Begüm Minkis

11 Şubat 2021’de Kova burcunun baskınlığını koruduğu göksel konumlar altında bir yeniay meydana geliyor. 2021 yılının majör açılarından sayılan güçlü Satürn Uranüs karesine de ev sahipliği yapacak yeniay; yılın en tuhaf, isyankar ve hızlı gelişmeye açık değişimlerini açığa çıkartabilir. Artık aydınlanma evresine geçiyoruz ve tam anlamıyla herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor. “Geçmişten beri ne yaptım ve ne sonuç verdi? Şimdi ne ile meşgulum ve gelecekte nasıl bir sonuç bekliyorum?” şeklinde düşünmeliyiz. Şayet değiştirmek istediğimiz taraflar var ise hayatımızı ona göre revize etmenin tam zamanı. Zira geçmişle gelecek arasında bir yerlerde konumlanmış bu yeniay hepimiz için yeni bir dönemi başlatabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Son yazılarımızda Kova burcundaki gezegen kümelenmesinden ve özgürlük ihtiyacındaki artıştan bahsetmiştik. Özellikle toplumsal perspektifte önemli gündemler bekleyebilir bizi. 18 Ağustos 2016’da Kova burcunda bir Ay Tutulması meydana gelmişti. O dönemlerde hayatımıza konu olan gündemlerin farklı bir forma evrilmesi, yeni gelişmeler deneyimlememiz söz konusu olabilir.

2021 yılı boyunca tam üç kez gerçekleşecek Satürn Uranüs karesinin ilk etkilerini Kova yeniayı ile beraber görmeye başlıyoruz. 17 Şubat 2021’de açı tam olarak kesinleşirken yeniayın üzerimizde yarattığı yenilik etkisi altında olacağız. Bu kadar Kova burcu baskın olan bir gökyüzü altında halk isyanları, protestolar, hak arayışı ve kitlesel eylemler görmek şaşırtıcı olmaz. Bununla birlikte maalesef ki her şey güllük gülistanlık iken büyük değişimler gerçekleşmez. Kimi zaman sarsmak hatta kimi zaman da yanlış giden şeyleri yıkmak gerekebilir.

Uranüsyen yeniay ile beraber teknolojide çığır açacak yenilikler olabilir. Geleneksel yöntemler içerisinde sıkıştığımız yaşam biçimlerinin yerini özgürlüğe bıraktığına şahit olabiliriz. İnsanın en yaratıcı ve üretken formu kalıplara sıkışmadığı müddetçe açığa çıkar. Böylece insanın içinde başlayan değişim topluma da sirayet eder. Uzay, havacılık ve tıp alanlarında ilerlemeler görülebilir bu dönemlerde. Sosyal medya ve kalabalık grupları ilgilendiren yeni kararlar olabilir.

Yeniay anında Terazi burcu yükseliyor. Hava elementi baskınlığı iletişim kurmanın önemine işaret ediyor. Gelişmelere duygusal bakmaktan ziyade daha diplomatik, mantıklı ve anlayışlı davranmamız gerekecektir. Ancak iletişim gezegeni Merkür’ün retrosu sebebiyle daha dikkat etmek gerekebilir. Yeniay anında Ay, Venüs ve haritanın tepe noktası Mirzam sabit yıldızı ile etkileşimde bulunuyor. “Haber veren, mesajcı” anlamlarını taşıyan yıldız global çapta farkındalık kazandıran buluş, yeniliklere işaret edebilir. Kitlelere ulaşmak, kendini ifade etme gücü ile ilişkilidir.

Güneş ve Ay yeniay anında beşinci evde konumlanıyor. Öte yandan iki iyicil Venüs ve Jüpiter partil derecede yine bu evde kavuşumu bulunuyor. Bazı insanlar için aniden ortaya çıkan şanslı gelişmeler mümkündür. Bilhassa uzun zamandır sabredilen, emek verilen konularda ciddi ödüllerle karşılaşılabilir.

Fakat üzerine basılması gerekirse bu yeniay havadan gelen şanslara da pek işaret etmemekte. Güzel gelişmeler bile her zaman talih kuşunun üzerimize konduğunu göstermeyebilir. Geçmişte ne yaptığımız, kendimizi nasıl geliştirdiğimiz, ne kadar sabır gösterdiğimiz ve nasıl davrandığımız son derece önemli olmakla birlikte yeni başlangıçlar da bir o kadar sorumluluk ve gerçekçilik içerecektir.

Mars sekizinci evde yerleşimde Güneş ve Ay kavuşumuna kare açı ile bağlanıyor ve Marsiyen bir nitelik katıyor. Kimi zaman hız, acele, gerginlik ve agresyon içerebilir bu yenilikler. Satürn’ün de Kova burcunda olması dolayısıyla üzerimizde çok yük varmış hissiyatına bürünebiliriz. Gerçeklerden ve alınması gereken sorumluluklardan kaçmamalıyız. Aksi takdirde kendi huzurumuz ve iyiliğimizden de olabiliriz.

Öte yandan kan hastalıkları, kalp ve tansiyon sorunları, damar tıkanıklığı ve dolaşım bozuklukları artış gösterebilir. Sağlık tetkiklerini ihmale düşmeden yaptırmakta yarar olabilir.

Kova yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Geleceğinizi şekillendirmeye başlıyorsunuz. Uzun zamandır atmak istediğiniz fakat zorlandığınız adımlar var ise bu yönde hareketlilik kazanabilirsiniz. Mesleki başarılarınız daha gözle görünür boyuta erişebilir. İşinizden memnun değilseniz farklı yerlerle görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal çevreniz ile ilişkileriniz ve ekip çalışmalarınızda huzuru bozan insanlar dikkat çekebilir. Orta yolu bulmayı deneyebilir veya gerekli değişimleri yapmak için girişimlerde bulunabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyer hayatınızda artık daha özgür ve bireysel hareket etmek isteyebilirsiniz. Kendi işinizi kurabilir, bu yönde ufak da olsa atılımlar gerçekleştirebilirsiniz. Mars sizin burcunuzda olduğundan her türlü ilişkide tartışma ortamlarına çekilebilirsiniz. Bilhassa patronlar, hayatınızdaki otorite figürleri veya ebeveynlerinizle anlaşmazlıklar tetiklenebilir. Ayrı eve çıkma, işte ayrılma şeklindeki radikal kararları eğer önceden iyi planlamazsanız daha dikkat etmekte fayda olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Hayata daha özgür ve bireysel çerçevede bakmaya başlıyorsunuz. Yargılarınızı kıracak değişimler önünüze gelebilir. Mesleki açıdan bir fikrinizi projenizi hayata geçirmek için radikal adımlar atabilirsiniz. Kişisel görüşleriniz ve inançlarınızı uzun zamandır içinize atıyorsanız aniden patlama noktasına gelmeniz mümkün. Seyahat ve taşınma düşünceniz var ise hazırlıklar başlayabilir. Ertelediğiniz bir eğitim var ise katılmak için doğru zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Maddi açıdan yeni adımlar atabilirsiniz. Borç, kredi, sigorta konularında ödeme zorluğu yaşanıyorsa yapılandırabilirsiniz. Bununla birlikte geçmişe yönelik ötelediğiniz maddi konular da gündeme gelebilir. Ortak parasal kaynaklarla ilgili fikir ayrılıkları, sizden gizlenmiş harcamalar gündeme gelebileceğinden bir uyanış yaşayabilirsiniz. Sırlar önünüze gelebilir. Hayata karşı karamsar ve depresif bakmamaya özen göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Hayatınıza yeni insanları alırken kimilerini ise geride bırakmak isteyebilirsiniz. Açık düşmanlıklar kendisini belli edebilir. Her türlü ilişkide farkındalık seviyeniz artış gösterebilir. Eski sevgililer geri dönebilir veya uzun zamandır flört seviyesinde kalmış bir görüşme ilişkiye evrilebilir. Ortaklık veya işbirlikleri gündeme gelebilir. Müşteri ilişkilerinizde artış görülebilir. Yeni ve farklı insanlarla iş görüşmeleri gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İş hayatı ve gündelik rutinlerle ilgili konularda hareketli gelişmeler deneyimleyebilir ve bu süreçte yeni bir çalışma biçimine geçebilirsiniz. İlaç, vitamin kullanımı veya spor/diyet açısından yeni bir şeye başlamak açısından istek duyabilirsiniz. Kendinize bakmayı ihmal ediyor ve düzensiz bir beslenme/uyku içerisindeyseniz sağlığınız sinyaller vermeye başlayabilir. Bu sebeple ruh ve beden dengesini iyi kurmalı kendinizi dinlemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Kendinizi daha net bir şekilde ifade etmek isteyeceğiniz gerekirse risk alacağınız bir sürece giriyorsunuz. Aşk hayatınızda hareketlilikler görülebilir. Eski arkadaşlık ve ilişkiler canlanabilir. Uzun zamandır ilgilenmek istediğiniz hobi ve yaratıcı yetenekleriniz var ise üzerine gidebilirsiniz. Çocuk sahibi olmak isteyen fakat olamayan bir bireyseniz sürpriz hamilelikler olabilir veya modern tıpta çareyi bulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Ailenizde ve ev hayatınızda bazı değişimler gerçekleştirebilirsiniz. Taşınma veya farklı bir şehre yerleşme fikirleri aklınızda dolaşabilir. Aile bireyleri veya evliyseniz eşiniz ile görüş ayrılığına daha kolay sürüklenebilirsiniz. Miras, toprak ve gayrimenkul konularında geçmişten gelen çözülmemiş temalar var ise gündeme gelebilir. Hayatınızla ilgili geniş ölçekte kritik kararların eşiğinde olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: İnternet üzerinden gerçekleştirdiğiniz işleriniz var ise büyük çapta bir çıkış yakalayabilirsiniz. Gündelik hayat ritminde koşturmaya başlayabilirsiniz. Uzun zamandır üzerine çalıştığınız bir site ve e ticaret gibi alanlarda faaliyet göstermeye başlayabilirsiniz. Ancak aniden karar vererek internetten yüksek meblağ işlem/alışveriş yapmamak gerekebilir. Ufak hatalar para ek para kayıplarına sebep olabilir. Sık ve kısa kısa olacak seyahatleriniz olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Maddi açıdan büyük bir girişimi planlayabilirsiniz. Çalışıyorsanız zam alabilirsiniz. Kendi işinizi kurmak veya mal alımı nedeniyle yüksek harcamalar gündeminize gelebilir. Çocuklarınız, aile bireyleriniz de bu dönem sizden ek taleplerde bulunabilir. İlişki hayatınızda güven sorunları, parasal atışmalar yaşamaya açıksınız. Flörtöz davranışlar değerinizi düşürebilir. Arkadaş/ilişki dengesini ayarlamamak sorunları beraberinde getirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Burcunuzda etkili olacak yeniay ile hayatınızda sıfırdan bir düzen kurma ihtiyacında olabilirsiniz. Bir ilişkiniz güçlenebilir veya iş hayatınızda çıkış yapabilirsiniz. Bedeninizle, sağlığınızla daha yakından ilgilenebilirsiniz bu dönem. Tavır ve kişiliğinizle de dikkat çekmeniz mümkün. Bu dönemde olabilecek gelişmeler hayatınızda uzun dönem varlığını koruyabilir. Dikkat etmeniz gereken konu ise yapmak istediklerinizle ilgili ev içerisinde ve aile bireylerinizle fikir ayrılığı yaşama olasılığınız olarak gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İç dünyanızı susturmakta zorlandığınız bir süreç geçireceksiniz. Mantığınız ve duygularınız size apayrı şeyleri fısıldıyor olabilir. Dinlenme ve hazırlık evresi olarak değerlendirebilirsiniz bu yeniayı. Üzerinizde yük olan ve değiştirilmesi gereken koşullar üzerine çalışmalar yapabilirsiniz. Yüksek meblağ harcamalar ve para kayıpları konusunda dikkat etmek kontrolü elden bırakmamak gerekebilir. Doktor kontrolleri için zaman yaratmak ideal olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis