Merve Çubuktepe

bir süredir gökyüzünde son derece dinamik ve gergin açı kalıpları mevcut. güneş ve ay tutulması, koç burcunda yeni ay derken durmak bilmeyen bir yenilenme ve mücadele dönemindeyiz. bunun üzerine bir de üç büyükler jüpiter-satürn-neptün etkileşimi de cabası. bir çok kişiden benzer yorumları alıyorum, bir yandan çok yoruluyor bir yandan bitmek bilmeyen bir koşturmaya devam ediyoruz. iyisiyle kötüsüyle martı atlattık, nisan nispeten daha sakin görünüyor. özellikle bu hafta çok fazla uyumlu açı kalıbı var. yeniay itibariyle tetiklenen konuları masaya yatırmak ve önemli görüşmeler için ideal tarihleri aşağıda belirteceğim.

17 nisan 2016’da mars geri hareketine başlıyor, yani bir şeyler için harekete geçmek ya da nihayete erdirmek için 11-17 nisan haftasını kullanabiliriz. 17 nisandan sonra mars retro olacağı için işlerde yavaşlama, gecikmeler görülebilir, olaylar beklediğimizden daha yavaş gecikebilir, beklemek zorunda kalabiliriz. mars geri hareketini ayrıca bir yazıda anlatacağım.

haftanın önemli astrolojik olayları:
11 nisan 2016 - ay ikizler burcunda
pazartesi gününe çok hızlı başlıyoruz. ay ikizler burcunda, iletişim trafiği oldukça yoğun. ancak bir yandan jüpiter-satürn-neptün t-karesini tetikleyeceği için bu trafik çok yükselebilir. bugün kesinlikle dedikodu yapmamaya, olayları çarpıtmamaya azami özen gösterin. özellikle değişken burçlar dikkat! birine kızıp öylesine söylediğiniz bir söz çok farklı yerlere gidebilir. kişisel çıkarlar için söylenen yanlış sözler ileride büyük problemlere ve yüzleşmelere sebebiyet verebilir. bir yandan da ay uranüs ve güneş ile olumlu etkiler içinde yani kendi yolunuzda ve doğru bildiğinizle ilerlerseniz her şey yolunda gider, hiç bir sözün sizi etkilemesine izin vermeyin.

12 nisan 2016 - ay yengeç burcunda / venüs mars üçgen açısı / merkür neptün altmışlık açısı
salı günü duygular tavanda! zaten venüs koç burcuna girmiş duygular pek yoğunlaşmışken üzerine mars ile olumlu açı yapıyor, bir yandan iletişimin gezegeni merkür ile neptün olumlu açı içinde. seviyorsan söyle kardeşim diyoruz bu duruma. :) ay yengeç burcunda duygusallığı arttıyor, bir yandan merkür ve neptün ile olumlu açısı var. evlenme teklifi, yeni bir ilişkinin başlangıcı için de harika bir gün. duygusal ilişkiler dışında önemli görüşmelerinizi de bu güne denk getirebilirsiniz.

13 nisan 2016
çarşamba günü ay’ın neptün ve merkür ile uyumlu açıları devam ediyor. yengeç ve balık burcu enerjisi yoğun yani gene duygusal ve sezgisel gücün yüksek olduğu bir gündeyiz. üzerine de ay jüpiter ile olumlu açı yapacağı için özellikle uluslararası konular, yüksek öğrenim ve finansman konularında güzel gelişmelere açık bir etkileşim söz konusu. önemli bir işiniz varsa ve akşam saatlerine denk geliyorsa bu konuyu yarına ertelemenizi öneririm çünkü ay plüton ve uranüs karesini tetikleyerek beklenmedik olaylara zemin hazırlıyor. sakin kalmak ve riskli işler yapmamakta fayda var. özellikle öncü burçlar koç, yengeç, terazi ve oğlaklar bu konuda dikkatli olmalı.

14 nisan 2016 - ay aslan burcunda / merkür jüpiter üçgen açısı
gün içinde saat 17:00’ye kadar ay boşlukta olacağından çok önemli işlere girişmemekte fayda var. zaten gün içinde ay-güneş arasında kare açı da mevcut bu yüzden gergin durumlarda hiç zorlamayıp bırakmak en iyisi. saat 17:00’den sonra ay aslan burcuna geçiyor ve tekrar hareket başlıyor. bu hafta boyunca etkili olacak merkür-jüpiter üçgen açısı da özellikle önemli görüşmeler ve mülakatlarda elverişli bir hava yaratıyor. su ve toprak burçları bu etkiden ekstra faydalanabilir.

15 nisan 2016
cuma gününe geldiğimizde ay aslan burcunda, venüs ve mars ile ateş üçgenini oluşturuyor. son derece dinamik, canlı ve tutkulu bir etki yaratıyor. bugün duygusal konularda yeni başlangıçlar için ideal, aynı zamanda kutlama yapmak ve eğlence için de harika bir gün. ateş elementi bu dönem son derece yoğun olduğu için sadece anlık heves mi yoksa gerçek duygular mı muhakemesi yapmak gerekebilir. akşam ay-merkür karesi olduğunda özellikle duygusal buluşmalarda konuşmalara dikkat, her şey süper giderken süper patavatsız bir demeçle her şeyi bozmayın, aman. :) not: bir kadın saçını değiştirdiyse "güzel olmuş" denilir, "değişik olmuş" değil.

16 nisan 2016
haftasonuna da son derece dinamik etkileşimlerle başlıyoruz. ay aslan burcunda bu sefer güneş ve uranüs ile uyumlu açılar içinde. yani yeni bir şeylere başlamak, uzun zamandır üşendiğiniz bir hobiyi gerçekleştirmek, aylardır önünden geçip bir türlü içeri giremediğiniz spor salonuna bir bakmak için harika bir gün. ertelemeyin! üşenmek yerine sizi mutlu ve daha canlı hissetirecek bir şeylere başlamanın tam sırası. bugün özellikle hava ve ateş gruplarına beklenmedik güzel haberler de gelebilir.

17 nisan 2016 - ay başak burcunda / merkür plüton üçgen açısı / mars geri hareketi / plüton geri hareketi
pazar günü itibariyle retro sezonunu açıyoruz. durun durun, hemen sığınaklara girmiyoruz. mars 30 hazirana kadar sürecek geri hareketine başlıyor, plüton ise 27 eylüle kadar geri harekette. gün içinde özellikle detaylara inmemiz gereken ve özen isteyen konulara yoğunlaşabiliriz. mars gerilemesi başladığı için işler biraz daha yavaşlayabilir, ya da biz kendimizi öyle hissedebiliriz. kendimizi geliştirmek ve haziran sonrası girişimlere hazırlık için önemli bir döneme giriyoruz, mars gerilemesini detaylı olarak ayrıca anlatacağım.

haftanızın güzel geçmesi dileğiyle…