Merve Çubuktepe

“Sürekli aynı şeyleri yaparsak farklı sonuçlar elde edemeyiz”. Satürn’ün önce Kova sonra Oğlak burcunda gerçekleşecek retrosu en temel olarak bu mesajı vermekte bize. İki parçalı bir retro olduğu için aslında bu gerileme sürecinde iki bölümlü bir film gibi hayat algımızda değişimler yaşayacağız. Başlıkta karışmaması adına zaman aralığı olarak Satürn retro dönemi belirtilmiştir, ancak durağan konumlar da en az Satürn retro kadar önemli olduğundan sürecin tam aralığını 10 Mayıs-30 Eylül 2020 olarak düşünebilirsiniz.

Öncelikle Satürn retro takvimine bir göz atalım:

10 Mayıs 07:09 – 12 Mayıs 07:09 Satürn Kova burcunda durağan konumda
12 Mayıs 07:09 - 3 Temmuz 02:36 Satürn Kova burcunda retro konumda
3 Temmuz 02:36 – 28 Eylül 08:12 Satürn Oğlak burcunda retro konumda
28 Eylül 08:13 – 30 Eylül 08:12 Satürn Oğlak burcunda durağan konumda
30 Eylül 08:13 Satürn Oğlak burcunda ileri harekete geçiyor

Gördüğünüz üzere çok kademeli bir retro bizi beklemekte. Satürn’ün bu retro boyunca bazı kritik sert açıları da olacak. Satürn retrosunun zorlu etkilerini özellikle +- 5 gün bu dönemlerde daha çok hissedebiliriz. Zorlanma alanlarını parantez içerisinde belirttim.

Güneş-Satürn Karşıtı – 21 Temmuz 2020 (Otorite, patron figürleri, yaşça büyük kişiler)
**Mars-Satürn Karesi **– 24 Ağustos 2020 (Fevri davranışlar, kazalara açıklık, işlerde blokajlar)
Venüs-Satürn Karesi – 2 Eylül 2020 (Duygusal konularda mesafe, soğukluk, iletişim zorluğu)
Mars – Satürn Karesi – 30 Eylül 2020 (Fevri davranışlar, kazalara açıklık, işlerde blokajlar)

Satürn retro konumdayken Jüpiter ile çok yakın tarihlerde birlikte seyredecek. Bu süreçte Jüpiter hep retro. Temmuz 2020 orasına kadar da Venüs ve Merkür Retroları bu kombinasyona eşlik ediyor. Bu sebeple retro enerjisi aşırı yüksek olacak. Derdimiz en çok geçmişler. Satürn yeniden yapılanma demekse eğer burada asıl yapılanma odağımız geçmiş olacaktır. Geçmişimizde arafta kalmış, saplandığımız, bir türlü kopamadığımız yararsız alışkanlık ve davranış kalıpları Satürn Kova döneminin fütürist ve geleceğe odaklı enerjisi ile gözden geçirilecektir.

Bunu yapmanın en iyi yolu hayatımızdaki kısır döngülere göz atmak. Kendimize şu tür sorular sorabiliriz: “Neden sürekli karşıma aynı tipler çıkıyor?”, “Neden ilişkilerim bir türlü sağlam bir zemine oturmuyor?”, “Neden işimde istediğim ilerlemeyi sağlayamıyorum?”, “Neden bir konuya tüm gücümle odaklanıp nihayete erdiremiyorum?”

Burada en önemli konulardan biri kabul etmek gerekir ki, bazen insan şanssızdır. Kendisi en iyisini yapsa bile talihsiz dış koşullar ona zorlu deneyimler yaşatabilir. Ancak aynı konu aynı biçimde sürekli tekrarlıyorsa kişinin kendini gözden geçirme ve onu bu döngüye hapseden davranışlarını değiştirme vakti gelmiştir.

Özellikle Satürn’ün sert açıları bu süreçte biz bu konuda çekimser olsak da istemezsek de dışsal tetikleyici etkiler ile bu konularda aksiyon almamızı sağlayacak. Tabii ki sert açı hırpalıyıcı bir enerjidir. Bunu yaşamamak adına açıyı beklemeden “Benim değerim nedir?”, “Yalnızlık korkusu sebebiyle hayatımı neden bloke ediyorum?”, “En fazla ne kaybederim” diye düşünerek çözüm bulma şansımız var. Satürn engelleme ve korku demektir; eğer biz de bunu yapıcı şekilde kullanmazsak bizi korku ile olduğumuz yere hapsedecektir. Kova bize ileri gitmemizi söyler, ileri gitmek adına da ayağımıza bağlı taşlardan kurtulmamız, bizi tekamüle götürecektir.

Ve Satürn Oğlak dönemi aldığımız bu kararları artık sağlamlaştırmak, gerçekten içselleştirerek doğru bir yaşam yolu inşa etmek adına fırsat getirecektir. Bu süreçte duygusal odaktan çıkıp kendi faydamıza da odaklanacağız. “Bana gerçekten ne iyi geliyor?” sorusu önemli. Oğlak burcu başarı demek de olduğu için en başarılı olduğumuz noktalara odaklanmak, kendi ürettiklerimizden ve başarılarımızdan beslenmek iyi hissetmek adına başka bir kaynağa bağlı olma hissini ortadan kaldırır.

Finansal anlamda yavaşlık ve ekonomik daralma vurgusunun özellikle Satürn Oğlak retro yani 3 Temmuz-29 Eylül 2020 döneminde daha yoğun olabileceğini öngörüyorum. Jüpiter de bir finans göstergesidir, Jüpiter’in düşük konumda olduğu Oğlak burcundaki retrosu ekonomik daralma ve yavaşlamayı daha da arttırmakta. 2020, “kıtlık bilincini” anlama yılı demiştim; bu sebeple kıtlıkta olmasak bile tasarruf etmek, harcamaları en düşükte tutmak ve riskli yatırımlardan kaçınmak süreç boyunca önemli olacaktır.

Diğer yandan zaten dünyanın her yerinde aşı çalışmaları var; Satürn Kova retrosunun gerçekleşeceği 11 Mayıs-3 Temmuz 2020 salgına kalıcı bir çözüm bulunması adına en somut adımlardan birinin atıldığı dönem olabilir. Özellikle de süreci iyi yönetirsek 3 Temmuz 2020 ve sonrası normalleşme süreci adına yeni bir dönemi başlatabilir.

Satürn Retrosunun burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Öncelikle arkadaşlıklar ve sosyal çevre ile alakalı bir eleme süreci gündeme gelebilir. Hayatınızda faydalı ve faydasız olanı ayrıştırabilirsiniz. Ancak bunu yaparken kurunun yanında yaş da yanmamalı. Çok yaratıcı fikirlerinizi “bu tutmaz” diyerek veya üşengeçlikten ertelememelisiniz. Gelecek planlarınızı netleştirmek adına pek çok ilham alabilirsiniz. Bu süreç sonunda bir iş kurma veya farklı branşta bir işe geçiş konusunda karar alabilir, güçlü adımlar atabilirsiniz. . Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İşinizi yapma şekliniz, kariyer yolculuğunuzu bu süreçte gözden geçirebilirsiniz. Nasıl bir hayat istediğinize dair önemli sorgulamalar gündeme gelecektir. Dönem içerisinde beklediğiniz işle alakalı haber ve fırsatlarda gecikmeler olabilir, moralinizi bozmamalısınız. Ebeveynlerinizle geçmişle alakalı hesaplaşma ve çözülmeler yaşayabilirsiniz. Bazen rehavet ve isteksizlik gelebilir; ancak burada irade ile hareketi sürdürmek, disiplinli bir şekilde ilerlemek özellikle retro sonrasında size avantaj getirecektir. . Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: İlk olarak hayat felsefeniz ve inandıklarınızı sorgulayarak sürece başlayabilirsiniz. Çok doğru görünen yanlış, yanlış görünen doğru olabilir. Bu dönemde ufuk açmak çok güzel, ancak yüzeysel veya anlık bir ilgi bir şeylere başlamak sonradan zaman kaybı olabilir. Tutumluluk ve parayı verimli kullanmak bu dönem daha iyi öğrenmeniz gereken bir süreç. Yakınlarınızla ortak para işlerini çok iyi düşünmenizde fayda var. Tabularınızı ve bastırılmış duygularınızı masaya yatırıp barışabilirsiniz. . Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Çevrenizdeki kişiler maddi manevi krizler yaşarken onlara destek olmanız gerekebilir. Ancak bu evrede yardım etmek çok güzel olsa da tüm sorumluluğu üzerinize almak bir süre sonra kendinizi “anne” gibi hissettirebilir ve beklediğiniz dönüşleri alamayınca da “vah benim emeklerime” diyebilirsiniz. Korkularınızın üzerine gideceğiniz bu dönemde insan ilişkileri size ayna tutacak. Çok büyüttüğünüz kişileri gerçek yerine koyabilirsiniz. Kaybetme korkusu ile kimseye bağımlı olmamalısınız. . Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Öncelikle ikili ilişkilerde sizle aynı gelecekte yürüyemeyecek, yol arkadaşı olamayacak kişilerle alakalı bir yüzleşme süreci gündeme gelebilir. Uzatmaları oynayan, aslında okeye dönen ilişkilere son verebilirsiniz. Kanatlarınızı kesen, uçmanızı engelleyen her şeyle vedalaşabilirsiniz. Bu aşamadan sonra günlük hayatınızı düzene sokmak, daha sağlıklı beslenmek, spor yapmak gibi konularda bir sistem oluşturabilirsiniz. Başta bu üşenme hissi verebilir ama alacağınız sonuç adım atmaya değer. . Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Hayatınızı düzene sokarken teknolojiden de faydalanabilirsiniz. Rutin ve manuel şekilde yaptığınız işleri teknolojiyi kullanarak yeniden düzenlerseniz hayatınız da hızlanacaktır. Sağlığınıza daha fazla dikkat etmeniz, en ufak bir sıkıntı varsa dahi hemen önlem almanız ve bir uzmana danışmanız önemlidir. Duygusal anlamda sizin için kalıcılık ifade etmeyen geçici heyecanları rafa kaldırabilirsiniz. Çocuğu olanlar daha fazla sorumluluk alarak çaba göstermesi gerekebilir. . Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Duygusal konularda bozulmuş ilişkileri toparlama, sönmüş gibi görünen ama hala için için alevi yanan aşklarda canlanma olabilir. Ancak bu süreç beklediğinizden yavaş ilerleyebilir, aceleciliğe gerek yok. Diğer yandan aile ve hane içerisindeki düzenle alakalı önemli değişim kararları alabilirsiniz. Taşınma, tayin, mülk alım satım gibi konularda retro sonrası dönem daha verimli olacaktır. Evden çalışma kararı alanlar isterlerse çok iyi ve verimli bir iş sistemi kurabilirler. . Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Geçmişin en derinliklerine iniyor, içinizde yer etmiş travmaları çözüyorsunuz. Bunun için tabii cesur olup doğru soruları sormak önemli. Bu konuda ruhsal ve psikolojik destek de alabilir, sürecin sonunda büyük bir rahatlama ve özgürleşme yaşayabilirsiniz. Kardeş, yakın çevrenizle bazı yüzleşmeler gündeme gelecek. Bu durum soğukluk ve uzaklaşma da getirebilir, ancak eğer hatalı bir durum varsa herkesin yaptığı hatayı görmesi adına bu zaruri bir durum olarak görülüyor. . Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Daha az konuşabilir ve iletişim kurabilirsiniz. Daha çok kafanızı dinlemek isteyecek, yüksek tempodan kaçınacaksınız. Ancak burada aşırı soğuk bir tavıra girip samimi olduğunuz insanları da kendinizden uzaklaştırmamalısınız. Beklediğiniz haberler, anlaşmalar ve yolculuklarla alakalı gecikmeler gündeme gelebilir, moralinizi bozmamalısınız. Yakın çevreniz size karşı daha mesafeli olabilir; bunu değiştirmek adına ilk adımı sizin atmanız gerekebilir. Harcamalara dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: İlk olarak finansla alakalı kritik kararlarınız varsa eğer bunları çok iyi sorgulamanız gerekli. Maddi akışınızda yavaşlamalar olabilir, paralar beklediğinizden yavaş gelebilir. Daha yalnız ve kimse sizi anlamıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Daha fazla dış dünyaya açılmanız bunun böyle olmadığını gösterecektir. Hayat duruşunuz, yaydığınız imajla ilgili önemli değişimler gündeme gelebilir. Hayatınızı düzene sokmak, bir plan içerisinde ilerlemek ve bir işe disiplinli düzenli ilerlemek size başarı getirecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kendinize felsefi sorular sorabilirsiniz bu dönemde. Ben kimim, neyim ve en önemlisi insanlık için neler yapabilirim? Bu soruların cevabı sizin yaşam amacınızı da bulmanızı sağlayacaktır. En dikkat edilmesi gereken konu amacınızı gerçekleştirmek adına düzenli ve disiplin olmak, bir yapıp sonra uzun mola vermemek. Sonrasında daha fazla ruhsallık ve maneviyat arayışı gündeme gelecektir. Derinliği olmayan, sığ insanları kalbinizden silebilir; daha fazla anlama kapılarınızı açabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İlk olarak ruhsal açıdan tıkanmış hissedebilirsiniz. Bir mana arayışı gündeme gelebilir ve tatmin olmamanız mümkün. Burada çok zorlamadan günlük hayatınıza odaklanmanızda fayda var. Rutin gibi görünen hayatın ritmi size aradığınız asıl ruhsal manayı verebilir. Sonrasında bu kazanımlarla yeni çevreler edinebilirsiniz. Bu sırada eski çevreler de bir sınavdan geçecek. Yavaş ama kararlı şekilde ortak fikirler üretip, yeni ve anlamlı projelere başlayabilir, retro sonrası meyveleri toplayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe