Merve Çubuktepe

Bu haftanın en önemli olayı hiç kuşkusuz 19 Aralık 07:35’te gerçekleşecek İkizler burcunda dolunay olacak. Uzun süre sonra ilk kez bir gökyüzü olayında Jüpiter sahnede olacağı için bu dolunay iyicil etki bakımından çok önemli.

Epeydir gerek ülke, gerek dünya çapında sıkıntılı olaylarla boğuşuyoruz. Bu bağlamda bu Jüpiteryen dolunay bize bir miktar nefes aldırabilir. Haritanızda dolunayın etki aldığı ev ve gezegenlerin temasında rahatlama ve iyileşme hissedebilirsiniz.

Dolunay anında Mars-Güney Ay Düğümü ile yakın temasta olacağı için davranışlarımızın etkilerinin sandığımızdan daha büyük olabileceğini unutmayalım. Zira Güneş ile Siva asteroidi de kavuşumda. Dönüşüm etkisi çok yüksek. Bir doğru hareket her şeyi tamamen değiştirebilirken, bir hatalı hareket ise bir çuval inciri berbat edebilir. Mars, Minerva asteroidi ile kavuşumda olduğu için aklını kullanan, rasyonel düşünen ve iyi hesaplayan kazanacak bu süreçte. Ve tabii ki akıl ve cesareti birleştirenler.

Dolunay vesilesiyle adeta tüm defterler açılıyor ve hesaplar kapanıyor. Dolunayın iyi yanı uzun süre sonra ilk kez Jüpiter’in bir dolunaya üçgen ve altmışlık olumlu açılarla destek vermesi. Açıkçası Jüpiter’in yükselişini özlemiştik. :) Yeni döneme sandığımızdan daha güçlü ve umutla girmemiz mümkün. Dolunay anında olumlu açılar çok baskın. Bu bağlamda bir konuda yeterli cesareti gösterip konfor alanımızın dışına çıktıysak dolunay bu kararımızın meyvelerini toplamamızı sağlayabilir. Akıl ile cesaret birleştiğinde zafer kaçınılmaz olabilir bu süreçte. Tekrar unutmayalım ki talih cesurları ödüllendirir. Dolunay +7 gün etkili olacak.

Bu hafta iki gezegen burç değiştiriyor. 13 Aralık 2021’de Mars Yay burcuna geçecek. Mars bu burçta fanatik, dediğim dedik ve yargı dağıtmaya açık bir haldedir. Bir yandan da son derece korkusuz ve kişisel alanının dışına taşma eğilimindedir. Bu sebeple bu enerjiyi ateşleyici bir güç olarak düşünebiliriz. Ancak benim dediğim her şey doğru diyerek körlemesine ya da deli cesaretiyle hareket etmek sıkıntılı sonuçlar doğurabilir. Zira Mars bu ay Güney Ay Düğümü ile de kavuşum yapacak. Cesaret ile deliliği birbirinden ayırmamız çok önemli. Mars 25 Ocak 2022’ye kadar bu burçta yolculuğunu sürdürecek.

13 Aralık 2021’de Merkür Oğlak burcuna geçecek. Merkür bu burçta en ciddi, rasyonel ve fayda odaklı formundadır. Güneş tutulmasının mantık, sağduyu ve soğukkanlılık motifini daha da güçlendiriyor. Bu transitin gücüyle duygusal ve sübjektif mantığımız birçok konuya rasyonel bakarak her şeyi gerçek haliyle değerlendirmemiz mümkün. Transit iş kurma, iş değişimi, önemli imzalar ve girişimleri hayata geçirmek adına destekleyicidir. Merkür 3 Ocak 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Mars Yay, Merkür Oğlak ve Venüs Oğlak kombinasyonu yine bize cesaret ile akıl ve soğukkanlılığı birleştirmenin koşullar ne kadar zorlu olursa olsun bizi kalıcı bir zafere götürebileceğine işaret etmekte.

18 Aralık 2021 saat 13:36’da Venüs Durağan konuma geçecek. Venüs haftanın son iki günü durağan konumda kalarak bir sonraki hafta pazartesi günü (20 Aralık 2021) retrosuna başlayacak. Venüs durağan konumda aldığımız duygusal veya maddi kararlar çok belirleyici olabilir, iyi ya da kötü geri dönüşü olmayan etkiler yaratabilir. Bu sebeple çok dikkatli olunmasını ve çok emin olmadıkça risk alınmamasını öneriyorum. Venüs 20 Aralık 2021 saat 13:36’ya kadar durağan konumda kalacak. Venüs retro ve etkilerini hafta içi özel bir yazıda detaylı ve burç bazında inceleyeceğiz.

Venüs takvimi de şu şekilde:
Venüs Durağan Konumda: 18 Aralık 2021 saat 13:36 (Oğlak burcu 26 derece)
Venüs Retro Konumda: 20 Aralık 2021 saat 13:36 (Oğlak burcu 26 derece)
Venüs Durağan Konumda: 28 Ocak 2022 saat 11:46 (Oğlak burcu 11 derece)
Venüs İleri Harekette: 30 Ocak 2022 saat 11 :46 (Oğlak burcu 11 derece)

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 13.12.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Koç burcunda ve yeni haftaya dinamik bir giriş yapıyoruz. Hevesli, hareketli ve atak hissedebiliriz. Bugün spor ve diyete başlamak için ideal. Saat 12:52’de haftanın en önemli olaylarından biri gerçekleşiyor ve Mars Yay burcuna geçiş yapıyor. Mars bu burçta fanatik, dediğim dedik ve yargı dağıtmaya açık bir haldedir. Bir yandan da son derece korkusuz ve kişisel alanının dışına taşma eğilimindedir. Bu sebeple bu enerjiyi ateşleyici bir güç olarak düşünebiliriz. Ancak benim dediğim her şey doğru diyerek körlemesine ya da deli cesaretiyle hareket etmek sıkıntılı sonuçlar doğurabilir. Zira Mars bu ay Güney Ay Düğümü ile de kavuşum yapacak. Cesaret ile deliliği birbirinden ayırmamız çok önemli. Mars 25 Ocak 2022’ye kadar bu burçta yolculuğunu sürdürecek. Ay saat 19:03’te Güneş ile üçgen olumlu açı yaparak günün en güzel zamanlarını başlatıyor. Özellikle 17:03-21:03 arası her türlü önemli konuşma, uzlaşma, sunum ve destek için değerlendirilebilir. Aynı gün saat 20:51’de Merkür de Oğlak burcuna geçiş yapacak. Merkür bu burçta en ciddi, rasyonel ve fayda odaklı formundadır. Güneş tutulmasının mantık, sağduyu ve soğukkanlılık motifini daha da güçlendiriyor. Bu transitin gücüyle duygusal ve sübjektif mantığımız birçok konuya rasyonel bakarak her şeyi gerçek haliyle değerlendirmemiz mümkün. Transit iş kurma, iş değişimi, önemli imzalar ve girişimleri hayata geçirmek adına destekleyicidir. Merkür 3 Ocak 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 14.12.2021: Ay Koç burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 02:00’de Plüton ile sert açı yapıyor. 00:00-04:00 arası uykuda olanlar için gergin rüyalar ve aniden uyanma yaratabilir. Uyanık olanlar için de önemli kararlar alınmasını önermem. Neyse ki saat 05:51’de Ay, Jüpiter ile altmışlık olumlu açı yapıyor ve boşluğa giriyor. Ay saat 05:52-11:11 arasında boşlukta kalacak. Bu sebeple günün ilk yarısında daha aheste veya önceden başladığımız işleri odağımızda tutmamızda fayda var. Ay Boğa dönemleri iştah kontrolünün daha zor olduğu zamanlardır. Ay burç değiştirdikten sonra 13:19’da Merkür ile olumlu açı yaparak saat 11:19-15:19 aralığında günün en iyicil zaman dilimine ev sahipliği yapacak. Bu aralıkta her türlü önemli imza, toplantı, görüşme, yayın gibi faaliyetler gerçekleştirilebilir. Bir şeyleri öğrenmek ve öğretmek için de ideal zamanlardır. Ay günün geri kalanında Boğa burcunda sakin yolculuğuna devam edecek, bugün ruhumuzu dinlendirebiliriz. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 15.12.2021: Ay Boğa burcunda ve saat 03:40’ta Güneş ile 135’lik açı yapacak. Ay bu vesileyle Büyüyen Ay Fazına geçiyor. Bir şeylere son şeklini vermek, geliştirmek ve dolunaya hazırlamak adına ideal bir zaman dilimidir, görünürlük de artar. Sadece bu açı kalıbı ani dürtüsel tepkilere açıktır, istek ve duygularımızı çok baskılamak ters tepebilir. Ay saat 07:35’te Satürn ile kare sert açı yapacağı için sabah saatlerinde daha gergin olabilir ve blokajlarla karşılaşabiliriz. Bir şeyler o anda olmuyorsa zorlamayıp bırakmakta fayda var. Saat 09:50’de Ay-Uranüs kavuşumu da kesinleşeceği için kaotik ve aniden değişebilecek koşullar devrede olacak. Özellikle yatırımlar konusunda risklerden kaçınmak bugün oldukça önemli, zira Ay yaklaşan Satürn-Uranüs Ay karesini tetikliyor. Ve saat 23:12’de Mars-Güney Ay Düğümü kavuşumu kesinleşecek. Benim dediğim her şey doğru diyerek körlemesine ya da deli cesaretiyle hareket etmek sıkıntılı sonuçlar doğurabilir. Zira Mars bu ay Güney Ay Düğümü ile de kavuşum yapacak. Cesaret ile deliliği birbirinden ayırmamız çok önemli. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 16.12.2021: Ay Boğa burcunda haftanın en sakin günlerinden birindeyiz. Ay saat 04:20’de Neptün ile altmışlık olumlu açı yaparak günü başlatıyor. 02:20-06:20 arası ruhsal çalışmalar ve ibadet için oldukça uygun. Güne dingin ve huzurlu bir şekilde başlayabiliriz. Buna ek olarak Ay saat 14:28’de Plüton ve 16:13’te Venüs’e olumlu üçgen açı yapacağı için özellikle öğleden sonra gerek duygusal gerek finansal konulara dair avantajlı tesirler altında olacağız. Önemli işlerimizi Ay’ın Jüpiter ile kare sert açı yapıp boşluğa gireceği saat 19:08’den önce bitirmekte fayda var. Ay’ın boşlukta kalacağı 19:09-23:42 arasında olayları daha fazla abartma ve rehavet eğiliminde olabiliriz. Yiyip içme, harcama, ani duygusal iniş çıkışlar görülebilir. Ay saat 23:43’te boşluktan çıkıp İkizler burcuna geçerken tekrar odak ve netlik kazanmaya başlıyoruz. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cuma – 17.12.2021: Ay İkizler burcunda yolculuğunun başında ve saat 03:11’de iyicil Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum yapıyor. Dua etmenin, bir şeylere odaklanmanın esasen saati olmaz, bu kalpten ve kişiyle ilgili bir şeydir; ancak +-2 saat ruhsal açıdan çok güçlü ve her türlü konsantrasyon çalışmasına çok uygun. Gün boyunca önemli destekler, sıkıntılı bir sorunun beklenenden kolay çözümü gibi konular gündeme gelebilir. Ay saat 04:55’te Mars ile karşıt açı yapacak. Günün ilk saatlerinde dikkatsizlik, vücudu aşırı zorlama gibi konularda dikkat. Ufak meseleleri büyütmeyelim. Günün geri kalanında sakin bir tempo var; iletişim, öğrenme ve kendimizi ifade etme ihtiyacımız artabilir. Saat 20:57’de günün en verimli saatlerine geçiş yapıyoruz Ay-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı odaklanma, verim, kararlılık ve çözüm adına harika bir kombinasyondur. Sorunları duygusal değil rasyonel ele almak çözümü kolaylaştıracaktır. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 18.12.2021: Herkese iyi hafta sonları! Venüs saat 13:36’da 26 derece Oğlak burcunda durağan konuma geçecek ve 20 Aralık 2021 saat 13:36’ya kadar bu konumda kalacak. . Venüs durağan konumda aldığımız duygusal veya maddi kararlar çok belirleyici olabilir, iyi ya da kötü geri dönüşü olmayan etkiler yaratabilir. Bu sebeple çok dikkatli olunmasını ve çok emin olmadıkça risk alınmamasını öneriyorum. Venüs Durağan iyi açılar altında özellikle duygusal konularda çok hayati ve kalıcı gelişmelere ev sahipliği yapabiliyor ancak bu kişilerin haritasının alacağı etkilere bağlı. Ay İkizler burcunda dolunay öncesinde yolculuğuna devam ediyor ve saat 17:23’te Neptün ile kare sert açı yapacak. Dolunaydan bir önceki gün her şeyin netliğe en yaklaştığı andır, ancak işin içerisinde Neptün olunca bu netlik dolunay sonrasında belli olma eğilimindedir. Bu sebeple gün boyunca bir şeyler ne kadar “net” gibi görünse de peşin hüküm vermemekte fayda var. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 19.12.2021: Haftanın son günü ve dolunay gününe geldik. Saat 07:35’te Ay-Güneş karşıtlığı kesinleşecek ve 27 derece İkizler burcunda bir dolunay meydana gelecek. Dolunay vesilesiyle adeta tüm defterler açılıyor ve hesaplar kapanıyor. Dolunayın iyi yanı uzun süre sonra ilk kez Jüpiter’in bir dolunaya üçgen ve altmışlık olumlu açılarla destek vermesi. Açıkçası Jüpiter’in yükselişini özlemiştik. :) Yeni döneme sandığımızdan daha güçlü ve umutla girmemiz mümkün. Dolunay anında olumlu açılar çok baskın. Bu bağlamda bir konuda yeterli cesareti gösterip konfor alanımızın dışına çıktıysak dolunay bu kararımızın meyvelerini toplamamızı sağlayabilir. Akıl ile cesaret birleştiğinde zafer kaçınılmaz olabilir bu süreçte. Tekrar unutmayalım ki talih cesurları ödüllendirir. Dolunay +7 gün etkili olacak. Dolunaydan sonra 09:01’de Ay, Jüpiter ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 09:02-12:41 arasında boşlukta olacağı için dolunaydan hemen sonra bir miktar daha dalgalı ruh haline girebilir, kararsızlıklar yaşayabiliriz çok normal. Saat 12:42 itibariyle Ay Yengeç burcuna geçerken gün boyunca sürecek huzurlu, evcimen, biraz nostaljik ve duygusal saatlere giriş yapıyoruz. Ailemizle zaman geçirmek, kökler ve atalarımıza uzanmak ruhumuzu besleyebilir. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe