu açıdan. Kazanmak zor, harcamak daha kolay olacak. Bu sebeple tutumluluk maksimum düzeyde önem taşımakta. Jüpiter retrosu dönemleri büyük finansal atılım ve yatırımlar adına pek elverişli değildir. Jüpiter retrosu insana rehavet de veren bir etkidir. Zaten çoğunlukla evlerde enerjimiz düşüyor, burada bu etki ile irade ile savaşmamız önemli. Özellikle aşırı yemek yeme, hareketsizlik, hiçbir şey yapmama hali ile bilinçli mücadele ederek gerek meşgale bularak, gerek yediklerimize dikkat ederek daha bilinçli hareket etmemiz enerjimizi yükseltecektir.

11 Mayıs-29 Eylül 2020 aralığında Satürn retro hareketini gerçekleştirecek. Satürn; 11 Mayıs-3 Temmuz 2020 aralığında Kova, 3 Temmuz-29 Eylül 2020 aralığında ise Oğlak burcunda retro seyirde olacak. Jüpiter retrosuna ek olarak finansal anlamda yavaşlık ve ekonomik daralma vurgusunun özellikle Satürn Oğlak retro yani 3 Temmuz-29 Eylül 2020 döneminde daha yoğun olabileceğini öngörüyorum. Diğer yandan zaten dünyanın her yerinde aşı çalışmaları var; Satürn Kova retrosunun gerçekleşeceği 11 Mayıs-3 Temmuz 2020 salgına kalıcı bir çözüm bulunması adına en somut adımlardan birinin atıldığı dönem olabilir. Özellikle de süreci iyi yönetirsek 3 Temmuz 2020 ve sonrası normalleşme süreci adına yeni bir dönemi başlatabilir.

Bu hafta ayrıca 12 Mayıs 2020’de Merkür İkizler burcuna geçecek. Merkür’ün yönettiği burca geçmesi olumlu bir etki. Venüs retrosu ve diğer Retrolardan hatlar biraz karışmış olsa da daha fazla konuşma, anlatma ve ifade etme isteğinde olacağız. Sorunlara duygusal ve fevri davranmak yerine akılcı ve zeka odaklı yaklaşanlar ise zaferler elde edebilecektir. Ay düğümleri geçişinin de etkisi ile bir şeyleri sıfırdan öğrenmek ve gelişmek adına harika bir dönemdir. Bu transit 28 Mayıs 2020’ye kadar sürecek.

Önemli etkiler bitmiyordu. :) 13 Mayıs 2020’de Mars Balık burcuna geçecek. Mücadele, hareket, savaşın gezegeni Mars en ruhani formlarından biri olan Balık burcuna geçiş yapıyor. Bu yerleşimde ruhsal anlamda daha yoğun hissedebilir, maneviyatımızı güçlendirmek isteyebiliriz. Bir şeylerle birebir savaşmak yerine “Allah’a havale etme” duygusu artar. Ruhsal anlamda arınma etkisidir. Ancak zorlayıcı ifadesi kurban psikolojisi, çaresizlik ve hiçbir şey yapmadan kader buymuş diyerek kendine acıma durumudur. Merkür İkizlerin akılcı ve muzip yaklaşımına odaklanarak kurban olmak yerine çözümü seçmek, menfi ya da müspet arafta kalmak yerine seçim yapmak bu enerjiyi daha iyi kullanmamızı sağlayacaktır. Bu transit de 28 Haziran 2020’ye kadar sürecek.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 11.05.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Oğlak burcunda saat 01:38’de Uranüs ile üçgen olumlu açı yapacak. Gece saatleri üretkenlik adına güçlü. Uyumayanlar bir şeyler yazabilir, üretebilir, okuyup bilgilenebilir. Diğer yandan 02:27’de Ay-Kiron karesi de kesinleşiyor. Bu saatlerde uyanıksanız eğer ilişkilerle alakalı hiçbir konuda çok zorlamayıp tartışmalardan uzak durmakta fayda var zira bugün Satürn de durağan konuma geçiyor; bu sebeple ufak gibi görünen bir olay kalıcı sıkıntılar doğurabilir. Ki bugün ayrıca 10:33’te Merkür-Mars karesi de kesinleşecek. Bu açı kalıbı ani patlayıcı konuşma, pot kırma veya durup durup en sonunda içindeki çok agresif bir şekilde dışarı vurma şeklinde tezahür edebilir. Öfkemiz aklımızın önüne geçebilir veya aşırı radikal tavırlar sergileyebiliriz. Ani küslük veya kaçış psikolojisinden, “Bana ne oynamıyorum” demekten uzak durulmalıdır. Yani gün boyunca ortam gergin, parlamaya açık; bundan ötürü ateşe ateşle yaklaşmamak önemli olacak. Bu konularda özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Satürn durağan konumda ve 12 Mayıs 2020 saat 07:10’a kadar bu şekilde kalacak. Finans ve kariyerle alakalı kritik kararların, hatta hayat planıyla ilgili önemli kararların bu aralığa denk gelmemesinde fayda var. (Durağan konum retro konumdan daha zorlu olabilir)

Salı – 12.05.2020: Merkür İkizler burcuna saat 00:57 itibariyle geçiş yapıyor. Merkür’ün yönettiği burca geçmesi olumlu bir etki. Venüs retrosu ve diğer Retrolardan hatlar biraz karışmış olsa da daha fazla konuşma, anlatma ve ifade etme isteğinde olacağız. Sorunlara duygusal ve fevri davranmak yerine akılcı ve zeka odaklı yaklaşanlar ise zaferler elde edebilecektir. Ay düğümleri geçişinin de etkisi ile bir şeyleri sıfırdan öğrenmek ve gelişmek adına harika bir dönemdir. Bu transit 28 Mayıs 2020’ye kadar sürecek. Ayrıca mizah ve entelektüel yaklaşımın gücü de arttığından hayatımıza bunları daha çok katmak, ruhumuza da iyi gelecektir. Ay Oğlak burcunda saat 01:04’te Neptün ile altmışlık olumlu açı yapacak, 09:13’te Plüton ve 13:30’da Jüpiter ile kavuşum açısı yaparak boşluğa girecek. Yani gecenin ilk saatlerinden boşluk anına kadar son derece verimli etkiler devrede. Gerek ruhsal açıdan güçlenme, gerek daha kararlı hissetmek adına üretken ve canlandırıcı bir tesir söz konusu. Önemli işlerinizi öğlen saatleri ve öncesinde halledebilirsiniz. Saat 07:10’da Satürn Kova retrosu başlıyor ve bu süreç 3 Temmuz 2020’ye kadar sürecek. 3 Temmuz-29 Eylül 2020 arasında ise Satürn Oğlak retrosu devam edecek. Saat 13:31-18:38 arasında Ay boşlukta kalacağından bu bölümü daha rölantide ve nispeten önemsiz işleri halletmekte kullanabiliriz. Bir not olarak Venüs de bugün durağan konuma geçiyor. 12 Mayıs 2020 saat 09:44 – 14 Mayıs 2020 saat 09:44 aralığı Venüs’ün durağan evresi ve özellikle Venüs retrosu ile alakalı dikkat edilmesi gereken tüm konularda bu evrede de aynı özeni göstermek önemli. 18:39 itibariyle Ay Kova burcuna geçiyor ve enerji tekrar yükselmeye başlıyor. 20:22’de Mars’ın Ay düğümleri ile olumlu açısı bu durumu daha da güçlendirirken; 22:06’da Ay-Merkür üçgeni ve 22:17’de Ay-Satürn kavuşumu da son derece odaklı ve ciddi bir enerji oluşturmakta. Yani akşam saatleri de önemli işlere odaklanmak, önemli konuşmalar adına değerlendirilebilir. 23:13’te Merkür-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Etkisi önümüzdeki üç de sürecek bu açı kalıbı son derece kıymetli. Merkür’ün İkizler burcuna geçişi ile tekrar analitik ve çok yönlü düşünmeye başlıyor; üstelik bunu somut ve başarılı bir şekilde ortaya koymak adına destek görüyoruz. Bizden daha tecrübeli kişilerden destek alabiliriz. Bu açı kalıbı da önemli toplantı, mülakat, imza vb konularda kullanılabilir. Günün iyicil etkilerinden ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar özellikle faydalanabilir.

Çarşamba – 13.05.2020: Mars Balık 07:17’de Balık burcuna geçiş yapıyor. Mücadele, hareket, savaşın gezegeni Mars en ruhani formlarından biri olan Balık burcuna geçiş yapıyor. Bu yerleşimde ruhsal anlamda daha yoğun hissedebilir, maneviyatımızı güçlendirmek isteyebiliriz. Bir şeylerle birebir savaşmak yerine “Allah’a havale etme” duygusu artar. Ruhsal anlamda arınma etkisidir. Ancak zorlayıcı ifadesi kurban psikolojisi, çaresizlik ve hiçbir şey yapmadan kader buymuş diyerek kendine acıma durumudur. Merkür İkizlerin akılcı ve muzip yaklaşımına odaklanarak kurban olmak yerine çözümü seçmek, menfi ya da müspet arafta kalmak yerine seçim yapmak bu enerjiyi daha iyi kullanmamızı sağlayacaktır. Bu transit de 28 Haziran 2020’ye kadar sürecek. Ay Kova burcunda 08:51’de Uranüs ile kare sert açı yapacak. Sabah saatleri beklenmedik olaylar, gerilimlere açık durumda. Bu sebeple öğlen saatlerine kadar özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar fevri hareket ve aşırı inatçılıktan kaçınmalı. 09:42’de kesinleşen Ay-Kiron altmışlığı gün boyunca ibadet ve ruhsal çalışmalarla enerjimizi yükseltebileceğimizi gösteriyor. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Saat 17:32’de Jüpiter retrosundan önce durağan konumuna geçecek; 15 Mayıs 2020’ye kadar durağan konumda kalacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 14.05.2020 Saat 09:45 itibariyle Venüs retrosu başlıyor. 24 Haziran 2020 saat 09:47’ye kadar retro konum sürecek. 24 Haziran 2020 saat 09:48 – 26 Haziran 2020 saat 09:48 aralığında ise durağan konumda kaldıktan sonra Venüs retro sürecine iki seneliğine güle güle diyeceğiz. Bu dönem geri dönüşler, barışmalar, aniden alevlenen tutkular, bir anda çok anlam ifade eden bir flört gündeme gelebilir. Ancak bunun kalıcılığı riskli durumdadır zira İkizler burcu flörtöz ancak kalıcılık etkisi düşük bir enerjidir. Bu süreçte ilişkilerde hayati kararlar almak yerine akışta kalıp gözlemci kalmak, bir şeylerin çok üzerine gitmemekte fayda vardır. Diğer yandan hala şans olan ilişkilerde sorunları gerçekten akılcı bir şekilde konuşup masaya yatırıp çözme şansı da söz konusudur. Ve tabii ki Venüs İkizler retro dönemde önemli imaj değişimleri, estetik müdahaleler vb önerilmez. Ayrıca finansal konularda riskten uzak kalmak, her türlü dolandırıcılığa karşı tetikte olmak mühimdir. Verileri yedeklemek ve şifreleri değiştirmekte fayda vardır. Ay Kova burcunda 12:19’da Venüs ile olumlu açı yapacak. Bu açı kalıbı bir şeyleri sevgi ve anlayışla çözmek adına olumludur, ayrıca retro enerjisini doğru yönetebilmemiz adına bir fırsattır. Ancak… Saat 17:03’te Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve Ay boşluğa giriyor, tüm gün boşlukta kalacak. İlk Venüs retro sancıları gündeme gelebilir, bu açı ikili ilişkilerde gerilim ve çatışma oluşturabilir. Bir şeyleri aşırı tutturmak, karşı taraf istemediği halde diyaloğa zorlamak ve aşırı irdeleme gibi durumlar ters tepebilir. Finansal konularda aşırı risk ve bilmediğimiz işlerden kaçınmak önemli. Bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Cuma – 15.05.2020: Ay saat 04:25 itibariyle boşluktan çıkarak Balık burcuna geçiş yapıyor. Ay’ın boşlukta olduğu saatlerde uykuya dalmakta zorluk, garip rüyalar ve uyku kalitesinde düşüş görülebilir. Uyku öncesinde banyo ve bitki çaylarıyla kendinizi rahatlatmanız ruhunuza iyi gelebilir. Ay saat 07:05’te Mars ile kavuşum açısı yapıyor. Sabah saatlerinde daha pasif-agresif hissedebiliriz. Bir şeylere hep çok kızıp hem de söyleyemeden içimizde patlaması mümkün. Bundan dolayı da patlamaya engel olmak adına bir şeyler aşıp taşmadan sakin bir dille konuları masaya yatırıp çözmek faydalı olacaktır. 19:40’ta Ay-Uranüs altmışlığı günün enerjisini yükseltiyor. 19:57’de Ay-Merkür karesi patavatsızlık ve dedikodudan uzak durmamız gerektiğinin altını çizmekte. Ve 23:22’de Merkür-Kiron altmışlığı kesinleşiyor. Akşam saatleri yaratıcı düşünce, kafa açan sohbetler etmek, yeni bir şeyler öğrenmek, üretmek adına çok elverişli. Ayrıca Kiron etkisi ile ibadet ve ruhsal şifa çalışmaları da gerçekleştirmek adına güzel tesirler söz konusu. Günün iyicil etkilerinden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Akrepler faydalanabilir.

Cumartesi – 16.05.2020: Herkese iyi hafta sonları! Ay Balık burcunda ruhsal açıdan oldukça yoğun bir gündeyiz. Saat 21:33’te Ay-Neptün Balık burcuna kavuşum kesinleşeceğinden ötürü bugün tüm hafta içerisinde ruhsal anlamda en güçlü tesirler özellikle +-2 saat boyunca bugün içerisinde etki etmekte. Özellikle de çalışmalar için 19:33-23:33 aralığını kullanabilirsiniz. Gün boyunca müzik, resim, sanatla alakalı her konuyla ilgilenmek, istiyorsanız icra etmek de ruhunuza çok iyi gelebilir. Tıkandığınız bir konuyla alakalı ilham bulabilirsiniz. Bu etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Akrepler faydalanabilir. Ve saat 23:35’te Ay-Venüs karesi kesinleşiyor. Venüs retrosu sebebiyle riskli açılardan biri. Bu açı kalıbı tarafların birbirini yanlış anlaması, bir tarafın çok bir tarafın hiç beklentisiz olması sebebiyle uyuşmazlıklar yaratabilir. Herkesin gerçekçi olması ve hiçbir şeyi büyütmeden mantıkla ilerlemesi önemli görünüyor. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Pazar – 17.05.2020: Ay Balık burcundaki yolculuğunun son demlerinde 06:14’te Plüton, 10:59’da Jüpiter ile olumlu altmışlık açı yaparak boşluğa girecek. Saat 10:59’a kadar önemli işlerinizi halletmekte fayda var. Bu zaman dilimleri bir destek almak, sorunlara çözüm bulmak adına verimlidir. Önemli konuşma ve atılımlar söz konusu ile yine bu bölüme denk getirilebilir. Ay saat 11:00-16:35 arasında boşlukta, 16:36 itibariyle Koç burcuna geçiş yapacak. Boşluk evresinde Ay Balık etkisi ile uyku hali, dalgınlık ve odaklanmada problem görülebilir, geçici bir etkidir. Ay Koç burcuna geçtikten sonra enerjimiz yükseliyor ve tekrar odak kazanmaya başlıyoruz. Saat 20:28’de Ay-Satürn altmışlığı kesinleşirken yeni haftaya kararlı, keyifli ve motive bir şekilde başlamamız adına destek sunuyor. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Akrepler faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe