Merve Çubuktepe

Yoğun gündemli ve iniş çıkışlarla dolu bir haftayı geride bıraktık. Dövizdeki hareketler, siyasi gündem derken dün maalesef Beşiktaş’taki elim saldırı sonucunda 38 vatandaşımızı kaybettik. Kendilerine Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyoruz.

Bu haftanın en önemli astrolojik olayı ise 14 Aralık 2016’daki İkizler Burcundaki Dolunay olacak. Çok fazla açı kalıbının hakim olduğu bu dolunayın etkisini ayrıca sizlerle paylaşacağım. Ama kısaca göz atmak istersek bu hafta bilgi trafiğinin çok fazla artacağını, içimizden sürekli konuşmak ve anlatmak geleceği ama bunu yaparken yanlış anlaşılmalara dikkat etmemizin gerektiği bir hafta yaşayacağız. Bilgilerin doğru olması çok önemli, hakim olmadığınız bir konuda demeçler verip zor durumda kalabilirsiniz. Ya da otoriteyle, iş yerinde üstlerinizle tartışmalara girerseniz zor durumlar oluşabilir. Bu bağlamda konuşurken ve bilgi paylaşırken temkinli olmak çok önemli. Değişken burçlar sürekli koşulların oynadığı dinamik bir hafta vaat ediyor bu bağlamda siyasi ve ekonomik gündemin bilhassa dolunayın gerçekleşmesinden sonra iyice hızlanacağını düşünebiliriz.

Bu arada Merkür de giderek yavaşlıyor, 19 Aralık Merkür retrosuna az zaman kaldı. Yani yeni girişimler, seyahatler, iş görüşmeleri gibi konularda artık son denemeleri yapmak lazım bu hafta. Akabinde gerileme başlayacak ve Ocak ortasına kadar sürecek. Bu anlamda bu hafta işlerimizi de bitirmemiz önemli.

Gelelim haftanın astrolojik etkilerine:

Pazartesi 12.12.2016: Haftaya Güneş-Uranüs üçgenin dinamik etkisiyle başlıyoruz. Özellikle ateş burçları Koç, Aslan, Yay ve hava burçları Kova, İkizler ve Teraziler bu etkiden olumlu faydalanabilir. Öte yandan Ay Boğa burcunda ve boşlukta bulunacak saat 16:00’ya kadar. Yani bu enerjinizi bir şeyler üretmeye saklayıp Ay’ın İkizler burcuna geçişini beklemenizi öneririm. Bugün piyasalar çok dalgalı olabilir, gündem çok hızlı değişebilir; bu enerji güzel olmakla birlikte kişiye acelecilik ve gereksiz risk alma hissi de verir. Kaçının.

Salı 13.12.2016: Salı günü Ay ikizler burcuna geçiş yapacak ve dolunaya doğru adım adım ilerlemeye başlayacak. Bugün Ay’ın Neptünle gergin açısı mevcut yani aldanmalara açık olabiliriz, meseleler göründüğünden farklı çıkabilir. Özellikle değişken burçlar Yay, Başak, İkizler ve Balık burçları dikkat etmeli! Gün içinde çok önemli girişimler ya da kararlar almak için elverişli bir zaman dilimi değil. Temkinli olup daha çok planlamaya ve krizi nasıl fırsata dönüştürürüm gibi konularda odaklanıp çalışmak çok daha faydalı.

Çarşamba 14.12.2016: Ve geldik dolunay gününe. Bugün ve takribi hafta boyunca medyadan sarsıcı haberler gelebilir, beklenmedik olaylar olabilir. Yani gündem karışabilir! Dolunaylar Ay ışığının en yoğun hali olduğu için saklanan her şeyi de ortaya çıkarma özelliğindedir. Ancak Ay dolunay sonrasında öğleden sonraya kadar boşlukta. Özetle karışık gündeme kapılıp bir şeyleri acilen çözmek ya da risk almak yerine gözlem yapmak daha doğrusu. Özellikle değişken burçlar Yay, İkizler, Başak ve Balık dikkat! Ay öğleden sonra Yengeç burcuna geçince daha sakin bir ruh hali oluşabilir.

Perşembe 15.12.2016: Bugün hakikaten kaotik bir gün. Ay Yengeç burcunda ilerlerken bir çok gezegenle sert açı yapacak. Ay-Merkür karşıt açısı özellikle diyaloglarda tansiyonu arttırabilir, özellikle duygusal mizaçlı iseniz bu tür ortamlarda çok bulunmamaya ya da duygularınızı göstermemeye özen göstermelisiniz. Büyük sözler, ağır laflar ağızdan öylesine çıkabilir ama sonuçları hiç öyle olmayabilir! Bin düşünelim, bir konuşalım! Ay gün içinde bir yandan Plüton, Jüpiter ve Uranüs ile sert açılar içinde bulunacak, bu gezegenler arasındaki T-Kare açı kalıbını tetikleyecek. Yani bugün özellikle saat 16.00 ’dan sonra yine piyasalarda ciddi dalgalanmalar olabilir. Akabinde saat 18:00 civarında hükümetten de sert açıklama ve önlemler gelebilir.

Cuma 16.12.2016: Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor. Ancak gece yarısı itibariyle boşlukta ve öğleden sonraya kadar da yolculuğuna bu şekilde devam edecek. Bu bağlamda sular hala durulmamış olabilir ve kaotik ortam devam edebilir. Eğer bir şeylere girişecekseniz saat 16.14 sonrası Ay’ın boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçişini beklemelisiniz.

Cumartesi 17.12.2016: Aslan burcunda yolculuğuna devam eden Ay, Venüs ile karşıt açı yapacak. Bugün duygusal açıdan gerginlikler olabilir, tek taraflı ve sabit bakmayıp empati kurmayı denemeliyiz. Özellikle sevgili sabit burçlar Boğa, Akrep, Kova ve Aslan burçları başınızın dikine gitmeden bir adım atana siz de atın. Hatta önce siz atın inanın kaybetmezsiniz. :) Zaten akabinde Ay Jüpiter ile olumlu açı yaparak havayı iyice yumuşatacak. Geçmişe, ufak detaylara, sen şöyle yaptın da sen böyle dedin de gibi cümlelere takmayın.

Pazar 18.12.2016: Haftanın son gününe gelirken Ay başak burcunda olacak, Uranüs ve Güneş ile olumlu açılar yapacak. Yani haftanın son gününe olumlu ve enerjik bir şekilde başlıyoruz. Öğleden sonra Ay Mars ve Neptün ile gergin açılar halinde olacak işleri öğleye kalmadan toparlamak ve görüşme varsa yapmak faydalı olacaktır. Ayrıca Merkür bugün itibariyle artık durağan halde, lütfen kalemlerimizi bırakıp kağıtlarımızı teslim edelim hocaya. :) 19 Aralık Pazartesi Merkür retrosu başlayacak ve etkilerine ayrıca bir yazıda değineceğim.

Bu hafta gerçekleşecek İkizler Dolunayı ve diğer önemli açıların kişisel haritanızda sizi nasıl etkileyeceğine dair sorularınızı buraya tıklayarak bize iletebilirsiniz.

Hepinize iyi haftalar dilerim, sevgilerimle…