Begüm Minkis

11 Mayıs 2021’de İstanbul’a göre 21:59’da 21 derece Boğa burcunda sağlam etkiler barındıran bir yeniay gerçekleşecek. Özdeğerimizin artacağı ve hayat kalitemizi bir üst noktaya taşımayı talep edeceğimiz bir sürece giriş yapmaktayız. Bu sebeple hem ülke hem ev ekonomimizle fazlaca gündeme gelecektir. Uzun vadeli, kontrollü, kararlılık ve sabırla yönettiğimiz türden yeni başlangıçlar adına önemli bir dönem olacak. Bu noktada önemli olan şey sorumluluktan kaçmamak olacaktır. Rehavete yenik düşmeden kararlı adımlarla yavaş ama sağlam başarılara imza atmamız için şartlar bizi destekleyecektir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Toprak elementi mensubu Boğa burcu ikinci ev ile temsil edilir. Dolayısıyla materyal değerlerle doğrudan ilişkilidir. Yeniay takibindeki günler temel ihtiyaç listesi oluşturabilir, mevcut konumu korumak, hatta daha da sağlamlaştırmak adına planlamalar yapmamız faydalı olacaktır.

Borçlar, krizler ve yanlış yatırımlar dolayısıyla ekonominin çalkantıya girmesi söz konusu olabilir. Öte yandan mal/mülk alımları, tarım ve toprak işlerine yeltenme, estetiğe dair girişimler ve gıda sektörü ile ilgili dinamik gelişmeler ile karşılaşabiliriz. Yeniay anında İstanbul saatine göre 13 derece Yay burcu yükseldiğini görmekteyiz. Boğa burcu her ne kadar elindeki değerleri muhafaza eden yapıda olsa da Yay burcu bir o kadar esnek ve her an yeni ufuklara yelken açmaya yönelik eğilimleri gösteriyor. Bu durumda klasik bir Boğa kadar tutucu davranmayacağımızı risklere açık olabileceğimizi söyleyebiliriz.

Güneş ile Ay şans ve girişimleri gösteren beşinci evde kavuşarak yeniay fazını oluştururken sürprizleri ifade eden Uranüs de geniş toleransla olsa da yakınlarda bulunuyor. Bu yapı artık; yapıştığımız, fazla rutine bağlanmış yaşam biçimimiz veya görüştüğümüz insanlarla ilgili değişim ihtiyacının yükselebileceğini temsil etmekte. Yenilenmemiz ve farkındalığımızı arttırmak gerekebilir. Yargıların kırıldığı, gerekli yerde gerekli risklerin alınmaya çekinilmediği bir yeniay süreci deneyimleyebiliriz.

Jüpiter üçüncü evden yeniay ile kare açı içerisinde ve üstelik 29 anaretik derecede bulunuyor. Öte yandan 14 Mayıs’ta hemen yeni ay takibinde Jüpiter Balık burcuna geçerek kolektife farklı enerjiler yaymaya devam edecek. Toplumsal olarak hepimize şifa olabilecek gelişmelerle karşılaşabiliriz. Özellikle doğa ve çevresel konularda farkındalık yaratacak projelerin etkisi son derece yüksek boyuta ulaşabilir.

İş kurmak, birikim yapmak, değerli eşyalar satın almak, mal/mülk yatırımları, bağ ve bahçe düzenlemeleri, meyve/sebze dikmek, doğa ile iç içe olmak için harika süreçler olabilir. Ay yeniay anında Alhena ve Aldebaran sabit yıldızı ile etkileşimde gözüküyor. Entelektüel ve stratejik zekanın birleşimi ile hedefe yürümek adına önemli bir etkidir. Edinilen misyonun arkasında kararlılıkla durmayı, ticarı başarılar ve hayırlı tokalaşmaları ifade etmektedir.

An haritasını incelediğimizde Plüton’un ikinci evden yeniay ile üçgen açı içerisinde bulunduğunu görüyoruz. Güçlü ve köklü şekilde yeniden yapılanmaya ve dönüşüme destek veriyor fakat ikinci evde, üstelik Kova burcundaki Satürn’e de dikkat etmek gerekli. Yeniayın gerçekleştiği dereceye uzak toleranstan bir kare içerisinde bulunuyor. Bizleri parasal kısıtlama, bütçe düzenlemeye iten koşulları gösterebilir. Emlak/toprak yatırımları tekrar vurgulanıyor. Hızlı sonuç alınmasa hayatımıza uzun vadede katkı sağlayacak, bizimle büyüyecek, olgunlaşacak yenilikler görünür durumda.

Satürn etkisi ile sağlık açısından sorunlara karşı temkinli olmak gerekebilir. Boğaz ve boyun bölgesi, kulaklar, hormonal iniş çıkışlar, ağız sağlığı ile ilgili problemler görünebilir.

Merkür ve Kuzey Ay Düğümü kavuşumu an haritasında tekrardan iletişimsel başarıyı vurgulamakta. Düşünceleri ve fikirleri ortaya koymaktan çekinmemek gerekli. Geleceği şekillendiren konuşmalar, imza ve anlaşmalar, kontrat tazelemesi, alım ve satımlar gündeme gelebilir. Yeniay gerçekleştikten sonra 17 Mayıs’ta da Venüs ve Kuzey Ay Düğümü kavuşacak. Bu gökyüzü etkileri bir yandan İkizler - Yay tutulmalar aksına girdiğimizi ve bu vesileyle önümüzde yeni bir dönemin uzandığını da haber veriyor.

Boğa yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Maddiyatınızı etkileyecek başlangıçlar ve kariyerinizle ilgili gelişmeler gündeme gelebilir. Beklenmedik bir anda terfi veya zam alabilirsiniz. Birikimleriniz var ise mal/mülk sahibi olma yönünde fırsatlar çıkabilir. Karşınıza çıkan pek çok konu özdeğerinizi ilgilendirecek türden olabilir. Bu vesile ile sahip olduklarınızı tekrardan bir gözden geçirebilirsiniz. Yalnızca bu süreçte kendi değerinizi insanlar aracılığıyla biçmemeye özen göstermeniz gerekecektir. Zira kolay etki altında kalmaya açık olacağınız bir süreç söz konusu. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Burcunuzda gerçekleşecek yeniay sizi her yönden etkilemektedir. İlk odak sağlık ve dış görünüşünüz olabilir. Yapmak istediğiniz estetik operasyonlar var ise eyleme geçebilir, planlama yapabilirsiniz. Kişisel bakımlarınızdan da ekstra fayda sağlayabilirsiniz. Kararlarınız ve yaptığınız girişimler oldukça dikkat çekebilir. Keyif düşkünlüğünüzde artış yaşayabilirsiniz ve ayrıca ilişkileri mercek altına alabilirsiniz. Evlilik veya ortaklıklarda sizi ilgilendiren yeni sorumluluklar gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Bilinçaltınızın hareketli olabileceği bir süreç. Anlamlı rüyalar görebilirsiniz ve sezgileriniz size yol gösterebilir. Manevi yönünüzün geliştiğini hissedebilirsiniz. Akışta kalmak, her şerde vardır bir hayır demek için ideal zamanlar olabilir. İbadetler, terapiler, meditasyonlar ve ruhsal çalışmalara ilginiz artabilir. Fedakarlık göstermeniz, affetmeniz veya yardım etmeniz gereken çevresel şartlar da gelişebilir. Sivil toplum kuruluşlarına yardım yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Arkadaşlarınıza duyduğunuz hasret artabilir ve birlikte planlar yapabileceğiniz bir süreç olabilir. İnternet üzerinden iletişim ve telefon trafiğiniz artabilir. Kimileriniz uzun zamandır istediği geleceğe yönelik arzularını hayata geçirmek için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Sizler için öne çıkan bir diğer konu ise ekip çalışmaları olacak. Ortak yapılacak işlerde lider rol üstlenebilirsiniz. Hayırlı bir amaç uğruna birlikte hareket edilmesi gereken koşullar ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Başarı, şöhret ve statü alanınızdaki yeniay ile toplum önünde konumunuzu ilgilendirecek başlangıçlar yapabilirsiniz. İş kurmak, yeni işe başlamak, terfi etmek için destekleyici bir süreç. Önemli bir referans ile bu aşamalarınızda yardımcı olabilir. Sorumluluklarınızın da artabileceği bir süreç. Yalnızca iş hayatı değil ailenizin de sizden beklentileri artabilir. Ebeveynlerinizin sağlık kontrolleri, maddi beklentileri olabilir. Kendi işinizi yapıyorsanız reklam ve tanıtım işlerine harcamalar yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Gezmek, görmek ve yeni mecralar keşfetmek istiyor olabilirsiniz. Çevreye meraklı gözlerle bakacağınız ve bildiklerinizi aktarmak isteyebileceğiniz bir süreç söz konusu. Hal böyleyken araştırma yapmak ve düşüncelerinizi paylaşmak için faydalı etkiler altındasınız. Önyargılarınızı kırarak hayata karşı daha esnek bakmanıza vesile olacak yenilikler deneyimleyebilirsiniz. Çeşitli kültürlerden insanlar tanıyabilirsiniz. İnternet üzerinden mesleki eğitimler alabilir veya tecrübe ettiklerinizi kariyer hayatınızda uygulayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Para kaynaklarınızı değerlendirirken başkalarını da hesaba katmanız gereken bir sürece giriyorsunuz. Kredi çekebilir, yatırım projeleri yapabilirsiniz. Satışta bir malınız var ise satılabilir bu dönemde. Eş, ortak veya aile bağlantılı bir para konusundan kar elde edebilirsiniz. Değerli bulacağınız bir hediye elinize ulaşabilir. Psikolojik yönden içten içe beslediğiniz korkularınız ve endişeleriniz var ise bunlarla yüzleşmeniz gerekebilir. Konsantrasyonunuzu koruyarak kendinizi güçlü tutabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Sosyal ilişkilerde maddi konuların bol bol konuşulacağı bir süreç geçirebilirsiniz. Önemli paralar getirecek ortaklıklar ve işbirlikleri gerçekleştirebilirsiniz. Hatta ailenizden doğru gelebilecek bir iş fırsatı sizi şaşırtabilir. Eşiniz veya sevgiliniz vesilesiyle sevineceğiniz gelişmeler olabilir. Yalnızsanız bu süreçte hayatınıza biri girebilir, var olan sağlam beraberliklerde evliliğe dair güven veren gelişmeler ile karşılaşabilirsiniz. Haritanız da destekliyorsa önemli gelişmelere gebe bir dönem söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Mesleki sorumluluklarınıza karşı hassas yaklaştığınız bir süreç. Planlı ve düzenli olmak için yeni alışkanlıklar kazanmanız mümkün. Yeni müşteriler, çalışma arkadaşları aranıza katılabilir. Gündelik rutininizi düzenleyerek zihninizi hafifletmeniz söz konusu olabilir. Düşünsel yeteneklerinizle sıkıntılı bir konuyu çözüme ulaştırabilirsiniz. Diyetisyene gidebilirsiniz ve beslenme tarzınızda değişimler olabilir. Ayrıca şayet ihtiyacınız varsa iş ortamınıza teknolojik araç ve gereçleri yenilemek adına olumlu bir süreç. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Romantik ve eğlenceli günler geçirmek isteyebilirsiniz. Hayattaki şansınız yükselebilir. Aşk yaşamına daha çok yönelebilir, arayışa girebilirsiniz. Zaten hayatınızda biri var ise etkileşim artış gösterebilir. Yetenekleriniz, hobileriniz ve riskli yatırımlardan hangileri ile ilgilenmek sizi daha mutlu hissettiriyorsa o noktaya ağırlık vermeniz mümkün. Hamilelik haberleri gündeme gelebilir. Halihazırda var ise çocuğunuzun arzularının gerçekleştiğine şahit olmak da sizi sevindirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Aile ve akrabalarınızla daha sık bağlantı kurabilirsiniz. Telefon, hatta görüntülü görüşme trafiğiniz son derece artabilir. Bir başarınız sonucunda aileniz gururlanabilir ve size duygusal desteklerinin artışı söz konusu olabilir. Kimileriniz için öne çıkacak konu gayrimenkul satın almak üzerine olabilir. Ev almak/kiralamak gibi gelişmeler gündeme gelebilir. Evinizde ferah ve konforlu hissedeceğiniz yenilikler yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Haberleşme trafiğiniz artarken herkesle paylaşmayacağınız özel konular, sırlar kulağınıza gelebilir. Hem sezgileriniz hem de mantığınızı dengeli bir şekilde kullanabilirsiniz. Ticari faaliyetlerde başarı oranınız artabilir. Teknoloji, elektronik cihazlara dair ihtiyaçlarınız var ise artık parayı gözden çıkarabilirsiniz. İleri dönük seyahat planlamaları ve bu yönde araştırmalarınız söz konusu olabilir. Online eğitim/kurslar için araştırma, planlama ve kayıt yapmak için de olumlu bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis