Merve Çubuktepe

Bu hafta çok fazla önemli gökyüzü olayı var, tabiri caizse yok yok. Bu sebeple çok hareketli bir hafta içine giriyoruz. Öncelikle tutulmadan önceki son dolunayı yaşayacağız. Sonrasında kameralarımız 30 Nisan 2022 Boğa burcundaki Güneş tutulmasına çevrilecek. Nadir görülen çok önemli bir açı kalıbı da bu hafta aktif olacak. 12 Nisan 2022’de Jüpiter ve Neptün Balık burcuna kavuşum yapacaklar. Açı kalıbının din ve inanç üzerindeki etkileri büyük. 54 yılında Aziz Paul’ün öğrencisi Apollos Efes’te Hristiyanlığı yaymaya başlamış, 386’da Sümela Manastırı yapılmış, Roma İmparatoru Augustine Hristiyan olmuş ve paganizm yok oluş sürecine girmiş. Demek ki bu süreçte bir inancın popülerleşmesine dair bulgular görebiliriz. Ayrıca dinsel bir grubun zulüm altında kalması da söz konusu olabilir.

Jüpiter ve Neptün sağlıkla doğrudan alakalıdır, Balık burcu da şifa ile. Semboliğe çok uygun olarak 872’de ilk hastane Kahire’de kurulmuş ve 1357’de grip, soğuk algınlığı ismiyle ilk kez bir hastalık olarak literatüre geçmiş. Bu yıl İslam dünyasında tıbbi gelişmelerin çok yoğun olduğu bir zaman. Yani bu açı kalıbı Covid’in yayılması arttırırken daha zararsız hale gelişinin, ayrıca başka hastalıkların tedavisine dair önemli tıbbi gelişmelerin sembolü olabilir.

Bireysel düzlemde ise bu açı kalıbı çok büyük hayallerin kurulması, yıkılması ve her şeyin net çırılçıplak kalması anlamına geliyor. Eğer gerçeklerden kaçmayı, kafamızı kuma gömmeyi seçtiysek eğer bu kavuşum her şeyi tüm netliğiyle ortaya koyabilir. Bu durumun bazı düş kırıklıkları yaratabilme ihtimali de kaçınılmaz. Ancak diğer yandan tutulmalar öncesi hafiflemek ve netleşmek adına da çok güçlü bir etki. Toplu dolandırıcılık skandalları, gizli saklı şeylerin açığa çıkması, büyük kitlesel manipülasyonlar ve dini sömürü gibi konuları görebiliriz gündemde. Diğer yandan yaratıcılığın zirve yapabileceği bu tesirde içinizdeki ruhsal ve sanatsal tarafla bağlantı kurmak çok daha kolay olacaktır. Maddeden ziyade manaya yönelmek, önemli ruhsal çözümlemeler yapmak, işaretleri okumak ve anlamak kişisel gelişimimiz adına bizi çok önemli noktalara taşıyabilir.

16 Nisan 2022 saat 21.54’te Terazi burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunay Güneş tutulmasına adeta bir hazırlık niteliği taşımakta. Uranyen tutulma öncesi önümüzü sevabıyla günahıyla, artı ve eksisiyle görmemizi sağlıyor. Dolunay anında Pallas asteroidinin etkin olması aklın rehberliği ve cesarete vurgu yapmakta. Korkmamalı, kaçmamalı ve aldığımız kararlar neyse onu uygulamalıyız. Terazi doğru veya yanlışın aslında algı konseptimizden ötede bir gerçekliğin olduğuna vurgu yapar. Bu sebeple de aklımız bize neyi diyorsa planımıza sadık kalmalı ve dolunaya olumlu açı yapan Satürn ve Mars öncülüğünde planımızı ne olursa olsun uygulamalı, bahaneler bularak aldığımız kararları uygulamamak gibi niyetlere girmemeliyiz. Zaten akabinde su bir şekilde akarak yolunu bulacaktır.

11 Nisan 2022’de Merkür Boğa burcuna geçiş yapacak. Fikirlerimiz, düşüncelerimiz daha sağlam, kalıcı bir formda olacaktır. Uyumlu, sakin, naif bir iletişim dili kullanabiliriz. Verdiğimiz sözleri gerçekleştirme olasılığımız yükselebilir. Geleneksel düşünce tarzına daha yakın olurken parasal konularda bolca hesap kitap yapmak isteyebiliriz. Mars Balık transitini ayakları yere basan Merkür Boğa transiti dengeleyebilir. Özellikle para biriktirmek, bütçe dengelemek gibi konular adına ideal bir geçiştir. Merkür bu burçta 30 Nisan 2022’ye kadar burçta kalacak.

Mars 15 Nisan 2022’de Balık burcuna geçecek. Mars’ın eylemsel doğası Balık burcuna değişir. Burada daha çok olayları arka planda izlemek, zor koşullar altında hemen kurban bilincine düşmek, kabullenmek ve duygularının esiri olmak vardır. Kişi olayları sindirmekten ve kaçmaktan yana olabilir. Bu nedenle doğru zamanda doğru çıkışlar yapamamak nedeniyle ruhsal bir yıkım yaşanabilir. İnsanlarda belirsiz, tuhaf ve kendi halinde algılayacağımız davranışlar görülebilir.

Olumlu yönlerine geçersek eğer bu süreçte en büyük silahımız hayal gücü ve sezgilerimiz olacaktır. Düşünce gücü ile karşı tarafın kökende neye ihtiyacı olduğunu anlamak, etkileyici intiba bırakmak, karşı tarafa nüfuz etmek, düşüncelerle insanları etki altında bırakmak mümkün. Fakat abartıp olayları sahte kurtarıcı rolüne soyunmamak kaydıyla. Mars 25 Nisan 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 11.04.2022: Herkese iyi haftalar! Saat 05.09’da Merkür Boğa burcuna geçiş yapacak. Fikirlerimiz, düşüncelerimiz daha sağlam, kalıcı bir formda olacaktır. Uyumlu, sakin, naif bir iletişim dili kullanabiliriz. Verdiğimiz sözleri gerçekleştirme olasılığımız yükselebilir. Özellikle para biriktirmek, bütçe dengelemek gibi konular adına ideal bir geçiştir. Merkür bu burçta 30 Nisan 2022’ye kadar burçta kalacak. Ay Aslan burcunda saat 09.25’te Uranüs ile kare sert açı yaptığı için güne bir miktar odaklanmakta zorlanarak ve acil yetişmesi gereken son dakika işleriyle başlayabiliriz. Saat 17.30’da Satürn, Ay Düğümleriyle sert açı yapacağı için gün genelinde işlerin yavaşlaması, aksilikler söz konusu olabilir. Bir şeyi olmuyorsa çok tutturmamak ve koşulları zorlamamakta fayda var. Günün Ay menzili sağlık ve alternatif tıp işlemler için uygundur. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 12.04.2022: Haftanın hatta ayın en önemli günlerinden birine geldik. Ay Aslan burcundaki yolculuğunun son deminde saat 02.00’de Güneş ile üçgen olumlu açı yapacak. Ancak 03.49’da Ay-Satürn karşıtı devrede. Gece saatlerinde önemli bir işimiz varsa bir önceki gün 22.00-02.00 arasında tamamlamakta fayda var. Saat 05.48’de Güneş, Merkür benzeri asteroit Pallas ile kavuşum açısı yapacak. Bu bağlamda özellikle hesap kitap, başvuru, imza ve görüşme gibi işlerimizi günün ilk yarısına denk getirmekte fayda var. Akabinde saat 13.17 itibariyle Ay, Mars ile karşıt açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 13.17-17.07 arasında boşlukta kalıp 17.08’de Başak burcuna geçiş yapacak. Saat 17.42’de yılın en önemli gökyüzü olaylarından biri gerçekleşiyor ve Jüpiter-Neptün Balık burcuna kavuşuyorlar. Bu açı kalıbı çok büyük hayallerin kurulması, yıkılması ve her şeyin net çırılçıplak kalması anlamına geliyor. Eğer gerçeklerden kaçmayı, kafamızı kuma gömmeyi seçtiysek eğer bu kavuşum her şeyi tüm netliğiyle ortaya koyabilir. Bu durumun bazı düş kırıklıkları yaratabilme ihtimali de kaçınılmaz. Ancak diğer yandan tutulmalar öncesi hafiflemek ve netleşmek adına da çok güçlü bir etki. Toplu dolandırıcılık skandalları, gizli saklı şeylerin açığa çıkması, büyük kitlesel manipülasyonlar ve dini sömürü gibi konuları görebiliriz gündemde. Diğer yandan yaratıcılığın zirve yapabileceği bu tesirde içinizdeki ruhsal ve sanatsal tarafla bağlantı kurmak çok daha kolay olacaktır. Maddeden ziyade manaya yönelmek, önemli ruhsal çözümlemeler yapmak, işaretleri okumak ve anlamak kişisel gelişimimiz adına bizi çok önemli noktalara taşıyabilir. Ay saat 23.54’te Merkür ile üçgen olumlu açı yaparak günün geç saatlerini daha verimli hale getirecek. Ay Fazı: İlk Dördün

Çarşamba – 13.04.2022: Haftanın iyicil ve önemli etkilerinden Güneş-Satürn altmışlığı saat 03.14’te kesinleşiyor. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. +-5 gün etkili. Saat 08.33’te Ay-Güneş 135’liği kesinleşirken Büyüyen Ay fazına geçeceğiz. Bu evre görünür olmak, bir şeyleri tamamlamaya hazırlamak, dertleyip toparlamak adına idealdir. Saat 17.44’te Merkür-Satürn iyicil Quintile açısı kesinleşiyor. Bugün 16.44-18.44 arası günün en verimli zamanları. Her türlü önemli konuşma, görüşme, başvuru, sınav ve ticari işlemler adına değerlendirilebilir. Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 18.15’te Uranüs ile üçgen olumlu açı yapacak. Günün iyicil ve yaratıcı enerjisi akşam saatlerinde de sürecek. Özellikle cevabı bulunmayan bir sorunun cevabını keşfetmek, kördüğüm bir sorunu çözmek ve üretkenlik adına bu açı kalıbı destekleyicidir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Perşembe – 14.04.2022: Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 02.20’de Ay-Güneş Quintile olumlu açısı kesinleşiyor. Geç saatlerinde ayakta olanlar için harikulade yaratıcı ve kafa açan bir tesir. Önemli işlerimizi günün ilk yarısında bitirmeliyiz zira Ay saat 13.10’da Neptün, 13.48’de Jüpiter ile karşıt açı yapacak. Ay bu vesileyle Jüpiter-Neptün Büyük Kavuşumunu da sert açı ile tetiklediği için özellikle günün ikinci yarısında yanılgı ve dolandırıcılıklara çok dikkat. Ay saat 21.11’de Plüton ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek ve saat 21.11-23.45 arasında boşlukta kalacak. Önemli işlerimizi bu saat aralığına denk getirmemeliyiz zira odaklanma sorunları ve hatalara açıklık görülebilir. Ay saat 23.46’da boşluktan çıkarak Terazi burcuna geçiş yapacak. Bu Ay menzilinde art niyet ve kıskançlık artabilir, gösterişten ve çok ön planda bulunmaktan kaçınmalıdır. Sonlandırma ve bağ kesme için idealdir, ancak yeni başlangıçlar ve riskli finansal hamleler önerilmez. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 15.04.2022: Saat 06.06 itibariyle Mars Balık burcuna geçiş yapıyor. Mars’ın eylemsel doğası Balık burcuna değişir. Burada daha çok olayları arka planda izlemek, zor koşullar altında hemen kurban bilincine düşmek, kabullenmek ve duygularının esiri olmak vardır. Kişi olayları sindirmekten ve kaçmaktan yana olabilir. Olumlu açıdan bakarsak bu süreçte en büyük silahımız hayal gücü ve sezgilerimiz olacaktır. Empati kurarak karşı tarafın kökende neye ihtiyacı olduğunu anlamak, etkileyici intiba bırakmak, karşı tarafa nüfuz etmek, düşüncelerle insanları etki altında bırakmak mümkün. Fakat abartıp olayları sahte kurtarıcı rolüne soyunmamak kaydıyla. Mars 25 Nisan 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor ve içerisinde özel bir açı kalıbı yaratmadan yoluna sakin bir şekilde devam edecek. Bu Ay menzili kişisel bakım faaliyetleri, meditasyon, ruhsal şifa çalışmaları için idealdir. Özellikle zihnimizi güçlendirecek egzersizler yapabiliriz. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 16.04.2022: Herkese iyi hafta sonları! Dolunay gününe geldik. Ay Terazi burcunda saat 16.06’da Satürn ile üçgen olumlu açı yapacak. Günün ilk yarısı oldukça sakin ve dengeli. Kendimize vakit ayırabilir veya birikmiş işlerimizi toparlayabiliriz. Akşam saatlerine doğru biraz daha gergin ve duygusal açıdan yoğun hissedebiliriz. Zira saat 21.54’te Terazi burcunda dolunay gerçekleşecek. Bu dolunay Güneş tutulmasına adeta bir hazırlık niteliği taşımakta. Uranyen tutulma öncesi önümüzü sevabıyla günahıyla, artı ve eksisiyle görmemizi sağlıyor. Dolunay anında Pallas asteroidinin etkin olması aklın rehberliği ve cesarete vurgu yapmakta. Korkmamalı, kaçmamalı ve aldığımız kararlar neyse onu uygulamalıyız. Terazi doğru veya yanlışın aslında algı konseptimizden ötede bir gerçekliğin olduğuna vurgu yapar. Bu sebeple de aklımız bize neyi diyorsa planımıza sadık kalmalı ve dolunaya olumlu açı yapan Satürn ve Mars öncülüğünde planımızı ne olursa olsun uygulamalı, bahaneler bularak aldığımız kararları uygulamamak gibi niyetlere girmemeliyiz. Zaten akabinde su bir şekilde akarak yolunu bulacaktır. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 17.04.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Terazi burcundaki yolculuğunun son evresinde saat 00.58’de Plüton ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 00.58-03.22 arasında kısa bir süre boşlukta ilerleyecek. Yine de tesiri bir önceki gün gece 22.58 itibariyle başlıyor. Dolunayın devam eden etkisiyle çok dolmuş hissedebiliriz, biriktirdiğimiz duygu ve düşünceler taşabilir. Ani patlayan duygular ve fevri hareketlere karşı çok dikkat. Uyku esnasında yorucu rüyalar da gündeme gelebilir. Ay saat 03.33’te boşluktan çıkarak Akrep burcuna geçiş yapıyor. Sezgisel becerimiz ve odaklanma yeteneğimiz artabilir. Saat 05.54’te ise Ay-Mars üçgeni ile güne başlıyoruz. Bu açı spor yapmak, bedeni hareketlendirmek, yaşam enerjisinin yükselmesi, üşendiğimiz bir konuyu gayret bulup tamamlamak adına idealdir. Ay günün geri kalanında sakin ve olaysız bir şekilde yolculuğuna devam edecek. Bu Ay menzili sorumluluk almanın önemine işaret eder. Önlem almadığımız, üşendiğimiz veya boş verdiğimiz bir konu sonradan karşımıza çıkabilir. Bu sebeple her işimizi zamanında yapıp sıkışmamakta fayda var. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe