Merve Çubuktepe

pazar günü sabaha karşı oğlak burcunda gerçekleşen yeniay itibariyle yeni başlangıçlara uygun bir haftaya giriyoruz. hafta boyunca güneş ve jüpiter, venüs ve uranüs, merkür de jüpiter arasında uyumlu açılar gerçekleşecek. yani genel olarak olumlu etkilere sahip bir hafta görünüyor. ancak gene de merkür’ün ve jüpiter’in geri harekette olduğunu unutmadan, ayakları sağlam yere basarak, dikkatli hareket ederek ilerlemekte büyük fayda var. üstünkörü yapılan ve dikkatli hesaplanmamış hareketler ile şans faktörü pek yanyana yürümüyor bu dönemde.

haftanın önemli astrolojik olayları:

11 ocak 2016 - ay kova burcunda
haftaya ayın venüs ile olumlu, mars ile gergin açısı ile başlıyoruz. yani barışçıl ve gruplarla uyumlu hareketlerin kazandıracağı çatışma ve mücadelerin ise zorluk çıkarabileceği bir gündeyiz. genel olarak ay’ın satürn ve uranüs ile olumlu etkileşimleri de üzerinde iyi çalışılmış yaratıcı fikirleri sergileme konusunda olumlu bir etki yaratıyor. özellikle hava ve ateş grubu burçları bu etkiden daha çok yararlanabilir.

12 ocak 2016
salı gece yarısından sonra ay boşluğa giriyor, kova burcunda devam ediyor. yani gün boyunca yeni işlere girişmek için ideal bir gün değil. havada kalan konular ve tamamlanmamış işler karşınıza çıkabilir. sonuçlar gecikebilir ya da meseleler bir türlü netleşemeyebilir. merkür geri hareketinden ötürü özellikle elektronik aletlerle ilgili sorun yaşıyorsanız ya da bir iş bilgisayarınız sorun çıkardığı için bitmiyor ve sizi geriyorsa inatlaşmamak iyi olur, çünkü bilgisayar her an size son şakasını yapabilir. verilerinizi bol bol yedekleyin, klasik bir beyaz yakalı dramı olan saatlerce çalışılıp sonra bir anda kaybolan ya da açılmayan excel dosyasına lanet okumayın. :)

13 ocak 2016 - venüs uranüs üçgen açısı / ay balık burcunda
haftanın en güzel etkileşimlerinden biri çarşamba günü gerçekleşiyor. yay-koç ekseninde ilişkiler gezegeni venüs ve beklenmedik olayların gezegeni uranüs uyumlu açılar yapıyorlar. özellikle ateş ve hava grubu burçlarındansanız ilişkilerde ani ve güzel sürprizler karşınıza çıkabilir önümüzdeki günlerde. su ve toprak grubundaysanız şayet gerilimli başlayan ama sonra aşka dönüşen bir ilişki de pekala olabilir. :) gün boyunca balık burcuna geçiş yapan ay’ın mars ve neptünle etkileşimleri karşımıza çıkan fırsatları çok didiklemeden daha fazlası için zorlamadan değerlendirmemiz gerektiğini işaret ediyor.

14 ocak 2016 - güneş jüpiter üçgen açısı
işte şanslı ve güzel açı buna derim! şans gezegeni jüpiter güneş ile üçgen açı yapıyor. özellikle toprak ve su grubu burçları için çok olumlu bir etki. özellikle 17-30 derecelerde bu burçlarda gezegenleriniz varsa güzel fırsatlar karşınıza çıkabilir. başak/oğlak burçları arasında gerçekleşecek bu etkileşim özellikle maddi dünya ile ilgili konularda güzel gelişmelere işaret ediyor. ancak bu konulara aşırı saplantılı bir şekilde bakmak yerine daha iyimser ve büyük bir amaç için yaklaşmak önemli. saat 18.30’a kadar ay boşluğa girmeden önemli görüşme ve ya da konuşmalarınızı yapabilir ve güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

15 ocak 2016 - merkür jüpiter üçgen açısı / ay koç burcunda
cuma günü merkür ve jüpiter arasındaki üçgen açı fikirlerimizi ortaya koymamız, soğukkanlı ve mantıklı bir şekilde kendimizi güçlü ifade etmemizi sağlıyor. ancak iki gezegenin de geri harekette olduğunu unutmayalım. ani hareketler ve egosal tetiklemelerle söylenebilecek sözlerden kaçınalım. eğer natal haritanızda merkür geri hareketteyse bu etki size çok daha fazla şans getirebilir. ay koç burcunda olduğu için dinamik bir gün bizleri bekliyor.

16 ocak 2016
cumartesi günü ay bir çok gezegenle gergin açılara sahip. merkür, güneş ve plüton ile kare açılar yapacağı için bugün kesinlikle dikkatli olmakta ve riskli hareketlerden kaçınmakta fayda var. beklenmedik sakarlıklar, ihmalden oluşabilecek kazalar görülebilir. ay’ın uranüs ile kavuşumu da olayları belirsizleştirerek ani gelişmelere zemin hazırlıyor. venüs’ün de jüpiter ile kare açıya yaklaşmaya başladığını düşünürsek özellikle sevdiğimiz ve sakındığımız kişilerle iletişimi olumlu tutarak korumacı olmalıyız.

17 ocak 2016 - ay boğa burcunda
haftanın son gününde ay sabah saatleri itibariyle boğa burcuna geçiş yapıyor, hafta ortasında etkisi başlayan güneş, merkür ve jüpiterin üçgen açısına ay da katılarak büyük bir toprak üçgeni oluşturacak gün içinde. yani huzurlu, verimli ve güzel bir enerji oluşuyor. bugün el mahareti gerektiren işlerle uğraşmak, bir şeyler üretmek ve bundan keyif almak için ideal bir gün. sadece ay’ın mars ile gergin açısı kavga ve tartışmadan uzak durarak kendi işimize gücümüze bakmamız gerektiğini işaret ediyor.

genel olarak uyumlu açılar içeren bir hafta yaşayacağız. merkür ve jüpiter’in geri hareketi aslında kişisel ve geçmişten gelen meselelerin saptanması ve çözülmesine de elverişli bir ortam oluşturuyor. ayrıca yazının başında belirttiğim oğlak yeniay’ı da bizi yeni fırsatlara açık hale getiriyor. özellikle çarşamba gününden sonra görüşmeler ve girişimleri ortaya koymak adına ideal koşullar oluşuyor. ancak gene de natal merkürünüz geri harekette değilse bu konuları resmi düzleme getirmek ya da adını koymak için 29 ocak sonrasını beklemenizi öneririm.

haftanızın güzel geçmesi dileğiyle…