Begüm Minkis

12 Aralık 2019 İstanbul saatine göre 08:11’de İkizler burcunun 19°sinde bir dolunay gerçekleşiyor. Bu dolunay ile altı aylık döngüyü kapatırken bizi bekleyen tutulmalar dönemine merhaba diyoruz. Neptün’ün etkileşim kurduğu bu dolunay; adeta “şapkadan ne çıkarsa” diye oturup sonuçları bekleyeceğimiz bir zamanda olduğumuzu söylüyor. Bu dolunayın mesajını ‘’Bir konu tahminin ötesinde mükemmel ilerliyorsa orada büyük bir yanılsama olabilir’’ şeklinde düşünebilirsiniz. Bu bağlamda yol ayrımlarının yaşanacağı ve yeni rotaların oluşturulacağı bir sürece giriyoruz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Dolunay anında 17° Yay burcu yükseliyor. İkizler ve Yay aksı bir önceki yeniay gibi etkin olacaktır. Medya, yurt dışı, yabancılar, eğitim, yeni ufuklar, projeler ve kişisel gelişim çalışmaları gibi bilginin ön planda olduğu her türlü konu oldukça aktif olacaktır. Öte yandan ışıklar dediğimiz Güneş ve Ay 1/7 akslarda bulunduğundan evlilik, ilişkiler ve ortaklıklar konseptleri de gündemi oldukça meşgul edecektir. Fakat şöyle ki bu dolunay Neptün karesi ile çalışacak. Üstelik İkizler burcundaki Ay’ın dispozitörü Merkür de bir önceki Yay burcu yeniayının derecesini tetikliyor. Böylelikle Kasım sonundan beri süregelen Merkür retrosunun da işin içinde olduğu konulara dair büyük bir aydınlanma yaşayacağız. Ancak sonuç pek de beklendik şekillerde kendisini göstermeyebilir. Zira Neptün karesi burada devreye giriyor ve birtakım konularda iyi veya kötü yanılgıları da beraberinde getiriyor.

Venüs, Satürn ve Plüton’un Oğlak burcundaki kavuşumunun etkileri bu dolunayla daha da görünür olacaktır. Üstelik Ay ile de *150’lik bir açı içerisindeler. Bu bağlamda imkansızı olduracak bir dolunay söz konusu ve ihtimal vermediğiniz türden gelişmelere gebe. Değişken niteliğin baskın olması hızlı bir değişim süreci geçirebileceğimizi işaret ediyor. Bu etkiler yeterince güven duymadığınız, sorguladığınız ve kırılganlık içeren konulara karşı hazırlıklı olmamız gerektiği konusunda da uyarıyor. Pek tabii sağlam temellere oturtulmuş bir yapıyı hiçbir gökyüzü konumu yıkamayacağından bu noktada öz değerlendirme yapmak önemli olacaktır.

Dolunay anında etkisi devam eden Venüs - Satürn kavuşumu nedeniyle ilişkiler ve maddiyatla ilgili gerçekçi bir tavır takınmak, sorumluluk ve önemli kararlar almak bizleri zorlayabilir. Atılan her türlü adımda gelecek ihtimalleri iyi değerlendirmek gerekecektir. Bir kriz anında ne yapmanız gerektiği konusunda iyi bir strateji planlamalamalıyız. Neptün etkisiyle maddi ve manevi konularda kandırılma, dolandırılma ve ihanet gibi uygunsuz durumları da aniden açığa çıkabilir. Üstelik Kiron’un da durağan konumda olması duygusal yaralara işaret etse de ruhsal anlamda zarar veren insanlara ve şartlara kalıcı bir şekilde veda edebilme şansını da bize sunacaktır.

İkizler burcundaki dolunay kısmetleri de çifter çifter getirebilir. Taze Oğlak burcuna geçen Jüpiter, Uranüs ile toprak grubunda oldukça güzel bir üçgen açı içerisinde bulunarak planlanmayan yerlerden gelecek finansal gelişmeleri ifade ediyor. Kişisel potansiyelinizi daha iyi gerçekleştirebileceğiniz alanlara yönelerek yenilikçi ve özgür davranmak isteyebilirsiniz. Dolunay donanımlı, akıllı ve temkinli ilerleyenlere önemli başarılar vaad ediyor. Bilimsel, toplumsal ve teknoloji üzerine çalışmalarda başarı oranı yükselecektir. Yeni keşifler ve icatlar olabilir.

Sağlık Astrolojisine göre dişler, sinir sistemi, solunum yolları, eller, omuzlar ve akciğerler bu süreçte daha hassas olabilir. Mental anlamda arınmak ve farklı bakış açıları geliştirmek de mümkün olabilir.

İkizler dolunayı’nın burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: İletişim ağlarınız öne çıkıyor. Yeni insanlarla bir araya gelmek, kaynaşmak, öğrenmek ve bilgiyi yaymak adına istekli olabilirsiniz. Daha fazla insana sesinizi duyurmak kolay olabilir. Yakın çevre ve akrabalarınızdan gelecek yeni gündemleriniz olacaktır. Geleceğinizi ilgilendirecek önemli bir konuda karar verebilirsiniz. Zihinsel olumlamalar için verimli bir süreç yaşasanız da beklentilerinize daha gerçekçi bakmak faydalı olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kafanızı normalden daha fazla maddi kaynaklara yönelteceğiniz bir süreç geçireceksiniz. Yeni bir iş, müşteri veya mal alım/satımları devrede olabilir. Para akışınızı arttıracak bu etki daha gerçekçi beklentilere girmeniz konusunda da uyarıyor. Beklenmedik kazançlar olabileceği gibi yüksek hedefler hayal kırıklıkları getirebilir. Öte yandan hayatınızda mevcut olan bir kriz kalıcı bir şekilde sonlanabilir. Gizli bir konu ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Hayatınızın her alanı önem kazanacaktır. Yeni bir iş, ilişki, taşınma vb. konuları hayatınızda daha görünür olabilir. Maddi anlamda sağlam adımlarınız dikkat çekebilir. Zihinsel anlamda evhama kapılmaya normalden daha fazla yakın olabilirsiniz. Yakın çevrenizle ve eşinizle var olan ilişkinizi gözlem altına alabilirsiniz. Duygusal ilişkilerde karşı tarafı fazla idealize etmemek ve akışa bırakmak daha önemli olabilir bu süreçte. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Hayatınızda sorunlu ilerleyen konularla ilgili daha fazla emek ve mücadele vermek isteyebilirsiniz. Bilhassa duygusal ilişkilerde arka planda kalan mevzular ortaya çıkabilir. Bu dönemde sosyal yaşamınızdan biraz uzaklaşarak daha çok iş ve sorumluluklarınıza yönelmek isteyebilirsiniz. Sağlık alanınızın da etki altında olacağı bu süreçte birtakım kontroller yaptırabilirsiniz. Yeni yıla dair hedeflerinize daha gerçekçi bakmanız gereken gelişmeler olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Daha çok insana hitap etmek, hedeflerinize götürecek insanlarla tanışmak ve tanınırlık sağlamak için iyi bir süreçte olabilirsiniz. Hiç ummadığınız insanlardan fayda görebileceğiniz gibi bir kişi sizi hayal kırıklığına da uğratabilir. Kalabalık bir arkadaş ortamında bulunmak için etkili bir dönemdesiniz ve aşk yaşamınız da aynı oranda hareketlenebilir. Hayatın keyif aldığınız ilgi alanlarınıza yönelebilirsiniz. Çocuklarınızla ilgili de bir tamamlanma yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aile ve hedeflerinize dair denge kurmanız gereken olaylar zincirine girebilirsiniz. Mesleki anlamda hedeflerinizi iyi öngörmek gerekebilir. İnce eleyip sık dokusanız da birtakım yanılsamalar yaşayabilirsiniz. Öte yandan gayrimenkul, yuva ve akrabalarla da ilgili yeni gelişmeleriniz olabilir. Aile üyeleri nedeniyle siz de bazı değişimlere gitmeniz gerekebilir. Yeteneklerinizi kullandığınız bir işe odaklanma ihtiyacında olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Zihinsel anlamda yoğun, karmaşık ve kararlarla dolu bir süreç geçirebilirsiniz. Yurt dışı, dış ilişkiler, eğitim ve medya konuları ile ilgili bir konuyu nihayete erdirebilirsiniz. Söylenen sözler ve atılan imzalarda daha temkinli olmalı karşı tarafı iyi okumalısınız. Uzak akrabalarla temaslarınız daha fazla artabilir hatta siz de planlar yaparak seyahat gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Finansal konularınızın öne çıkacağı bir süreç geçireceksiniz. Beklediğiniz bir para varsa gelebilir. Yeni bir yatırım kararı alabilirsiniz fakat odaklandığınız konuları daha stratejik değerlendirmelisiniz. Planladığınızdan daha fazla masraflar gerçekleştirebilirsiniz. Miras, sigorta, tazminat, eş/ortak parası vesilesiyle bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Sezgilerinizin de artması kriz anında nasıl bir tavır takınmanız konusunda size yardım edebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Dolunay anının yükseleni Yay burcu olduğunu göz önünde bulundurursak oldukça etkilenebilirsiniz. Fiziksel olarak kendinize yönelebilirsiniz fakat risk içeren estetik faaliyetlerden kaçınmalısınız. Sağlık, ilişkiler ve dava konuları bu süreçte canlanabilir. Yakın ilişkilerde insanları sorgulamalı ve hemen inanmamalısınız. Sosyal ilişkilerde idealize ettiğiniz bir konu hiç ummadığınız gibi sonuçlanabilir. Kılık kıyafet ve duruşunuzla daha fazla dikkat çekebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Tam anlamıyla işler ve güçler diyeceğiniz koşuşturmalar içerisinde olabilirsiniz. Oğlak etkileşimlerini de hesaba katarsak yeni önemli görevler hayatınıza dahil olabilir. İş ortamınızdaki insanlarla ilgili yanılgıya uğradığınız bir gelişme olabilir. Sağlık konusunda daha temkinli olmalı ve her duyulanı denemekten kaçınmanız daha iyi olabilir. Evcil hayvanınız var ise daha fazla ilgilenmenizi gerektirebilir. Yeni bir iş konusunda daha gerçekçi bakmak gerekecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Çocuklar, sosyal ve aşk hayatı ve hobileriniz bu dönemde öne çıkan konularınızdan olacaktır. Yeni yıla dair organizasyonlarda bulunabilir, gelecek hedeflerinize ilgili önemli planlamalar yapabilirsiniz. Şansınız olsa da yine de aşırı güvenmek bu süreçte birtakım hayal kırıklıklarını da getirebilir. Yeteneklerinizi daha fazla insanın görmesini isteyebilirsiniz. Duygusal ilişkilerde karşı tarafın gerçekten hayallerinize uyup uymadığını incelemeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Aile, gayrimenkul ve akraba konuları öne çıkacaktır. Hiç ummadığınız bir gündem önünüze gelebilir. Mücadele ve hareket gerektiren bir konuya odaklanabilirsiniz. Ebeveynler ve büyüklerden uç beklentileriniz var ise sonuç beklenilen gibi olmayabilir. Kariyer konusunda bir tamamlanma yaşamanız da olasıdır. Daha fazla ön plana çıkarak kendinizi gösterebilirsiniz. İmaj değişimi konusunda riskli adımlardan kaçınmak iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis