Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzünde çeşitlilik çok yüksek değil. Ancak bir tane açı kalıbı var ki, tek başına yeterince güçlü bir hareket enerjisi oluşturuyor. 13 Şubat 2019’da Mars-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Bu ikili Koç burcunda ve 29 yani son derecede birleşecek. Sağı solu belli olmayan bu çiftin Koç burcunda kavuşumu doğal olarak beklenmedik her türlü olayı da beraberinde getirebilir. Kesinlikle sürprizlere açık olmamız gereken bir haftadayız. Olaylar bir anda hiç düşünülmeyen bir rotaya gidebilir veya bir şey inanılmaz süratle başlar ve sonuçlanır. Ani istifa, taşınma ve evlilik gibi kararlara açık bir açıdır. Diğer yandan fiziki anlamda risk almaya, dikkatsizliğe ve kazalara açıklık getirdiğinden bu hafta vücudu kesinlikle fazla yormamak, trafikte veya sokakta sağa sola çok iyi bakıp dikkatli olmakta fayda var.

Bu ateştopu gibi açıdan bir gün sonra Mars birden vites düşürüyor ve 14 Şubat 2019’da Mars Boğa burcuna geçiş yapacak. Adeta ateşin üzerine toprak atılma etkisi… Mars Koç burcunda yöneticidir ve çok güçlüdür, oysa ki Boğa burcunda zararlı dediğimiz konumdadır. Bundan dolayı hareket enerjisini oluşturmakta zorlanır. Bu sebeple Mars-Uranüs kavuşumunun oluşturduğu süratten sonra bu geçiş ani bir fren etkisi yapabilir. Bundan ötürü Venüs Oğlak etkisini de düşünerek adımlarımızı iyi hesaplamamız gerekir. Geçici heveslere kesinlikle yer olmayan bir dönem.

11 Şubat 2019’da Juno İkizler burcuna geçiş yapıyor. Pek ciddi, katı ve gerçekçi olan gökyüzüne flört, zeka oyunları ve heyecan enerjisi getirerek bir miktar renk katacak. Ayrıca 17 Şubat 2019’da Venüs-Neptün altmışlığı da kesinleşecek. İşte bu etkileşim duygusal açıdan haftanın en güzel etkilerinden biri. Buzların çözülmesi, romantizm ve duyguların dile gelmesi adına destekleyici doğada. Akıl ile yaratıcılığı birleştirmek için de güzel bir etkidir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 11.02.2019: Pazartesi sendromuna inat haftanın ilk günü harika gökyüzü etkileriyle bezeli. Ay Koç burcundaki yolculuğunun son demlerinde 02:48’de Uranüs ile kavuşum yapacak. Akabinde 02:49-04:29 arasında boşlukta. Uykudan sıçrama, ani ve güçlü bir rüya görebilirsiniz. Boşluk evresinden sonra Ay yüceldiği ve iştahları açtığı Boğa burcuna geçiş yapıyor. :) 06:56’da Ay-Merkür olumlu açısı yeni haftaya zihinsel açıdan güçlü ve harika bir başlangıç sunarken gece saatlerinde de 21:38’de Ay-Venüs üçgeni de kesinleşecek. Yani akşam saatleri de aşk, barışma ve duygusal paylaşım adına harika bir etkiye sahip. Ayrıca bugün Juno da İkizler burcuna geçiş yapıyor; pek ciddi pek mantık da mantık illa ki mantık diyen gökyüzüne flört, mizah ve hareket enerjisi getiriyor. Bu iyicil etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı – 12.02.2019: Haftanın en güzel gününe hoşgeldiniz. Ay Boğa burcunda ve gün boyunca uyumlu açı kalıplarıyla gökyüzünü şenlendirecek. 09:30’da Ay-Neptün altmışlığının kesinleşmesi ile yaratıcılığa açık, ilhamı yüksek, ruhsal anlamda güçlü tesirler açığa çıkıyor. Sahip olduklarımıza şükretmek, kendimize olan inancımızı da tazelemek adına güzel bir etki. 11:05’te Ay-Satürn üçgeni de kesinleştiğinden bugün özellikle her türlü iş başvurusu, mülakat, sunum ve önemli konuşmalar adına elverişli durumda. Karşı tarafa iyi bir intiba bırakmak, istekleri dile getirmek adına fırsat zamanı. Ve gece saatlerinde 21:54’te Ay-Plüton üçgeni de kesinleşiyor. Bugün Ay’ın vesilesi ile gökyüzünde bir Büyük Toprak Üçgeni oluşacak. Bu sağlam, dingin ve kalıcı iz bırakmaya açık enerjiyi çok iyi şekilde değerlendirmekte fayda var. Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar bu etkilerden yararlanabilir.

Çarşamba – 13.02.2019: Mars-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Haftanın en önemli ve bomba gibi açısı da bu zaten. Koç burcunda 29 yani son derecede gerçekleşecek bu kavuşum açısı biraz vahşi ve tahmin edilemez yapıda. Bugün stresli geçebilir ve özellikle öfke kontrolünü sağlamak zor olabilir. Kesinlikle maganda, laf anlamaz, Ali kıran baş kesen tiplerden uzak durun; muhattap bile almayın. Beklenmedik olaylar, büyük sürprizlere gebe bu etki vesilesi bir anda bir şeyler başlayabilir, ani boşanma, evlilik, istifa vb gibi haberler gündeme gelebilir. Sağlık açısından da sakarlık, kaza ve dikkatsizliğe açık bu etki sebebiyle uykunuzu iyi almayı, trafikte özellikle dikkatli olmayı unutmayın. En çok da öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar. Ay Boğa burcunda 01:26’da Güneş ile kare yaptığından duygusal ilişkiler adına da stresli etkiler var. Bugün şartları hiç zorlamamak lazım. Zaten Ay akabinde 12:33’e kadar da boşlukta. Sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar özellikle ilişkiler konusunda dikkat. Bitmedi, 23:35’te İkizler burcunda geçen Ay da bu sefer Merkür ile kare açı yapıyor yani değişken grup İkizler, Başak, Yay ve Balıklar da etki alanı içerisinde. Sevgililer gününe bir gün kala ilişkisi olanlar son dakika golü yemeyin, aman diyeyim. Eh, tüm Zodyak kuşağını saydım. Yani bugün tüm burçlar için çok dikkatli olunması gereken mayın tarlası gibi bir gün. Epeydir Çarşamba günleri sakin geçiyordu, bir geldi pir geldi gördüğünüz gibi.  Neyse bugünü sıkıntısız atlatalım da gerisi gelir.

Perşembe – 14.02.2019: Fırtına gibi bir Çarşamba gününden sonra Mars Boğa burcuna geçiş yapıyor. Mars bu burçta kendini ifade etmekte zorlanır çünkü zararlı dediğimiz konumdadır. Tabii bu insana zarar vereceği anlamına gelmez, ancak hareket prensibini temsil eden Mars bu burçta ağır kalır ve değişime ayak direyebilir. Bir konuya, bir davranış kalıbına saplanabilir. İyicil yönüyle ağır ancak kalıcı etkiler oluşturabilir. (Ancak bazen öyle ağırlaşabilir ki gazı kaçmış kolaya dönebilir konu) Ay İkizler burcunda 15:55’te Neptün ile kare açı yapacak ve 23:55’te de Jüpiter ile karşıt açıda. Sevgililer gününe yakışacak açılar değil bunlar ne yazık ki, ama idare edeceğiz işte. Bugün kafa karışıklığı, odaklanma zorluğu ve olayları aşırı abartma eğilimi görülebilir. Kimseyle kendinizi kıyaslamamaya özen göstermelisiniz. Bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Aşkın binbir türlü hali vardır, önemli olan kalbin parlaması ve her dem yeşil kalmasıdır. Sevgililer gününüz kutlu olsun. :) Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 15.02.2019: Haftanın en güzel günlerinden birindeyiz. Ay İkizler burcunda 10:48’de Güneş ile harika bir üçgen açı yapıyor. Üzerine de 15:48’de Uranüs ile olumlu açısı var. Canlı, flörtöz, eğlenceli ve ilişkiler adına son derece keyifli etkiler bunlar. Duygusal konular başta olmak üzere önemli konuşmaları bu zaman dilimlerine denk getirebilirsiniz. Özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar için harika bir etki. 15:49-17:02 arasında Ay boşlukta kalacak akabinde yönettiği Yengeç burcuna geçecek. Ve hemen 18:24’te Mars ile olumlu açı yapacak. Günün ikinci yarısı yumuşak, huzurlu ve duygulu etkilere sahip. Bir de bol iştahlı tabii! “Ben nasılsa pazartesi diyete başlayacağım” diyorsanız gönül rahatlığıyla kaçamaklarınızı yapın. :) Bu güzel etkilerden de özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 16.02.2019: Ay Yengeç burcunda haftasonunun ilk günü hem gergin hem yumuşak açılarla bezeli adeta “karışık kaset” kıvamında. Saat 10:39’da Ay-Merkür üçgeni özellikle öğlen saatlerine kadar akışkan bir enerji oluşturuyor. Ki ayrıca 18:48’de Ay-Neptün üçgeninin olumlu enerjisi de devreye girecek. Bugün fikir alışverişleri yapmak, sanatsal ve ruhsal faaliyetler, bol bol zihin açan sohbetler için harika bir gün. Adımlar doğru atılırsa barışma ve uzlaşmalar da gündeme gelebilir. Bu iyicil tesirler özellikle Boğa, Başak, Akrep ve Balıklar için etkili. Diğer yandan 17:23’te Ay-Venüs karşıtı ve 20:39’da Ay-Satürn karesi kesinleşeceğinden öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar özellikle gönül meseleleri ve ebeveynlerle ilişkilere çok dikkat. Gereksiz küslükler, tripleşmeler görülebilir, alınganlığa dikkat.

Pazar – 17.02.2019: Ay Yengeç burcunda 05:38’de Plüton ile karşıt açı yapacak. Öğlen saatlerine kadar gerilimli, en ufak bir temasta patlama yaratacak bir enerji söz konusu. Öğlene kadar dişinizi sıkın zira 11:43’te Venüs-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Haftanın en güzel etkilerinden biri olan bu açı kalıbı her türlü duygusal konuşma, duyguların dile gelmesi, barışma ve kavuşma adına çok güzel bir etkiye sahip. Bu açı kalıbı ilham ve yaratıcılıkla da doğrudan alakalıdır. Bu güzel etkiden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. 17:17’de Ay-Uranüs karesi kesinleşiyor ve akabinde Ay 17:18-18:20 arasında kısa bir süre boşlukta. Bu evreden sonra Aslan burcuna geçiş yapan Ay canlı, dinamik ve kendine güvenli bir etki oluşturacak. Eğlenmek, güzel bir aktiviteye katılmak ve keyifli zaman geçirmek adına çok güzel bir etki. 22:11’de Juno ile de olumlu açıya geçen Ay akşam saatleri itibariyle flört ve yeni bir kişiyle tanışmak adına çok güzel bir etkileşim oluşturuyor. Bu güzel tesirden de ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe Dirağ