Begüm Minkis

11 Ocak 2024’de İstanbul saatine göre 14:57’de Oğlak burcunun 20°sinde Uranüs etkili bir yeniay gerçekleşecek. Yeni yılın ilk yeniay’ı reformist etkilerle birlikte standartlarımızı değiştiriyor. Nereden geldik nereye gidiyoruz sorusunu sık sık sorabileceğimiz bir süreç. Bizi her sabah yataktan kaldıran hedeflerimize sımsıkı sarılmak gerekebilir. Kendi davranışlarımızın sorumluluğunu almaya ve bir konuda tek başına mücadele vermeye başlayabiliriz. Başkalarının sırtına yüklenilen kişisel sorumluluklar hayal kırıklığı yaratabilir. Ay Oğlak’ta zarardadır. Bu süreçte evimizin iç koşullarından ziyade dış çephesiyle ilgilenmemiz gerekebilir. Toplumsal personamızda değişimler yapabiliriz. Bu sebeple kişisel ihtiyaçlar ve duygular geri planda kalacaktır. Onun yerine ciddiyet, strateji, azim ve sabır öne çıkacaktır. Mantık ve duyguyu, kariyer ve özel hayatı, iş ve aşkı birbirinden ayırmayı bilenlerin kazanacağı bir yeniay olabilir. Mars-Jüpiter ve Venüs-Kuzey Ay Düğümü üçgen açıları da yeniayla beraber aktifleşeceği için yeni girişimlerle mükemmele yakın işler çıkarılabilir. Güçlü insanlar, kurum ve kuruluşlardan destekler artabilir. Ancak tüm bunlara daha rahat erişmek istiyorsak Uranüs’e kulak vermek gerek. Eskiye veda ederek değişime açık olmalı, hayalleri ertelemekten vazgeçmeli, geleceği düşünerek hareket etmeliyiz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Yeniaylar yeni niyetler ve yeni bir başlangıcın habercisidir. Oğlak yeniayları geleceğe sağlam adımlarla ilerlendiği, uzun vadeli düşünceler içerisine girildiği, stratejik davranıldığı, koşulların iyileştirilmeye çabalandığı, gerçeklerle yüzleşildiği ve sorumlulukların gözden geçirildiği zamanlara denk düşer. Devlet büyükleri, liderler, otoriter sistemler, ebeveynler, yaşlı insanlar, devlet kurumlarıyla ilgili gelişmeler de hız kazanabilir.

Yeniay anında Uranüs çok belirgin açılar altında. Ay-Uranüs, Güneş-Uranüs üçgenleri devrimsel hareketlere izin veriyor. Yenilikçi, vizyoner, risk içeren ve zeki hamlelerde bulunulması iyi olabilir. Bireysel alana saygı ihtiyacı artabilir. Konforlu sandığımız alanların eskisi kadar konforlu olmadığını görmemiz de mümkün. Koşulları keçi inadıyla korumaya çalışmak, zamanın ruhuna erişememek gerilemeye ve insanlar tarafından dışlanmaya neden olabilir. Maalesef büyük bir sıçramaların yanında yozlaşmayı da sıklıkla görebiliriz.

Yeniay anında İstanbul’a göre 11° ikizler burcu yükselmektedir. Aldebaran sabit yıldızı üzerindeki yükselen derecesi yeni başlangıçlarda iletişim, şans, ticaret, doğruluk, dürüstlük, bilgi, zeka sayesinde büyük zenginliklerin alt yapısı oluşabilir. Etik olmayan yollarla güçlü mevkiye gelen kişiler hızlı düşüşler yaşayabilir. Geleneksel ve modern düşüncelerin harmanlandığı, batı ve doğu kültürleri arasında köprü görevi gören farklı fikir ve projelerin ortaya döküldüğü bir yeniay olabilir. İlişkilerde de aynı yansımayı görebiliriz.

Venüs yeniayda Yay burcunda 7.ev çizgisi üzerinde 11.evdeki Kiron asteroitiyle partil bir üçgen açı gerçekleştirmektedir. Koşulsuz sevgiyle bağlanılacak, birlikte gelecek planlanabilecek partnerler karşımıza çıkabilir. İlişkilerde büyük değişim görülebilir. İnsanları hak ettiği yere koyarak, sorumluluğunu alarak ve saygı duyarak şifalandırabiliriz. Resmiyete kazandırılacak veya bitirilebilecek ilişkiler bu yeniayın önemli bir konusu olabilir.

Yeniayın sabian sembolü “bir bayrak yarışında koşucular heyecanla yerlerini alıyor.” Takım çalışması sonucunda gelecek büyük başarıları vurguluyor. Hedef odaklı olmak, büyük bir amaç için çalışmak ve ekip ruhunu ihmal etmemek gerekebilir.

Yeniay, Türkiye’nin doğum haritasına göre 7.evde gerçekleşecek. Mars da haritanın DSC (7.ev) çizgisinde yer almakta. Siyasi arenada savaş rüzgarları esebilir. Bu süreçte karşımızdaki güçlü, acımasız kişilerle baş etmek gerekebilir. Resmi dairelerde kargaşa yaşanabilir. Avukatlar, hakimler, yargıçlar, danışmanlar önem kazanabilir. Yeniayda ülke haritasının 12.evi yükseldiği için bir yandan aktif olan Mars-Mars karesi sıkıntılı sonuçlar doğurabilir. Askeri savunma, yıkım, çatışma, intihar, silahlı çatışma, trafik kazaları ne yazık ki artabilir. Spor müsabakalarında anlaşmazlıklar görülebilir. Medyada önemli bir kişinin cezaevine girmesi, yargı önüne çıkması, suikaste uğraması gibi konularda haberler duyabiliriz.

Oğlak Yeniayı’nın Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Kariyerinizde başarı merdivenlerini çıkabilirsiniz. Yeni bir statü, unvan kazanabilirsiniz. Terfi alabilirsiniz. Kiminiz geçmiş partneriyle barışırken kiminiz de ikinci baharını yaşamaya başlayabilir. Otorite figürlerinden destek bulabilirsiniz. Mülk yatırımı düşünebilir, evde dekoratif değişiklikler ruhunuza iyi gelebilir. Bilhassa mirasla ilişkili anlaşmazlıkları, yersiz küslükleri sonlandırabilirsiniz. Evliyseniz çocuk sorumluluğunu almanızın vakti gelmiş olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Herhangi bir alanda adalete ve özgürlüğünüze kavuşuyorsunuz. Kendi şirketinizi kurabilir, işinizi büyütebilirsiniz. Yapacaklarınız doğrultusunda heyecan ve motivasyonunuz çok artabilir. Yeni insanlar tanıyabilir, ülkeler ve şehirler keşfedebilirsiniz. Gruplar halinde gezmek, eğitimlere katılmanız da mümkün. İş değiştireceğiniz için ihbar süreci başlatabilirsiniz. E ticaret, web sitesi ve sosyal medya alanlarını kullanarak iş hacminizi büyütebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Hem masraflarınız hem genel sorumluluklarınızın artabileceği gözüküyor. Sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Sizi psikolojik olarak zorlayan bazı krizlerden ve olumsuz karmalardan da kurtulabilirsiniz. Yurt dışına, internete yatırım yapabilirsiniz. Sağlıkla ilişkili alacağınız bir tedavi yöntemi çok işe yarayabilir. Bohem bir hayat tarzını benimseyebilirsiniz bu süreçte. Terapiye gidebilir ve meditatif çalışmalarla ilgilenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Medeni durumunuzu ilgilendiren değişimler olabilir. İlişkilerinizde daha önce deneyimlemediğiniz sizi heyecanlandıran bir ilki yaşayabilirsiniz. Cesur ve girişimci yönünüzü diğer insanlara yansıtabilirsiniz. Evinizden biri ayrılabilir veya taşınmaya karar verebilirsiniz. Kendi hedeflerinizle ailenizin beklentileri arasındaki dengeyi sağlamak sizi mental olarak zorlayabilir. Zorlandığınız durumlarda arkadaşlarınızdan destek almayı ihmal etmemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İş hayatınızda gelişim ve büyüme sürecindesiniz. Hedefleriniz başarıyla ulaşabilirsiniz. Günlük yaşam kaliteniz büyük ölçüde artabilir. Çalışma ortamınızda daha güçlü müşterilerle ilgilenebilir, önemli toplantılara iştirak edebilir ve ticaretle ilgileniyorsanız ürünlerinizin kalitesini arttırabilirsiniz. İyi bir zam almanız da mümkün. Parasal konularda yüzünüz gülebilir. İşinizde kullandığınız materyalleri yenileyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aynı anda iki işi birden yapmaya başlayabilirsiniz. Hobilerinizden, yatırımlarınızdan yan gelir elde edebilirsiniz bu dönemde. Aşk yaşamınızda yeni deneyimlere kendinizi açarak sorumluluk alabilirsiniz. İş hayatından biriyle flört etmeye başlayabilirsiniz. Hormonal değerleriniz yerine gelebilir ve çocuk sahibi olabilirsiniz. Zaten çocuğunuz varsa baskıcı ve kuralcı yönünüzden feragat etmeniz, büyüdüğünü fark ederek birey olduğunu kabul etmeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aile içinde önemli bir gündem yaratabilirsiniz. Problemler karşısında tarafsız bir duruş sergilemeniz gerekebilir. Evinizi satabilir, taşınabilir, dekora edebilir veya miraslardan fayda sağlayabilirsiniz. Uzaklardan bir akrabanız sizin yanınıza gelebilir. Akrabalarınızda evlilik veya doğum telaşesi olabilir. İş sebepli uzak bir yere seyahat edebilir veya taşınabilirsiniz. Duygu ve mantık arasında seçim yapmakta zorluk çekebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kendi markanızı yaratabilir, projelere katılım sağlayabilir, iş sebepli eğitimlere katılabilir ve yeni ticari fikirler üretebilirsiniz. Çalıştığınız kurum size yeni araçlar verebilir. Problem çözme beceriniz, zekanız ve bilginizle dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. İyi giden beraberliğiniz varsa söz-nişan planları yapmaya başlayabilirsiniz. Sosyal hayatınız canlanabilir. Kardeş, kuzen, çocukluk arkadaşlarınızla ilişkili plan programlar içerisine girebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Maddi manevi değerlerinizi ilgilendiren konularla ilgili yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Çalışma ortamınızda zorlukları yardımlaşmalar sayesinde aşabilirsiniz. İşinizde kullanacağınız yeni eşyalar, ürünler satın alabilirsiniz. Yüz bölgenizde, cilt ve dişlerinizle ilgili işlemler yaptırmak isteyebilirsiniz. Özdeğerinizi zedeleyen, hak ettiğiniz değeri vermeyen insanlarla aranızdaki ilişkiyi sonlandırma kararı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Bazı ideallerinizi size katkısı olmadığından ötürü eleme ihtiyacında olabilirsiniz. İş ve sektör değişimleri gündeme gelebilir. Bazı kurum/kuruluşlarla anlaşmalarınızı sonlandırabilirsiniz. Hayattaki amacınızı, yerinizi sorgulatacak olaylar içine dahil olabilirsiniz. Estetik yaptırmayı düşünebilirsiniz. Giyim tarzınızı ve davranışlarınızı değiştirebilirsiniz. Zihinsel gelişiminize de önem vereceksiniz. Entelektüel ortamlarda varlığınızı artırmak için iyi bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Geçmişi geçmişte bırakmanız gereken bir sürece giriyorsunuz. Derin bir bilinçaltı temizliği yapıp kuş gibi hafifleyebilirsiniz. Yurt dışı fırsatları kapıyı çalabilir. Evinize veya ailenize yüksek bir masraf yapabilirsiniz. Arkanızda gizliden gizliye sizi koruyan insanlar ve hayır duaları olabilir bu süreçte. Psişik yetileriniz, şifacı yönünüz çok gelişebilir, gördüğünüz rüyaları çok iyi hatırlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Arkadaş toplantıları, projeler ve grup faaliyetleri konusunda şanslı bir zamana girmektesiniz. Engeller ortadan kalkabilir. Hayalleriniz gerçeğe tezahür edebilir. Güvenilir, kişisel gelişiminize destek olacak yeni dostluklar kurabilirsiniz. Kariyerinizden elde ettiğiniz gelirlerde artış olabilir. Büyük bir kazancın kapısı aralanabilir. Sosyal medya ve internet üzerinden işinizi geliştirebilir, tanınabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis