Merve Çubuktepe

Merkür’ün Oğlak burcundan başlayıp Yay burcuna uzanan yılın son retrosuna hazırlanıyoruz. Yıla veda ederken adeta tüm eski defterleri açıp hesaplarımızı görecek ve yeni yıla giriş yapacağız. Önce mantıklı ve net bir şekilde günahımızı sevabımızı belirleyip Retro bitişi sonrasında gerçekleştireceklerimizi planlayabiliriz. Retro döneminde hayatımızı düzenleyip bir denge kurmak adına mantıklı ve sistemli olma vurgusu belirginleşecektir. Bu konularda uçlara savrulmalar bazen aşırı katı veya boş vermiş yaklaşımlar görülebilir. Merkür retroları yarım bıraktığımız bir şeyi tekrar ele alıp tamamlamak adına ideal bir süreçtir. Aynı zamanda psikoterapi, bilinçaltına iniş, travma çözümleme gibi konular adına da destekleyicidir. Geçmişin yüklerini geride bırakarak temiz bir sayfa açmak adına önemli bir hazırlık evresindeyiz.

Merkür 12 Aralık 2023 – 3 Ocak 2024 tarihleri arasında 8 derece Oğlak burcundan başlayarak 22 derece Yay burcuna gerilecek. Yani 12-23 Ocak 2023 tarihleri arasında öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar retrodan daha fazla etkilenecek, akabinde 23 Aralık 2023 – 3 Ocak 2024 tarihleri arasında Merkür Yay burcuna geçtiğinde değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Başaklar retrodan daha fazla etkilenen burçlar olacak.

Analize başlamadan önce Merkür retrosu takvimini inceleyelim:
Merkür Durağan Konumda: 12 Aralık 2023 09:08 – 14 Aralık 2023 09:08 (8 derece Oğlak)
Merkür Oğlak Retro Dönemi: 14 Aralık 2023 09:09 – 23 Aralık 2023 09:16 (0 derece Oğlak)
Merkür Yay Retro Dönemi: 23 Aralık 2023 09 18 – 1 Ocak 2024 06:07 (8 derece Oğlak-22 derece Yay)
Merkür Durağan Konumda: 1 Ocak 2024 06:08 – 3 Ocak 2024 06:07 (22 derece Yay)
Merkür İleri Harekette: 3 Ocak 2024 06:08 (22 derece Yay)

Retro döneminde hayatımızı düzenleyip bir denge kurmak adına mantıklı ve sistemli olma vurgusu belirginleşecektir. Bu konularda uçlara savrulmalar bazen aşırı katı veya boş vermiş yaklaşımlar görülebilir. Özellikle de 12-23 Aralık 2023 arasındaki dönemde aşırı soğuk duygusuz olma veya her şeyi boş verme arasına gidip gelen ruh hallerine dikkat. Çok katı olmamak, herkesin farklı bir fikri olabileceğini kabul etmek önemli.

Merkür retrodayken plan, organizasyon, resmi ve uluslararası işlemlerde aksaklıklar görülebilir. Bu yüzden de hiçbir şeyi son ana bırakmamak son derece önemlidir. Özellikle Merkür’ün Yay burcunda olduğu 23 Aralık 2023-3 Ocak 2024 arasına ekstra dikkat. Bu evrede dini ve ideolojik fanatizm de çok artabilir.

Yasal süreçler, uluslararası ilişkilerde de son derece kaotik ve krizli tesirler beraberinde gelebilir. Despotik ve fanatik kişiler bu eğilimlerini daha da arttırabilirler, ancak aynı ölçüde tepki de alabilirler.

Merkür gerilerken 12-16 Aralık 2023 tarihleri arasında Facies isimli sert bir yıldızla paralel konumda olacak. Özellikle bu dönem gafların veya ani patlamaların yıkıcı sonuçlarıyla alakalı yüzleşmeler olabilir. Eğer köprüleri yakacak veya gerçekten acı bir şeyler söyleyecekseniz iki kere düşünmenizde fayda var. Benzer bir etki 28 Aralık 2023’te Mars-Merkür kavuşumunda da etkin olacak. Bu esnada çok sert demeçler ve yaptırımlar da gündeme gelebilir, askeri hareketlik tüm dünyada artabilir.

Pek tabii ki Merkür retrosu olurken tüm hayat durmuyor. Merkür-Jüpiter üçgeni ve Merkür-Satürn altmışlığı 18-23 Aralık 2023 tarihleri arasında en iyicil haliyle etkin olacak. Önemli tüm işler, imzalar, resmi işlemler, görüşmeler bu tarihlere denk getirilebilir.

24-27 Aralık 2023 tarihleri arasında Merkür bu sefer Acumen ve Aculeus yıldızları ile kavuşum gerçekleştirecek. Bu açılar görmemek ve yanılgılarla alakalıdır. Üstüne üstlük bu esnada Merkür 27 Aralık 2023’te Neptün ile kare sert açı yapacak. Olaylar algıladığımızdan çok daha farklı veya çarpıtılıyor olabilir. Bu yıldızlar “mental körlük” ile özdeşleştirilirler. Bu sebepten ötürü bu tarihler arasında peşin hükümlü olmamak ve bir meseleyi her açıdan ele almak, başkalarının bakış açılarını da gözlemlemek son derece önemli.

Bireysel düzlemde özellikle geçmiş tecrübelerimiz, ata soyu ve ebeveynlerden gelen bilgiler ve antik kaynaklardan yararlanmak öğrenme ve gelişim süreci açısından faydalı olacaktır. Merkür retroları yarım bıraktığımız bir şeyi tekrar ele alıp tamamlamak adına ideal bir süreçtir. Aynı zamanda psikanaliz ve bilinçaltına iniş, travma çözümleme gibi konular adına da destekleyicidir.

Merkür retrosunun burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: 12-23 Aralık 2023 tarihleri arasında retro kariyer hattınızda etkin olacak. Verilen sözlerin tutulması ve iş süreçlerinde aksilikler gündeme gelebilir. Üstleriniz ve toplumsal figürlerle diyaloglarınızda resmi ve diplomatik olmanızda fayda var. Yarım bıraktığınız bir girişimi hayata geçirmek için uygun zamandır. 23 Aralık 2023-3 Ocak 2024 tarihleri arasında Merkür ticari ve hukuki temalar, seyahatler üzerinde etkili olacak. Mümkünse bu konuları bu tarihler dışına almakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: 12-23 Aralık 2023 tarihleri arasında retro ticari ve hukuki temalar, seyahatler üzerinde etkili olacak. Mümkünse bu konuları bu tarihler dışına almak faydalı olabilir. Seyahat ve her türlü iş planınızı erkenden tamamlamak, her zaman bir B planının olmasında fayda var. 23 Aralık 2023-3 Ocak 2024 tarihleri arasında Merkür yatırım ve finans hattınız üzerinde etkili. Zorunlu olmadıkça bu zaman dilimi içerisinde borç almamak, kefil olmamak ve riskli yatırımlara girmemekte fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: 12-23 Aralık 2023 tarihleri arasında retro yatırım ve finans hattınız üzerinde etkili. Zorunlu olmadıkça borç almamak, kefil olmamak ve riskli yatırımlara girmemekte fayda var. Partner veya ortağınızın maddi kararlarını daha fazla sorgulamanız gerekebilir. Tabu ve fobilerinizle yüzleşebilirsiniz. 23 Aralık 2023-3 Ocak 2024 tarihleri arasında Merkür ilişkiler hattınıza geçecek. Eski ilişkiler canlanabilir ve önemli yüzleşmeler yaşanabilir. İlişkiler için kadersel bir dönemeç. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: 12-23 Aralık 2023 tarihleri arasında retro ilişkiler hattınızda etkin olacak. Eski ilişkiler canlanabilir ve önemli yüzleşmeler yaşanabilir. Bu evre halihazırda devam eden ilişkilerde biriken sorunları çözmek ve geride bırakmak adına fayda sağlayabilir. Ancak her şeyi başa kakmaktan kaçınmak koşuluyla. 23 Aralık 2023-3 Ocak 2024 tarihleri arasında Merkür yaşam rutinleri ve resmi işlemler temaları üzerinde etkin. Resmi başvuru ve işlemleri bu zaman dışına almakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: 12-23 Aralık 2023 tarihleri arasında retro yaşam rutinleri ve resmi işlemler temaları üzerinde etkin. Organizasyon aksaklıkları veya süreçlerde gecikmeler görülebilir. Her şeyi iki kere kontrol etmek önemlidir. Resmi başvuru ve işlemleri bu zaman dışına almakta fayda vardır. Zaman zaman sorumluluklara odaklanmakta zorlanabilirsiniz. 23 Aralık 2023-3 Ocak 2024 tarihleri arasında Merkür aşk ve eğlence temalarını etkileyecek. Bu konularda yanlış sinyaller alma riskine dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: 12-23 Aralık 2023 tarihleri arasında retro aşk ve flört hattında etkin. Geçmişten veya bir anda ani bir çekim gündeme gelebilir, ancak kalıcılığı tartışılır. Bu evrede riskli yatırımlardan kaçınmakta ciddi fayda vardır. Çocuğunuz varsa bu evrede iletişim kurmak bir tık daha zor olabilir. 23 Aralık 2023-3 Ocak 2024 tarihleri arasında Merkür aile ve hane temaları üzerinde etkin. Aile içinde eski defterler açılabilir ve yüzleşmeler görülebilir. Mülklerle ilgili işlemleri bu zaman dilimi dışına almakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: 12-23 Aralık 2023 tarihleri arasında retro aile ve hane temaları üzerinde etkin. Aile içinde eski defterler açılabilir ve yüzleşmeler görülebilir. Mülk alım satım, taşınma, tadilat ve dekorasyon gibi işlemleri bu zaman dilimi dışına almakta fayda var. 23 Aralık 2023-3 Ocak 2024 tarihleri arasında Merkür iletişim hattınızda etkin. Haklıyken haksız duruma düşmemek adına her şeyin yazılı kanıtı bulunmasına ve ifadelerinizin en sade, en anlaşılabilir şekilde olmasına özen göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: 12-23 Aralık 2023 tarihleri arasında retro iletişim hattınızda etkin. Haklıyken haksız duruma düşmemek adına her şeyin yazılı kanıtı bulunmasına ve ifadelerinizin en sade, en anlaşılabilir şekilde olmasına özen göstermelisiniz. Seyahatlerde gecikmeler ve aksilikler görülebilir, B planı olmasında fayda var. 23 Aralık 2023-3 Ocak 2024 tarihleri arasında Merkür finans hattınıza geçecek. Önemli finans işlemler, yatırım kararları gibi konuları bu zaman diliminin dışına almakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: 12-23 Aralık 2023 tarihleri arasında retro finans ve yatırım hattınızda etkin. Önemli finans işlemler, yatırım kararları gibi konuları bu zaman diliminin dışına almakta fayda var. Büyük harcamalar, riskli finansal işlemlerden uzak durmalısınız. Özdeğerinizde zaman zaman dalgalanmalar olabilir, bir hata yaptığınızda kendinizi çok sert yargılamayın. 23 Aralık 2023-3 Ocak 2024 tarihleri arasında Merkür burcunuza geçeceği için iyi niyetle de olsa kendinizi yanlış ifade edebilirsiniz, gaflara dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: 12-23 Aralık 2023 tarihleri arasında retro burcunuzda gerçekleşeceği için doğrudan sizleri etkileyecek. Karşı tarafın sizi yanlış veya çok katı algılama riski olabilir. Kelimelerinizi iyi seçmelisiniz. Sözel iş yapmak yerine her şeyin yazılı ve belgeli olmasına dikkat etmeli, zorunda kalmadıkça önemli işlemleri retro sonrasına almalısınız. 23 Aralık 2023-3 Ocak 2024 tarihleri arasında retro iç dünyanıza iniyor. Bu evre korku ve tabularla yüzleşmek, travmaları çözmek; ruhsal çalışmalar için idealdir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: 12-23 Aralık 2023 tarihleri arasında retro bilinçaltı hattınızda etkin. Bu evre korku ve tabularla yüzleşmek, travmaları çözmek; ruhsal ve psikolojik çalışmalar için idealdir. Ayrıca gizli düşmanlarınız varsa görünür hale gelebilirler, sizden saklananları keşfedebilirsiniz. 23 Aralık 2023-3 Ocak 2024 tarihleri arasında retro sosyal çevrenizi etkiliyor. Arkadaşlar ve gruplar içerisinde koordinasyon problemleri ve yanlış anlaşılmalara açıklık görülebilir. Eski dostlarla kaynaşmak adına iyi bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: 12-23 Aralık 2023 tarihleri arasında retro sosyal çevrenizi etkiliyor. Arkadaşlar ve gruplar içerisinde koordinasyon problemleri ve yanlış anlaşılmalar görülebilir. Eski dostlarla kaynaşmak adına iyi bir zaman. Proje işleyiş ve teslim süreçlerinde gecikmeler gündeme gelebilir, işlerinizi teslim zamanından önce bitirmekte fayda var. 23 Aralık 2023-3 Ocak 2024 tarihleri arasında retro kariyer hattınızda etkin. İş kurma, başvuru ve imza gibi süreçleri bu zaman dışına almakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe