Merve Çubuktepe

Geçen haftanın güzel etkilerinden sonra biraz vites düşüreceğimiz bir hafta bizi bekliyor. Zira hafta boyunca Güneş ve Merkür’ün Satürn’e yapacağı gergin açılar haftanın asıl odağı olacak. Yani işin içerisinde iletişim, iş güç, otorite figürleri ya da aile büyükleri varsa bu hafta derdimizi anlatmak kolay olmayabilir, kimi zaman da beklenmedik gecikme ya da engeller, “Bugün git yarın gel” gibi durumlarla karşılaşabiliriz. Bu süreçte çok baskıcı olmamak, stres yönetimini iyi yapmak önemli olacaktır. Aşırı ısrar, ya da çatışmalara girmek özellikle de harita da zorlu etkiler altındaysa zorluk yaratabilir.

Ancak unutmamak lazım ki Jüpiter ileri hareketine başladı ve ortalığı aynı zamanda Neptün’le gergin açısı ile de bu hafta karıştıracak Merkür, bu kadar gerilimli açı altında Jüpiter ile olumlu etkileşimde. Yani toparlarsak eğer, diplomatik, kendini kontrol eden ve olaylara objektif bakabilenler gayet de bu süreçten hiçbir sıkıntıya girmeden kurtulabilir. Jüpiter ileri hareketi ve burçlara etkisini de ayrıca bir yazı olarak yayınlayacağım, artık güzel şeyler duymak hakkımız. :)

Diğer yandan maddi açıdan gerilimli ve risk almaktan kaçınılması gereken etkiler baskın, yani bu hafta harita özellikle desteklemiyorsa finansal girişimler için ideal bir süreç değil. İşin içerisinde Merkür-Neptün karesi de olduğu için her türlü bilgi kirliliği, sahte haber ve yanlış yönlendirme etkisi de hafta boyunca etkin. Bundan ötürü gerçekten güvendiğiniz kişiler dışında çok da alakasız kişilerin lafına kulak asmamakta fayda var. Ayrıca hafta boyunca Venüs-Mars olumlu açısının etkileri sürüyor, bundan ötürü duygusal konularda ayaklar yere basmak koşuluyla güzel gelişmelere açık süreç devam ediyor. Ve haftanın son gününde Güneş-Uranüs olumlu açısı da kesinleşiyor, yani haftanın ilk günlerindeki zorlayıcı etkilerden sonra tekrar canlı ve yaratıcı hissedeceğimiz etkiler devrede olacak.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 12.06.2017: Haftanın ilk günü Ay Oğlak burcunda, Plüton ile kavuşuma geçiyor. Aynı zamanda sahnede Juno da var. Bu üç gök cismi birbiri ile kavuşum halinde olacak. Duygusal konularda takıntılı, bir şeyleri çözmek isteyen ve gerilimli bir durumda olabilirsiniz. Sabah sabah ilişki sorunları çözmeye çalışmamakta fayda var. Aynı zamanda Ay, Plüton ile kavuşumundan sonra Uranüs ile gergin açıya girecek. Yani her türlü beklenmedik olay, ani tepki, gerilimli ve rekabetli atmosfere açık bir durum mevcut. Sakin ve gözlemleyerek hareket etmek avantaj getirebilir. Özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeçler dikkat. Ay, 21:46’dan sonra boşluğa giriyor.

Salı 13.06.2017: Merkür ile Jüpiter arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Bugün iş görüşmeleri yapmak, fikir alışverişi almak olsun her türlü iletişim ve bilgi odaklı konular için çok uygun etkiler söz konusu. Çok risk almamak koşuluyla ticari ve hukuki girişimler için de ortam müsait. Özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yay burçları bu açı kalıbından en iyi şekilde faydalanabilirler. Ay gün boyunca Kova burcunda hareket edecek, Venüs ile gergin açıya ilerleyecek. Burada ilişkilerde sabit fikirlilik, sürekli ısrar gibi konulardan kaçınmak önemli zira ters tepebilir, özellikle sabit burçlar Aslan, Boğa, Akrep ve Kovalar ilişkiler açısından dikkat. Neyse ki Ay ve Jüpiter arasındaki olumlu açı durumu toparlıyor.

Çarşamba 14.06.2017: Bugünün en önemli konusu Merkür-Neptün arasındaki gergin açının kesinleşmesi. Her türlü spekülasyon, bilgi kirliliği ve dolandırıcılığa açık bir etki mevcut. Emin olmadan ani kararlar almamalı, bir konuyu enine boyuna sorgulamadan hemen gerçek olarak kabul etmemelisiniz. Özellikle de değişken burçlar İkizler, Yay, Balık ve Başak burçları dikkat. Diğer yandan Ay Kova burcunda yolculuğunu sürdürüyor, Merkür ve Güneş ile olumlu irtibat kuruyor. Özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yay bu güzel etkileşim vesilesi ile güzel görüşmeler yapabilir, kariyer ve maddi konularla ilgili önemli adımlar atabilirler.

Perşembe 15.06.2017: Ay saat 08:40-13:18 arasında boşlukta. Akabinde Balık burcunda geçecek. Yani sabah saatlerinde rölantide kalmakta fayda var, yeni bir işe girişmek yerine yarım kalanları tamamlamak daha yarar getirebilir. Diğer yandan Güneş ve Satürn arasındaki karşıt açı kesinleşiyor. Bugün haftanın en zorlayıcı günlerinden biri diyebiliriz, açıkçası iş görüşmesi olsun, patronlardan bir şey istemek ya da önemli bir konuşma yapmak adına (özellikle eril figürler, ya da sizden yaşça büyük kişilerle) pek uygun bir gün değil. Özellikle de değişken burçlar İkizler, Yay, Balık ve Başak burçları ekstra dikkat. Bugün birileriyle çatışıp, zorlanıp sıkıntılı etkiler ya da insanlarla uğraşmaktansa sakin ve kendimiz odaklı bir gün geçirmekte fayda var.

Cuma 16.06.2017: Neyse ki haftanın son günü oldukça düzgün. Ay Balık burcunda yolculuğunu sürdürüyor, Mars ve Venüs ile olumlu açıyı tetikleyecek. Yazının başında belirttiğim duygusal açıdan şanslı ve yeni ilişkiler ya da barışmalara müsait etki tekrar tetikleniyor. Özellikle su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Akrep, Yengeç, Akrep ve Balıklar bu etkiden yoğun olarak faydalanabilir. Aynı zamanda Ay, günün devamında hem Neptün hem de Plüton ile olumlu açılar altında. Yani isteyen daha ruhsal ve derin bir ruh haline geçip huzur bulabilir, isteyen de kendisine destek verecek kişilerle görüşüp enerjisini yenileyebilir. Önemli olan hafta içindeki biraz örselenen ruh halini toparlayıp daha güçlü hissetmek. Son olarak Neptün geri hareketine başlıyor, bu uzun vadeli bir etki olacağı için ayrı bir yazı konusu.

Cumartesi 17.06.2017: Ay Balık burcunda yolculuğunun son demlerinde önüne gelen neredeyse her gezegenle gergin açıda. İşin içerisinde Merkür, Satürn ve Güneş olduğu için bugün öğleden sonraya kadar işin içerisinde gerek ilişkiler, gerek iş hayatı, patronlar, aile büyükler vb olan aslında iletişim bazlı her türlü konuda sınırları zorlamamak önemli. Kararsızlık, bocalama ve aynı zamanda netleşme sorunları görülebilir. Yine değişken burçlar Başak, Balık, İkizler ve Yay burçları dikkat. Yani bugünü yine boş viteste sakin geçirmek daha iyi olabilir zira 14:33-20:55 arasında ayrıca boşlukta olacak. Sevdiğiniz özellikle ruhunuza iyi gelen şeylere odaklanmak, keyifli zaman geçirmek ve sorunlardan biraz izole olmak en iyisi gibi duruyor. Neyse ki boşluk sürecinden sonra Ay Koç burcuna girince tekrar enerjik his geri gelmeye başlayacak.

Pazar 18.06.2017: Haftanın son gününde hem Merkür-Satürn karşıt açısı, hem de Ay-Mars karesi devrede. Bugün her türlü gerilim, söz dalaşı ya da yanlış anlaşmaya açık bir etki var, yankıları bir kaç gün daha uzayabilir. Aynı zamanda acelecilik, sakarlık vb gibi etkilere dikkat. Onun yerine Güneş-Uranüs olumlu açısının güzel yapısına odaklanıp kendi yaratıcılığımız, farklılığımızı ortaya koyabileceğimiz işlerle uğraşmak ya da insanlarla görüşmek en iyisi. Pazar pazar gerilime ne gerek var yani… Son olarak Ay bu etkiden sonra da Jüpiter ile gergin açıya gidecek, yani olayları abartılı algılama eğilimi artabilir, bir de zaten Venüs Boğa’da harcama konularına dikkat. Neredeyse tüm burçları bir yerden yakalayan etkiler bunlar. Neyse ki önümüzdeki hafta tekrar açıların toparladığı çok daha pozitif etkileşimlerin olduğu bir sürece giriş yapacağız. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ