Merve Çubuktepe

Bu hafta belirsizliklere açık ve karmaşık etkiler içeriyor. Hafta boyunca 14 Eylül 2021 Güneş-Neptün karşıtı ve 17 Eylül 2021 Venüs-Satürn karesi gibi zorlayıcı açılar deneyimleyeceğiz. Bu bağlamda hafta boyunca işler planladığımız gibi gitmeyebilir, sıklıkla bir bekleme ve belirsizlik halinde olabiliriz.

Buna ek olarak 15 Eylül 2021’de Mars Terazi burcuna geçiş yapıyor. Mars bu burçta zararlı dediğimiz konumdadır ve olumlu çalışmaya eğilimi daha düşüktür. Tüm insan ilişkilerinde gerilim ve türbülanslara açık olacağımız bir döneme giriyoruz.

Cesaret ve eylem sembolü Mars bu konumda cesur bir yerleşimde değildir, hareket etmek isterse karşı taraftan onay veya yönlendirme bekler. Elini taşın altına koymakta zorlanır. İyi bir müzakerecidir, ancak sadece bunu zaman kazanmak, kötü görünmemek veya bir karar almaktan kaçınmak için yapabilir. Bu evrede konu ne olursa olsun bir şeylere ulaşmak istiyorsak daha fazla çaba sarf etmemiz, gerekiyorsa inisiyatifi kendimiz ele almamız gerekir. Ancak Terazi vurgusu olduğu için despot tavırlar, baskı gibi kavramlar ters tepecektir; her şey diplomatik ve akılcı şekilde ele alınmalıdır. İşleri başkasına bırakırsak veya sürekli karşıdan bir şeyler beklersek düş kırıklığına uğrayabiliriz. Mars 30 Ekim 2021’e kadar bu burçta kalacak.

Diğer bir önemli açı yazının başında belirttiğim 14 Eylül 2021’de kesinleşecek olan Güneş-Neptün karşıtı. Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına da ayrıca dikkat.

Bu açı etkinken bir şeylere inanmak zordur. Kendimize güven de düşebilir. En önemlisi bu açı insanın kendisinde pus yarattığı için kullanılmaya, yanıltılmaya, kirli oyunlara da açıklık görülebilir. Kurt puslu havayı sever. Bu sebeple de çevremizdeki özellikle de niyetinden şüphelendiğimiz, karışık sinyaller yollayan kişilere karşı da temkinli olmamızda fayda var. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

17 Eylül 2021’de kesinleşecek olan Venüs-Satürn karesi haftanın bir diğer zorlayıcı etkisi. İlişki ve para konularında sınavlar, gerçekler ve engeller ile karşılaşabiliriz. Yanlış beklenti içerisindeysek eğer gerçekleri görebiliriz. Sevgi alışverişinde blokaj, duyguların ketlenmesi durumu görülebilir. Bireysel sınırların zorlanması, ciddyetten uzak yaklaşımlar ters tepebilir.

Bu hafta tüm bu etkileri topladığımızda duygusal ilişkiler başta olmak üzere tüm ilişkilerinde karşı taraf daha soğuk, uzak ve kasvetli olabilir. İstediğimiz karşılığı görmediğimizde paniğe kapılıp ısrarcı olmak yerine beklemede kalmak ve karşı tarafa zaman vermek daha faydalı olacaktır. Aynı durum bizim için de geçerli olabilir, kabuğumuza çekilip insanlardan uzak kalmak isteyebiliriz. Finansal anlamda da eli sıkı tutmakta fayda var, bu açı riskleri ve müsrifliği sevmez. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın zorlayıcı dokusunu hafifleten majör açı 17 Eylül 2021’de kesinleşecek Güneş-Plüton üçgeni olacak. Bu güçlü açı kalıbı çatışmalardan muzaffer ayrılmak, ikna gücü, aradığımız destekleri bulmak ve karizmatik bir imaj adına destekleyicidir. Kendimizi daha güçlü, kararlı ve kontrollü hissedebiliriz.

İpleri başkasının eline vermek, sürekli birilerinden ilgi ve sevgi beklemek yerine bu hafta kendi işimize odaklanıp gücümüze güvenirsek eğer bu haftayı karlı kapatabiliriz. Hafta boyunca kendine yeterlilik, özgüven ve kararlılık çok önemli olacak. Herkesin kendi kapısının önünü süpürmesi, biri gelsin de süpürsün diye beklememesi lazım. Ayrıca bu açı puslar içinde bekleyen kurtları tespit etmek ve onları bertaraf etmek adına da bize kuvvet verecektir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 13.09.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Yay Burcunda özellikle öğleden sonraya kadar rahat ve keyifli bir akış içerisinde olacağız. Bugün hareketlenmek, spor yapmak, bir şeyler okumak, öğrenmek ve derinleşmek adına son derece ideal bir gün. Saat 06:30’da Ay-Chiron altmışlığı kesinleşirken +-1 saat boyunca uyanık olanlar için ruhsal çalışmalar ve ibadet adına son derece elverişli tesirler mevcut. Saat 16:30’da Ay-Merkür altmışlığı kesinleşirken günün en verimli saatlerine adım atıyoruz. Özellikle de saat 14:30-18:30 arası her türlü önemli konuşma, görüşme, ticari faaliyet, mülakat ve başvuru gibi konular için çok uygun durumda. Sunum ve önemli toplantıları da bu saatlere denk getirebilirsiniz. Akşam saatlerine kadar huzurlu bir havada olan gökyüzü saat 22:39’da Ay-Güneş karesinin devreye girmesi ile biçim değiştirmeye başlıyor. Ay; İlk Dördün fazına geçerken enerji, kendimizi ispatlama isteği ve hareket kabiliyetimiz artıyor olsa da hırs da aynı miktarda yükselmekte. Bu sebeple akşam saatlerinden günün sonuna kadar insanlarla takışmamak, iddialaşmamak ve hassas konuları çok zorlamamakta fayda var. Nitekim 23:33’de kesinleşecek Ay-Neptün karesi de bu tür zorlayıcı girişimlerin düş kırıklığı veya belirsizlik getirebileceği ihtimali konusunda bizi uyarıyor. Hatalı kararlar vermeye açık olabiliriz bu saatlerde. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 14.09.2021: Ay Yay burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 04:37’de Jüpiter ile olumlu altmışlık açı yapacak. Sabahın erken saatlerine daha pozitif ve keyifli bir şekilde giriş yapabiliriz. Ancak saat 12:20’de haftanın önemli açılarından Güneş-Neptün karşıtı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına da ayrıca dikkat. Bu açı etkinken bir şeylere inanmak zordur. Kendimize güven de düşebilir. En önemlisi bu açı insanın kendisinde pus yarattığı için kullanılmaya, yanıltılmaya, kirli oyunlara da açıklık görülebilir. Kurt puslu havayı sever. Bu sebeple de çevremizdeki özellikle de niyetinden şüphelendiğimiz, karışık sinyaller yollayan kişilere karşı da temkinli olmamızda fayda var. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 13:57’de Ay, Mars ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 13:57-14:35 arasında boşlukta kalıp Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Bu bağlamda tüm önemli işlerimizi bugün erteleyemiyorsak eğer günün ikinci yarısına almamızda fayda var. Saat 22:20’de Ay-Venüs altmışlığı kesinleşiyor. Bu bağlamda 20:20-00:20 arası günün ilişkiler, uzlaşma, romantizm ve barışma gibi konularda en etkili saatleri olarak karşımıza çıkmakta. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 15.09.2021: Saat 03:13’te Mars burç değiştiyor ve Terazi burcuna geçiş yapıyor. Cesaret ve eylem sembolü Mars bu konumda cesur bir yerleşimde değildir, hareket etmek isterse karşı taraftan onay veya yönlendirme bekler. Elini taşın altına koymakta zorlanır. İyi bir müzakerecidir, ancak sadece bunu zaman kazanmak, kötü görünmemek veya bir karar almaktan kaçınmak için yapabilir. Bu evrede konu ne olursa olsun bir şeylere ulaşmak istiyorsak daha fazla çaba sarf etmemiz, gerekiyorsa inisiyatifi kendimiz ele almamız gerekir. Ancak Terazi vurgusu olduğu için despot tavırlar, baskı gibi kavramlar ters tepecektir; her şey diplomatik ve akılcı şekilde ele alınmalıdır. İşleri başkasına bırakırsak veya sürekli karşıdan bir şeyler beklersek düş kırıklığına uğrayabiliriz. Mars 30 Ekim 2021’e kadar bu burçta kalacak. Ay Oğlak burcunda ve duygusal açıdan çok yoğun olmayan, daha ciddi, işimize ve projelerimize eğilip çok iyi odaklanabileceğimiz bir gündeyiz. Resmi işlemleri halletmek; deri, cilt ve kemiklerle alakalı konularda tedaviler için bu evre oldukça uygundur. Ay saat 10:15’te Chiron ile kare sert açı yapacağı için 09:15-11:15 arasında duygusal yaralanmalar ve kalp kırıklıklarına açık olabiliriz. Ancak asıl önemlisi saat 15:30’da Ay-Uranüs üçgeni kesinleşecek. Günün en verimli saatleri 13:30-17:30 arası. Bu saatlerde üretkenlik ve hevesimiz tavan yapabilir, işleri daha kolaylıkla halledebilir ve güzel sürprizler yaşayabiliriz. Bu sebepten ötürü de önemli işlerimizi bu saatlere denk getirmekte fayda var. Akşam saatlerine kadar rahat bir akışta devam edeceğiz ancak geceye geldiğimizde frene basmamız önemli. Zira bir sonraki günün başında 00:40’ta Ay-Merkür karesi kesinleşecek, ancak etkisi saat 22:40 itibariyle başlayacak. Bu saatler çatışma, yanlış anlaşılma, sivri demeçlere açıklık getiriyor. Bu sebeple yazılı ve sözlü iletişimde oldukça dikkatli olmamızda fayda var. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 16.09.2021: Ay Oğlak burcunda ve saat 00:40’ta Merkür ile kare sert açı yapacak. Bu saatlerde uyanık olanlar için dikkatli olma zamanı. Yanlış anlaşılmalar, sivri demeçler ve gerginliklere açık saatlerdeyiz. Bir anda gaza gelip birilerine yazı yazmak veya aramak sonradan can sıkan sonuçlar getirebilir. Ay saat 04:01’de Neptün ile üçgen açı yapıyor. Bu bağlamda anlamlı, mesaj içeren ve bize yol gösterebilecek rüyalar görebiliriz, uyanık olanlar için ruhsal çalışmalara +-2 saat çok uygun. Saat 07:06’da Ay-Güneş üçgeni kesinleşirken güne kararlı ve dengeli başlayacağız ancak saat 08:39’da Ay-Plüton kavuşumu kesinleştikten sonra Ay boşluğa girecek. Saat 08:39-18:24 arasında Ay uzun bir süre boşlukta kalacağı için bugün akşam saatlerine kadar önemli işlerler, sıfırdan başlanan konular yerine daha rutin konular ve önceden başlanmış işlere bu saatlerde odaklanmamızda fayda var. Ay saat 18:24’te Kova burcuna geçerken tekrar netlik kazanmaya başlıyoruz ve 20:18’de Ay-Mars üçgeni kesinleşiyor. Günün en verimli zamanları akşam saatleri, özellikle de 18:18-22:18 arası. Bu saatlerde her türlü motivasyon ve eforu bulabilir; işlerimizi kolayca halledebiliriz. Spora başlamak için de çok uygun saatler. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 17.09.2021: Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 02:24’te Ay düğümleri ile olumlu konumda olacak. Gece yarısı itibariyle sabaha kadar her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun tesirler devrede olacak. Bugün iki önemli açı kalıbı kesinleşecek. Birincisi saat 04:52’dde kesinleşecek olan Güneş-Plüton üçgeni. Bu güçlü açı kalıbı çatışmalardan muzaffer ayrılmak, ikna gücü, aradığımız destekleri bulmak ve karizmatik bir imaj adına destekleyicidir. Kendimizi daha güçlü, kararlı ve kontrollü hissedebiliriz. İpleri başkasının eline vermek, sürekli birilerinden ilgi ve sevgi beklemek yerine bu hafta kendi işimize odaklanıp gücümüze güvenirsek eğer bu haftayı karlı kapatabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ancak Ay bir yandan saat 07:02’de Venüs ile kare, 09:13’te Satürn ile kavuşum yaparak saat 09:14’te kesinleşecek olan Venüs-Satürn karesini çalıştırıyor. İlişki ve para konularında sınavlar, gerçekler ve engeller ile karşılaşabiliriz. Yanlış beklenti içerisindeysek eğer gerçekleri görebiliriz. Sevgi alışverişinde blokaj, duyguların ketlenmesi durumu görülebilir. Bireysel sınırların zorlanması, ciddyetten uzak yaklaşımlar ters tepebilir. İstediğimiz karşılığı görmediğimizde paniğe kapılıp ısrarcı olmak yerine beklemede kalmak ve karşı tarafa zaman vermek daha faydalı olacaktır. Aynı durum bizim için de geçerli olabilir, kabuğumuza çekilip insanlardan uzak kalmak isteyebiliriz. Finansal anlamda da eli sıkı tutmakta fayda var, bu açı riskleri ve müsrifliği sevmez. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 11:18’de Ay-Güneş 135’liği kesinleşirken Ay faz değiştiriyor, Büyüyen Ay fazına geçiyoruz yani dolunaydan önceki son evreye. Günün geri kalanında Ay saat 19:44’te Uranüs ile kare sert açı yapacağı için her türlü fevri hareketten uzak durmakta fayda var. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 18.09.2021: Herkese iyi hafta sonları! Haftanın en keyifli ve rahat günündeyiz. Ay Kova burcunda saat 08:35’te Merkür ile üçgen olumlu açı yaparak hafta sonunu keyifli bir şekilde başlatıyor. Üzerine saat 12:14’te Ay-Jüpiter kavuşumu kesinleştikten sonra Ay boşluğa girecek. Bu bağlamda günün en verimli zamanları günün ilk yarısı diyebiliriz. Özellikle her türlü finansal, ticari ve hukuki konularda avantajlı tesirler söz konusu. Ayrıca önemli görüşme, konuşma, imza, başvuru, alım satım gibi işlemler için de bu saatler değerlendirilebilir. Ay saat 12:15-23:12 arasında oldukça uzun bir süre boşlukta kalacağı için bugün oldukça rehavette ve rahat bir etkide diyebiliriz. Mümkünse biraz tembellik yapmak, keyifli zaman geçirmek, eğlenmek ve sevdiklerimize zaman ayırmak; en önemlisi biraz kafayı boşaltmak için harika bir gün. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 19.09.2021: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Balık burcunda ve gün boyunca daha ruhsal açıdan yoğun, ilham dolu ve duygusal hissedebiliriz. Nostalji ve melankoli hissi ara ara çökebilir, bundan kaçınmak adına en iyisi sosyalleşmek ve sanatsal faaliyetlere odaklanmak. Bugün sezgilerimiz de çok güçlü çalışabilir, olayları önceden hissedebiliriz. Ay saat 07:01’de Ay Düğümleri ile sert konumda olacağı için sabah saatlerine bir miktar daha gergin ve aksi başlayabiliriz ancak bu geçici bir etki. Öğleden sonra itibariyle hava değişmeye başlıyor ve saat 17:25’te Ay-Venüs üçgeni kesinleşecek. Günün en keyifli saatlerine geliyoruz. Özellikle 15:25-19:25 arası duygusal konular başta olmak üzere tüm insan ilişkileri adına uyumlu ve yapıcı bir atmosfer oluşturuyor. Romantizm artabilir, duygular dile gelebilir. Önemli konuşmalar için de bu saatleri kullanabiliriz. Günün geri kalanında bu huzurlu akış devam edecek, zihnimizi dinlendirip rahatlamanın tam zamanı. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe