Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzünün element yoğunluğunda değişim başlıyor. 12 Nisan 2021’de Koç burcundaki Yeniaydan sonra yavaş yavaş gökyüzünün Boğa burcuna doğru yönelmesini izleyeceğiz. Bu durum çok daha net, ayakları yere sağlam basan bir atmosfer oluşturacak. Soyuttan ziyade somuta yönelecek ve materyal dünya gerçekleriyle daha fazla ilgileneceğiz. 14 Nisan 2021’de Venüs’ün Boğa burcuna geçişi bu durumun altını çiziyor. Bir sonraki hafta da Merkür ve Güneş de Boğa burcu saflarında yerini alacak.

12 Nisan 2021’de Koç burcunda gerçekleşecek yeniay Venüsyen doğada. Bir önceki 28 Mart 2021’deki Terazi dolunayında da Venüs sahnedeydi ancak Chiron ile yıkıcı ve zorlayıcı bir tesir oluşturuyordu. Özellikle de ilişkiler alanında. Bu yeniayda ise Chiron geri planda ve Venüs merkezde. Son dönemde yıpranan ve yorulan tüm bireylere aynı mesajı veriyor aslında: “Sürekli başka insan, konu, zamanı düşünmekten yorulmadın mı? Artık sadece kendine, merkezine ve tam da şu ana odaklanma vakti gelmedi mi?”

22 derecede saat 05:30’da Koç burcunda gerçekleşecek bu yapı, yeniay doğasına çok uygun bir şekilde dinamik ve güçlü. Açısal yapıları da oldukça güzel durumda. Sadece burç motifi sebebiyle maymun iştahlılık ve ani hevesler de getirebilir. Bunu dengelemek ve seçimleri doğru yapmak önemli. Diğer yandan uzun süredir beklettiğimiz her konuda harekete geçmek ve önemli adımlar atmak adına güçlü destekler altında olacağız. Tesiri +-7 gün etkili olacak. Yeniay anında Güney Ay Düğüm ile Nemesis kavuşumda olduğundan geçmiş defterlerin açılması, öç alma ve intikam isteği görülebilir. Bu duyguları sisteme bırakmak ve kendi hayatımızın doğal akılına dönmek de bizi güçlendirecektir.

Aynı gün 12 Nisan 2021’de Venüs-Plüton karesi de kesinleşecek. Yeniayın da tek zorlayıcı tesiri esasen bu açı kalıbı. Tutkular gözü kör edebilir, bir şeyi kazanmak için her şey mubahtır diyebilir veya gemileri yakabiliriz. Kısıtlayıcı, ani duygusal patlamalı ve dengesiz ilişkilerde sonlanmalar meydana gelebilir, sınırları iyi bilmek önemli.

14 Nisan 2021’de Venüs Boğa burcuna giriş yapacak. Venüs sonunda yönettiği ve huzur bulduğu Boğa burcuna geçiş yapıyor. Venüs bu burçta güçlü çalışır, materyal gerçekliklere ve hayatı beş duyu ile algılamaya önem verir. Yani her şeyin “somut” olması önemlidir. İllaki bunu para olarak yorumlamamak lazım, belirsizlikler tolere edilmez, her şeyin net olmasını istediğimiz bir zamandır; özellikle ilişkilerde. Bu bereketli etki finansal konularda da doğru atılımlarla refah getirir. Toprak, arsa, mülk gibi yatırımlar için avantajdır. Bakımlar adına da iyicil bir dönemdir. Sadece her şeyi para ile ölçmek, aşırı inat ve konfor alanına sıkışma eğilimlerine karşı dirençli olmalıyız. Venüs bu burçta 9 Mayıs 2021’e kadar seyahat edecek.

Önemli açısal tesirlere göz atarsak eğer 12 Nisan 2021’de Venüs-Plüton karesi yeniay anında da etkin. Duygusal konularda hırs, saplantı ve ani patlamalar getirebilecek bu etki, öfkeyle kalkanın zararla oturabileceğine işaret ediyor. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

14 Nisan 2021 Güneş-Mars altmışlığı kesinleşirken motivasyon ve kararlılığımızı yükseltmekte. Spora başlamak, hayata hareket katmak, üşendiğimiz konularda az çaba ile maksimum verim almak adına harika bir etkidir. İnsanlar, geçmiş yerine şimdiye ve hedeflere odaklanma zamanıdır. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

15 Nisan 2021’de Güneş-Jüpiter altmışlığı haftanın en iyicil tesirlerinden biri. Özellikle finansal konular altında oldukça pozitif bir etkileşim. Yeniay sonrasında önemli finansal kararlar almak, yatırım yapmak, beklenen bir paranın geri gelmesi, kazanç artışı gibi konular gündeme gelebilir. Bu açı kalıbı iş bulma, iş kurma, terfi ve tayin gibi konularda da destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

16 Nisan 2021’de Güneş-Plüton karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı özellikle eril figürler, otorite, baba, baba yerine konulan kişiler, daha yüksek makamdaki kişilerle çatışma ve güç savaşı getirebilir. Bu kişilerin olumsuz manipülasyonlarına daha açık olabilir veya bu kişilerden gelecek olumsuz geri bildirimleri hırs yapabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Ve bir diğer önemli açı da 17 Nisan 2021 Mars-Jüpiter üçgeni olacak. Bu açı kalıbı Neptün’ün bulandırdığı Mars enerjisini tekrar dengelemeye başlıyor. Bir işe başladıysak daha da heveslenmek, o işi genişletmek, etki alanımızı arttırmak adına ideal bir tesir. Daha kararlı ve iyimser hissedebiliriz. Ticari girişimler, eğitim, hukuk gibi konularda oldukça destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Son olarak da 17 Nisan 2021’de Merkür önce Jüpiter ve Mars ile altmışlık sonra 18 Nisan 2021’de (ilk saatlerinde) Plüton ile kare sert açı yapacak. Yazının başlığını özetleyen bir yapı. Hayatta her şeyin bir denge merkezi vardır ve biz bunu bulmadıktan sonra ne yaparsak yapalım sabitlenmekte zorlaşırız. Ve hiçbir cismin, kimsenin denge merkezi birbiriyle aynı değildir. Bu yüzden tamamen kendi varlığımıza, nasıl durduğumuza hatta nefes aldığımıza odaklanmamız gerekir. Bu açı kalıpları bu tür düşünceleri daha güçlü bir şekilde ele almamız konusunda destekleyici. Sadece Merkür-Plüton karesi bazen bir konuda aşırı hırs, saplantı ve tutku getirebilir. Tutkuların bizi de ele geçirmesine izin vermemeliyiz.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 12.04.2021: Herkese iyi haftalar! Haftanın en hareketli günü, ilk günü olacak. saat 05:30’da 22 derece Koç burcunda Venüsyen bir yeniay meydana geliyor. 22 derecede saat 05:30’da Koç burcunda gerçekleşecek bu yapı yeniay doğasına çok uygun bir şekilde dinamik ve güçlü. Açısal yapıları da oldukça güzel durumda. Sadece burç motifi sebebiyle maymun iştahlılık ve ani hevesler de getirebilir, bunu dengelemek ve seçimleri doğru yapmak önemli. Diğer yandan uzun süredir beklettiğimiz her konuda harekete geçmek ve önemli adımlar atmak adına güçlü destekler altında olacağız. Tesiri +-7 gün etkili olacak. Yeniay anında Güney Ay Düğüm ile Nemesis kavuşumda olduğundan geçmiş defterlerin açılması, öç alma ve intikam isteği görülebilir. Bu duyguları sisteme bırakmak ve kendi hayatımızın doğal akılına dönmek de bizi güçlendirecektir. Hemen akabinde saat 06:20’de Venüs-Plüton karesi devrede. Aynı gün 06:20’de Venüs-Plüton karesi de kesinleşecek. Yeniayın da tek zorlayıcı tesiri esasen bu açı kalıbı. Tutkular gözü kör edebilir, bir şeyi kazanmak için her şey mubahtır diyebilir veya gemileri yakabiliriz. Kısıtlayıcı, ani duygusal patlaması ve dengesiz ilişkilerde sonlanmalar meydana gelebilir, sınırları iyi bilmek önemli. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Yeniaydan sonra Ay önce 06:59’da Mars sonra 11:24’te Jüpiter ile altmışlık olumlu açı yapacak. Yeniay sonrasında canlı ve pozitif tesirlerle güne başlayacağız, günün ilk yarısı oldukça bereketli. Saat 14:12’de kesinleşecek Ay-Plüton karesi +-2 saat boyunca ani patlama ve inatlara karşı bizi uyarıyor sadece. Ve saat 15:06’da iyicil Ay-Venüs kavuşumundan sonra Ay 15:07-20:43 arasında boşlukta. Bu sebeple işlerimizi boşluk evresinden önce tamamlamakta fayda var. Saat 20:44’te ise Ay boşluktan çıkıp yüceldiği Boğa burcuna geçecek, iştahlar artmaya başlayacak. :) Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 13.04.2021: Oldukça sade bir gün bizleri beklemekte. Ay Boğa burcunda özellikle günün ilk yarısında aheste aheste yoluna devam ediyor. Başladığımız bir işi en güzel haline getirmek, netleştirmek ve daha da güzel kılmak adına destekler altındayız. Ay Boğadayken daha iştahlı hissedebiliyoruz evet, bu sebeple hem Ay’ın ışığının büyümesi adına diyete başlamak için Ay İkizler dönemini de kullanabilirsiniz. (15 Nisan 09:35’te başlayacak) Ay saat 16:17’de Uranüs ile kavuşum yaparak havayı değiştirmeye başlıyor. Dinginliğin yerini daha dışsal ve beklenmedik olaylar alabilir, konfor alanımızdan çıkmamız gerekebilir. Saat 21:30’da ise Ay-Satürn karesi devrede ve frene basıyoruz. Bu saatler itibariyle koşulları aşırı zorlamak ters tepebilir, sınır bilinci ve ciddiyet çok önemli olacak. Taleplerde bulunmak adına doğru zamanlarda değiliz. Ay Fazı: Yeniay

Çarşamba – 14.04.2021: Haftanın en dinamik ve olumlu açılarından Güneş-Mars altmışlığı saat 02:09’da kesinleşiyor. Açı kalıbı motivasyon ve kararlılığımızı yükseltmekte. Spora başlamak, hayata hareket katmak, üşendiğimiz konularda az çaba ile maksimum verim almak adına harika bir etkidir. İnsanlar, geçmiş yerine şimdiye ve hedeflere odaklanma zamanıdır. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Ay Boğa burcuna yolculuğuna devam ediyor ve üzerine saat 17:07’te Neptün ile güzel bir altmışlık açı yapacak. +-2 saatlik dönem her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun olacaktır. Saat 21:21’de haftanın en önemli transitlerinden biri başlıyor ve Venüs yönettiği Boğa burcuna geçiyor. Venüs sonunda yönettiği ve huzur bulduğu Boğa burcuna geçiş yapıyor. Venüs bu burçta güçlü çalışır, materyal gerçekliklere ve hayatı beş duyu ile algılamaya önem verir. Yani her şeyin “somut” olması önemlidir. İllaki bunu para olarak yorumlamamak lazım, belirsizlikler tolere edilmez, her şeyin net olmasını istediğimiz bir zamandır; özellikle ilişkilerde. Bu bereketli etki finansal konularda da doğru atılımlarla refah getirir. Toprak, arsa, mülk gibi yatırımlar için avantajdır. Bakımlar adına iyicil bir dönemdir. Sadece her şeyi para ile ölçmek, aşırı inat ve konfor alanına sıkışma eğilimlerine karşı dirençli olmalıyız. Venüs bu burçta 9 Mayıs 2021’e kadar seyahat edecek. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 15.04.2021: Ay Boğa burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 01:01’de Jüpiter ile kare sert açı yapıp akabinde 02:59’da Plüton ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek. Açıkçaıs bu saatler gece çalışmayı sevenler için bile pek de verimli ve dengeli görülmüyor. Kafaya takılan bir meseleyi ele almak mümkün ancak kendimizi çok kaptırabiliriz. Ay saat 03:00-09:35 arasında boşlukta olacağından boşluk evresinde karışık rüyalar, uyanma, ani acıkma ve uykuya dalma güçlüğü görülebilir. Ay saat 09:36 itibariyle boşluktan çıkıp İkizler burcuna geçerken çok daha canlı, iletişime açık ve meraklı bir ruh haline bürüneceğiz Üstelik saat 19:58’de haftanın en iyicil açılarından Güneş-Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. Özellikle finansal konular altında oldukça pozitif bir etkileşim. Yeniay sonrasında önemli finansal kararlar almak, yatırım yapmak, beklenen bir paranın geri gelmesi, kazanç artışı gibi konular gündeme gelebilir. Bu açı kalıbı iş bulma, iş kurma, terfi ve tayin gibi konularda da destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Fazı: Yeniay.

Cuma – 16.04.2021: Ay İkizler burcunda düşüncelerimiz çok hızlı, zihnimiz çok aktif. Tutamayacağımız sözler vermekten kesinlikle kaçınmamız gereken bir gün. Bir konuda tam bilgiye sahip değilsek soru sormanın yardım istemenin tam zamanıdır. Saat 08:52’de iyicil Ay-Kuzey Düğümü kavuşuma güne yapıcı ve pozitif başlamamızı sağlarken saat 08:57’de Ay-Güneş yarım kare açısı kesinleşiyor ve Hilal fazına geçiyoruz. Hilal yeniaydan sonra gelen ilk fazdır ve görünür olmak, bir şeylerin inisiyatifini alıp hayata geçirmek adına harika bir tesirdir. Ay-Satürn üçgeni saat 10:52’de kesinleşiyor. Bu durumda günün ilk yarısı özellikle bereketli en çok da kariyer ve finans konularında işimizi gücümüzü yerine koymak adına avantajlı durumda. Saat 16:26’da ise Güneş-Plüton karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı özellikle eril figürler, otorite, baba, baba yerine konulan kişiler, daha yüksek makamdaki kişilerle çatışma ve güç savaşı getirebilir. Bu kişilerin olumsuz manipülasyonlarına daha açık olabilir veya bu kişilerden gelecek olumsuz geri bildirimleri hırs yapabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Fazı: Hilal.

Cumartesi – 17.04.2021: Herkese iyi hafta sonları! Haftanın en dinamik ve olumlu gününeyiz. Saat 06:15’te Ay-Neptün karesi kesinleştiğinden güne biraz uyku mahmurluğu ile başlayabiliriz. Ancak haftanın en dinamik ve güçlü açılarından Mars-Jüpiter üçgeni 08:13’te kesinleşiyor. Bu açı kalıbı Neptün’ün bulandırdığı Mars enerjisini tekrar dengelemeye başlıyor. Bir işe başladıysak daha da heveslenmek, o işi genişletmek, etki alanımızı arttırmak adına ideal bir tesir. Daha kararlı ve iyimser hissedebiliriz. Ticari girişimler, eğitim, hukuk gibi konularda oldukça destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Üzerine İkizler burcunda seyreden Ay saat 14:04’te Merkür ile altmışlık, Jüpiter ile üçgen ve 15:08’de Mars ile kavuşum açısı yapacak. Bu çok dinamik kombinasyon zihinsel anlamda yoğun bir aktivite sağlamakta. Finans, kariyer veya kişisel birçok soruna çözüm bulma, adım atma ve önemli değişimler yaratabilme gücü devrede. Ay saat 18:02’de Güneş ile altmışlık yaparak boşluğa girecek. Ay saat 18:03-22:25 arasında boşlukta olacak. Bu esnada Merkür saat 18:59’da Jüpiter, 22:09’da Mars ile olumlu altmışlık açı yaparak Mars-Jüpiter üçgenini tekrar iyicil bir şekilde tetikleyecek. Akşam saatleri verim, iyimserlik ve kararlılık adına maksimum güç taşımakta. Saat 22:26’da Ay boşluktan çıkıp yönettiği Yengeç burcuna geçecek. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 18.04.2021: Haftanın son gününde saat 00:49’da Merkür-Plüton karesi kesinleşiyor. Bir önceki saatlerde kesinleşen iyicil Merkür-Mars ve Merkür-Jüpiter altmışlıkları bu açı kalıbının zorlu tesirini bir miktar dengelemekte. Hayatta her şeyin bir denge merkezi vardır ve biz bunu bulmadıktan sonra ne yaparsak yapalım sabitlenmekte zorlaşırız. Ve hiçbir cismin, kimsenin denge merkezi birbiriyle aynı değildir. Bu yüzden tamamen kendi varlığımıza, nasıl durduğumuza hatta nefes aldığımıza odaklanmamız gerekir. Bu açı kalıpları bu tür düşünceleri daha güçlü bir şekilde ele almamız konusunda destekleyici. Sadece Merkür-Plüton karesi bazen bir konuda aşırı hırs, saplantı ve tutku getirebilir. Tutkuların bizi de ele geçirmesine izin vermemeliyiz. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Yengeç burcuna sakin Pazar yolculuğuna devam edecek. Saat 06:49’da Venüs ve 18:18’de Uranüs ile altmışlık olumlu açılar yapacak. Gün boyunca dişil figürlerden destek görebilir, ailemizle daha çok zaman geçirerek huzur bulabiliriz. Özellikle akşam saatlerinde doğru keyif ve yaratıcılığımız artabilirz. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe