Merve Çubuktepe

2018’in bütün tutulmaları gerçekleşti, şimdi sıra geldi etkilerini yaşamaya… Gökyüzünde sayısı altı adede ulaşan retrolar bir ileri iki geri yavaşlık ve belirsizliği beraberinde getiriyordu. Şimdi en önemli faktörlerden biri değişecek. 19 Ağustos 2018’de Merkür Aslan Burcundaki retrosunu tamamlıyor. Hadi gözümüz aydın! :)

Merkür’ün ileri harekete geçişi ile yavaş yavaş hayatımız hız kazanıp olayların somutlaşma süreci başlayacak. Ancak asıl gerçek etkisini gölge fazını bitirip tam hıza geçtiği 3 Eylül 2018 itibariyle görmeye başlayacağız. Bu sebepten ötürü önemli kararlar almak, iş kurmak, operasyonlar gibi konuları bu tarihten sonraya almak faydalı olabilir.

13 Ağustos 2018’de Mars retro hareketinin son bölümüne geçecek. Mars retrosu kısa bir süreliğine Oğlak burcunun son derecelerinde etkisini gösterecek. (28°36’ Oğlak derecesine kadar gerileme sürecek) Retro hareket 27 Ağustos 2018’e kadar sürecek. 24-29 derece öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burcunda Güneş, yükselen ve önemli yerleşimleri olanlar bu gerilimli etkiyi hissedebilir. Mars Kova sırasında anlık, bir anda kontrolsüzce gelişen olaylar şimdi somutlaşma eğiliminde. Olayların muhakemesini yapmak, gerçekçi kararlar almak için bu geçişi kullanabilirsiniz.

19 Ağustos 2018’de Jüpiter-Neptün olumlu açısı kesinleşecek. Bu etki uzun vadeli olumlu açılardan. Tesir ettiği noktaya (özellikle 10-20 derecede Akrep, Yengeç, Balık ve Oğlak burcunda yerleşimleri olanlar) huzur, şifa, sükunet ve anlayış dolu bir etki getirebilir. Yaz başından beri süren kavga, hırgür ve ayrılık dolu etkilerden sonra bu açı uzlaşma ve barışma adına gerçekten güçlü bir destek getiriyor.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi - 13.08.2018
Mars retro hareketinin son bölümünde Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Retro 28°36’ derece Oğlak burcuna kadar ve 27 Ağustos 2018’e kadar sürecek. 24-29 derece öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burcunda Güneş, yükselen ve önemli yerleşimleri olanlar bu gerilimli etkiyi hissedebilir. Mars Kova sırasında anlık, bir anda kontrolsüzce gelişen olaylar şimdi somutlaşma eğiliminde. Olayların muhakemesini yapmak, gerçekçi kararlar almak için bu geçişi kullanabilirsiniz. Haftanın ilk gününde Ay Başak burcunda, 07:08’de Jüpiter ile olumlu açı yapıyor. Cömert, iyimser ve neşeli hissedebilirsiniz. Maddi hamleler açısından pozitif bir etki ama 08:25’te Ay-Neptün karşıtı kesinleşiyor. Yani aşırı iyimserlik, her şeye güvenmek ve inanmak istemek gibi tavırlara çok da kapılmamak önemli. Özellikle de değişken Başak, Balık, Yay, İkizler burçlar dikkat. 14:11’de neyse ki Ay-Plüton olumlu açısı kesinleşerek günü dengeliyor. Ayaklar yere basıyor. Önemli konuşmalar, mülakatlar ve destek istemek için günün devamını değerlendirebilirsiniz.

Salı - 14.08.2018
Ay, saat 07:37-07:56 arasında çok kısa bir süre boşlukta akabinde Terazi burcuna geçiş yapacak. 07:57’de Ay-Mars olumlu açısı kesinleşiyor. Öğlene kadar son derece canlı, dinamik ve kabına sığamaz bir etkileşim var. Diyet ve spora başlamak için birebir bir açı. Bu güzel etkiden en çok hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. 12:55’te Ay-Satürn karesi kesinleşiyor, biraz frene basıyoruz. Önemli işiniz varsa bu saatten önce bitirmekte fayda var. Akşam saatlerine kadar iletişim biraz pürüzlü olabilir özellikle ebeveynler ve patronlarla geçinmek zorlaşabilir. Ani tepkilerden kaçının. Bu konuda en çok öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Neyse ki 21:05’te Ay-Venüs kavuşumu kesinleşiyor ve derin bir nefes alıyoruz. Bu duygusal, zarif ve yoğun etki hem rahatlatıcı hem de gönül ilişkileri açısından olumlu.

Çarşamba - 15.08.2018
Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor. Öğleden sonra 16:50’e kadar son derece huzurlu ve ahenkli bir hava var. Yani klasik korkunç çarşambayı yaşamıyoruz. :) Bu güzel etkiden en çok hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar olumlu etkilenecek. Ancak Çarşamba bu durur mu, tabii ki zorlu bir bölümü olacak. 16:51’de Ay-Plüton karesi kesinleşiyor. Geceye kadar tripler, aşırı baskı ve iddialaşmaya açık bir enerji oluşuyor. En çok öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Bu zorlu etkileşim 23:21’de Ay-Güneş olumlu açısı ise sona eriyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe - 16.08.2018
Ay Terazi burcundaki yolculuğunun son demlerinde 10:55’te Ay-Mars karesi kesinleşiyor. Haftanın “herkes sığınaklara” günü de bugün. Her türlü kavga, çatışma ve birisiyle arasının bozulmasına açık bir etki… Riskli, aşırı hızlı hareketlerden uzak durun Mars Oğlak retro affetmez, kemikleri ve dişleri de simgeler. Görünmez kaza olmasın… En çok öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Bu açı sonrasında Ay 10:56-11:54 arasında boşlukta kalacak. Bu aralığı hiçbir önemli görüşme, yatırım ya da imzayı denk getirmemekte fayda var. 11:55’te Ay boşluktan çıkıp Akrep burcuna geçiş yapacak. 16:27’de Ay-Uranüs karşıtlığı kesinleştiğinden her türlü beklenmedik olay, sürprizlere açık olmak lazım. Piyasalar tekrar karışabilir, her türlü riskli finansal hamleden uzak durmak gerekebilir. Özellikle de sabit burçlar Aslan, Boğa, Kova ve Akrepler dikkat. Sonunda 17:06’da Ay-Satürn olumlu açısı kesinleşip bu çok hararetli güne biraz sükunet getirse de yine de bu kadar zorlu etki bir aradayken en fazla nötrleştirici bir etkisi olabilir.

Cuma - 17.08.2018
Ay Akrep burcunda 09:18’de Merkür ile kare açı yapacak. Öğlene kadar ne söylediğinize ve nasıl söylediğinize çok dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda patavatsız dan dun konuşan insanlarla muhattap olmanız gerekebilir. Ve tabii mesaj ve e-mail kazalarına dikkat. Fake hesaptan yazdığını sanıp gerçek hesabını kullananlarda artış görülebilir. ;) Özellikle sabit burçlar Aslan, Boğa, Kova ve Akrepler dikkat. Neyse ki 16:05’te Ay-Jüpiter kavuşumu ve 16:32’de Ay-Neptün olumlu açısı kesinleşiyor. Haftasonuna hazırlanırken huzurlu, şefkatli ve şanslı etkiler devreye giriyor. Duygusal konuları konuşmak ve barışmak için bu saatler çok daha etkili. Aynı zamanda ruhsal çalışmalar, ibadet ve hayır işleri için de. Bu güzel etkilerden en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. 23:11’deki Ay-Plüton olumlu açısı da cabası.

Cumartesi - 18.08.2018
Ay Akrep burcundaki yolculuğunun son demlerinde 10:48 Ay-Güneş karesi kesinleşiyor. Yani günün ilk yarısı ikili ilişkiler, gönül meseleleri ve duygular adına zorlayıcı durumda. Haftasonu kahvaltısı gerilimleri yaşamamak adına herkesin biraz daha esnek ve empatik olması önemli. Ebeveynlerle ilişki öğlen saatlerine kadar türbülanslı olabilir. Özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Kova ve Akrepler dikkat. Ay 18:06’da son açısını Mars ile olumlu şekilde gerçekleştirerek havayı toparlıyor ve boşluğa giriyor. Özellikle Başak, Oğlak, Yengeç ve Balıklar için enerji yükselten ve dinamik bir etki. Ay, 18:07-19:44 arasında boşlukta kalacak akabinde Yay burcuna geçecek. Dinamik ve güzel etkili bir pazar gününe hazırlanıyoruz.

Pazar - 19.08.2018
Haftanın son ve en güzel gününde; en güzel haberle başlayayım: Merkür retrosu bitiyor! Yaz aylarının zorlu etkileri, retrolar ve sert tutulmalardan sonra sonunda bir nefes almaya başlayacağız. Merkür’ün tam hızına ulaşıp gölge fazından çıkışı 3 Eylül 2018’de gerçekleşecek, yani bu tarih itibariyle asıl gücünü görmeye başlayacağız. Bugün ayrıca Jüpiter-Neptün olumlu açısı da kesinleşecek. Ruhsal derinliği yüksek, huzurlu ve uzun vadeli bir tesir söz konusu. Özellikle 10-20 derece arasında Akrep, Yengeç, Balık ve Oğlak yerleşimleri haritadaki ilgili ev temasında olumlu ve iyileştirici bir etki alabilir. Ay Yay burcundayken 18:13’te Ay-Merkür, 20:13’te Ay-Venüs olumlu açısı kesinleşerek bu güzel günü daha da coşkulu, duygusal açıdan renkli bir hale getiriyor. Aşk, şifa ve muhabbet dolu bir gün! Tüm bu güzel etkileşimlerden çok ateş ve hava grubu Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ