Merve Çubuktepe

Bu hafta oldukça hareketli ve gerilimli açılar içeriyor. Yankıları bir sonraki haftayı da etkileyecek. Zira geçtiğimiz hafta Mars Boğa burcuna geçti ve sırayla birçok majör gezegenle gergin açı kalıpları gerçekleştirecek. Bireysel kontrolümüzü sağlamakta zorlanabiliriz. Mental anlamda dalgalı, iniş çıkışlara açık etkiler söz konusu. Bir an oldukça karamsar, akabinde aniden enerjik hissedebiliriz. Açıkçası hayati kararlar vermek konusunda pek ideal bir hafta içerisinde değiliz.

13 Ocak 2021 Oğlak burcunda yeniay haftanın en önemli gökyüzü olaylarından biri. Yeniay saat 08:00’de 21 derece Oğlak burcunda gerçekleşecek. Bu esnada Güneş-Ay-Plüton kavuşumu da devrede. Dönüştürücü etkisi çok yüksek bir yeniaydan bahsediyoruz. Adeta çok sıkılmış ve gerilmiş bir yay gibi. Geçtiğimiz hafta Mars ve Merkür’ün son derecelerindeyken ABD’de Senato binası basıldı ve şiddet olayları gerçekleşti. Jüpiter-Satürn Kova kavuşumundan sonra protesto ve isyanların artıp yıl geneline yayılacağını konuşmuştuk. Bu tür olayları dönem dönem gözlemleyeceğiz. ABD politik gündeminde suların bu hafta da durulmayacağını düşünebiliriz. Özellikle Trump’un geleceğine dair önemli kararların alınabileceği gelişmeler görmemiz olası.

Bireysel anlamda yeniay vesilesiyle aldığımız yeni yıl kararlarını uygulamak, eskiyi uğurlamak ve kangreni kesmek… Bu sebeple de gerek işler, projeler, gerek duygusal konularda net ve keskin kararlar alıp uygulamak mümkün.

Diğer bir konu Internet. Kova burcu her türlü online platform, iletişim ağıyla doğrudan alakalı. Gündemimizde Whatsapp’ın kişisel verilere yönelik sözleşmesini revize etmesi ve insanların başka platformlara geçişi gibi konular var. Bu hafta Merkür’ün de sert açıları devrede ki bu ayın sonunda Merkür retrosu başlayacak. Bu konu çok uzayacak ve gündem olacak gibi gözüküyor. Ayrıca hafta içerisinde hatta ay boyunca ciddi arızalar, veri problemleri ve siber güvenlikle alakalı sorunlar, tartışmalar gündemde olacaktır. Özellikle 12 Ocak 2021 Merkür-Uranüs karesi bu konuları daha da alevlendirirken aksaklık risklerini de gündeme getiriyor. Hafta boyunca mantık dışı nitelikte saldırgan siyasi ve toplumsal demeçler de izleyebiliriz. (Örneğin Trump veya başka bir siyasi demeçleri ile ortalığı karıştırabilir, halkı galeyana sürüklemeyi deneyebilir)

Ticari girişimler ve finansal konular için en ideal açı 11 Ocak 2021’de Merkür-Jüpiter kavuşumu. Her türlü finansal işlem, iş kurma, yatırım, alım satım gibi konular adına destekleyici. Özellikle online yatırım ve dijital paralar gibi konularda avantaj getirebilir. Bir eğitime katılmak, tez, roman yazmak gibi konular adına da harika bir etkileşim. Açı kalıbı +-3 gün boyunca etkili.

Ve 13 Ocak 2021’de Mars-Satürn karesi kesinleşiyor. Haftanın hatta ayın en zorlayıcı açı kalıplarından biri. Bu açı ciddi anlamda bir zorlanma, çatışma etkisi içeriyor. Özellikle de sabit burçlarda gerçekleştiği için uzlaşmak oldukça zor olabilir. Aşırı inat, saplantı veya ben bilirim/ben yeneceğim saplantısı insan ilişkilerine zarar verebilir. Piyasalar adına da zorlayıcı tesirler, ek zamlar, yaptırımlar gündeme gelebilir. Giderek artan yoksulluk ve adaletsizlikle alakalı daha sert tepkiler görebiliriz.

20 Ocak 2021’de Mars-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Bu önümüzdeki haftanın konusu, ancak Mars-Satürn karesi kesinleşirken artık yaklaşan konumda ve etkili olan bu açının da önemini unutmamak gerekli. Özellikle önümüzdeki iki hafta boyunca saydığım ekonomik alanlar dışında sismik aktivite riski artmakta.

Türkiye haritası ve büyük depremler arasındaki ilişkiyi incelediğimizde sabit burçlarda gerçekleşen sert transitler her zaman dikkat çekmektedir. (17 Ağustos 1999 Gölcük, 12 Kasım 1999 Düzce, 31 Ekim 2020 İzmir vb gibi)

Bu dönemde Mars-Uranüs-Jüpiter-Satürn sert yerleşimler içerisinde olacak ve Türkiye haritasını da konumları gereği etkiliyorlar. ( Transitler Kova ve Boğa burçlarında) Evet bu durum orta-üst ölçekte bir deprem tetikleyebilir durumda. Ancak şunları da unutmamak lazım:

a) Türkiye’de büyük depremlerin çoğu gökyüzünde T-Kare dediğimiz açı kalıbı etkinken gerçekleşmiştir. T-Kare üç burçta yerleşim olduğunda gündeme gelir, özellikle sabit t-Kare ve Büyük Kareler bizi etkiler. Ancak şu anki gökyüzünde sadece standart kare açı var. Bu iyi bir haber ve deprem olsa dahi büyüklük riskini düşürmekte. T-Kareler her zaman şiddet ve yıkımı arttıran dengesiz tesirlerdir.
b) Sert açıların oluşumunun olması yeterli değildir, zira bu etkileşim gökyüzünde gerçekleşirken aslında tüm dünyayı etkilemektedir. Bu sebepten ötürü de bu oluşumun dünya üzerindeki izdüşümleri incelenmelidir. İyi haber şu ki önümüzdeki 15 günlük dönemdeki sert gökyüzü transitlerinin ülkemiz üzerindeki izdüşümleri oldukça zayıf. Eğer güçlü olsaydı, en önemlisi Mars-Uranüs gibi bir gezegenin hattı bu sert açılar altında izdüşüm yapsaydı risk gerçekten büyük olacaktı. Neyse ki astrokartografi etkisi düşük, bu da sismik aktivitenin olsa dahi orta ölçekte olacağını düşündürüyor.
c) Yaklaşan aktivitelerin izdüşümleri birkaç bölgeyi vurguluyor. Bunlar: Marmara Denizi’nde Erdek Yarım Adası – Tekirdağ arasındaki bölge, Ege’de Girit’in kuzeyi, doğuda ise Diyarbakır- Elazığ ve Samsun’un güneyi riskli görünümde. Yalova-Bursa-İzmit ise daha düşük düzeyde bir hareketliliğe sahne olabilir.
d) Bu bilgileri panik oluşturmak değil, düşüncesizce bazı kişiler tarafından oluşturulan paniğe açıklık getirmek adına vermekteyim. Evet bir risk var, ancak unutmayalım ki bu tür açılar en az yılda bir kere oluyor ve her defasında felaket yaratmıyor. Bu sebepten ötürü sıkıntısız da atlatabiliriz elbette. Ve bir felaket senaryosu için açılar evet sert olsa da bir sürü hafifletici sebep de var. Biz kendi güvenlik önlemlerimizi alıp dikkatli olalım, ancak galeyana da gelmeyelim.
e) Büyük sismik aktivitelerden önce genelde tetikleyici bir tutulma (17 Ağustos 1999 Gölcük) veya dolunay/yeniay formasyonu oluşur. (30 Ekim 2020 İzmir) Bu sefer şanslıyız ki 13 Ocak 2021 Oğlak burcundaki yeniay böyle bir tetikleme yapmıyor. 28 Ocak 2021’de Aslan burcunda dolunay çok sevimli değil ancak yine bir şansımız şu ki ülke haritamızın baskın kısmı olan Akrep hattımızı kavuşumla tetikleyen bir gökcismi yok. Genelde mutlaka büyük depremlerde bu hat tetiklenmiş, bu sefer kavuşum açısı söz konusu değil.
f) Toparlarsak eğer biz bir deprem ülkesiyiz ve elbette bu kadar çok gezegenin hareketliliği özellikle toprağı temsil eden Boğa burcundaki etkileşimler sismik aktivite tetikler. Orta ölçekte bir hareketlilik şaşırtıcı olmaz, ancak hafifletici etkileri de göz önüne alıp detaylı incelediğimizde büyük bir depremden ziyade bu açıların ekonomik ve siyasi anlamda ciddi bir kriz ve darboğazı daha da tetikleyeceğini göz önünde bulundurmalıyız. Ve tabii ki bu darboğazın getirdiği ve getireceği toplumsal patlamaları.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 11.01.2021: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya Ay Yay burcunda ve boşlukta başlıyoruz. Ay saat 15:29’a kadar boşlukta kalacak. Bu sebeple yeni haftaya başlarken günün ilk yarısında konsantre olmakta bir miktar zorlanabiliriz. Odağımız kolay dağılabilir, bundan dolayı kendimize çok yüklenmememizde fayda var. Ay saat 15:29’da Oğlak burcuna geçiyor ve artık netlik kazanmaya başlıyoruz. Önemli işleriniz varsa günün ikinci yarısına boşluk sonrasına almanızı öneririm. Saat 20:15’te Ay-Mars üçgeni de enerji ve kararlılığımızı arttırmakta. Ve saat 20:19’da haftanın en iyicil etkilerinden biri olan Merkür-Jüpiter kavuşumu 20:19’da kesinleşiyor. Ticari anlamda son derece etkili bir açı kalıbı. Her türlü finansal işlem, iş kurma, yatırım, alım satım gibi konular adına destekleyici. Özellikle online yatırım ve dijital paralar gibi konularda avantaj getirebilir. Bir eğitime katılmak, tez, roman yazmak gibi konular adına da harika bir etkileşim. 3 gün boyunca tesiri hissedilecek. Günü saat 23:14’te Ay-Venüs kavuşumu ile kapatıyoruz. Günün son saatleri duygusal konular adına daha pozitif ve güzel gelişmelere açık. Ay Fazı: Balzamik.

Salı – 12.01.2021: Ay Oğlak burcunda yeniaydan önceki gündeyiz ve bugün balzamik Ay fazının en güçlü anı. Bir şeyleri geride bırakmak, sınır koymak, diyete girmek, toksik bir bağı kesmek adına olabilecek en kuvvetli etkileşim. Ay Oğlak burcunda olduğu için de istediğimiz konuda kararlı ve disiplinli olmamız konusunda destekçi bir durumda. Saat 03:49’da Ay-Neptün Quintile iyicil açısı devrede. Anlamlı hatta yol gösterici rüyalar görebilirsiniz, uyanık olanlar için ruhsal enerji oldukça yüksek ve her türlü ruhsal çalışma için değerlendirilebilir. Hemen akabinde 03:50’de devreye giren Ay-Uranüs üçgeni de bu iyicil etkiyi desteklemekte. Saat 17:59’da Merkür-Uranüs karesi kesinleşiyor. İşte burada frene basmaya başlamak lazım. Bu açı kalıbı öngörülemeyeni simgeliyor. Beklenmedik olaylar, şok gelişmeler gündeme gelebilir. Her şey istediğimiz gibi olacak diye koşullanmamalı ve gerekirse doğaçlama yapmayı bilmeliyiz. Sert bir açı kalıbı ve özellikle gündemde olan bireysel verilerin güvenliği gibi konulardan tutun siyasi arenaya kadar beklenmedik olaylar ve sert demeçleri tetikleyebilir. Oldukça isyankar ve patlayıcı bir enerji içerisinde olacağımız bu süreçte, kontrol kaybı odaklı hatalara açık durumdayız. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Çarşamba – 13.01.2021: Yeniay günündeyiz. Ay Oğlak burcunda saat 00:16’da Neptün ile olumlu altmışlık açı yapacak. Gecenin ilk saatleri her türlü ibadet ve ruhsal çalışma için çok uygun. Ve saat 08:00’de 23 derece Oğlak burcunda yeniay gerçekleşecek. Güneş ve Ay’ın Plütonla çok güçlü bir kavuşum yaptığı bu yeniay yoğun dönüştürücü tesirler içeriyor. Yeni yıl kararlarını uygulamak, eskiyi uğurlamak ve kangreni kesmek… Bu sebeple de gerek işler, projeler, gerek duygusal konularda net ve keskin kararlar alıp uygulamak mümkün. Etkisi özellikle yedi gün boyunca sürecek. Yüzleşmekten kaçındığımız olaylarla burun buruna gelebiliriz. Yeniaydan sonra saat 10:23’te Ay Plüton ile kavuşarak boşluğa giriyor. Ve saat 14:01’de haftanın en zorlayıcı açısı Mars-Satürn karesi devrede. Oldukça sancılı bir doğum sürecini sembolize ediyor gökyüzü. Yeni bir şeyler başlıyor evet, ama önce bir şeylerin sonlanması lazım; bu canımızı acıtsa da istemesek de… Mars-Satürn karesi ciddi anlamda bir zorlanma, çatışma etkisi içeriyor. Özellikle de sabit burçlarda gerçekleştiği için uzlaşmak oldukça zor olabilir. Aşırı inat, saplantı veya ben bilirim/ben yeneceğim saplantısı insan ilişkilerine zarar verebilir. Piyasalar adına da zorlayıcı tesirler, ek zamlar, yaptırımlar gündeme gelebilir. Ay saat 19:45’te boşluktan çıkıp Kova burcuna geçiyor. Boşluk süreci sırasında zaman çok yavaş ilerliyormuş gibi gelebilir ve adeta yavaşlamış gibi hissedebiliriz. Boşluk evresinden sonra tekrar ritm kazanmaya başlıyoruz. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 14.01.2021: Ay Kova burcunda saat 01:10’da Satürn ile kavuşum, 01:29’da Mars ile kare açı gerçekleştirecek. Günün ilk saatlerinde anlık ve büyümeye açık gerilimler gündemde olduğundan sınırları zorlamamakta fayda var. Neyse ki saat 03:21’de haftanın önemli iyicil etkilerinden Venüs-Uranüs üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Açı kalıbının etkisi 5 gün boyunca devam edecek. Bu açıdan hemen sonra Venüs-Neptün Quintile olumlu açısı da etkiyi yükseltiyor. Yani genel gökyüzü gerilimli olsa da romantik tesirler de oldukça güçlü durumda bugün. Ay saat 05:54’te Jüpiter ve 12:27’de Merkür ile kavuşum yaparak boşluğa girecek. Bu sebepten ötürü önemli görüşme, yazışma, ticari ve finansal işlemleri günün ilk yarısında gerçekleştirmek verimli olacaktır zira Ay günün kalanında boşlukta. Saat 17:18’de Güneş-Plüton kavuşumu kesinleşecek. Oğlak yeniayının bir nevi devamı olan bu açı kalıbı oldukça etkileyici, manipülatif ve hatta biraz fazla dominant. Kendimiz kullanıyorsak da gücün sınırlarınızı belirlemeliyiz. Diğer yandan aşırı taviz vermek de bizi aciz duruma düşürebilir. Güç dengeleri ve sınırlar çok iyi ayarlanmalı. Ay Fazı: Yeniay

Cuma – 15.01.2021: Ay Kova burcuna ve bütün gün boyunca boşlukta. Çok detaylı ve kapsamlı düşünebilir ancak bunları gerçek hayata tatbik etmekte zorlanabiliriz. Hayal gücümüz oldukça yoğun çalışabilir. Unutmamak adına önemli şeyleri not almak, kaydetmekte fayda var. Mantıklı veya mantıksız her şeye daha inat geliştirme eğilimimiz de olabilir, bunu dengede tutmak önemli. Saat 10:39’da Ay-Mars Quintile açısı devrede vaktimiz varsa spor ve egzersiz için değerlendirebiliriz. Saat 15:38’de Ay-Uranüs Quintile açısı da özellikle bilimkurgu ve fantastik fütürist şeyler izlemek, okumak, hayal gücünü çalıştırmak adına destekleyici. Ay Boşluk evresi Ay’ın temel açısının olmamasıdır, bu saydığım açılar tali minör açılardır. Bugün biraz daha yavaş, akışta ve mümkünse sadece kendimize zaman ayırarak geçirebilirsiniz. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 16.01.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay saat 01:18’de uzun süren boşluk evresinden çıkıp Balık burcuna geçiş yapıyor. Saat 09:29’da Ay-Mars altmışlığı devrede. Haftasonuna enerjik ve zinde başlayabiliriz. Özellikle evde spor ve aktivite için ideal bir etkileşim. Spor yapmak istemiyorsak üşendiğimiz ve efor gerektiren işler için de bu açının desteğini kullanabiliriz. Saat 13:43’te Ay-Uranüs altmışlığı da devrede. Bu açı kalıbı üretkenlik ve dinamizmi daha da yükseltiyor. Önemli bir işi bitirmek, eğitim veya seminer izlemek, bir konuda fikir geliştirmek, önemli ve ufuk açan sohbetler etmek adına iyicil bir tesir. Saat 23:29’da Ay-Güneş yarım kare açısı kesinleşiyor ve hilal fazına geçiyoruz. Hilal fazı Ay’ın ışığının tam olarak görünür olduğu ve başladığımız işlerden görünür neticeler alma, sıfırdan bir şeyi geliştirme ve bereket katma dönemini temsil eder. Ay Fazı: Hilal

Pazar – 17.01.2021: Ay Balık burcunda 05:49’da Uranüs, 07:27’de Plüton ile gergin Septile açılar gerçekleştiriyor. Üzerine de saat 10:40’da Güneş-Neptün Septile açısı devrede. Bugün özellikle de günün ilk yarısına çelişkiye düşme, verdiğimiz kararlardan pişman olma veya ikilemde kalma gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Saat 12:34’te de Ay-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. Demek ki bugün çok keskin çizgiler ve kararlar odağında gitmek yerine akışta kalmak ve tüm seçenekleri enine boyuna değerlendirmek önemli. Saat 10:34-14:34 arası her türlü ibadet ve ruhsal çalışma için çok uygun. Saat 21:21’de Ay-Venüs Quintile akabinde 23:55’te Ay-Plüton altmışlığı devrede. Gece saatleri günün en iyi zamanları ve gerek duygusal gerek bireysel konularda bir şeyler yapmak istiyorsak özellikle akşam saatleri ve sonrasını kullanabiliriz. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe