Merve Çubuktepe

Yılın ilk dolunayı haftalık yorumda da belirttiğim gibi sert açı kalıplarını tetikleyecek etkili bir yapı oluşturuyor. Özellikle de bu etkileşimde şu an gökyüzüne hakim Güneş-Plüton, Jüpiter, Uranüs T-Karesi Ay’ın de gelişiyle büyük öncü kareye dönüşecek. Bir yandan da Mars-Satürn karesi dikkat çekiyor. Yani ortalık oldukça gergin ve dinamik. Öncü bir yapı yeni bir şeylerin ortaya çıkışı, taşların yerinden oynamasına da işaret eder.

Önce bu dolunayın bireysel etkilerine odaklanmak gerekirse, ilk temamız Dolunay’ın Yengeçte olması sebebiyle: “Güvenlik duygusu” İnsanlarla aramızdaki bağları sorgulayacağımız, kimin gerçek dost kimin iyi gün dostu olduğunu anlayabileceğimiz bir dönemdeyiz.

Bu dönem kişisel güvenlik duygumuzu sarsan olaylar yaşanabilir, konfor alanımız sarsılabilir. Böyle bir anda “Aman ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey” mi deyip geri mi çekileceğiz yoksa savaşmayı mı seçeceğiz bu da yanıtını arayıp bulacağımız bir soru olacak.

Bu süreçte tamamen kayıtsızlığı seçip olaylar yokmuş gibi davranıp kaçış temalarına ilerlemek ya da çok abartılı agresif tepkiler arasındaki denge noktasını bulmamız önemli. Yengeç savunma ile alakalı bir burçtur, kendimizi savunurken de en doğru ve herkese hayırlı yolu seçmemiz önemli olacak.

Genel etkilerine gelirsek eğer; haftalık yazıda da belirttiğim gibi finansal dalgalanmalar, terör saldırıları, kadın cinayetleri, güvenlik problemleri ya da özellikle deniz ve havayolu ulaşımıyla alakalı kaza ihtimalleri görülebilir. Yılın en zorlu dolunaylarından birini yaşıyoruz, bu bir gerçek! Gerilim de son derece yüksek olacaktır. Özellikle de kişisel gezegenleri ve yükselenleri 15-25 derece Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak olanlar bu etkileşimden en fazla etkilenecek kimseler olacaktır. İşbu satırları yazan Yengeç burcu bol astrologunuzun kendisi de bu sebepten kendisi de derin düşünceler içindedir. :) Pes etmek ya da kaçmak yok; kendi güvenlik hissimizi oluşturup daha da güçlü olmak adına ilerlememiz gerekiyor.

Ve son olarak gelelim burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumayı lütfen unutmayın)

KOÇ: Özellikle yukarıda belirttiğim derecelerdeki koçlar başta olmak üzere hayatlarında çok önemli bir yeni dönem açılabilir. Özellikle taşınma ve kariyer değişikliği gibi konular aniden gündeme gelebilir. Aile içi özellikle de aile büyüklerini ilgilendiren krizler olabilir. Özellikle gergin anlarda kafa göz tos atmaya gitmek yerine derin bir nefes almanızı şiddetle öneririm. Çünkü her şey çok hızlı gelişebilir, her zaman tetikte olmalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.

BOĞA: Özellikle kardeşler, yakın çevre ve komşularla ilgili gerginler ya da hesap kesme dönemi gelebilir. Boğalar silinmeyen kara çizgileri ile ünlüdür; ondan çok katı davranmadan biraz esnek biraz şefkatli yaklaşım faydalı olabilir. İletişim ve yolculuklarda aksaklıklar yaşanabilir. Kendi iç dünyanıza dönüp çok heves ettiğiniz bir şeyleri başlatma konusunda güç bulabilirsiniz. Son olarak bu dönemlerde kariyer konularında daha temkinli ve daha diplomatik olmakta fayda var. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.

İKİZLER: Bence bu aralar kredi kartınızdan biraz uzak durun, keza bankalardan da. Borçlanmak ve harcamaları arttırmak için hiç ideal bir dönem değil. Maddi güvensizlik hissi artabilir, bundan ötürü panik hissi ile hatalar yapmamak önemli. Ayrıca bu dönem özellikle eskiden gelen gönül meseleleri su yüzüne çıkabilir, kartlar tekrar açılabilir. Bu konularda problemler varsa helalleşip defterleri kapama adına ideal bir etki. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Bu dolunayın assolisti sizsiniz. Özellikle de konumuz ilişkiler aksı olacak. İlişkilerden beklentileri artık anlamak, gereksiz olan yüklerden kurtulmak, varsa kangren bacağı kesmek adına önemli bir dönem. Bu süreçte duygusal ve sezgisel anlamda daha hassas ve kimi zaman baskı altında hissedebilirsiniz. Ayrıca evlilik, taşınma gibi konularda ani haberler gündeme gelebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.

ASLAN: Bu dönem çevrenizdeki sevdiğiniz kişilerin desteğini çok daha fazla talep edebilir ve eksik hissederseniz melankoli hissi oluşabilir. Bu aralar birlikte çalıştığınız kimselerle atışmalar ve problemler görülebilir. Sağlığa dikkat, ertelediğiniz kontrolleri yaptırmanın tam zamanı. Ayrıca ruhsal konularla ilgilenmek, eğitimini almak ve içsel olarak arınmanın yollarını bulmak adına ideal bir dönem. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.

BAŞAK: Özellikle aşk konularında yepyeni başlangıçlar gelebilir. İlişkiler biraz ani gelişebilir, sindirmek için biraz zaman gerekli. Hobilerinizle uğraşmak, bu konularla ilgili eğitim almak için de harika bir dönem. İletişim konularına dikkat, aşırı alınganlık yapmamalı biraz daha esnek olmalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.

TERAZİ: Harekete geçme zamanı. Özellikle kariyer konularında inisiyatif almak ve yeni başlangıçlar için ideal bir dönem. İş değişiklikleri gündeme gelebilir. Odaklanma problemlerine dikkat, aynı anda bir çok işi götürmek yerine tek bir işi mükemmel yapmaya odaklanmak daha faydalı olacaktır. Ayrıca kişisel bakım ve güzelleşme için de uygun bir dönem. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.

AKREP: Özellikle iletişim, kısa yolculuklar ve trafikte problemler sıkça görülebilir. Her zaman yedek piliniz, şarj aletiniz, verilerinizin yedekleri yanınızda olsun. Kriz çözmek sizin işiniz ama bu dönem krizlere biraz uzaktan bakmakta fayda var gibi görünüyor. Zira krizi çözeyim derken çok fazla insanla da aranız bozulabilir. Arada bir denge tutturmak gerekiyor. Mevcut bir ilişkiniz ciddileşerek, adı konabilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.

YAY: Beklenen bir miras, alacak ya da eşinizle ilgili bir para varsa gelebilir. Borçlar kapatılabilir. Özellikle bu dönemde sinir patlamalarına dikkat, gerekiyorsa profesyonel yardım almaktan çekinmeyin; içinizdeki sorunları çözmenin tam sırası. Özellikle bu dönemde yaratıcılığını gösterebileceğiniz güzel işler başarabilirsiniz. Yeni projeler, yeni insanlar ve yeni ufuklar için harekete geçilebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.

OĞLAK: Bu süreçte ilişkiler en önemli konu olarak görünüyor. Dolunayın bir diğer assolistleri de sizsiniz. Bu dönem kalkanları indirme ve gerçek duygularınızı açma zamanı diyebiliriz. Çünkü sizin de güven hissi ihtiyacınız artacak ve bu sebepten özellikle yakın ilişkileriniz adeta bir sınav verecek gibi görünüyor. Duygularınızı saklamayın, söyleyin! Ayrıca iyi iş teklifleri alabilir, eğitimlere katılabilir, uzun yolculuklara çıkabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.

KOVA: Öncelikle kariyer konusunda arkanızdan iş çeviren ya da yolunuzu kesen kimseler varsa tespit edeceğiniz bir dönemdesiniz. Bu dönem çok baltalanıyor hissedebilir ve moralsiz bir ruh haline girebilirsiniz. İşinize ve kendinize güvenerek ilerlemeye devam etmelisiniz. Er ya da geç adalet yerini bulacak zira. Ayrıca arkadaşlarla ilgili bazı gerginlik ve yanlış anlaşılmalar görülebilir. Bu dönem sanatsal uğraşlarla ilgilenmek oldukça rahatlatıcı olacaktır. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.

BALIK: Bu dolunayda daha da anlayışlı, merhametli ve çevrenize huzur getiren davranışlar sergileyebilirsiniz. Ayrıca güzel iş olanakları karşınıza çıkabilir, terfi ya da iş değişimi için fırsatlar bulabilirsiniz. Atak olun, fırsatları değerlendirin. Özellikle nüfuz sahibi insanlarla tanışabilir, ayrıca duygusal anlamda olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.