Merve Çubuktepe

2018’in Retroları bitmedi gerçekten kabul ediyorum. Önce iyi haberi vermek gerekirse 2019’da en azından Venüs ve Mars retrosu olmayacak. :) Bu haftaya dönersek eğer 15 Kasım 2018’de Venüs retrosu sona erecek. Ancak 17 Kasım 2018’e kadar durağan konumda kalıp akabinde ileri hareketine başlayacak. Durağan durum bir gezegenin en pasif ancak en son dakika gollerini atabileceği zamandır. Bundan ötürü Venüs retrosu bitti şenliklerine 17 Kasım 2018’de başlamak en güzeli.

Gökyüzünün ilginç bir espiri anlayışı var zira aynı gün olan 17 Kasım 2018’de Merkür retrosu başlıyor. Ama lütfen hemen moralinizi bozmayın. Yaz aylarındaki beş retrolu dönem, şimdiki Venüs retrosunu düşününce bu retro diğerleri kadar göz korkutmuyor. (Umarım büyük konuşmuyorumdur :) )

17 Kasım-6 Aralık 2018 tarihleri arasında deneyimleyeceğimiz bu süreç boyunca pek tabii Merkür retrosu konuları olan iletişim problemleri, gecikmeler, hatalı kararlar, karışıklıklar, elektronik arızalar daha fazla odakta olabilir. Bu retroda Merkür Yay’dan Akrep burcuna gerilecek. Bu sürecin detaylarını hafta içi anlatacağım.

16 Kasım 2018’de Mars Balık burcuna geçiş yapıyor. Retrosuyla çok uzun süredir Kova burcunda olan Mars bu tarih itibariyle yoluna devam edecek. “Akışa bırak” mottosu önem kazanıyor, enerjiyi gereksiz yere başkaları için harcamamayı öğrenmek gerekli. Empati, yaratıcılık ve sezgileri kullanarak ilerleme becerisi artar.

**15 Kasım 2018’de ise Mars-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. Son derece dinamik bir açı kalıbı, sonbahar itibariyle yavaşlayan bünyelere inisiyatif, enerji, farklılık ve heyecan aşılıyor adeta.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 12.11.2018: Herkese iyi haftalar! Ay Oğlak burcunda yeni haftaya başlıyoruz. Ay Oğlak olan pazartesi günlerini seviyorum çünkü pazartesi sendromu yaşamadan işe odaklanma, çalışkanlık ve disiplin sağlıyor. 10:01’de Ay-Neptün olumlu açısı bu ciddiyetin içerisine bir de ilham perilerini davet ettiğinden son derece üretken olabilirsiniz. Akşam saatlerine kadar her türlü finans ve kariyer girişimleri için çok güzel bir atmosfer var. Özellikle de su grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için. Saat 20:57’de ise Ay-Plüton kavuşumu kesinleşiyor. Kavuşum açıları nötr açılardır sonuç kişinin davranışlarıyla şekillenme eğilimindedir. Bu saatler itibariyle aşırı baskı, iddialaşma, gereksiz ikna çabası ve çekişme iyi sonuçlanmayabilir. Öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Salı – 13.11.2018: Bugün akşama kadar tansiyonu yüksek saatler bizleri bekliyor. Ay Oğlak burcunda yoluna devam ettiğinden yapış yapış tavırlar ve hele duygu sömürüleri çok itici olabilir. Sorun varsa eğer bunu mantıkla ve soğukkanlı bir şekilde halletmek gerekli. 09:32’de Ay-Venüs karesi de kesinleştiğinden duygusal açıdan iyice gerilimli bir atmosfer var. Venüs retrosunun son demlerine gelirken en arızalı günlerden birisi de bu. Ayrıca 18:13’te Ay-Uranüs karesi de kesinleşiyor. Yani akşama kadar ilişkiler konusunda hiçbir şekilde zorlamamak lazım. Ayrıca fevri hareketler iyi sonuçlanmayabilir, özellikle de öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Ay 18:13-18:45 arasında kısa bir süre sonra boşlukta, akabine Kova burcuna geçiş yapıyor. Günün gerilimli havası dağılmaya başlarken 21:05’te çok güzel bir Ay-Jüpiter altmışlığı oluşacak. Özellikle bu saatler ruhsal çalışmalar ve odaklanma adına harika. Bu güzel tesirden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Çarşamba – 14.11.2018: Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor. Genel olarak günün enerjisi oldukça iyi, zihinler harıl harıl çalışıyor ve şahsi oynamak yerine takım ruhu hâkim. Hiç alıştığımız çarşamba günlerine benzemiyor. :) Bugün bireysel hak ve özgürlüklere daha da duyarlı olabilir, bir haksızlığı çözebilirsiniz. Bugün ayrıca biraz sivri ve uçucu fikirlerin günü, düşünün not alın ama hemen kararlar vermeyin. 21:24’te Ay-Merkür olumlu altmışlık açısı kesinleşiyor, bu da özellikle tam bir sorunları çözme, harika iletişim kurma açısı. Anlama, anlatma ve paylaşma adına çok güzel bir etkisi mevcut. Önemli kişisel konuşmalar adına bu zaman dilimini tercih edebilirsiniz. Bu etkiden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Perşembe – 15.11.2018: Venüs Retrosu saat 13:50’de sona eriyor, ancak 17 Kasım 2018’e kadar durağan konumda kalacak. Az daha dişinizi sıkın, bu evreyi de atlatsın. Mars-Uranüs altmışlık açısı kesinleşiyor. Haftanın en enerjik ve güzel etkilerinden birisi. Aklınıza koyduğunuzu hayata geçirmek, bir şeyleri gerçekten değiştirmek, enerjinizi toplamak, tekrar motive hissetmek ve “Ben buradayım” demek adına harika bir açı kalıbı. Bugün hep niyetlenip yapamadığınız bir şeye başlamanın tam zamanı. Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor 17:54’te Ay-Güneş karesi olduğundan bu anın öncesinde özellikle de sabah saatlerini önemli bir işe başlamak için seçmenizde fayda var. Bu açı kısa süreliğine de olsa her türlü ikili ilişkide hırgür oluşturabilir, özellikle de sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Neyse ki gece saatleri özellikle duygusal açıdan müthiş, saat 22:05’te Ay-Venüs üçgeni kesinleşiyor. Bu saatler romantik dakikalar adına son derece güzel tesirlere sahip, şans getirsin. Bu açı kalıbı en çok ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar için etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 16.11.2018: Mars retrosu sebebiyle uzun süren Kova burcundaki yolculuğunu tamamlıyor ve Balık burcuna geçiş yapıyor. 1 Ocak 2019’a kadar yani 2018’in kalan zamanı boyunca bu burçta kalacak. Transitin sloganı “Akışa bırak”. Venüs retrosu ile yıpranan, ama bir yandan çok şey deneyimleyen herkes için enerjiyi gereksiz yere başkaları için harcamamayı öğrenme vakti. “Vah benim halime” ruh halinde takılı kalmak yerine neleri değiştirebilirim, kime yardım edebilirim diyenlerin kazanacağı zaman. Ay saat 06:58-07:41 arasında boşlukta kalacak akabinde Balık burcuna geçiş yapıyor. Ve 08:02’de taze burç değiştirmiş Mars ile kavuşum yapıyor. Bugün ruhsal enerjisi çok yüksek bir gün ve özellikle son dönemde çok zor şeyler yaşadıysanız çözülme yaşayabilirsiniz. O ağır yükü üzerinizden atmak adına destek almak ya da içinizi dökmek adına güzel bir zaman. Bugün biraz daha kararsız hissetmeniz mümkün, bu büyük bir sorun değil sadece “kurban” rolüne girmeyin yeter. 11:10’da kesinleşen Ay-Jüpiter karesi de olayları biraz daha abartılı hale getiriyor, aşikâr. Bu konularda en çok değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. 20:27’de Ay-Satürn olumlu açısının devreye girmesi ile bu dalgalı etki tekrar düzene giriyor. Toparlamak, daha güçlü ve odaklı hissetmek adına bu açı özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için etkili.

Cumartesi – 17.11.2018: Venüs retrosu fiilen sona eriyor, herkese geçmiş olsun. :) Ancak bu retro biterken yılın son retrosunu ise Merkür Yay burcundan başlatıyor. 6 Aralık 2018’e kadar etkili olacak bu retro Yay burcunda başlayıp Akrep burcunda sona erecek. Ancak yazınki beş retrolu dönem ve bu sert Venüs retrosundan sonra çok daha “normal” bir retronun bizi beklediğini düşünüyorum. Pek tabii ki geçiş boyunca klasik Merkür retrosu sıkıntıları olan iletişim problemleri, gecikmeler, karışıklıklar, elektronik arızalar gibi konular daha ön planda olacaktır. Bu transitin burç bazında detaylarına ayrıca değineceğim. Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor, 10:40’ta Merkür ile kare sert açı yapacak. Öğlene kadar dikkatsizlik, eşyaları unutma, hatalı işlem ve dolandırıcılığa açıklık var. Özellikle de aşırı iddialı konuşan ve büyük vaatler veren tiplere inanmayın derim. Bu konularda en çok değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Saat 11:07’de Ay-Neptün kavuşumu kesinleşecek ve günün ruhani enerjisi tavan yapacak. Bugün biraz daha hülyalı, ilham dolu ve dünyadan uzak hissedebilirsiniz. Müzik, güzel bir sofra kurmak, sanatsal faaliyetlere odaklanmak çok iyi gelebilir. 22:10’da Ay-Plüton olumlu açısı kesinleşirken daha gerçekçi ve odaklı bir atmosfer oluşuyor. Tüm bu hoş etkilerden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar özellikle faydalanabilir.

Pazar – 18.11.2018: Ay Balık burcunda yolculuğunun son demlerinde 11:03’te şahane bir Ay-Güneş üçgeni oluşacak. Pazar gününe pozitif ve yapıcı başlamak mümkün. İkili ilişkilerde barışma ve orta yol bulma adına da destekleyici, ancak iki taraf da gerçekten empatik ve merhametli olmalı. Bu güzel tesir özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için etkili. Saat 11:03-18:56’ye kadar Ay boşlukta kalacağından bu süreçte etliye sütlüye karışmadan keyifli bir pazar gününe odaklanmak en güzeli. 18:57’de Ay Koç burcuna geçerken biraz sabırsız ancak çok dinamik bir enerji oluşuyor. Üzerine gece saatlerinde etkisini gösterecek Ay-Jüpiter üçgeni günün geri kalanında neşeli, biraz hınzır ve keyifli saatler vaat etmekte. Bu güzel etkileşim de ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar için güçlü. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ