Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzü daha sakin durumda. Açıkçası son derece yorucu geçen haftalardan sonra çok da etliye sütlüye karışmayan dingin gökyüzü kafamızı dinlemek ve odaklanmak adına destekleyici olacak. Yılın son Merkür retrosuna az kala bu haftayı önemli işlerimizi tamamlamak adına etkin bir şekilde kullanabiliriz. Özellikle 12 Kasım 2022 Güneş-Satürn altmışlığı ve 18 Aralık 2022 Merkür-Uranüs altmışlığının etkin olduğu günler haftanın en verimli günleri diyebiliriz. Bu hafta yaratıcılık, kendi farklılıklarımızı yansıtmak bizi daha ön plana ve başarıya taşıyabilir. Herkes beğensin isteği ve yadırganma kaygıları yerine özgün olan daha çok parlayacaktır. 14 Aralık 2022’de kesinleşecek Güneş-Neptün karesi ise haftanın ortasına geldiğimizde dikkatimizi toplamanın ve her şeyi sorgulamanın önemine vurgu yapmakta. Hafta içi dalgınlık, yanılgı ve manipülasyonlara açık olabilir, ekstra dikkat ve akılcı düşünce bu süreçte son derece önemli olacak.

12 Aralık 2022’de haftanın en iyicil etkilerinden Güneş-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Aynı zaman baba başta olmak üzere eril ve otorite figürleriyle sorunları çözmek adına fırsatlar bulabiliriz. Kendimize güvenimizi inşa etmek ve aynı zamanda forma girmek adına iyicil bir tesir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

14 Aralık 2022’de haftanın en zorlayıcı tesiri olan Güneş-Neptün karesi kesinleşecek. Yanılgılara açık olabileceğimiz bu dönem, neyin doğru neyin yanlış olduğunu algılamakta zorlanabiliriz. Kandırılmaya ve kandırmaya açıklık söz konusudur, ancak en önemli risk kendimizi kandırma riskidir. Süslü cümleler, ipeksi ifadeler ve abartılmış ajitasyona karşı tetikte durmakta fayda var. Mal varlığımızı da riske atmamamız önemlidir. Hayal tacirlerine, inanç sömürücülerine kesinlikle prim vermemeliyiz. Günümüzde ruhsal konuları ticari bir gelir kapısı olarak gören, insanların umutsuzluklarını kullanmaya çalışan insan sayısı giderek çoğalıyor. Hiçbir zaman rasyonel ve sorgulayıcı aklımızı kaybetmemeliyiz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

15 Aralık 2022’de Merkür-Chiron karesi kesinleşecek. Dil yarasının sembolü olan bu açı; kırıcı konuşmalar, haddini aşan ifadeleri gündeme getirebilir. İfadelerimizi doğru seçmekte fayda var. Özellikle de öfke anında fevri davranıp sonra pişman olacağımız şeyler söylemekten kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Son olarak haftanın bir diğer iyicil açısı olan Merkür-Uranüs üçgeni 18 Kasım 2022’de kesinleşecek. Bu açı kalıbı yaratıcı, enerjik ve ezber bozan bir doğaya sahiptir. Bir şeyler yazmak, üretmek ve öğrenmek adına harika bir açıdır. Bir eğitime başlamak, web sayfası hazırlamak, sosyal medyada görünür olmak, kitap yazmak gibi konular için çok iyicil bir tesirdir. Kangren bir sorunu taze bir bakış açısı ile çözmek mümkün olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 12.12.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Aslan burcunda, saat 09:40 itibariyle Ay-Güneş 135’liği kesinleşiyor ve küçülen Ay fazına adım atıyoruz. Bir şeyleri geliştirmek, geri bildirim almak adına Merkür retrosunun yaklaşmasından da önce bugün ve özellikle harika etkiler içermekte. Başta kariyer ve finans olmak üzere kişisel atılımlar için bugün seçilebilir. Bunun üzerine haftanın en önemli ve iyicil açılarından Güneş-Satürn altmışlığı saat 21:11’de kesinleşiyor. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Aynı zaman baba başta olmak üzere eril ve otorite figürleriyle sorunları çözmek adına fırsatlar bulabiliriz. Kendimize güvenimizi inşa etmek ve aynı zamanda forma girmek adına iyicil bir tesir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün son saatlerine doğru 23:24’te Ay-Chiron altmışlığı etkin olacak. Özellikle 22:24-00:24 arası her türlü ruhsal çalışma için çok uygun. Günün Sabian sembolü “Çocuk ve köpek burunlarında gözlükleriyle ciddi bir ifadeyle oynuyorlar” Bu sembol hayal gücünü somut bir şeylere dönüştürmenin önemini vurgular. Bir işi başarmak için önce kendimizin buna inanması gereklidir. Akışı zorlamak yerine doğal gidişata ayak uydurmak süreçleri daha verimli hale getirebilir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 13.12.2022: Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 00:45’te Mars ile olumlu altmışlık açı yapacak. Uyanık olanlar için bir konuya odaklanma ve egzersizler için ideal tesirler devrede. Sabah saatlerine geldiğimizde 06:46’da Ay-Uranüs karesi devrede olacağı için bu saatlerde beklenmedik sürpriz, aksilik veya ezber bozan durumlar yaşanabilir; meselelerle çok inatlaşmamakta fayda var. Saat 17:08’de Ay-Satürn karşıtı kesinleşeceği için 15:08-18:08 arasında bir konuda ilerleme kaydedemiyorsak mola vermemiz daha doğru olabilir. Saat 18:51 itibariyle Ay-Güneş üçgeni kesinleşiyor ve Ay boşluğa giriyor. Ay saat 18:52 itibariyle tüm gün boşlukta kalacağı için günün geri kalanını rutin veya önceden başlanmış işlere adayabiliriz. Günün Sabian sembolü “Kapanmış bir çin çamaşırhanesi” Bu sembol bir şeyleri emek verip başardıktan sonra mola vermenin ve dinlemenin önemine vurgu yapar. Köklerimiz ve atalarımızdan öğrendiğimiz bilgileri kullanmak hayatımızı kolaylaştırabilir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 14.12.2022: Ay saat 11:45’e kadar uzun bir süre boşlukta. Bu sebeple gece ve günün ilk yarısında odaklanma zorluğu yaşayabilir, biraz boşlukta hissedebiliriz. Saat 11:46 itibariyle Ay Başak burcuna geçtikten sonra rahatlamaya ve odağımızı tekrar kazanmaya başlıyoruz. Önemli işlerimizi akşam saatlerine kadar tamamlamak faydalı olabilir. Zira saat 20:09 itibariyle haftanın zorlayıcı açı kalıplarından Güneş-Neptün karesi kesinleşiyor. Yanılgılara açık olabileceğimiz bu dönem, neyin doğru neyin yanlış olduğunu algılamakta zorlanabiliriz. Kandırılmaya ve kandırmaya açıklık söz konusudur, ancak en önemli risk kendimizi kandırma riskidir. Süslü cümleler, ipeksi ifadeler ve abartılmış ajitasyona karşı tetikte durmakta fayda var. Mal varlığımızı da riske atmamamız önemlidir. Hayal tacirlerine, inanç sömürücülerine kesinlikle prim vermemeliyiz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 23:31’de Ay-Venüs üçgeni bir tık havayı yumuşatsa da bugün temkinli kalmak önemli. Günün Sabian sembolü “Bir şehir mültecilere kucak açıyor” Bu sembol kendinden daha büyük bir amaç için hoşgörülü olmanın önemini vurgular. Farklı fikir, inanış ve köke sahip kişilere saygı duymak önemlidir. Farklı fikirleri dinlemek yeni ve daha doğru bir yön bulmamızı sağlayabilir. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 15.12.2022: Saat 08:21’de haftanın zorlayıcı açılarından Merkür-Chiron karesi kesinleşiyor. Dil yarasının sembolü olan bu açı; kırıcı konuşmalar, haddini aşan ifadeleri gündeme getirebilir. İfadelerimizi doğru seçmekte fayda var. Özellikle de öfke anında fevri davranıp sonra pişman olacağımız şeyler söylemekten kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Başak burcunda ve saat 12:01’de Merkür ile üçgen olumlu açı yapacak. Önemli görüşme, imza ve atılımlar için özellikle saat 10:01-14:01 arasını değerlendirebiliriz. Saat 14:29 itibariyle Ay-Mars karesi kesinleşince hava tekrar gerilmeye başlıyor özellikle öğleden sonrası fikir ayrılıkları ve tartışmalara dikkat; sözlerimizin gideceği yeri iyi hesaplamalıyız. Akşama doğru saat 18:41’de Ay-Uranüs üçgeni havayı tekrar yumuşatıyor, özellikle 18:41-20:41 arası günün en akışkan ve uyum yakalanabilecek anlarından biri. Günün Sabian sembolü “Sembolik mavi bir kuş küçük bir köyün üzerine konuyor.” Bu sembol nefsi kontrol etmenin önemine vurgu yapar. Dürtülerimize ve açlığımıza boyun eğmememiz ileride bize daha büyük kazanımlar getirebilir. Beklenmedik bir yardım görebilir veya şanslı bir an yaşayabiliriz. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 16.12.2022: Haftanın en gergin günlerinden birindeyiz. Ay Başak burcundaki yolculuğunun son demlerinde ve saat 08:40’ta önce Neptün ile kare sonra 11:55’te Güneş ile karşıt açı yaparak çarşamba günü kesinleşen Güneş-Neptün karesini tekrar tetikliyor. Özellikle günün ilk yarısı kafa karıştırıcı ve yanılgılara açık olabilir. Önemli işlerinizi bu zaman dilimine denk getirmenizi önermem. Ayrıca her meseleye hemen inanmak ve kabul etmek yerine enine boyuna sorgulamamızda fayda var. Zira saat 11:55’te Ay-Güneş karesi Son Dördün Ay fazına girdiğimizi de haber verdiği için mantık ve duygu arasında ikilemler yaşayabiliriz. Günün en verimli zamanları Ay-Plüton üçgeninin etkin olduğu 15:24-19:24 arası. Önemli iş, görüşme ve kişisel planlarınız varsa bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Saat 22:14 itibariyle Ay, Jüpiter ile karşıt açı yapıyor ve saat 22:15-22:50 arasında boşlukta. 22:51 itibariyle ise Ay boşluktan çıkıp Terazi burcuna geçecek. Özetle gece saatlerinde rölantide ve sakin kalmak, çatışmalardan kaçınmakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Zengin bir çocuk parlak renkli atını sürüyor” Bu sembol gerçeklikten kopma ve hayallerde kaybolma riskine işaret eder. Anın keyfini çıkarmak ve hayal kurmak güzeldir ancak temelsiz hayaller sonradan düşkırıklıkları da getirebilir. Bazen kendimizi kendimizden korumamız gerekebilir. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 17.12.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay Terazi burcunda ve günün ilk yarısında sakin yolculuğuna devam ediyor. Özellikle öğlene kadar uyumlu ve keyifli tesirler altında olacağız. Günün ikinci yarısına geldiğimizde Ay saat 16:27’de Venüs ile kare sert açı yapacak. Özellikle 14:27-18:27 arasında aşırı alınganlık, kapris ve gereksiz duygusal tepkilerden kaçınmalıyız. Sorunlu duygusal ilişkileri bu saatlerde eşelememekte fayda var. Saat 21:28’de Ay-Chiron karşıtı da kesinleşeceği için eğer ilişkilerde ipleri çok gereksek bu beklenmedik sıkıntılı sonuçlar getirebilir. Konuştuklarımızı iyi tartmalı ve bir konuda memnuniyetsiz isek susup sonradan patlamak yerine konuyu o anda sakin ve net bir şekilde dile getirmeliyiz. Saat 22:43 itibariyle kesinleşecek Ay-Mars üçgeni geç saatleri tekrar daha enerjik ve keyifli hale getiriyor. Günün Sabian sembolü “Bir bayraktar savaşta kendini gösteriyor.” Bu sembol cesaret ve çabanın önemine vurgu yapar. İçimizdeki liderlik potansiyelini kucaklamamız önemlidir. Korkularımızdan sıyrılıp kararlı adımlar atarsak mükafat bizi bulacaktır. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 18.12.2022: Haftanın en iyicil açı kalıplarından biri olan Merkür-Uranüs üçgeninin saat 00:36’da kesinleşmesiyle yeni güne başlıyoruz. Bu açı kalıbı yaratıcı, enerjik ve ezber bozan bir doğaya sahiptir. Bir şeyler yazmak, üretmek ve öğrenmek adına harika bir açıdır. Bir eğitime başlamak, web sayfası hazırlamak, sosyal medyada görünür olmak, kitap yazmak gibi konular için çok iyicil bir tesirdir. Kangren bir sorunu taze bir bakış açısı ile çözmek mümkün olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 14:30’da Satürn ile üçgen olumlu açı yapacak. Saat 12:30-16:30 arası günün en verimli saatleri ve her türlü önemli işimizi, üşendiğimiz konuları bu zaman dilimine denk getirerek yol alabiliriz. Akşam saatlerinde 19:45’te Venüs-Neptün Quintile olumlu açısı kesinleşiyor. Özellikle akşam ve gece saatleri oldukça romantik geçebilir. Bu açı kalıbı barışmak, duygusal bağı güçlendirmek adına ziyadesiyle olumludur ayrıca sanatsal yaratıcılığı da tetikler. Günün Sabian sembolü “Heykeltraşın vizyonu bir şekle bürünüyor.” Bu sembol zekâ ve yaratıcılığın getirdiği harika sonuçları simgeler. Yeteneklerimizi sergilemek ve geliştirmekten çekinmemeliyiz. İlla herkese uymak yerine kendi farklı dokunuşumuzu da ürettiklerimize katmamız daha fazla başarı getirecektir. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe