Merve Çubuktepe

Malumunuz Terazi burcunda Merkür retrosu başladı ve bu haftanın sonuna doğru Merkür, Jüpiter ile zorlayıcı bir konuma doğru ilerleyecek. Bu da hem yanlış anlaşılmaların hem de reaksiyonların oldukça yüksek perdeden olabileceğini gösterir. Bu sebeple hafta boyunca daha hassas duyarlı hissedebilir ve bazen de haklıyken haksız duruma düşebiliriz. İnsan ilişkilerinde ciddi türbülans, iniş çıkışlar, küslük-barışma-küslük gibi çeşitli döngüler görülebilir. Özellikle 16 Eylül itibariyle bir sonraki haftanın ortasına kadar bu tür gündemlerin yoğunluğu artabilir.

Bu haftanın en önemlisi açısı olan Venüs-Mars karesi 16 Eylül 2022’de kesinleşiyor. Bu da ikili ilişkilerde, özellikle duygusal konularda sürtüşmeler, fikir ayrılıklarının daha fazla açığa çıkması ve eril-dişil dengesinde gerilime işaret. Özetle bu hafta duygusal konular başta olmak üzere tüm insan ilişkilerinde ateşten gömleği giyip geziyor olabiliriz. Bu sebeple daha sağduyulu, sakin ve mantık odaklı yaklaşımlarda ısrarcı olmalıyız.

Bu açı kalıbı tutku, ihtiras ve çekimi de arttır. Yani duygulardan bağımsız olarak tutku odaklı ilişki dinamikleri de gündeme gelecektir. Bu sebeple de tutku ile sevgi arasındaki ayrıma dikkat etmek lazım. Her istekli davranış doğrudan duygusal sebeplere bağlı olmayabilir. Zaten Merkür retrosunda olduğumuz için ilişkiler adına ani kararlar almak yerine anı yaşamak ve gözlemlemek de en doğrusu olacak. Açı kalıbı çiftler arasında önce gerilim sonra barışma şeklinde yaz dizisi aksiyonları da yaratabilir. :) Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Ayrıca 17 Eylül 2022’de Güneş-Neptün karşıtı kesinleşecek. Balık dolunayını yeni yaşadık, üzerinde Güneş-Neptün karşıtı sahneye çıkıyor. Bu da ortamın oldukça puslu, belirsiz, yanılgılara açık olduğunu gösterir. Bir nevi at izi it izine karışmıştır. Bu yüzden aldanmaya, yanılgılara ve hatta dolandırıcılığa karşı tetikte olmakta şiddetle fayda var. Ayrıca hafta boyunca en çok da kendimizi kandırma kısmına karşı farkındalık geliştirmemiz mühim.

Hafta boyunca skandallar, haberlerin çarpıtılması, yalan haberler ve dezenformasyon artış gösterebilir. En önemlisi de bu hafta hayati kararlar almak adına pek sağlıklı bir hafta değil. Çok aciliyeti yoksa eğer enine boyuna düşünmek, beklemede kalmak daha faydalı olacaktır. Bu durum doğum haritanız özellikle gökyüzünden destek almadığı takdirde her türlü imza, başvuru, görüşme ve önemli işlemler için geçerli. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Bu zorlu haftada destekçi olarak karşımıza çıkan Mars-Chiron altmışlığı 18 Eylül 2022’de kesinleşecek. Haftanın tek önemli ve olumlu açısı olan bu açı kalıbı özellikle hareket enerjisi, spor, egzersiz ve çalışmakla gelen şifalanma halini temsil eder. Yerimizde hareketsiz kalmak yerine muhakkak bedeni hareket ettirmek, bir şeylerle uğraşmak çok önemli. Durgun su kurtlanır malum, o yüzden bu hafta meşguliyet ve sorumluluklarımıza odaklanmamız fayda olacaktır. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 12.09.2022: Herkese iyi haftalar! Haftanın en olumlu günlerinden birindeyiz. Ay Koç burcunda saat 00:52’de Merkür ile karşıt açı yapıyor. Bu açı geç saatlerde odak problemleri yaratabilir. Ancak en önemlisi saat 06:56’da Ay-Mars altmışlığı devreye giriyor ve güne enerjik, odaklı bir şekilde başlamak adına destek buluyoruz. Saat 12:12’de Ay-Chiron kavuşumu kesinleşirken günün en ruhani saatlerine adım atıyoruz. Saat 10:12-14:12 arası ruhsal çalışmalar için çok uygun. Saat 20:24’te Ay-Satürn altmışlığı da her türlü sıkıntılı veya zor konuyu çözmek, bir şeyi gayret edip tamamlamak adına ziyadesiyle destekleyici. Ay Fazı: Dolunay.

Salı – 13.09.2022: Ay Koç burcunda yolculuğunun son evresinde saat 07:52’de Plüton ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 07:53-14:40 arasında boşlukta olacağı için günün bu evresinde Merkür retrosunun da etkisiyle konsantre olmakta zorlanabiliriz. Fırsat varsa sabahın erken saatlerini spor veya en azından kısa bir yürüyüş, hareket enerjisi ile güçlendirmek faydalı olacaktır. Neyse ki saat 14:41 itibariyle Ay Boğa burcuna geçiş yapıyor ve dengelenmeye başlıyoruz. Ay günün geri kalanında olaysız yolculuğuna devam edecek. Günü mümkün mertebe doğa, toprak ve beş duyuyla daha fazla temas ederek geçirmek enerjimizi yükseltecektir. İştah artışı görülebilir, eskiden çok sevdiğimiz yemekleri özleyebiliriz. (Bu hafta Jüpiter de Merkürle sert temasta içimizdeki boşluğu aşırı yiyerek, konuşarak veya harcayarak doldurmak isteyebiliriz dikkat) Ay Boğa burcunda ve dolunaydayken bir şeylerin şu anda ulaştığı son hali görmek, idrak etmek ve bu formu sağlamlaştırmak, düzenlemek adına da doğru zamanlarda oluruz. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 14.09.2022: Haftanın en huzurlu, dolu dolu ve kendimize bir şeyler katmaya açık günündeyiz. Ay Boğa burcunda yolculuğuna devam ediyor saat 01:54’te Ay-Güneş 135’liği kesinleşiyor ve Küçülen Ay fazına geçiyoruz. Bu faz bir şeyler öğrenmek, özellikle de Merkür retro sebebiyle yarım bıraktığımız konulara eğilmek, tekrar başlamak, eskiden çok iyi bilip unuttuğumuz bir şeyleri pekiştirmek adına idealdir. Ayrıca terapi almayı düşünürseniz veya zihin odaklı ruhsal çalışmalar için de Merkür retro dönemlerinden idealini bulamazsınız. Zira geçmişe dönük bir tesir çalıştığı için çocukluk, ergenlik gibi dönemleri hatırlama ve oradaki önemli olayları tespit etme şansınız artar. Ay saat 11:41’de Venüs ile üçgen olumlu açı yapıyor. Saat 09:41-13:41 arası özellikle ikili ilişkiler, duygusal konuları masaya yatırmak, barışma ve uzlaşma adına ideal. Saat 17:47’de Ay-KAD kavuşumu da devrede olacak ve saat 15:47-19:47 arasında her türlü ruhsal çalışma ve ibadet adına etkin. Aynı zamanda yardımlaşma, paylaşma, bereketin çoğalması ve destek görme tesiri de söz konusu. Ay günün geri kalanında sakin yolculuğuna devam edecek. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 15.09.2022: Ay Boğa burcundaki yolculuğunun son evresinde saat 01:33’te Uranüs ile kavuşum açısı gerçekleştiriyor. Gece saatlerinde aniden uykudan uyanma, garip rüyalar, bir anda beliren cin fikirler gündeme gelebilir. Gaza gelmeden sabahı beklemek en iyisi. :) Saat 08:30’da Ay-Güneş üçgeni kesinleşiyor ve Büyüyen Ay fazının en verimli evresine giriyoruz. Hep söylediğim gibi retrolarda hayat durmaz. Bu sebeple de önemli işlerinizi, imza ve görüşmelerinizi özellikle günün ilk yarısına denk getirebilirsiniz. (En ideal zaman dilimi 06:30-10:30 arası) Saat 15:58’de Ay-Plüton üçgeni kesinleştikten sonra Ay boşluğa girecek. Bu yüzden ikinci bir uygun zaman dilimi olarak önemli görüşme ve konuşmalar için 13:58-15:57 arasını da değerlendirebilirsiniz, ancak en iyisi öğleden önceki evre. Ay saat 15:58-23:17 arasında neredeyse günün geri kalanını boşlukta geçirecek. Bu evrede biraz daha boş viteste kalabiliriz, bir şeyler olmuyorsa veya pürüzlü gidiyorsa çok da zorlamanın anlamı yok. Saat 23:18 itibariyle Ay boşluktan çıkarak İkizler burcuna geçiyor. Özellikle bu gece ve önümüzdeki gün retro etkisiyle de geçmişi sıkça yad edebilir ayrıca gerekiyorsa karşınızdaki kişilerle geçmiş defterleri açabilirsiniz. Konuşmak ve aklınıza takılanları -özellikle geçmişle alakalı konuları- ifade etmek oldukça faydalı olabilir. Sadece ifade tarzına dikkat, haklıyken haksız konuma düşmeyelim. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 16.09.2022: Haftanın en hareketli ve hatta olaylı gününe adım atıyoruz. Ay İkizler burcunda, bol muhabbet, gıybet, hatta dedikodu ve laf trafikleri devrede olabilir. Ne söylediğimize de çok dikkat etmeliyiz, ağzımızdan laf alınmasına müsaade etmeyelim. Ayrıca hâkim olmadığımız bir konuda bilgiçlik taslamak yerine soru sormamız en iyisi olacaktır. :) Saat 12:35’te Ay-Merkür üçgeni devrede. 10:35-14:35 arası Merkür retrosu olmasına karşın imzalar, resmi işlemler, önemli görüşme ve başvurular için değerlendirilebilir. Ve saat 21:48’de haftanın en önemli açısı olan Venüs-Mars karesi devreye giriyor. Bu da ikili ilişkilerde, özellikle duygusal konularda sürtüşmeler, fikir ayrılıklarının daha fazla açığa çıkması ve eril-dişil dengesinde gerilime işaret. Özetle bu hafta duygusal konular başta olmak üzere tüm insan ilişkilerinde ateşten gömleği giyip geziyor olabiliriz. Bu sebeple daha sağduyulu, sakin ve mantık odaklı yaklaşımlarda ısrarcı olmalıyız. Ayrıca bu açı kalıbı tutku, ihtiras ve çekimi de arttır. Yani duygulardan bağımsız olarak tutku odaklı ilişki dinamikleri de gündeme gelecektir. Bu sebeple de tutku ile sevgi arasındaki ayrıma dikkat etmek lazım. Her istekli davranış doğrudan duygusal sebeplere bağlı olmayabilir. Zaten Merkür retrosunda olduğumuz için ilişkiler adına ani kararlar almak yerine anı yaşamak ve gözlemlemek de en doğrusu olacak. Açı kalıbı çiftler arasında önce gerilim sonra barışma şeklinde yaz dizisi aksiyonları da yaratabilir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 17.09.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay İkizler burcunda ve Venüs-Mars karesinin alevli tesiri devam etmekte. Bir önceki gün belirttiğim gibi ilişkilerle ilgili dalgalanmalar, kavga, ihtiras, barışma, ayrılma, in çık her türlü duygu yaşanabilir bu hafta sonu boyunca da. Sınırlara dikkat edelim, retro sebebiyle haklıyken haksız duruma düşmeyelim. Bir de buna ek olarak 01:20’de Güneş-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu da ortamın oldukça puslu, belirsiz, yanılgılara açık olduğunu gösterir. Bir nevi at izi it izine karışmıştır. Bu yüzden aldanmaya, yanılgılara ve hatta dolandırıcılığa karşı tetikte olmakta şiddetle fayda var. Ayrıca hafta boyunca en çok da kendimizi kandırma kısmına karşı farkındalık geliştirmemiz mühim. Hafta boyunca skandallar, haberlerin çarpıtılması, yalan haberler ve dezenformasyon artış gösterebilir. Açı kalıbı 5 gün boyunca etkili. Ay saat 03:51’de Mars ile kavuşum ve 04:18’de Venüs ile kare açı yaparak bir gün önce kesinleşen Venüs-Mars karesini tetiklediği için güne atak ve bir miktar agresif başlayabiliriz. Tam anlamıyla “sana laflar hazırladım” modu söz konusu. :) Eğer ilişkilerde kriz varsa şayet hemen kararlar almak, asıp kesmek, bloklamak veya mesajlı gönderiler paylaşmak yerine şapkayı önümüze koyup bir düşünmek lazım. Restleşmelerin sonuçları önemli… Ay günün geri kalanında İkizler burcunda yolculuğunu sürdüreceği için bir konuda çok şiştiysek eğer arkadaş, yakın çevre veya terapist fark etmez içimizde tutmak yerine anlatmak, fikir almak en sağlıklısı olacaktır. Günün sonuna geldiğimizde saat 22:53’te Ay-Neptün karesi kesinleşiyor. Saat 20:53-00:53 arası pek tekin değil; dalgınlık, dikkatsizlik, aldanma ve yanılgılara açık. Temkinli ve nötr durmakta fayda var, acelemiz yoksa hiçbir şeyde kesin karar almaya gerek yok. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Pazar – 18.09.2022: Bugün nerede hareket, orada bereket günü. Ay İkizler burcundaki yolculuğunun sonuna gelirken saat 01:52 itibariyle Güneş ile kare açı yapıyor ve Son Dördün fazına geçiyoruz. Son dördün fazları akıl ve duygu arasında kalabildiğimiz çatışmalı bir fazdır, ancak bir yandan da son derece üretkendir. Özellikle bir konuda kendimizi göstermek, çevremize ispatlamak ve kolektif konuları ele almak adına ideal zamanlara işaret ederler. Ay bu açıdan sonra saat 00:52’de boşluğa giriyor ve 00:53-10:59 arasına boşlukta kalacak. Boşluk evresi uyku saatlerine denk geldiği için uykuda bozulmalar, gergin rüyalar görülebilir; ancak çok da takmamak lazım. Saat 06:54’te haftanın en iyicil açısı olan Mars-Chiron altmışlığı kesinleşiyor. Haftanın tek önemli ve olumlu açısı olan bu açı kalıbı özellikle hareket enerjisi, spor, egzersiz ve çalışmakla gelen şifalanma halini temsil eder. Yerimizde hareketsiz kalmak yerine muhakkak bedeni hareket ettirmek, bir şeylerle uğraşmak çok önemli. Durgun su kurtlanır malum, o yüzden bu hafta meşguliyet ve sorumluluklarımıza odaklanmamız fayda olacaktır. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay saat 11:00’de boşluktan çıkıp Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Bugünü evde geçirmek, aile ile yakın olmak, biraz nostaljik takılmak gibi faaliyetlerle değerlendirebiliriz. Sadece akşam saatlerine dikkat, Ay saat 20:37’de Jüpiter, 20:56’da Merkür ile kare sert açı yaparak Merkür-Jüpiter karşıtlığını çalıştırıyor. Özellikle akşam saatleri gereksiz münakaşa, abartılı demeçler, harcamalar; özetle abartı içeren her şeyden uzak durmalıyız. Zira retronun da etkisiyle bu açı kalıbı ufak bir mevzuyu bir anda aşırı büyütebilir, dikkat. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe