Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzünde yüzleşmelere açık, gerçekleri ne kadar soğuk ve acı olsa da gösteren güçlü tesirler devrede olacak. Özellikle de 13 Temmuz 2022 Merkür-Chiron karesi ve 14 Temmuz 2022 Venüs-Neptün karesi açıları gerek duygusal gerek normal tüm insan ilişkilerinde idealize ettiğimiz ya da gereğinden fazla beklentilerimiz olan konularda 13 Temmuz 2022 Oğlak dolunayının soğuk ışığının altında bize gerçekleri gösterebilir.

Bir şeyleri çok istemiş, haddinden fazla anlam yüklemiş olabilirsiniz. Ya da konuyla ilgili gerçeklerle bağdaşmayan beklentileriniz de olabilir. Bu hafta bu konulara dair netlik oluşurken görmek istemediğimiz veya kaçtığımız temalar varsa da yüzleşmek durumunda kalabiliriz. Bunun iyi yanı gerçeklerin acı da olsa insanı özgürleştirmesidir. Özetle gerçek dışı bir düzleminiz varsa bu düzlem kırılarak sizi gerçekliğe ve asıl rotanıza yönlendirebilir.

Öncelikle haftaya damgasını vuracak olan dolunayı inceleyelim. 13 Temmuz 2022 saat 21:37’de 21 derece Oğlak burcunda dolunay meydana gelecek. Dolunay anında Plüton, Ay ile kavuşumda ve Güneş’e karşıt açı yapıyor. Açıkçası oldukça sert tesirli bir dolunay bizleri beklemekte. Tam anlamıyla “acı gerçekler” konsepti karşımıza çıkıyor. Hayatın soğuk ve gerçek yüzünü görmemiz gerekebilir, özellikle bu dolunay sürecinde aşırı duygusal yaklaşımlar, abartılı iyimserlik ve kendini kandırma hali oldukça ters tepebilir.

Güneş ile Kassandra asteroidi dolunayda kavuşum yapıyor. Bu dönem özellikle tecrübeli, yaşça büyük veya olgun bulduğumuz kişileri hoşumuza gitmese dahi dediklerini dinlememiz ve söylediklerine kulak vermemiz faydalı olacaktır. Sorunlara bilindik yaklaşımlar yerine farklı şeyler denemek, kulağı tersten tutmak Uranüs’ün destekleyici etkisiyle krizleri fırsata dönüştürmemize sebebiyet verebilir.

Dolunay anında Mars, Regulus yıldızı ile paralel konumda. Eğer bir konuya sınır çizdiyseniz kararınızı bozmamalı ve duruşunuzu korumalısınız derim. Sırf kaybetme korkusu veya hırstan davranışları değiştirmemekte fayda var. Ayrıca Regulus yıldızının imtihanı kin ve intikamdır. Bu sebeple özellikle bu hafta kin tutmak, intikam ve hırsa kapılmak gibi negatif duyguların bizi ele geçirmesine karşı durmamız da çok önemli.

Ülkemizde dolunay 2-8. evleri yani finansal aksı tetikleyecek. Bu bağlamda piyasalarda dalgalanma, kurda yükselme gibi konular da görebiliriz. Ayrıca yeni skandallar, ülke yönetimi, üst düzey yöneticilerin özet hayatı ve finansal durumları, ayrıca bürokratik ve resmi sistemlerle ilgili şok edici gelişmeler de ayrıca gündeme gelebilir.

Son olarak, Güney Ay Düğümü ile Mirzam yıldızı da kavuşumda olduğu için bu hafta sahte haberler, provokasyon ve dezenformasyonlar çok olabilir. Bu sebeple bir konuyu iyice araştırmadan iddialı demeçlerde bulunmak ve harekete geçmekten kaçınmakta da fayda var, bir konunun uzmanı gibi görünen kişiler gerçekte hiç de öyle olmayabilir. Dolunay +- 7 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 11.07.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Yay burcunda ve saat 01:02’de Jüpiter ile üçgen, 08:44’te Güneş ile iyicil BiQuintile açı yapacak. Yani güne keyifli, rahat ve akışta başlıyoruz. Erken kalkıp günün keyfini çıkarmak, işlerimiz varsa rahatça halletmek mümkün. Saat 14:19’da Ay-Chiron üçgeni kesinleşirken 13:19-15:19 aralığı her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Saat 19:49’da ise Juno, Ay Düğümleri ile olumlu pozisyona geçecek. Özellikle akşam ve gece saatleri duygusal konularda sorunları çözmek, barışmak, partner/ortağınız varsa fayda görmesi ve ilişkileri güçlendirme adına harika tesirler içermekte. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 12.07.2022: Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor, saat 00:11’de önce Venüs sonra 04:42’de Neptün ile kare sert açı yaparak haftanın en önemli ve zorlu açılarından Venüs-Neptün karesini tetikleyecek. Ay bu açıdan sonra saat 04:43-12:02 arasında boşlukta kalacak. Özellikle öğlen saatlerine kadar her türlü aldanma, yanılgı ve dikkatsizliklere dikkat. Büyük beklentilerimiz olan veya kendimizi kandırdığımız konular varsa asıl gerçeklerle yüzleşmek söz konusu olabilir. Yine de önemli bir işiniz, almanız gereken karar varsa günün ilk yarısını pas geçmenizi öneririm. Ay saat 12:03 itibariyle boşluktan çıkıp Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Saat 20:12’de Ay-Mars üçgeni kesinleşirken günün en canlı ve olumlu zamanlarına adım atıyoruz. Özellikle her türlü önemli işinizi 18:12-22:12 arasına denk getirebilirsiniz. Dolunay öncesinde bir konuda harekete geçmek, adım atmak veya başlanan işi büyütmek adına güzel zamanlar. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 13.07.2022: Dolunay gününe geldik. Saat 06:45’te Güneş, Ay düğümleriyle olumlu pozisyona geçecek. Özellikle 04:45-08:45 arası ruhsal çalışmalar, egzersiz, yoga ve meditasyon gibi faaliyetler için çok uygun. 07:07’de Merkür-Chiron karesi kesinleşiyor. Dil yarasının sembolü olan bu açı; kırıcı konuşmalar, haddini aşan ifadeleri gündeme getirebilir. İfadelerimizi doğru seçmekte fayda var. Özellikle de öfke anında fevri davranıp sonra pişman olacağımız şeyler söylemekten kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Neyse ki 07:27’de kesinleşecek Venüs-Satürn üçgeni bir miktar durumu dengelemekte. Bu açı kalıbı duygusal ve finansal konularda ciddi, mantıklı yaklaşımları destekler ayrıca güçlendirir. Sevdiğimiz bir şeye odaklanmak ve yol almak adına da uygun bir açıdır. Açı kalıbı +-5 gün boyunca etkili olacak. Saat 14:58’de Ay-Merkür karşıtı kesinleştiği için 12:58-16:58 arasına önemli konuşma, imza, başvuru, yatırım hamlesi gibi konuları denk getirmemekte fayda var. Ve saat 21:37’de Ay-Güneş karşıtı yani 21 derece Oğlak burcunda dolunay meydana geliyor. Dolunay anında Plüton, Ay ile kavuşumda ve Güneş’e karşıt açı yapıyor. Açıkçası oldukça sert tesirli bir dolunay bizleri beklemekte. Tam anlamıyla “acı gerçekler” konsepti karşımıza çıkıyor. Hayatın soğuk ve gerçek yüzünü görmemiz gerekebilir, özellikle bu dolunay sürecinde aşırı duygusal yaklaşımlar, abartılı iyimserlik ve kendini kandırma hali oldukça ters tepebilir. Dolunay etkisini yedi gün boyunca sürdürecek. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 14.07.2022: Dolunaydan sonra ilk gündeyiz ve Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor. Bugün açıkçası sert ve yorucu tesirlere sahip. Bu sebeple sükunetli ve soğukkanlı olmak; ayrıca ani fevri tepkilerken kaçınmak çok önemli. Ay saat 07:16’da Plüton ile kavuşum açısı yapıp boşluğa girecek ve 07:17-11:13 arasında boşlukta kalacak. Bu saatlere önemli bir işimizi denk getirmememiz iyi olabilir. Haftanın en önemli ve zorlu açılarından Venüs-Neptün karesi saat 08:23’te kesinleşecek. Bir şeyleri çok istemiş, haddinden fazla anlam yüklemiş olabilirsiniz. Ya da konuyla ilgili gerçeklerle bağdaşmayan beklentileriniz de olabilir. Bu hafta bu konulara dair netlik oluşurken görmek istemediğimiz veya kaçtığımız temalar varsa da yüzleşmek durumunda kalabiliriz. Bunun iyi yanı gerçeklerin acı da olsa insanı özgürleştirmesidir. Özetle gerçek dışı bir düzleminiz varsa bu düzlem kırılarak sizi gerçekliğe ve asıl rotanıza yönlendirebilir. Yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 11:14’te boşluktan çıkıp Kova burcuna geçiş yapıyor ve 21:38’de ilk olarak Mars ile kare sert açı yapacak. Kavga ve pürüzlere açık tesirler olduğu için bugün koşulları çok zorlamamak, aşırı inat ve hırstan kaçınmakta fayda var. Ay Fazı: Dolunay.

Cuma – 15.07.2022: Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor. 00:29’da Jüpiter ile altmışlık olumlu açısı olduğu için gece saatlerinde uyanık olanlar için verimli ve keyifli etkiler devrede olacak. Merkür saat 04:46’da Ay Düğümleri ile olumlu pozisyona geçiyor. Özellikle günün ilk yarısında her türlü önemli yazışma, görüşme, başvuru ve imza gibi konuları denk getirmek faydalı olacaktır. Saat 16:15 itibariyle hava bulutlanmaya başlıyor ve Ay-Uranüs karesi kesinleşiyor. Saat 14:15-18:15 arasında çok dikkat, ani tepkiler, gerilim, kaş yaparken göz çıkarmak gibi konular gündeme gelebilir. Günün geri kalanında Ay olaysız bir şekilde yolculuğuna devam edecek. Özellikle akşam saatlerinde ilginç konularla ilgilenmek, ufuk açıcı şeyler okumak, öğrenmek, alıştığınız çevre dışında kişilerle görüşmek ruhunuza çok iyi gelebilir. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 16.07.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay Kova burcunda saat 01:27’de Satürn ile kavuşum yapacak. 23:27-03:27 arasında uyanıksanız olmayan bir konuyu çok zorlamamak ve sınırları bilmekte fayda var. Saat 07:36’da Venüs ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek. Ay 07:37-11:18 arasında boşlukta kalacak. Boşluk evresine önemli bir iş, başlangıç ve ilk adımı denk getirmemenizi öneririm. Ay saat 11:19’da Balık burcuna geçerken daha ruhani, sezgisel ve derinlikli bir atmosfere adım atıyoruz. Sığ konuşmalar ve insanlara tahammülümüz düşebilir, sezgilerimiz bize doğru yol gösterebilir. Saat 22:10’da Ay-Vesta kavuşumu ve 22:37’de Güneş-Merkür kavuşumu devrede olacak. Saat 20:10-00:37 arası her türlü ruhsal çalışma, ibadet, meditasyon, bağ kesme, zararlı bir alışkanlığı bırakma gibi konular adına çok uygun durumda. Güneş-Merkür kavuşumu vesilesiyle ikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Yayınlamak, birine göstermek zorunda değiliz ancak düşüncelerimizi yazıya dökmenin tam zamanı. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 17.07.2022: Haftanın en iyi astrolojik etkilerine sahip gününe geldik. Ay Balık burcunda ve saat 00:36’da Mars ile altmışlık olumlu açı yaparak günü başlatıyor. Saat 02:55’te ise Ay-Güneş 135’lik açısı devreye giriyor ve Ay fazı değiştiriyoruz. Ay, Küçülen Ay fazına geçiş yapıyor. Küçülen Ay fazı bir konuda eğitime başlamak, öğrenmek, gelişmek ve bunları insanlara aktarmak adına harikulade bir fazdır. Buna ek olarak 10:57’de Merkür-Neptün üçgeni kesinleşecek. Yaratıcı çalışmalar, sanatsal ve ruhani faaliyetler için destekleyicidir. İlham ve yaratıcılık artar. Edebi şeyler yazmak, konuşmak ve kalplere dokunmak için ideal bir açı kalıbıdır. Aynı zamanda sezgiler güçlenir. Ruhsal çalışmalar için çok uygun bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Tüm günü değerlendirebilirsiniz ancak özellikle 09:57-11:57 arası her türlü ruhsal çalışma için çok uygun tesirlere sahip. Ay saat 18:00’de Uranüs ile altmışlık, 21:07’de Ay Düğümleriyle olumlu açı yaparak günün iyicil enerjisini daha da yükseltecek. Bugün mutlaka kendiniz ve ruhunuz için bir şeyler yapın derim. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe