Merve Çubuktepe

Haftanın en önemli gelişmelerinden birisi yaklaşmakta olan Merkür Retrosu elbette. Merkür retrosu durağan konumla birlikte 13 Ekim-4 Kasım 2020 aralığında etkili. Bu retroda Merkür 11 derece Akrep ile 26 derece Terazi burçları arasında gerileyecek. Retro boyunca aşırı derecede takıntılı olabiliriz, en ufak kıymık bile çok anlamlı görünebilir veya başa dert edilebilir. Bu takıntılı ruh halini odak dağıtarak değiştirmek çok önemli zira Mars retrosu da enerjiyi aşağıya çekiyor ve bizi yavaşlatıyor. Retro 13-28 Ekim 2020’de 11-0 derece Akrep burcunda , 28 Ekim-4 Kasım 2020 aralığında 29-25 derece Terazi burcunda gerçekleşecek.

Merkür retrosu takvimi şu şekilde olacak:
13 Ekim 2020 04:04 – Merkür Akrep Durağan Konumda
15 Ekim 2020 04:04 – Merkür Akrep Retro Konumda
28 Ekim 2020 04:34 – Merkür Terazi Retro Konumda
2 Kasım 2020 20:50 – Merkür Terazi Durağan Konumda
4 Kasım 2020 20:50 – Merkür Terazi İleri Hareket, Retro sona eriyor.

Merkür Akrep Retroları sırları açığa çıkarmak, bir şeyin altındaki asıl nedeni bulmak adına önemli zamanlardır. Yine de böyle bir durum yaşarsanız eğer aksiyon almak adına retro dönemin bitişinden sonra harekete geçmekte fayda var.

16 Ekim 2020’de saat 22:30’da Terazi burcunda yeniay meydana gelecek. Yeniay anında Merkür Akrep burcunda ve retro. Yeniayın Plüton-Satürn-Jüpiter üçlüsüne sert teması var. Mars da karşıt. Büyük bir öncü T-Kare yapıyorlar. Bu bağlamda geçmişle ilgili üzeri örtülen veya kaçtığımız konularla alakalı sert yüzleşmeler gündeme gelebilir. Özellikle insan ilişkileri adına gerçeklerin bir bir döküleceği zamanlardayız. Yalanlar, kıvırmalar, ikili oynamalar açığa çıkıyor ve herkes gerçeklerle baş başa kalıyor yeniay vesilesi ile.

Venüs-Neptün karşıtı da bu esnada etkili, tam kesinleşme zamanı 18 Ekim 2020.

Hafta boyunca Güneş’in sırasıyla 14 Ekim 2020’de Mars ile karşıt, 15 Ekim 2020’de Plüton ve 18 Ekim 2020’de Satürn ile kare sert açıları meydana gelecek. Bu durum da geçen haftanın gerilimli etkisini de bu haftaya da bir miktar taşımakta. Hafta boyunca özellikle üstlerle gerilim, siyasi ve ekonomik tabloda dalgalanmalar, geçtiğimiz hafta gibi yangın ve doğal afetlere açıklık görebiliriz.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 12.10.2020: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya Ay Aslan burcunda başlıyoruz. Malumunuz her türlü kozmetik, saç boyama ve bakım gibi konular için iyicil bir etki. 10:05’te haftanın en iyi açılarından biri olan Jüpiter-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Bu uyumlu açı kalıbı bir önceki açının gergin etkisini bir miktar dengeliyor. Ahenk, ilham ve genişleme etkisi getiren bu açı kalıbı Jüpiter’in artık direkt harekete dönmesi ile daha güçlü durumda. Zor olaylar olsa da onlara vereceğimiz doğru tepkiler, pes etmemek ve açı sayesinde daha fazla olumlu sonuca dönebilir. Saat 11:11’de kesinleşecek Güneş-Uranüs QuadriNovile açısı da bize inanılmaz bir yaratıcılık ve problem çözme becerisi getirebilir. Saat 14:09’da Ay-Güneş altmışlığı kesinleşirken uyumlu etkiler daha da yükseliyor. +-2 saat boyunca ikili ilişkiler, üstler ve ebeveynlerle diyaloglarda daha çözüm odaklı sonuçlar gündeme gelebilir. 16:08’de Merkür-Mars Quadri-Novile açısı da bu durumu desteklemekte. Ve saat 17:29’da Ay-Mars üçgeni kesinleştikten sonra Ay boşluğa giriyor. Önemli tüm işlerimizi bu an öncesinde tamamlamakta fayda var. Ay günün kalanında boşlukta olacak. Saat 19:38’de kesinleşecek Merkür-Venüs altmışlığı yapıcı ve ılımlı iletişim konusunda bizi desteklemekte. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 13.10.2020: Merkür saat 04:04’te durağan konuma geçiyor ve 15 Ekim saat 04:03’e kadar durağan konumda kalacak. Durağan konum bazen Merkür retrosundan daha etkili olabilir. Verilerinizi yedeklemeyi, ketum olmayı, her cümleyi iyice ölçüp biçmeyeli unutmayalım. Çok zorunlu olmadıkça önemli imzalar ve görüşmelerin hayata geçirilmesi önerilmez. Ay saat 07:55’e kadar boşlukta ve akabinde Başak burcuna geçiş yapacak. Boşluk öncesi evrede gece saatlerinde uykuya dalmakta güçlük, garip rüyalar görülebilir. Uykudan önce hafif yemek, ılık bir duş, güzel bir bitki çayı rahatça uyumak konusunda destekleyici olacaktır. Bugün çok sade etkilere sahip. Ay Başak etkisi ile eski eşyaları ayıklamak, dolaplarımızı düzenlemek, temizlik yapmak gibi konular için çok uygun bir gündeyiz. Yaşam alanımızdaki lüzumsuz eşyalardan ve eski ağır enerjiden kurtulabiliriz. Ay saat 20:45’te Juno ile altmışlık, 23:35’te Uranüs ile üçgen açı yapıyor. Akşam saatleri hız ve efor gerektiren işlerle uğraşmak adına çok daha etkili. Yaratıcı ve keyifli etkiler sayesinde ruhumuzu yükseltebiliriz. Ay Fazı: Balzamik.

Çarşamba – 14.10.2020: Ay Başak burcunda 02:20’de Güneş ile Novile açı yapıyor. +-1 saat uyanık olanlar için ruhsal çalışmalara son derece uygun. Uykudaysanız ilham ve anlam dolu rüyalar görebilirsiniz. Saat 02:25’te haftanın zorlu açılarından Güneş-Mars karşıtı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı özellikle ebeveynler, otorite figürleri, özellikle de erkeklerle çatışmalar ve gerilim getirebilir. Kazalara ve dikkatsizliğe açık bir yapıdır. Egosantrik tepkileri dengelemek önemlidir. Ay saat 03:19’da Merkür ile altmışlık, 05:54’te Venüs ile kavuşum açısı yapacak. Bu açılar güne motive ve bir önceki açının sert etkilerinim hafifletmek adına destekleyici. Ve saat 14:46’da Ay-Neptün karşıtı kesinleşirken +-2 saat boyunca dikkatsizlik ve unutkanlığa açığız. Her bize söyleneni hemen doğru kabul etmemeli ve sorgulamalıyız. Saat 15:11’de Ay-Jüpiter üçgeni finansal konulara dair ufak fırsatlar getirebilir.Ve saat 20:55’te Ay-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Akşam saatleri özellikle +-2 saat aralığı günün en iyicil ve yapıcı zamanları. İnsanları etkileyebilir, güçlü izler bırakabiliriz. Ay Fazı: Balzamik.

Perşembe – 15.10.2020: Merkür retrosu başlıyor! Yılın son Merkür retrosuna geldik ve saat 04:04 itibariyle Merkür Akrep burcunda 11-0 derece arasında retroya başlayacak. 28 Ekim 2020’ye kadar Akrep burcunda retro yaptıktan sonra 28 Ekim-4 Kasım 2020 aralığında 29-25 derece Terazi burcunda retronun son bölümünü gerçekleştirecek. Merkür Akrep Retroları sırları açığa çıkarmak, bir şeyin altındaki asıl nedeni bulmak adına önemli zamanlardır. Yine de böyle bir durum yaşarsanız eğer aksiyon almak adına retro dönemin bitişinden sonra harekete geçmekte fayda var. Retro boyunca aşırı derecede takıntılı olabiliriz, en ufak kıymık bile çok anlamlı görünebilir veya başa dert edilebilir. Bu takıntılı ruh halini odak dağıtarak değiştirmek çok önemli zira Mars retrosu da enerjiyi aşağıya çekiyor ve bizi yavaşlatıyor. Ay Başak burcunda 01:47’de Satürn ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 01:48-08:53 arasında boşlukta olacak; akabinde Terazi burcuna geçiyor. 08:54 itibariyle bir konuya odaklanma ve denge kurma konusunda daha avantajlı olacağız. Saat 13:14’te Güneş-Plüton karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı manipülasyon, güç savaşları ve rekabete açıktır. Özellikle bu evrede görev suiistimali veya mobbing gibi vakalar normalden fazla görülebiliyor. Saat 22:47’de Ay-Kiron karşıtlığı da etkin olduğundan +-2 saat kırgınlıklara açığız, sözcüklerimizi iyi seçmeliyiz, zira istediğimizden farklı bir yere gidebilir. Balzamik fazın son evresindeyiz. Bir alışkanlığı bitirmek, bir şeyleri bırakmak, bir konuda bağ kesmek ve son noktayı koymak adına en güçlü anda olacağız gece saatleri itibariyle. Yeniaya hazırlanıyoruz. Ay Fazı: Balzamik. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 16.10.2020: Yeniay günü! Ay Terazi burcunda saat 15:06’da Jüpiter ile kare sert açı gerçekleştirecek. Gün boyunca her şeyi abartma eğilimimiz yüksek basabilir. Basit bir mevzu dahi daha büyük gelebilir, yeme, içme ve harcamada abartı görülebilir. Saat 16:49’da Ay-Mars karşıtı devrede. Yeniay öncesi balzamik ayın en karanlık anında dikkatli olmalıyız. Zira yanlış hamleler bazı şeylerin inceldiği yerden kopmasına sebebiyet verebilir. Tekrar üzerinde yürümek isteyeceksek o köprüyü yakmayalım. Ve saat 20:22’de Ay-Plüton karesi de kesinleşiyor. Gün boyunca yeniay öncesinde büyük bir gerilim var. Bu etkinin iyi yanı zararlı alışkanlık bırakmak ve toksik bağ kesmek adına aşırı etkili olması. Böyle gündemleriniz varsa eğer uygulama için tam doğru zaman. Ve saat 22:30’da Yeniay anında Merkür Akrep burcunda ve retro. Yeniayın Plüton-Satürn-Jüpiter üçlüsüne sert teması var. Mars da karşıt. Büyük bir öncü T-Kare yapıyorlar. Bu bağlamda geçmişle ilgili üzeri örtülen veya kaçtığımız konularla alakalı sert yüzleşmeler gündeme gelebilir. Özellikle insan ilişkileri adına gerçeklerin bir bir döküleceği zamanlardayız. Yalanlar, kıvırmalar, ikili oynamalar açığa çıkıyor ve herkes gerçeklerle baş başa kalıyor yeniay vesilesi ile. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 17.10.2020: Herkese iyi hafta sonları! Ay Terazi burcunda yeniaydan sonra saat 01:11’de Satürn ile kare açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 01:11-08:05 arasında boşlukta olacak. Boşluk saatleri uyku güçlüğü, gereksiz gerilim ve anksiyete getirebilir. Bu saatlerde ciddi tartışmalara girilmesini veya bir konuda aşırı ısrar etmeyi önermem ters tepebilir. Ay saat 08:06 itibariyle boşluktan çıkıp Akrep burcuna geçiyor. Sezgiler, tutkular, gözlem yeteneği güçlü zamanlara giriyoruz. İçgüdülerimiz bize çok şey söyleyebilir, sezgilerimizi dinlemeliyiz. Saat 21:48’de Venüs-Juno Septile açısı, 22:19’da Ay-Juno kavuşumu kesinleşiyor. Akşam saatleri duygusal açıdan haftanın en iyicil etkilerini taşımakta. Romantik sürprizler gündeme gelebilir. Saat 22:37 itibariyle Ay-Uranüs karesi kesinleşirken beklenmedik olaylara ve program değişikliklerine açık olmalıyız. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 18.10.2020: Ay Akrep burcunda saat 00:52’de Retro Merkür ile kavuşum yapıyor. Bu açı kalıbı insanı hem nostaljik yapar, hem de geçmişten gelen bir fikir çok büyük ilhamlar verebilir. Geçmiş bir travmayı çözümlemeniz de mümkündür. Saat 13:04’ye Ay-Venüs altmışlığı, 13:27’de Ay-Neptün üçgeni devreye girecek. Duygusal konular, gönül alma gibi işler için +-2 saat değerlendirilebilir, ancak geri kalanında açılar oldukça bulanık. Açıkçası çok kritik bir konuysa bir sonraki haftayı beklemenizi öneririm. Zira 16:57’de Güneş-Satürn karesi de kesinleşiyor. u açı kalıbı engellenme ve mesafe ile alakalıdır. Bu sebeple ebeveynler, yaşça büyük kişiler ve patronlardan bir şey istemeyi düşünüyorsak eğer +-3 günlük dönemi kullanmamamızda fayda var. Ve üzerine 17:48’de Venüs-Neptün karşıtı da kesinleşecek. Terazi yeniayı anında da etkili olan bu yapı tam bir aldanma-aldatılma açısı. Malum Merkür Akrep retrosu da devrede. Saklanan yalanlar ve ihanetler açığa çıkabilir. Diğer yandan sert ve kapatan etkiler alıyorsak eğer bize anlatılan bir masala da inanabiliriz, bundan dolayı çok sorgulamalı, kalp yerine akılla düşünmeliyiz. Saat 19:42’de kesinleşecek Ay-Plüton altmışlığı da bizi gözlem, içe dönüş ve en detayları sorgulamaya itmekte. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe