Begüm Minkis

12 Kasım’da İstanbul saatine göre 16.33’de 19° Boğa burcunda Merküryen bir dolunay gerçekleşecek. 11 Kasım’daki Güneş ile Retro Merkür’ün kavuşumu dolunayın temelini oluşturuyor. Birlikte çalışarak oldukça güçlü etkiler açığa çıkaracak, Merkür retrosunun da özünde ne anlatmak istediğini daha net görmemizi sağlayacaktır. Para ve ilişkilere dair kendinizi bir anda arenada bulabilir, güçlü ve cesur hissederek yeni sorumlulukları göğüsleyebilirsiniz. Öte yandan hak arayanlara hakkını teslim edecek bu Dolunay gücünü doğru kullananların da gücüne güç katacaktır. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Dolunay anında 23° Koç burcu yükseliyor. Terazi burcundaki Mars ile karşıtlık yapması ortalığı iyice ateş hattına çeviriyor. Dolunaylar zaten içerisinde gergin enerjileri barındırır. Merkür’ün retro etkisi ile bir arada olunca kin, inat, saplantı, kıskançlık, aldatılma ve intikam duygusu insanlar arasında pek fazla görünür olabilir. Her türlü ilişkiye dair mücadele duygusu ön plana çıkabilir. İlişkilerle ilgili Venüs ve Neptün’ün karesi de kırmızı alarm veriyor. Etraflıca düşünmediğimiz ve fazla optimist yaklaştığımız ilişkileri tekrar gözden geçirmemiz gerekebilir.

Dolunay anının ipleri Yay burcundaki Jüpiter’in elinde olacaktır. Jüpiter’in Oğlak burcuna geçmeden önceki son dolunayını gerçekleştirmesi ise oldukça manidar. Bu dönemi beslediğiniz ağacın meyve vermesi ve onu topladığınızı düşünerek anlamlandırabilirsiniz. Diğer anlamda kişisel alanınıza girilmesine ve haklarınızın yenilmesine izin vermek istemeyebilirsiniz. Mücadeleniz ise bir zaferle sonuçlanabilir. Esasen Akrep ve Boğa aksı şifa enerjisini bünyesinde taşır. Bu burçlarda meydana gelen etkiler kriz verse de özümüzü, içimizdeki gerçek gücü görmemize imkan tanır. Unutmayın barış güçlülerin yardımıyla sağlanır. Bu güç içimizde veya dünyevi anlamda da olabilir. Gücü doğru kullanmak, huzur ve esenlik arayışında olmamız gereken bir süreçteyiz.

Boğa burcunda gerçekleşen dolunay maddi değerlerle ilgili konulara yüksek vurgu yapıyor. Miras, tazminat, ikramiye, terfi, zam veya nafaka gibi başkalarından gelecek imkanlar olabileceği gibi uzun zamandır iş arayanlara iş de verebilir. Para alışverişlerinde artış olabilir. Dayanıklı ve kullanışlı ürünler satın alabilirsiniz. Lakin Merkür retrosunun hala devam ettiğini unutmadan satır aralarını iyi okumak gerekebilir. Maddi anlamda da fazla uçuk hamleler olabileceğinden ipin ucunu yakalamak zorlaşabilir. Bu anlamda kendinizi frenlemeniz de önemli olacaktır.

Öte yandan oldukça güçlü ve kalıcı etkiler verebilecek bu dolunay anında Satürn ve Güney Ay Düğümünü tam tepe noktasında (MC) görüyoruz. Kurtuluş ve bertaraf etmek. Ne yazık ki hastalık ve ölüm haberleri gelebilir bu dönemde. Olumlu anlamda sınavını çekmiş, emek ve sabır göstermiş insanların ödülleri de gelebilir. Ay ve Satürn arasındaki üçgen açı mevzubahis durumlara duygusal istikrar ve sorumluluk bilinci katacaktır. Toparlarsak; hayat sorumluluklarımıza yeni açılımlar getirecek ve güçlü sonuçlar alacağımız bir döneme giriyoruz.

Pek tabii en kuvvetli etkileri sabit grup; Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçları hissedecektir. Bilhassa 14 – 23 derece arasında önemli noktalar ve gezegenlere sahipseler bir kırılma noktasında olabilirler. Sağlık açısından bakarsak boyun ve boğaz bölgeleri daha hassas olabilir. Ayrıca Boğa dolunayı masaj/fizik tedavi, beslenme alışkanlıklarını düzenleme ve kilo problemlerine çözüm getirmek açısından destek verebilir.

Boğa Dolunayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Finansal hareketlerinizi tekrardan gözden geçirmeniz gereken durumlar olabilir. Cebinizde delik varmışçasına hızlı para çıkışlarına karşı temkinli olmak lazım. İş bulmak, önemli bir alım/satım yapmak, maddi güvence adına farklı yollara yönelmek için uygun bir dönemde olabilirsiniz. Eğitim ve ticari meseleler adına şanslı etkiler mevcut. Geçmişe yönelik ödemeler önünüze gelmeden siz ilgilenmelisiniz. Üstler ve aile büyükleri ile bağlantılı sorumluluklarda artış olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Burcunuzda gerçekleşecek dolunay kendinizle ilgili bir dönemi kapatarak yeni bir sayfa açmanızı sağlayabilir. Bedensel olarak değişime gitmek, kilo vermek, imaj değişimi vb. faaliyetler adına uygun olacaksınız. İlişkilerinizle ilgili geçmişe yönelik bir sorunu tekrar masaya yatırmanız gerekebilir. Toplu bir para girişi de yaşayabilirsiniz. Hayatınıza yön vermek adına sezgilerinizi dinlemek bu dönemi daha da başarılı kılacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: İnsan ilişkilerinizin canlandığı bir süreç geçirebilirsiniz. Duygusal meselelerle bağlantılı neşeli koşullar olabilir. Yeni bir iş çevresine girebilir ve bundan mutluluk duyabilirsiniz. Öte yandan saklanmış konuların ortaya çıkmasıyla kontrol dışı gelişen konular bu dönemi tamamen kadersel boyutta yaşamanıza neden olabilir. Doktor kontrolleri, hasta ziyaretleri ve ruhsal faaliyetler adına yaşamınızda hareketlilikler olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Geleceğiniz adına hayırlı olacak fakat sorumluluklarınızda da artışı beraberinde getirecek bir işe girişebilirsiniz. Verilen emeklerinizin karşılığını artık alabileceğiniz imkanlar doğacaktır. Bu dönemdeki adımlarınız normalden daha dikkat çekici boyuta ulaşabilir. Evlilik kararı alabilir veya mevcut ilişkinizde kritik bir dönem geçirebilirsiniz. Görev ve hizmet duygunuzda da artış olacaktır. Çalışma arkadaşlarınızla ilgili keyifli gelişmeler olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İçinizdeki potansiyeli dışarı vurmak adına destekleyici bir döneme giriyorsunuz. Aşka olan inancınız tekrar tazelenebilir. Çalışma ortamınızda kalıcı bir değişiklik gerçekleştirebilirsiniz. Yeni müşteriler, yurt dışı projeleri, seyahatler gündeminizde yer bulabilir. Öte yandan mesleki itibar kazanabilir, çocuklarınızla ilgili de hoş durumlar yaşayabilirsiniz. Finansal anlamda aile büyüklerinizden elde edeceğiniz imkanlar oluşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Dost burcunuzda gerçekleşecek dolunay kendinize olan inancınızı tazelemenize yardımcı olabilir. Krediler, ikramiye, miras, borçlar ile ilgili konularda önemli sonuçlar alabilirsiniz. Yeni yatırım kararlarını hayata geçirmek için ideal bir dönemdesiniz. Uzak akrabalarınızla veya tanıdıklarınızla olan temaslarınızda artış söz konusu olabilir. Ev ortamı, aile ve gayrimenkullerle ilgili neşeli gelişlmeler olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Eş ve aile bireylerinizin kazançları ile ilgili önemli gelişmeleriniz olabilir. Evliliğinizle ilgili karar veya sorumluluk alabilirsiniz. Sağlığınıza önem göstermek var ise sorunlarınızla daha yakından ilgilenmeniz gerekecektir. Mesleki anlamda ikili toplantılar ve danışmanlıklar gerçekleştirebilirsiniz. Yaşam içerisinde uzun zamandır süren bir kriz söz konusuysa kalıcı bir sonuç almanız mümkün. Öte yandan ödemelerinizi de zamanında yapmak gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Karşıt burcunuzda gerçekleşecek dolunay ikili ilişkilerinizi mercek altına almanızı sağlayacaktır. Ya tamam ya devam gibi bir bitiş çizgisine ulaşabilirsiniz. Geçmişe yönelik partnerler de ansızın karşınıza çıkabilir. Öte yandan finansal anlamda sizi memnun edecek bir iş durumu olabilir. Hareket kazanıyorsunuz. Gündelik görevlerinizde yoğunluk olacaktır. Sağlığınızla ilgili sizi uzun zamandır rahatsız etmiş konuya yönelerek şifa bulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Yetenekleriniz sayesinde iş başarılarınızda artış gözlemleyebilirsiniz. Yeni bir işe veya hobiye başlayabilirsiniz. Akrabalarınızla ilgili bir gündem kafanızı meşgul edebilir. Kendinizi sosyalleştirebilir, hayatın keyfine varmak isteyebilirsiniz. Kılık kıyafet ve stil değişimleriniz olabilir. Eski bir aşk kapınızı çalarak heyecanınızı arttırabilir. Daha girişimci davranarak bu süreçten maksimum verim elde edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Dost burcunuzda gerçekleşecek dolunay aşk ve keyfi isteklerde artışa sebebiyet verebilir. Mevcut bir flört ilişkiye dönüşebilir. Hayata karşı daha çocuksu bir tavra bürünebilirsiniz. Mesleki anlamda daha cesur ve net bir tavrınız olması mümkün. Yetenekleriniz, borsa ve spekülasyondan elde edilen maddi kazanımlarınız elinize ulaşabilir. Ev ve aile konularına da harcamalar yapabilir veyahut bir konuda karar alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Aile, ev ve değerlerin ön plana çıkacağı bir zaman geçirebilir bu nedenle kısa seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Yüklü miktar bir para elinize geçebilir. İnternet ve iletişim ise odak noktanıza yerleşebilir. Alım - satım, ticari meseleler ve eğitim konuları adına yoğun iletişim trafiğiniz olabilir. Öte yandan sosyal çevreden gelecek bir fırsat veya teklif kapınızı çalabilir. Aile bireylerinize fikirlerinizi kabul ettirmek konusunda sınavlarınız olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Maddiyat ve güven konusuna dair konuşmalarınız olabilir. Kardeşler, yakın çevre ve komşularınızla ilgili bir gelişme gündeme gelebilir. İş hayatınızda neşeli hissedebilir, yeteneklerinizin onaylandığına şahit olabilirsiniz. Öte yandan önemli kazanımlarınız da olabilir. Yeni teknolojik aletler alabilir, eğitim, fuar, seminer gibi organizasyonlara katılabilirsiniz. Trafik ve cihazlara da retro etkisiyle dikkat etmek gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis