Merve Çubuktepe

2018 yazı gerçekten çarpıcı ve zorluydu. Etkilerini hep beraber deneyimledik. Gökyüzü de retro ve sert açılarla dolu olunca hayatımızda sorun yaratan, bizi zorlayan, farkında olmasak da yolumuza taş koyan engellerle yüzleşmeye başladık. Bir fiske ile çökecek yapılar tarihe karıştı, gerçekten güçlü olanlar ise sınavı geçerek yoluna devam etti. Bu tutulma yapısı gereği bu yıl son perdeyi açarak kalan geçmiş hesaplarımızla bizi yüzleştirme etkisi taşıyor.

11 Ağustos 2018 saat 12:57’de Aslan burcunda 18°41’ derecede gerçekleşecek parçalı Güneş tutulması ülkemizden izlenemeyecek. Bu aslında bizim için iyi bir durum, malum 11 Ağustos 1999 tutulması ve akabinde 17 Ağustos 1999 depremini hatırlıyoruz… Ancak şunu unutmamak lazım. Aynı derece tetikleniyor olsa da 99 tutulması ülkemizden de izlenmişti; ki bu durum deprem-doğal afetler ilişkisi açısından en önemli bağlantılardan biridir.

Oysa ki 2018 tutulmasında bu durum söz konusu değil. 99 Tutulması bir tam tutulmaydı ve gökyüzünde gerçekten bir kaos vardı; deprem alameti olan sabit burç yığılması kavramına Satürn-Mars-Uranüs gibi deprem oluşturacak kim varsa Güneş’e kesin sert açılarıyla katılmıştı; hem de çok etkili bir Büyük Kare ile…

Oysa ki 2018 tutulmasında Mars-Uranüs karesi mevcut; Jüpiter ve Merkür diğer aktörler. En önemlisi tutulmaya Mars-Uranüs’ün tutulmaya açısal bağlantısı yok. (99’da vardı, hem de Satürn eşliğinde) İzleyemediğimiz bu tutulma, sabit burç yığılması olsa da Merkür ve Jüpiter -finans, piyasalar, ticaret- gezegen karakteristiği tutulmanın ülkemizi ekonomik deprem ile etkileyeceğini gösteriyor; fiziki büyük bir deprem ile değil. Uranüs bir de retroya geçti… Bu durumun çözülmesine dair somut bir adım atılması için 3 Eylül 2018; yani Merkür’ün retroyu bitirip gölge fazından çıkışına kadar pek ihtimal göremiyorum. Ancak bu yol karanlık bir yol, devam edecek krizler ve zorluklara son derece açık.

Bu yaz ülkemizde görülen şiddetli olmayan sismik faaliyetler sürebilir. Ancak asıl deprem, yanardağ, yangın vb gibi doğal afet riski durumu Güney Amerika ülkeleri, İskandinav ülkeleri, Pasifik okyanusu, Endonezya ve Avustralya gibi yerler.

Kişisel etkilere geçtiğimizde ise tutulma anında Güneş-Ay kavuşumu haritanın tepe noktası MC’ye yakın, Merkür Retrosu ile kavuşumda. Merkür ile Jüpiter kare açı yapacak. Tutulma yükseleni Akrep; birinci yönetici Plüton kendi halinde, ikinci yönetici Mars ise Uranüs ile kare açıda.

Tutulmanın ilk önemli etkisi bir süredir içinizi çürüten inatlaşmalar, gereksiz dirençler ve çatışmalarla alakalı. Sizin “Ak” dediğinize, karşı taraf ısrarla “Kara” demeye devam ediyorsa bir yol ayrımına gelebilirsiniz. Ya bu kişinin ak dediğinize kara dediği gerçeğini kabullenmek, ya da “Ben ak görüyorum, kara göreni de istemiyorum; ikna edecek enerjim de kalmadı, bye” diyerek bu kişilere kapıyı göstermek.

Tutulma anında Merkür retro olduğundan ötürü ex’ten next olması teması sıklıkla yaşanabilir. Açıkçası eski ilişkilere verilebilecek son şans olabilir bu. Yani çift farkında olmasa da bu son denemedir, ve işler yolunda gitmezse iki taraf da kalıcı olarak ayrılabilir.

Diğer yandan Merkür Retro-Jüpiter karesi tutulma sırasında çok güçlü bir etkide. Yani abartıya, aşırı tepkisel olmaya açığız. Egolarımız çok hassas olabilir. Özellikle de geçmişten gelen ve çözülmeyen sorunların tetikleyici etkisi kritik. “Sen bana şunu demiştin”, “Sen bunu yapmadın” gibi ifadeler sıkça duyulabilir. Diğer bir dikkat edilmesi gereken konu ise başarısızlık korkusu ve takdir görmeme hissi. Hata yapma, “likeları toplamama”, alkışlanmama gibi duygular bizi isteklerimizi hayata geçirmekten alıkoyabilir. Burada biraz daha kendimize dönüp içimizdeki gücü hissetmemiz önem taşıyor. Özellikle Eylül 2018 itibariyle bu ürkeklik ve korkular azalmaya başlayacak. Ve tabii bu abartılı etki sebebiyle aniden tetiklenip sert ve yıkıcı kararlar vermemekte fayda var.

2018’in son tutulması vesilesi ile hayatımızda çözülmemiş, yarım kalan ya da bizi sürekli huzursuz eden konuları kalıcı olarak çözmek adına bir şans yakalayacağız. Menfi ya da müspet döngü kapanacak. Ve bazen ne kadar yıkık dökük olsa da eski düzeni korumak isteriz, ancak çok daha hayırlısı ve yenisini başlatmak adına bazı şeyleri geride bırakmak gerekir. Bunun için geçmişle yüzleşmek, gerekirse vicdanın rahatlığını kontrol ve en sonunda helalleşme gerekebilir. Zor görünebilen bu durum gerçekleştiğinde insanın içerisinde büyük bir huzur, yenilik ve enerji getirebilecektir. Şimdi kendi yazgımızı tekrar yazma zamanı…

Güneş tutulmasının burçlar üzerinde etkileri: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Tutulmanın en büyük etkisi aşk ve flört üzerine. Eski sevgilinin dönmesi, tekrar deneme durumu gündeme gelebilir. Ancak sonuç garanti değil! Ex düşünmeyen bünyeler için Venüs’ün de etkisi ile bir anda rüya gibi ilişkinin gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Finansal açıdan yaz sonuna kadar çok temkinli olmalısınız, zira masraf ve maddi risk artışı yüksek görünüyor. Eski defteri açıp geçmişte kalan konuları sorgulamak için zor bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Taşınma, şehir/ülke değişikliği ve tayin gibi konularda avantajlı durumdasınız. Sadece süreç beklediğinizden biraz daha fazla sürebilir. Aile içerisinde kapanmamış konular ve yaralar varsa bu süreçte açılabilir, belki de sorunu kalıcı çözecek yüzleşmeler görülebilir. İş ortamında sizin lehinize olacak pozitif gelişmeler gündeme gelebilir, ekibinize size çok iyi gelecek bir kişi katılabilir. İş stresini ilişkinize yansıtmamaya özellikle dikkat etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kriz içindeyken kazanç ve başarı sağlayacak etkilerle kuşatılmış durumdasınız. Yeni bir eğitim almak için yaz sonrası itibariyle çok avantajlı durumdasınız. Bu size mesleki olarak katkı sağlayabilir. Eylül 2018 itibariyle iyi anlaşmalar yapmak, önemli iş bağlantıları, e-ticaret ve blog yazmak gibi konular için son derece destekleyici. İş ortamından bir kişi ile yakınlaşmaya başlayabilirsiniz. Tanıştığınız kişi ciddi ilişki yaşamaya uygun biri olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Bekleyen alacaklarınız varsa şayet özellikle yaz sonu itibariyle tahsil etmeye başlayabilirsiniz. Yatırımlar ve alım satım işlemleri için Merkür haritanızda retroysa şu an dahi uygun, ancak ideali 3 Eylül 2018 sonrasıdır. Özellikle bu tarih itibariyle zam ve terfi gibi konularda da şanslı görünmektesiniz. Yeni ev, araba almak, iş kurmak adına da destekleriniz mevcut. Aşk konusunda ani kararlar almanın zamanı değil, sonbaharı beklemek faydalı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Tutulma burcunuzda gerçekleşeceğinden kendinizi yeniden yaratacağınız bir sürece giriyorsunuz. İmaj, saç baş, belki biraz estetik müdahale ile (3 Eylül 2018 sonrası) kendinizi yenileyebilir ve özellikle ayrılık yaşamışsanız “kaybettiğin sevgiliye dön de bak istedim” diyebilirsiniz. :) Aklınız sürekli geçmişle, haklı ve haksızlıklarla dolu olacak. Geçmiş konusunu kendinize takıntı yapmamalısınız. Yeni bir işe geçmek, iş kurmak ve isteklerinizi hayata geçirmek adına bu tutulma size gerçekten güçlü bir destek verecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Yaz başından beri içten pazarlıklı sinsi insanlar çevrenizdeydi, bazısını fark ettiğiniz bazısını değil… İşte bu tutulma adeta hepsinin üzerine ışıldak tutuyor. Yani asıl kuyunuzu kazan, arkadan iş çeviren insanların maskeleri teker teker düşebilir. Terapi almak, ruhsal çalışmalar yapmak; bilinçaltındaki sorunları çözümlemek adına çok uygun bir zaman. Daha ruhani hissedebilirsiniz. Harcamalara lütfen dikkat, para geldiği gibi aynı hızla gidebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Dikkat çekecek, insanları kendinize baktıracaksınız. Bu dönemde kendinizi Venüs etkisi ile bir yenilemeniz de çok güzel olabilir. Özellikle arkadaşlıktan aşka dönüş olabilir, ancak sizin ihtiyacınız yepyeni bir çevre ve yüzler. Zira bazı sizi zorlayan, sürekli bir şey isteyen ya da eleştiren arkadaşlarınız da artık sizi çok yorabilir siz de onları tedavülden kaldırabilirsiniz. Bu dönem aşk adına tüm kalıplarınızı kırabilir, çılgınca davranabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kariyerinizle ilgili güç bir değişim dalgası gündemde. Bölüm, iş, şehir ve hatta ülke değişimi adına her türlü etki mevcut. Sonbaharda aksiyon almak için böyle bir niyetiniz varsa şayet şimdiden lobisini yapmaya başlayın derim. Kendi işini yapanlar için ek bir iş ya da yeni bir ortak gelmesi söz konusu olabilir. Aile büyükleri ile aranız bozuksa şayet ya kalıcı barış ya da tamamen küslük görülebilir, arası yok. Özgürlüğünüze çok daha düşkün olacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Mahkemeler ve hukuki süreçler adına avantajlı durumdasınız. Özellikle de daha önce kaybedip tekrar denediğiniz bir dava bu sefer hayırlı sonuçlanabilir. Sonbahar itibariyle bir kursa başlamak için kayıt yaptırmanın tam zamanı. İlgilenenler yüksek lisans gibi daha önce zaman ayıramadığı bir eğitime de tekrar başlayabilir. Yabancı firmalar, yurtdışındaki işler bu dönemde iş arıyorsanız daha fazla avantaj getirebilir. E-Ticaret’eb başlamak için şanslısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Umudu kestiğiniz bir alacak, miras vb varsa geri alma şansınız doğabilir. Süreç çok kısa sürmeyebilir, ancak sonucu olumlu görünüyor. Aynı zamanda partner/ortak iş değiştirebilir, ya da daha fazla kazanmaya başlayabilir. Her halükarda bu durumun sizi olumlu etkileyeceği görülüyor. Beklenmedik maddi ve manevi desteği bir yakınınızdan görebilirsiniz. Çalışma ortamından bir kişiye platonik bir aşk duymaya başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İlişkiler için kadersel bir dönemdesiniz. Retro ve sert açılar ile sorunlar kaçınılmaz, ancak ilişkinin dayanıklılığı önemli. Tutulma vesilesi ile kriz içinde, temeli sarsılmış ilişkiler kalıcı olarak sonlanabilir. Tutulma sonrasında hala güçlü olanlar ise flörtten ciddi ilişki, ciddi ilişkiden evlilik teklifine doğru ilerleyebilir. Sadece biraz sabırlı olmalı ve koşulları çok zorlamamalısınız. Yeni bir iş ortağınız olabilir, yurtdışı fırsatlarını detaylı araştırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Sürpriz bir görev değişimi ya da iş ortamında reorganizasyon gündeme gelebilir. Yöneticiyseniz ekibinizde bazı değişimler yapabilir, çok iyi bir çalışma arkadaşı bulabilirsiniz. Sağlık açısından dikkatli olma zamanı, özellikle de derialtının kontrolü (kistler, tümörler vb) ve stres yönetimi önemli. Rutin kontrollerinizi pas geçmemelisiniz. Maddi açıdan güçleniyorsunuz, doğru kişinin desteği ile bunları karlı bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ