Merve Çubuktepe

Ve tutulma dönemleri geldi çattı… 11 Şubat 2017 saat 03:32’de Aslan burcunda Ay tutulması ile tutulmalar sürecine başlıyoruz. Akabinde de 26 Şubat 2017’de Balık burcunda Güneş tutulması olacak. Hep belirttiğim gibi Şubat ayının özellikle ikinci yarısı çok önemli ve gergin açı kalıplarıyla dolu. Önce tutulma etkilerinden başlayalım, sonra da Şubat ayının gidişatını inceleyelim.

Ay tutulmaları güçlü dolunaylar gibidir; yani Güneş tutulması kadar kuvvetli ve uzun vadede etkileri yoktur. Özellikle bir ay kadar yankıları sürer. Ama özellikle de kişisel gezegenlerle teması varsa etkisi çok daha artar. Bu tutulmada da özellikle 17-27 derece arasında sabit burçlar Aslan, Kova, Boğa ve Akrepte kişisel gezegen ve yükselenleri olanlar en çok etkiyi göreceklerdir.

Ancak gökyüzünün tutulma sırasındaki etkileşimlerine baktığımızda çok güçlü bir yapı görüyoruz. Öncelikle tutulma aksında yükselende Antares sabit yıldızı var, bu yükseleni yöneten Jüpiter Spica ile kavuşumda, kadersel güney ay düğümü Fomalhaut sabit yıldızıyla kavuşumda, kendisi çok mistik olmasa da ismi mistik olan Güneş-Ay-Jüpiter-Mars arasında mistik dörtgen yerleşimi mevcut. Bir yandan da Mars Koç burcunda yavaş yavaş sürekli bahsettiğim ama gelen sorular üzerine daha detaylı açmaya karar verdiğim Jüpiter-Uranüs-Plüton T-Karesini tetiklemek üzere yavaş yavaş yaklaşıyor. Bir yandan havada ateş üçgeni var! Yok yok yani… Astrolojik terimlere aşina olmayan okurlar adına sizi daha fazla teknik bilgi ile yormayayım ama özetlemek gerekirse tutulmada hem kraliyet yıldızlarının önemli konumları, oluşan açı kalıpları bizi tek bir noktaya götürüyor: Bu tutulmada “kadersel” ve “önemli” etkiler çok yoğun!

Peki bu tutulma neler getirecek? Burç bazında ayrıca açıklayacağım ama aldığım pek çok soruya cevaben önce genel ve ülkemiz ile alakalı etkileriyle başlamak istiyorum. Öncelikle tutulma ülkemizin Neptün’üne çok yakın bir derecede olacak ve Neptün üçüncü evde. Yani şu anda kafaların çok karışık olduğunu özellikle yakında bizi bekleyen referandumla ilgili çoğunluğun zihninde soru işaretleri olduğunu söyleyebiliriz. Yani siyasetçilerin işi zor ve öngörüde bulunmaları kolay değil. Yani çok aktif ve mantıklı olmaları gerekiyor. Ancak… Diğer yandan ülkemizde yöneticileri ve en üst makamları temsil eden Balık burcunun iki yöneticisini de etkiliyor, özellikle de Jüpiter ile kare açı içinde. Aslan/Kova tutulma aksı, hem de havadaki gergin açılar ve ateş üçgeni gelince çok sert demeçler, giderek artan ayrıştırıcı söylemler ve en önemlisi toplumda daha da artacak ayrışmayı izleyebiliriz. Yani mantıkla kalabalıkları bir fikre davet etmek yerine dramatizasyon, nefret söylemleri, ya da “ya bizdensin ya hainsin” gibi demeçleri çok sık duyabiliriz.

Artık yazılarıma aşina olan okuyucularımın bildiği gibi felaket telallığı yapmaktan hiç hoşlanmıyorum ama diğer yandan da gördüklerimi yazmak durumundayım, özellikle de 22 Şubat sonrasında, önemlisi 26 Şubat Güneş tutulması ve kesinleşecek Mars/Uranüs kavuşumu maalesef büyük bir terör saldırısı, büyük bir kaza ya da ülkenin üst düzey isimlerine yapılabilecek suikast girişimlerine de işaret ediyor. Ancak suikast olsa dahi başarılı olacağını düşünmüyorum. Ama asıl dikkatimi çeken ve Güneş tutulmasında daha detaylı yazacağım Mars-Uranüs Koç kavuşumu büyük terör saldırıları ve şiddet eylemleri riskine işaret ediyor. Özellikle bu saldırı ülkenin aydın kişilerine ya da önemli değerli isimlerinin bulunduğu bir topluluğa yapılabilir. Güvenlik açısından çok çok dikkatli olunması gereken bir zaman! Ve havada çok enerjik, gergin ve en önemlisi fevri bir yapı var. Farklı görüşler anında çatışarak, şiddete ve kavgaya dönebilir. Açıkçası bu süreçte hepimizin aslında tek bir soru sorması gerekiyor kendine: “Benim bu konuda fikrim nedir, bu fikri gerçekten kendim benimsiyor muyum? Yoksa genel kabule uymak adına mı böyle davranıyorum?”

Kişisel etkilere gelirsek eğer, burada aldığımız kararların gücünün sorgulanacağı bir eşiğe geliyoruz. Kimi zaman farklı olmayı seçme korkusu, kimi zaman güvenli diyardan ayrılma korkusu, en önemlisi kesin bir seçim yapmaya dair bilinçaltımızdaki korkuların önümüzde çıkıp tek tek yüzleşmemiz gereken bir süreç bizi bekliyor. Ancak dediğim gibi gökyüzünde ateş enerjisi çok güçlü ve mantıkla işlenip kararlılıkla yürüdüğümüzde artık net olarak yolumuzu çizebilir; içimiz rahat bir şekilde kendi kaderimize yürüyebiliriz. Korku aklın katilidir, bu süreçte kendimize dahi objektif bakmak ve kendi yazgımızın sorumluluğunu kendi ellerimize almak zorundayız. Çünkü o zaman gerçekten “özgür” olabiliriz.

Gelelim tutulmanın burç bazındaki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Haritanız da destekliyorsa bu tutulma size hakikaten iyi gelecek! Özellikle aşk konusunda beklenmedik güzel haberler gelebilir, yaratcılığınız yükselebilir; adeta kabınıza sığamayabilirsiniz. Sosyallik de bol bol artacaktır; yalnız enerjinizi idareli kullanın, kendinizi tüketmeyin ve gökyüzünde bir yandan sizleri etkileyen sert bir açı kalıbının olduğunu unutmayın. Zaten Mars ve Venüs de Koç burcunda bu aralar iyice gözükara durumdasınız, Mahmut Hocalık yapmam gerekiyor. :) Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Özellikle kariyer ve ev ile ilgili konular gündeminizde olacak. Bu süreçte önemli kariyer görüşmeleri yapabilir, özellikle iş arıyorsanız şanslı bir konumda olabilirsiniz. Kartlarınızı iyi oynarsanız terfi ya da kazançlı bir iş değişimi gelebilir. Diğer yandan evinizin mevcut hali size batabilir, yenilik yapma arzunuz yükselebilir. Ayrıca otorite figürleri ya da yaşça büyük kimselerden destek de görebilirsiniz. Bir süredir hakkım yeniyor, bir türlü istediğimi alamıyorum diyorsanız biraz da kişisel inisiyatifle başarının gelmesi mümkün. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Jüpiter aşk evinizden geçiyor, bir yandan tutulma ile ilgili uyumlu açıları var. Yani öncelikle aşk anlamında güzel gelişmeler ve beklenmedik seyahatler gündeme gelebilir. Özellikle bir konuda eğitim almayı düşünüyorsanız başlamak için ideal bir zaman. Ayrıca bu aralar çeneniz iyice düşebilir, konuşkanlığınız tavan yapabilir. :) Yalnız en iyisi siz yine de her düşüncenizi herkesin yanında dile getirmeyin; ne olur ne olmaz… Ayrıca özellikle ticaret, yurtdışı ile ilgili işler ve iletişimle ilgili konularla ilgileniyorsanız önemli fırsatlar değerlendirebilir, başarı sağlayabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Konumuz maddiyat. Özellikle bir alacağınız varsa, miras bekliyorsanız ya da borç ödemeniz gerekiyorsa bu konuda olumlu gelişmeler yaşanabilir. Partneriniz/ortağınızın maddi kaynakları ile ilgili hayırlı haberler gelebilir. Ayrıca evinizde daha huzurlu, dengelerin daha oturduğu güzel bir zaman dilimi sizi bekliyor. Kariyerle ilgili de bu ay önemli etkileşimleriniz olduğu için kişisel girişimleriniz maddi kazanç ve ferahlamaya dönüşebilir. Ayrıca mülk ya da taşınmaz mal satın almayı da düşünebilirsiniz ama yine de bütçenizi en azından altı aylık iyice ölçüp tartıp öyle karar verin derim. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Gelelim tutulmanın assolistlerine… Hayatınızla ilgili önemli kararlar alma aşamasındaysanız artık erteleme vakti değil. Kararlı ve odaklı bir şekilde, fevri ve subjektif olmadan, biraz da değer verdiğiniz kişilerin tavsiyelerini dinleyerek artık yolunuzu çizip buna yönelik aksiyonları almalısınız. İlişkiler anlamında da kritik kararlar verebilirsiniz, özellikle sizi yoran ama devam eden ilişkileri bıçak gibi kesme kararı gelebilir. İlişkisi olmayan aslanlar ise kendi kriterleri dışında değişik insanlara çekilebilirler. :) Önemli ortaklıklar gündeme gelebilir, özellikle partnerinizden destek alarak bir işe girişebilirsiniz. Ayrıca kişisel bakım, imaj değişimi ve spora başlamak için de bu etki çok uygundur. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Tutulma özellikle bilinçaltınızı, psikolojinizi ve rüyalarınızı etkileyecek. Bu dönemde önemli rüyalar görebilir, psikolojik çözümlemeler yapabilir; kendinizi daha iyi tanıyabilirsiniz. Ayrıca hiç bilmediğiniz konularla ilgili önemli sırlara vakıf olabilir, bazı insanların iyi ya da kötü bilinmeyen yönlerini öğrenebilirsiniz. Yardımseverlik duygunuz artabilir, ama lütfen kendinizi paralamayın! Başaklar işe koyuldu mu durmayı bilmezler zira… Sağlık anlamında da özellikle üşenip ertelediğiniz bir konu varsa baktırmak iyi olacaktır. Mevcut bir sağlık probleminiz varsa iyileşme gelebilir, ya da belirsizse teşhisi konabilir. Bu süreçte biraz daha kendi dünyanızda, huzurlu ortamlarda bulunmanız faydalı olacaktır. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Tutulma size hakikaten şanslı etkiler getiriyor. Özellikle sosyalleşmek, yeni çevrelere girmek adına harika bir etkileşim. Zaten aşk konusunda gökyüzü etkileri iyice karışık, flört trafiği daha da artabilir. Çok fazla hayranınız olabilir, siz de kararsız kalabilirsiniz iyice. :) Net kararlar almak şu aşamada zor olsa da eğlenmek ve canlanmak adına ideal bir etki. Çocuk sahibi olmak isteyen Teraziler için çok şanslı bir dönem ayrıca. Ve küs ya da gergin olduğunuz kimselerle buzları eritmek için ideal bir dönem, inat etmeyin bu gerçekten hayrınıza olabilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Aileyi, özellikle de ebeveynlerinizi ilgilendiren konularla ilgili önemli kararlar gündeme gelebilir. Burada liderlik ruhunuz devrede; ancak yine de özellikle büyükler söz konusu olduğunda sınırları zorlamamaya dikkat etmelisiniz. Kariyer konusunda çok güçlü bir etkileşim var, hiç beklemediğiniz bir yerden destek gelebilir; başarı kazanabilirsiniz. Ancak yine de özellikle iş yerinde agresif tutum ve fevri hareketlerden uzak durmalısınız. Zira bir süre sonra başarılı olsanız dahi bu tür tutumlar çevrenizde düşman edinmenize sebep verebilir. Kendi işinizi yapmayı düşünüyorsanız da artık bu konuyu hayata geçirmek adına adım atma zamanı. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Tamam Satürn gözünün ucuyla size bakıyor ama bu tutulmanın size etkileri gayet olumlu. Gökyüzündeki ateş kalıbı da destekleyici durumda. Sadece çok hızlı, düşüncesiz ve fevri davranmamak koşuluyla kafanıza koyduklarınızı harekete geçmek adına ideal bir etkileşimdesiniz. Bu dönemde kardeşleriniz ya da yakın çevrenizden güçlü destekler alabilirsiniz, özellikle de eğitim ve kariyerle ilgili bu kişilerin destekleri ile güzel gelişmeler gelebilir. Ayrıca içinizdeki seyyah ruh yine tetiklenecek, yine size yollar görünüyor. :) Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Maddiyat anlamında fırsat dönemi. Eğer kredi almayı düşünüyorsanız ya da bir yatırım yapmayı düşünüyorsanız koşullar da uygunsa harekete geçebilirsiniz. Ayrıca bu dönemde size ortak ya da partnerinizden de destek gelebilir. Kariyer konusunda da olumlu etkileşimler var, doğru zamanda doğru kişilerle iletişim kurarak terfi alabilir ya da yeni bir iş konusunda fırsat yakalayabilirsiniz. Ayrıca kişisel değerinizi anlamak, bir süredir gönlünüzde yatan ama cüret edemediğiniz ruhsal kalıplarınızı kıracak önemli girişimlerde bulunabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Tutulmanın diğer assolistleri de tabii Aslan’ın zıt burcu kovalar olacak. Tutulma sizi belki ruhsal açıdan biraz gerebilir, ama bu kötü bir gerginlik değil; bilakis artık kararlarınızı uygulamak için sizi tetikleyecek önemli bir etkileşim. Özellikle ilişkiler konusunda hayati kararlar alabilirsiniz, mevcut ilişkiniz varsa boyut atlayabilir. Diğer yandan hayatınızdaki insanları seçme ve eleme açısından da önemli bir sürecin sonuna geliyorsunuz. Yeniay ile başlayan değişim süreci artık olgunlaşıyor ve netleşiyor. Dostlarınızdan bu süreçte alacağınız destek size çok yardım edecektir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İş ortamınızda önemli olaylar gündeme gelebilir, dengeler değişebilir. Yani gündemde çok fazla konu bir anda karşınıza çıkabilir. İş yükünde artış görülebilir ama dozuna dikkat etmelisiniz, lütfen her şeyi yaparım diyerek hak ettiğinizden fazla sorumluluğu da taşımayın. Gerekirse burada sesi yükseltmek lazım. Bu arada destek alacağınız kimseler de olacak, biraz daha gözünüzü açık tutun; sadece kendi işinize ve yüklerinize odaklanmayın. Ayrıca bu dönem ruhsal çalışmalar ve kişisel dönüşüm için de çok idealdir. Rüyalarınız ve sezgilerinize çok şey anlatabilir. Yardım işleri yapmak, insanlarla duygularınızı paylaşmak bu süreçte size çok iyi gelecektir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.