Begüm Minkis

12 Ağustos 04:35 tarihinde 19 derece Kova burcunda tutulma minvalinde güçlü bir dolunay gerçekleşecek. Kayırma ve torpillerin bitmesiyle herkesin hak ettiği basamağa koyulacağı bir sürece giriyoruz. Satürn, Ay Düğümleri, Mars ve Uranüs gezegenleri dolunayda büyük kare oluşturarak adeta surayı üflüyor ve mahşer gününü başlatıyor. Geçtiğimiz aylarda meydana gelen Akrep ve Boğa tutulmalarının da tetiklendiğini unutmamak gerek. Kova dolunayı hepimizi yargılamak üzere sıraya sokacak ne ektiysek karşılığını almamızı sağlayacaktır. Büyük cezalar ve hak edişler gelebilir. Böylece bir dönemin kapanışına yenisinin açıldığına şahitlik edebiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Sabit niteliğin baskınlık kurduğu Kova dolunayı 19 Kasım 2021 Boğa Ay Tutulmasından beri süregelen artık işe yaramayan, değiştirilmesi gerekenleri tek celsede ele alarak dönüşümü başlatabilir. Sabit niteliğe sahip burçlar (Boğa, Aslan, Akrep ve Kova) en az değişim seven gruptur. Bu burçlar yolunda gitmeyen şeyler uğruna büyük bir inat ve çaba sarf edebilir. Ne kadar uğraşılarsa uğraşsınlar yine de kadersel gidişata engel olamazlar ve bir anda kendilerini fırtınanın içerisinde ve daha zor koşullar altında bulabilirler. İşte şimdi gerçekleşecek Büyük sabit kareli dolunay Mars, Uranüs ve KAD kavuşumu eşliğinde Boğa deprem etkisi yaratan kırılmaları göstermektedir.

Değişim denildiğinde kaygı ve evhamla aklımıza korkutucu senaryolar gelebilir fakat bu süreç bizleri daha değerli, huzurlu, güvenli bir geleceğe hazırlayacağını bilmek gerek. Kişisel tercihlerin dışında sürdürülebilir bir sistem adına mecburi bir değişimden söz etmekteyiz. Bir yarayı yavaş yavaş, acıta acıta tedavi etmeye kalkmaktan ziyade bir anda kesip atmak bu dönemde daha iyi sonuç getirebilir. Hayatımızdaki yanlış sistem, insan veya ideallerin farkına varmamızı sağlayacak değişimler fiziki boyutta da sirayet edecek olması artık yalnızca düşünmek değil eyleme geçme vaktinin de geldiğini bizlere söylemektedir.

Kova dolunayının yükseleni İstanbul’a göre 29 derece Yengeç burcu olduğunu görüyoruz. 29 anaretik derecedir ve artık konuyla ilgili yapılacak bir şeyin kalmadığını sonun geldiğini haber verir. Son diyince korkmamalıyız aksine bu bir başarı, ödül veya hak edişi temsil etmektedir. 29 derece Yengeç burcu sonlanma, arınma ve çözülmelerle doğrudan ilgilidir. Ve sıradaki basamak 0 derece Aslan burcudur. Venüs’ün de dolunay anında 0 derece Aslan burcunda yükselen derecesiyle kavuştuğunu görmekteyiz. Bir defteri yenisi hazır ve nazır olduğu için kapattığımız manasına geliyor. Bu yenilikler ayrıca özgüvenimizi arttırabilir ve kendimizle barışarak hayatımızı daha çok sevmemizi sağlayabilir.

Kova burcu hava elementine mensup olduğu için insanlarla, gruplarla ve toplumsal olaylarla doğrudan ilgilidir. Bazı arkadaşlıklar, ilişkiler, ortaklıklar ve evliliklerle ilgili konularda bıçak kemiğe dayanmış olabilir. Özgürleşme ve eşitlik için yeni düzenleme, yapılandırmalar şart olacaktır. Satürn gezegeni kısıtlama, engelleme ve sorumlulukla doğrudan bağlantılı. Satürn Kova ise bir başkasının hakkını gasp etmemek, eşitliği sağlamak, hak yememek, başkasının tercihleri değil bireysel isteklere göre yaşamak için başkalarına artık dur! demekle ilgili.Nereden bakarsak bakalım bir hak yeme temasını gözlemliyoruz ve içe sinen huzurlu bir yaşam için bu adaletin sağlanması gerekiyor.

Zoraki sürdürülen birliktelikler bitebilir. Boşanma, ayrılık ve anlaşmaların fesi çok mümkün. Tüm yaşamını borçla, harçla, rüşvetle veya baskıyla kazanmaya çalışanlar için zorlayıcı bir süreç başlıyor. Bireysel ekonomimize dikkat etmeli paramızı har vurup harman savurmamız gerekiyor. Eğer temiz, ahlaklı, dürüst, ölçülü ve kendimizden eminsek belki de büyük hak edişlerle yüzümüz de gülebilir. İşin özü yalnızca hak edenlerin hakkının verildiği bir süreç.

Dolunayda Venüs 0 derece Aslan burcunda yükselenle kavuşması evlilik, ilişki ve ortaklık kararlarını desteklemektedir. Venüs-Jüpiter ve Venüs-Neptün üçgen açıları ortamı yumuşatarak, cömert, gizliliklerin bittiği ve sevgi dolu bir süreci göstermektedir. Ancak altını çizmeliyim ki ilişkilerde skandal olaylar olabilir. Hiç beklenmedik sürpriz ilişkiler ve beklenmedik ani ayrılıklar çok ses getirebilir.

Türkiye haritasının dokuzuncu evinde gerçekleşiyor. Mars-Uranüs-Kuzey Ay Düğüm kavuşumu onbirinci evden sert açı atıyor olacak. Bu süreçte kalabalık mekanlarda çok bulunulmaması iyi olabilir. Dış ilişkilerimizde sorumluluk almamız, borçları hafifletmemiz gerekebilir. Global olarak her türlü afet ve yangın riskini arttıran bir dolunay. Zemin oynak ve kaygan. Dünya kendisini yenilemeye ve doğayı katledenlere adeta savaş açıyor olacaktır.

Türkiye tüm bunlar için en yoğun risk teşkil eden grupta olmasa bile Rusya-Ukrayna savaşının kızışması söz konusu olabilir gözükmektedir. Pandemi sürecinde vaka ve ölüm sayılarının en tepe noktası yaşanması mümkünken diğer yandan bir daralma ve azalma da gözlemlenmeye başlayabilir.

Dolunay’da Merkür ve Venüs Zosma sabit yıldızıyla etkileşimde bulunuyor. Bu yıldız bir kurban için mücadele etmek veya doğrudan kurban olmakla ilişkili. Moralsizlik, güvensizlik, kayıp getirebilir. Mars ise Capulus/Diadem sabit yıldızlarıyla etkileşimde bulunuyor. Kendini bir misyon için feda etmeyi gösteriyor ancak bunu yaparken vahşi ve kaba davranışlara eğilim riskini ifade etmektedir. Bu sebeple sınırları zorlamamak ve had bilmek bu dolunayda çok önemli zira boş boş direnmeye devam edilirse alınan darbe çok daha ağır olabilir.

Kova Dolunayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Arkadaşlıklar, grup çalışmaları ve projelerle ilgili sorumluluk alarak yeni pozisyona gelebilirsiniz. Önünüze taş koymaya çalışan insanlarla aranıza mesafe koyabilirsiniz veya hakkınızı alabilirsiniz. Geleceğinizle ilgili fazla idealist olmadan gerçekçi olmanız gerekiyor. İş yaşantınızda kazançlarınızı daha çok kazanmak ve terfi almak için geliştirmeniz gerekenler olabilir. Aşk yaşamınız ve çocuklarınızla sorunlarınız varsa düzene girebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyeriniz, statünüz ve imajınızla ilgili durumlarda şartları gerçekçi biçimde düşünerek tercih yapmanız gerekebilir. Vaad edilen pozisyonla yapabilecekleriniz arasında doğru dengeyi kurarak aşırıya kaçmamalısınız. Grup çalışmaları ve arkadaşlıklarınızla koşuşturmalar sonucunda göz önünde başarı kazanarak konuşulabilirsiniz. Anneniz, aile büyüklerinizin sağlık kontrolleri gelmiş olabilir. Aile ve kariyer dengesini bu süreçte iyi kurmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Hak, adalet ve eşiklik kavramlarını en çok sorgulayanlar arasındasınız. Niyetiniz temiz olsa da isteklerinize kavuşmanız için fazla maceracı olmamanız gerektiğinin farkına varmanız gerekebilir. Seyahatlerinizde iptal/erteleme olabilir. Mecburi bir ziyaret veya taşınma gündeme gelebilir. Resmi başvuru, sınav veya eğitimlerinizde yeterli donanım olmadığı için ret yanıtı alabilirsiniz. Uzun vadeli mesleki bir eğitim kararı gündeme gelebilir gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Finansal konularda ağır ödemeler, miras sorunları, zarar getiren ortaklıklar, eşin kazanımlarındaki azalma veya işsizlik gibi temel sorunlarla baş ediyor olabilirsiniz. Sorumluluk, kabullenme ve değişim zamanı gelmiş olabilir. İdealler ve projelerinizle ilgili uzun vadede sonuç verecek bir yatırım kararı alırsanız çok hayırlı gözüküyor fakat kısa vadede büyük kazanımlar bekliyorsanız bir süre sonra büyük hayal kırıklığıyla karşılaşma riskiniz yüksek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İlişkiler ve ortaklıklarınız, paylaşılan değerler en önemli gündem maddeniz olarak gözükmektedir. İlişkilerin sizden beklediği ve yüklediği ağır sorumlulukları kaldıramıyor sürekli destek bekliyor olabiliyorsunuz. Sizi yolunuzdan eden ve geriye çeken insanlardan uzaklaşma kararı alabilirsiniz. Sizden yaş farkı olan insanlardan düşmanlık ve başkaldırı görebilirsiniz. Bu nedenle iş ortaklıkları sonlanabilir ve çevrenizdekilere de sorumluluk verebilirsiniz veya bazı kişilerle araya mesafe koyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Günlük rutinlerinizde ciddiye alınması gereken bir yoğunlaşma gözlemleniyor olabilir. Bu koşturmacalar arasında çok yorulduğunuzu ve dinlenmeye ihtiyacınız olduğunu fark edebilirsiniz. Elzem işler için faydalı ve faydasızı ayırarak yeni bir yaşam disiplini oluşturmaya başlamanız mümkün. Fayda sağlamayan iş ve işçileri tekrardan değerlendirebilirsiniz. Hizmet alıp verirken doğru/dürüst davranmalı kimsenin hakkını kimseye bırakmamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Bunca sorumluluk arasında hayattan nasıl keyif alabileceğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Kimileriniz çocuk sahibi olmaya karar verirken kimileriniz hobisini mesleğe dönüştürebilir. Sıkıcı gibi gözüken işler bile doğru yöntemle yapılırsa size keyif vermeye başladığını fark edebilirsiniz. Disiplinle spora eğilebilir, fazla kilolarınızı verebilirsiniz. Eğer yanlış bir ilişki veya yatırımdan medet umuyorsanız mecburi ayrılıklar yaşanabilir, gerçekler konuşulabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Eviniz ve aileyle ilgili şartları gerçekçi değerlendirme zamanı. Kiminiz mecburi biçimde evden ayrılarak bekar hayatı yaşamaya başlarken kiminiz de aniden hayatını birleştirmek isteyerek evlilik kararı alabilir. Aile bireylerinizin sağlığı veya koşullarını bilerek ona göre davranmanız büyük şeyler beklememeniz gerekiyor. Ailede maddi daralma, küslük veya sağlık sebebiyle sorumluluk durumları da sert etkiler alan haritalarda gündem maddesi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Dolunayın etkisini mental düzlemde yaşayabilirsiniz. İstekleriniz karşısında aşırıya kaçıyorsanız kardeş veya kuzen gibi kişilerden olumsuz cevaplar alabilirsiniz. İş hayatınızda hızlı bir çıkış sıçrayış yaşayabilirsiniz ve zihinsel olarak kendinizi daha disipline etmeniz gerekebilir. Kısa seyahatler iptal edilebilir. Sosyal medya üzerinden sorumluluk alarak yeni ticari girişimlerinizi başlatabilirsiniz veya zaten varsa ve kazanamıyorsanız işletme zorunlu olarak kapatılabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: İşinizden ayrılabilir ve uzun vadeli yatırım kararı alabilirsiniz. Uzun süredir ertelediğiniz ancak artık zorunlu olan seyahat, taşınma ve araç bakımı gibi gündem maddeleriyle ilgilenebilirsiniz. Çocuğunuz, lüks ihtiyaçlarınız veya duygusal yaşamınız sebebiyle cebinizden para çıkması gerektiği için bütçenizi en baştan planlamanız gerekebilir. Borç, ortaklık veya ilişkiler sayesinde varsa finansal açıklar tamamlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Tüm hayatınızı tekrardan inşa etmeniz gerekiyor. Sorumluluklarınız artabilir. Evlenerek veya çocuk sahibi olarak yeni bir statüye erişebilirsiniz. Kendinizi yorgun ve halsiz hissedebilirsiniz. Kendi hayatınızı bireysel özgürce inşa ederken beklentilerinize uygun karakterdeki insanlardan destek görme şansına da sahipsiniz. Ortaklık ve evlilik partneri konusunda beklediğiniz destekleri alabilirsiniz ancak sizin de elinizin altına taş koymanız gerektiğiyle yüzleşebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kör noktanızda gerçekleşecek dolunayla beraber sizinle ilgili sinsi planları olan insanların kendi kendilerini alt ettiklerini görebilirsiniz. Gizli düşmanlıklar, kötü niyetli insanlar gün yüzüne çıkabilir. Kıskançlıklar nedeniyle nazara gelebilirsiniz. Uzaktan, internet üzerinden ve serbest şekilde çalışmaya karar verebilirsiniz. Uzak bölgeler/yurt dışı seyahat planları için şuan uygun olmadığınız için iptal etmeniz gerekebilir. Aracınız, teknolojik cihazlarınız veya eğitimleriniz nedeniyle yüklü bir masraf yapmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis