Begüm Minkis

11 Mayıs tarihinde 14:49’da iletişim gezegeni Merkür İkizler burcunda geri hareketini başlatıyor. Ticaret, eğitim, iletişim ve ulaşımı ilgilendiren konularda tıkanıklıklar, erteleme ve gecikme yaşama risklerinin olduğu bir evreye giriyoruz. Merkür’ün İkizler burcunda kendi yönettiği burçta gerilemesi gün ışığını kaçırmış olsak bile akşam pazarına yetişmeye benziyor. Başarmak istediklerimiz ile ilgili elimizde güçlü bir koz ve donanımı arttırma fırsatı da olacak. Ancak bu fırsatları değerlendirmek istiyorsak yenilikçi fikirleri es geçmemeliyiz. Bilgiyi işlerken yüzeysel davranışlardan kaçınarak bizi yansıtan vizyon ve dünya görüşüyle hareket etmeliyiz. Böylece yanlış anlaşılmaları en aza indirgeyebileceğiz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Merkür bir yıl içerisinde üç veya dört kez retro hareketini gerçekleştirmektedir. Merkür retroları pozitif anlamda geçmişi gözden geçirme, kaçırdığımız fırsatları ve geçen zamanı tekrar kullanılabilir hale getirmek açısından çok iyidir. Negatif anlamda ise bit pazarına nur yağan zamanlardır. Bitmiş ve kapanmış meseleleri deşmeye çalıştığımız zamanlardır. Anıları bolca yad ederek özlemimizin artabileceği zamanlar olabilir. Doğru kullanıldığında büyük avantajlar da sağlayabilir lakin farkındalığımız eğer yüksek seviyedeyse. Aksi takdirde yanlış değerlendirmelerle ileride pişmanlığa sürükleyecek başlangıçlar yapabilir.

Merkür retro takvimini daha detaylı incelersek:
9 Mayıs 14:48 - 11 Mayıs 14:48 - Merkür Durağan (S) 4 derece İkizler
11 Mayıs 14:49 - 2 Haziran 11:00 - Merkür Retro (Rx) 4 derece İkizler
2 Haziran 11:01 - 4 Haziran 11:00 - Merkür Durağan (S) 26 derece Boğa
4 Haziran 11:01 - Merkür ileri harekette 26 derece Boğa

Şimdi deneyimleyeceğimiz Merkür retro hareketini iki kısma ayırarak incelememiz daha iyi olabilir. Hava elementi ve değişken niteliğe mensup İkizler burcunda başlayan retro devamında toprak elementine mensup sabit nitelikteki Boğa burcu ile devam edecek.

11-23 Mayıs arasında İkizler Merkür retro hareketi büyük gaflara sebebiyet verebilir. Yanlış kelime seçimi, hitabet ve üslup başımıza bela açabileceğinden bu dönemde dürüstlük ile patavatsızlığı birbirine karıştırmamak gerekiyor. Ulaşım, haberleşme, elektronik aletler ile ilgili de bolca sorun çıkarabilecek bir dönem. Trafik kazaları da artabilir. Aman nasılsa bir şey olmaz dediğimiz her şey daha çok karşımıza sorun olarak gelebilir. Trafik ve toplum kurallarına daha çok uyulması iyi olabilir.

Belediyeler, sendikalar, esnaf, kobi, lojistik, otomotiv/motor, kargo ve pazarlama sektörlerinde uzun süredir devam eden problemler masaya yatması gerekiyor. Sinir sistemi, omuz ve kollar, işitme ve konuşma problemleri ve akciğer sorunları sağlık astrolojisine göre zorlayabilir.

20 Mayıs tarihinde Retro Merkür-Jüpiter altmışlığı uzun süredir beklenilen hayırlı haberleri getirebilir ve ilişkilerdeki mevcut sorunların sağlıklı iletişim ile çözülebilmesi, konuşulamayanların dile gelmesi mümkün. Fikir ayrılıkları olsa dahi iyimserlik ve anlayış ile çözülebilir.

23 Mayıs-2 Haziran arasında Merkür Boğa burcunda geri hareketini gerçekleştirerek mevcut Boğa/Akrep aksındaki tutulma hattını da çalıştıracağından geçmiş problemlerden ziyade mevcut yeni sorunların ortaya çıkma olasılığını ve kronikleşme ihtimalini de baskın kılıyor. Alternatif tıp, bitkisel tedaviler, üretim, bahçe ve toprak işleri ile ilgili konular değer kazanabilir.

Ekonomik olarak görmezden gelinen sorunlar var ise daha derin düşüncelere dalabiliriz. Zamlanmaya yönelik fiyat politikaları, kusurlu ürünlerin satışa sunulması, replika ürünlerin markalara zarara uğratması, aşırı borçlanma sebebiyle nakit para ihtiyacındaki artışlar kısır döngüye sokabileceğinden maddi olarak da ayağı yorgana göre uzatma zamanları net olarak başlıyor.

Boğaz ve bademcik ağrıları, faranjit, ses telleri nodülleri, tiroid ve hormonal sorunları sağlık olarak daha çok hassasiyet yaratabilir. Merkür’ün bu süre zarfında açıları iyi görünerek bir nebze yüreğe su serpiyor. 24 Mayıs tarihinde Merkür ve Mars altmışlığı hızlı değerlendirme ve çözüm üretebilme imkânı sunarken 26 Mayıs tarihinde Merkür ve Plüton üçgeni etkili iletişim, eğitim, görüşme, seminer ve sunumlar ile beğeni toplanabilir. İş anlaşmaları için de seçimsel astrolojiye göre tercih edilebilir.

Merkür retrosunun burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Görüşmeler, üslup ve ticari faaliyetler konusunda ilk sırada dikkat etmeniz gereken kişi sizsiniz. Yanlış anlamaya ve anlaşılmaya çok müsaitsiniz. Yaptığınız işte derinleşmeniz iyi olabilir. Verilen tarihler, bilgi aktarımı, dosya düzenlemesi, bilet işlemleri, planlama ve analiz gibi işleriniz var ise doğru muhasebe yaptığınızdan iki kere emin olmanız aynı işi tekrar yapmanızı önleyecektir. Eski fikirler ve kaçırılan projelerinizi tekrardan elde edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Ekonominize dikkat etmeli ayağınızı yorganınıza göre uzatmalısınız. İhtiyaç ürünlerini satın alırken orijinal olup olmamasına, son kullanma tarihinin geçmediğine emin olun. Ödemelerinizi alırken zorlanabilirsiniz. Zam veya terfi bekliyorsanız gecikebilir. Kimileriniz ikinci el ürün alımı satımıyla ihtiyaçlarını karşılayabilir. Sizin değerinizi düşürmek isteyen kişiler olabilir. Kendi değerinizden şüphe duymadan yeteneklerinizde derinleşmenizi öneririm. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Burcunuzda gerçekleşecek retro hareket sebebiyle her anlamda yaşanacak sorunlara karşı temkinli olmalısınız. Kendinizi yeterli biçimde ifade edemeyebilirsiniz. Eski ilişki ve arkadaşlıklarınızdan hataları telafi etmek için geri dönenler olabilir veya siz de eğilim gösterebilirsiniz. Gizli rahatsızlıklarınız var ise bu süreçte kendisini belli edebilir. Her şakanın altındaki gerçeğe odaklanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Gizli düşmanlar ve arkadan iş çeviren sinsi insanlar konuşmalarıyla kendisini belli edebilir. Fikir ve projelerinizi her insana anlatmamalı özel hayatınızı kendinize saklamalısınız. Aşırı gider ve harcamalar başınıza bela olabileceğinden mali durumunuzu tekrardan gözden geçirirseniz iyi olabilir. Özlem duyduğunuz eski arkadaş ortamlarınıza tekrar geri dönmek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Ekip çalışmaları, arkadaş grupları içinde iletişim sorunları ve anlaşmazlıklar maalesef yaşanabilir. Dedikodulara ve problemleri umursamamalı kendi içinizdeki lider ve asil yapıyı ortaya çıkarmalısınız. Çocukla çocuk olmamanız gereken bir süreç. Kariyer hayatınıza dair hedeflerinizi tekrardan gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Beklediğiniz toplu ödemeler var ise birtakım gecikmeler yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aile içindeki konumunuz ve kariyer hedeflerinizi ilgilendiren sabretmeniz koşullar önem kazanıyor. Ebeveynlerinize karşı sorumluluklarınızı yük olarak değerlendirebilirsiniz. Statünüzü sarsacak sorunlar, kendi üstünlüğünüzden şüphe duymanız gibi sorunlarla mücadele verebilirsiniz. İş büyütmek, taşınmak ve terfi istemek için pek uygun bir zaman olmayabilir fakat önceden kaçırdığınız ticari fırsatlar olduysa tekrardan önünüze düşebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Seyahat konuları, yabancılarla ilişkiler, medya ve hukuksal süreçler önem teşkil ediyor. Hali hazırda devam eden bir eğitiminiz var ise odaklanmakta güçlük çekmeniz olası. öğretmenleriniz ile sorunlar yaşayabilir, beklediğiniz atama, kadro değişimi var ise vakti henüz gelmemiş olabilir. Başkalarının fikirlerine uyum sağlamak, rehberlik almak bu süreçte zor gelebilir. Kendi bildiğinizi okumamanız gereken bir sınav sürecinden geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Finansal sorunlara karşı temkinli olmalı ve farklı yönetim biçimlerine gitmelisiniz. Unuttuğunuz veya hesap etmediğiniz ödemeler gündeme gelebilir. Yatırım, borç, miras, ortak/eş vesilesiyle gelen gelirlerde gecikmeler ve problemler meydana çıkabilir. Eski beraberlikleriniz size önemli değerler kattı ise özleminiz artabilir fakat psikolojinizi bozan ve size zarar veren tüm insanları geride bırakmak isteyebilirsiniz. İçsel bir dönüşüm geçirmeniz mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: İlişkilerde yalan yanlış ne var ise ortaya çıkabileceği bir zaman. Evliyseniz henüz üstü kapanmamış meselelerin tekrardan yüzeye çıktığına şahit olabilirsiniz. Sürüncemeli boşanma davanız var ise nihayete erebilir. Ortaklık ilişkileri ve yakın dostluklarınız ile de yanlış anlaşılmalara mahal vermemeli sınırlarınızı iyi çizmelisiniz. Sinir sisteminiz retronun etkisiyle hassaslaşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Gündelik hayatınızı düzene sokmanız gerekiyor. Sağlığınızla daha çok ilgilenmeniz ve daha planlı biçimde ilerlemeniz gereken bir süreç diyebilirim. Tüm işler arka arkaya üzerinizde baskı yaratabilir. Stres kontrolü yapmalı ve galeyana gelmemelisiniz. Hizmet aldığınız yerler ile sorunlar da olabileceğinden değiştirmek istemeniz bu dönemde doğaldır. Ticari faaliyetlerde gerçekleştiremeyeceğiniz sözler vermemeli ve herkese inanmamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Eski aşklarınız ile tekrardan yollarınız kesişebilir. Mevcut ilişkinizde ise yanlış anlaşılmalardan muzdarip olabilirsiniz. Yaratıcı yeteneklerinizi kendinize saklamalı daha çok topluma yansıtmalısınız. Spekülatif yatırımlara ilgi duymanız doğaldır lakin çok dikkat etmeli, her söylenene inanmamalı ve galeyana gelmemelisiniz. Hamile kalamıyorsanız alışılmadık alternatif yöntemleri deneyerek şansınızı arttırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Gayrimenkullerden yana sorunlar var ise yüzeye çıkabilir. Evden çıkarkan elektronik aletlerinizi kapattığınızdan ve kapınızı doğru kitlediğinizden emin olmalısınız. Komşu ve akrabalar arasında sizi dedikodulara karıştırmak isteyen insanlara karşı sınırlarınızı çizmeniz ileride yaşanacak bir problemi önlemenize yardımcı olabilir. Taşınma, tapu işlemleri ve yer değişimi için çok elverişli bir süreç olmayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis