Begüm Minkis

12 Nisan 2021, İstanbul’a göre saat 05:30’da, 22 derece Koç burcunda karakteristik ve güçlü bir yeniay meydana geliyor. Havalar dalgalı gitse bile bahar enerjisini içimizde hissetmeye başlıyoruz. Yeniay vesilesiyle bahaneleri bir kenara bırakmanın ve arzularımızın peşinden koşmaya başlamanın tam zamanı. Gökyüzünde eril etkinin baskınlığı dinlenme sürecinin bittiğini, mücadelenin ise başlamak üzere olduğunu haber vermekte. İç dünyamızda ilk kıvılcım parlıyor! Artık yeni bir şeyler başlatmak, şampiyon hissetmek isteyebiliriz. Jüpiter ve Marsın yeniay derecesine olumlu açılarını da hesaba kattığımızda başladığımız işlerden alnımızın akıyla çıkmamız için ortam müsait. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Güneş ve Ay kavuşarak yeniay fazını meydana getiriyor. Yeniay fazı her zaman Koç burcu sembolizmi ile temsil edilir. Koç burcu zodyağın ilk ve ilkel burcudur. Adeta baharın başlaması gibi hayata gözlerimizi açtığımız, tüm benliğimizle tazelendiğimiz zamanları haber verir. Koç burcu yeniayı tam da bu sebeple yeniden doğmuşluk hissi getirebilir ve önceden zor gelen konular artık gözümüzde basitleşmeye başlayabilir. Acelecilik, sabırsızlık, öfke ve dürtüsellik bu sürecin uyarı sinyalleri arasında olacak. Tehlike ve riskli işlerden, trafikte hız ve tartışma sırasında kaba ve küfür içeren sözlerden kaçınmak gerekebilir.

Yeniay anı İstanbul saatine göre çıkarıldığında yükselenin 25 derece Balık burcu olduğunu görmekteyiz. Koç ve Balık birbirine astrolojik yönden oldukça tezat yapıdadır. Balık ruhsallıktan, fedakarlıktan, rehavatten beslendikçe Koç burcu ise bireysellik ve bedensel aktiviteden hoşlanır. Koç yaşam enerjisi en güçlü burçlardan biriyken Balık kolayca çevresel şartlardan etkilenerek kendisini inzivaya kapatabilir. An haritasında Jüpiter de Balık burcunun doğal yeri olan 12. Evde yerleşimde bulunuyor. Bu sebeple heyecanla başlattığımız işler yüksek bir duyarlılığı, empati ve sezgiselliği de beraberinde getirecektir. Hayatta ilerlemek, fırsatları görmek ve yakalamak için bu dönemde egomuzu geri plana almamız gerekebilir.

Güneş ve Ay birinci evde yeniay konumuna gelmişken Merkür ve Venüs de yine birinci evde kavuşarak stelyum (gezegen kümelenmesi) meydana getiriyor. Bu etkileşim; sıfırdan başlamak, risk almak ve ilkleri yaşamak gibi değişimleri tetikleyebilir. An haritasında vurgulanan Mars ve Jüpiter üçgeni ile bu tarz davranışların uğur getirmesi ihtimali yükseliyor. Örneğin önceden yeltenemediğiniz fakat çok istediğiniz bir spor dalına karşı cesaret yükselmesi yaşayabilirsiniz.

Plütonun yeniay derecesine kare açısı şartları zorlamaktan pek çekinmeyeceğimizi işaret ediyor. Köklü ve hatta uç noktalara varan değişimler yaşanabilir. Yararsız bağlar kopabilir. Ayrılıklar veya ilişkilerde olumlu yönde dönüşüm ile evlilik fikri ortaya çıkabilir. Duyguları korkusuzca dışarıya vurabiliriz. Öte yandan zoru sevsek bile haddimizi aşan işler almaktan veya sözler vermekten de bir o kadar kaçınmalıyız. Kendimizi de iyi ölçüp tartmalı çocuksu davranışlarda bulunmamalıyız.

Mars ise an haritasında 23 derece İkizler burcunda konumlanırken 14 Aralık Yay Güneş tutulma derecesine karşıt açı yaparak tetiklemekte. İdeallerimiz adına gaza gelerek davranışlarımızı o yönde değiştirmek isteyebileceğimize işaret ediyor. Mars öte yandan Capella ve Phact sabit yıldızları ile etkileşimde bulunuyor. Merak, keşfetme ve araştırma isteği, yeni yerler görmek, arzulanan konular için inatçılık sergilemeye açık yıldızlardır. Bu dönemde sağlık astrolojisine göre solunum yolları, baş bölgesindeki problemlerine de sık rastlanabilir. Salgını göz önünde bulundurarak tedbirler konusunda ekstra dikkat iyi olacaktır.

Global çapta ise askeri hareketlilikler, yangın, patlamalar ve ekonomik çalkantılar doğrudan öne çıkabilir. Yeniay Türkiye haritasının onbirinci evinde meydana gelirken yükselen derecesi ise onuncu eve düşmektedir. Mecliste hareketli tartışmalar, toplantılar sıklıkla yaşanırken, ülkeler arası yeni anlaşmalar gündeme gelebilir.

Koç yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Sizi birebir ilgilendiren yeniay ile hayatınızda yepyeni bir sayfa açabilirsiniz. Girişimci ruhunuz canlabilir. Kimileriniz sağlığınızla ilgili kontrolleri yaptırabilir, spor ve diyet vb. uygulamaları başlatabilirsiniz. Fiziksel görüntünüzde de değişiklikler yapmak isteyebileceğiniz bir dönem. Hayatınıza yeni insanlar girebilir ve sosyalleşmek isteyebilirsiniz. Duruşunuzda diğer insanların fark edebileceği değişimler gözlemlenebilirken motivasyonunuz da yükselecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İçinize dönerek yalnızlaşma eğiliminde olacağınız bir zaman. Fedakarlık yapmanız gereken gelişmeler öne çıkabilir. Kafa dinlemek suretiyle kısa seyahatleriniz olabilir veya evde tek başına kalabilirsiniz. İlhamınız, yaratıcılığınız size ummadığınız başarıları getirebilir. İlahi olarak korunduğunuzu hissedebilir ve kolektif ile bütünleşebilirsiniz. Yaratıcılığınızı had safhada kullanabilirsiniz ve gizli kalmış yeteneklerinizi fark etmeye başlayabilirsiniz. Yurt dışı bağlantıları kurmak için de doğru zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Yeni bir eğitim grubuna, topluluğa dahil olabilirsiniz. Mevcut ait olduğunuz sosyal çevrede liderlik üstlenmeniz gereken şartlar doğabilir. Meslektaşlarınızdan ufkunuzu açacak şeyler öğrenebilirsiniz ve hatta ortak çalışmalar gündeme gelebilir. İdeallerinize yürüme isteğiniz güçlenecektir. Arkadaş çevrenizin yaşamında dikkate değer yenilikler sizleri de heyecanlandırabilir. Toplu paraları yatırım olarak değerlendirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Toplumun gözü önünde kendinizi tekrardan konumlandıracağınız yeni sorumluluklar hayatınıza dahil olabilir. Terfi alabilirsiniz. Unvan değişiminiz olabilir, bunu eğer arzu ediyorsanız hamile kalarak da yaşayabilirsiniz. Önemli koltukta oturan kişilerin gözüne daha kolay girebileceğiniz bir zaman. Başarılarınız görünür hale gelebilir. Ailenin geleceği, iş sebepli taşınma gibi gündemleriniz de mümkün olabilir. Mirasla ilgili konularınız varsa şayet lehinize sonuçlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Hayata bakış açınız olumlu yönde değişebilir ve felsefi düşünceler içerisine dalabilirsiniz. Atama sonuçlanması, hukuksal yönden hakkınızı almak ve devlet kanallı işlerinizde ilerlemeler mümkün olabilir. Akademik çalışmaları olan kişiler tez ve sınav süreçlerini akıcı ve rahat bir şekilde tamamlayabilir. Ticaretle ilgilenen kişiler için ise işler bereketlenebilir. Yeni eğitime, seyahat programlarına yazılmak için de doğru bir zaman. Evrak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Parasal kaynaklarınızla ilgili ortak verilmesi gereken kararlarda şartlar sizin lehinize olabilir. İnsanlardan maddi ve manevi destek görebilirsiniz. Miras, bankacılık işlemleri, sigorta ve vergi vb. işlerinizi halledebilirsiniz. İstediğiniz miktardaki krediler çıkabilir. Psikolojik yönden derinleşmeye de oldukça açık olacaksınız. Sırlar dökülürken önce kriz, sonra dönüşüm yaratacak olaylar içerisine girebilirsiniz. Terapi almak, okült ve ezoterik temalarla ilgilenmek için de son derece uygun bir süreç. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Yeni tanışmalarınız olabilir. Romantik bir ilişki başlatabilirsiniz ve ilişkiler sayesinde ün, popülerlik kazanabilirsiniz. Sosyal çevrenizde eğlenceli vakitler geçirmeniz mümkün. Kimileriniz çocuğuna daha birey gibi davranmaya başlayarak özel olarak vakit geçirebilir. Evlilik içerisinde eşiniz ile çocuk yapmaya dair konuşmalar gerçekleştirebilirsiniz. Eşiniz veya ortağınız ile maddi veya manevi risk almak ve birlikte hareket etmek için destekleyici etkiler hakim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Mesleki açıdan görev ve sorumluluklar öne çıkıyor. Hayatınızı daha kolaylaştırmak için yanınıza bir yardımcı tutabilir veya farklı yönden hizmetler alabilirsiniz. Sağlık açısından dengenizin kolay bozulması ihtimalinine karşın özel olarak ilgilenmeniz gerekebilir. Beslenmenize organik ve katkısız gıdaları ekleyebilirsiniz. Evcil hayvanınız var ise özel ilgi göstermek, varsa doktor kontrolleri yaptırmanız gerekebilir. Mekanik, teknik yeteneklerinizi ev ortamınızdaki angarya işlerinizde sıklıkla kullanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aşk kapınızı çalıyor. Size açılan ve ilgisini korkusuzca belli edecek insanlar olabilir. Yeni birisi ile flört etmeye başlayabilirsiniz. Yaşamınızda heyecanlı, sizi rutinden çıkaracak türden gelişmeler cereyan edebilir. Yapmaktan keyif aldığınız işlerle daha fazla ilgilenebilirsiniz bu dönemde. Hamile kalmak veya çocuğunuz var ise eğlenceli oyunlar oynamak için son derece ideal zamanlar. Kimileriniz yatırımlarınızın bereketlendiğini görebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Aile hayatınızda önemli gündemler ile ilgilenirken bu süreçe aile bireylerinin size destek çıktığını fark edebilirsiniz. Dolayısıyla ev ortamınızda hareketli gelişmeler olabilir. Nakliye işlemleri gündeme gelebilir. Eşya satın alabilirsiniz. Gayrimenkul veya emlak konularını daha çok merkeze alabilirsiniz. İç dünyanıza da fazlasıyla dönmeniz mümkündür. Bilincinizin derinliklerine dalarak öz değerinizi güçlendireceğiniz bir süreç yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Ticari konularınızda canlanma olabilir. Size sunulan teklifler cazip gelebilir ve tokalaşabilirsiniz. Herhangi bir konuda epey alım/satım yapabilirsiniz. Zihniniz de bir o kadar yoğun ve pratik çalışabilir. Evrak süreçleri ile ilgilenmeniz veya ilgi duyduğunuz bir alanda yoğun araştırma sürecine girmeniz mümkün. Kısa eğitimler, workshoplara katılım sağlayabilirsiniz. Kimileriniz araba bakımı, yenileme işlemlerine vakit harcayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Gelirlerinizde artışlar olabilir. Özellikle aileden birinin desteği ile kendinizi iyi hissedebilirsiniz. Yeni para kaynakları bulabilirsiniz. İş ortamınızda zam konusu var ise olumlu karşılanabilir. Kişisel malzeme ve eşyalarınızla yakından ilgilenebilir, bakımlarını yapabilir ve yenileri için harcamalar yapmanız da mümkün olabilir. Özgüveniniz artışa geçerken, korkularınızı da yenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis