Berrak Nilhan Karaca

Genel olarak enerjilerin olumlu ve kuvvetli seyrettiği bir hafta bizi bekliyor, üstelik Akrep burcundaki yeni ayla taçlanıyor! Bazı püf noktaları atlanılmadığı sürece ilişkilerde, iş hayatında ve maddi yönden avantajlar elde etmek de son derece mümkün olacak bu hafta.

Uzun zamandır bahsettiğimiz Venüs-Jüpiter kavuşumu, en nihayetinde, pazartesi günü kesinleşiyor. Bu kavuşum gelen olarak şansı arttıran bir etki yaratacaktır. Bu şans yükselen burcunuza göre ilişkilerde, parasal konularda ve kariyerinizde karşınıza çıkabilir.

Venüs hemen akabinde Neptün ile pozitif irtibat kuruyor. Jüpiter’den aldığı yüksek enerjiyle bir üst oktavı olan Neptün’e olumlu açıya gitmesi ilişkilerde oldukça pozitif, romantik, adeta şiir gibi gelişmeleri beraberinde getirebilir.

Tüm bu güzel gelişmeler Akrep burcundaki yeni ayla birlikte yeni başlangıçlara, adımlara da olanak tanıyor.

Dikkat edilmesi gereken püf noktalarına gelirsek eğer: Haftanın ilk günlerinde Merkür-Neptün sert açısının etkileri devrede olacak. Merkür hali hazırda geçiş yaptığı Yay burcunda kuvvetli olmadığı için kafa karışıklıklarına yatkındır. Neptün ile sert irtibatı işte bu kafa karışıklığı, aldanma, yanılma etkisini arttıran bir rol oynar. Merkür Ay sonuna kadar hudut dışında hareket edeceği için negatif özelliklerini ortaya dökme ihtimali yüksek. Bunlar dedikodu, bilgi kirliliği, spekülasyonlar, yanlış anlaşılmalar, düşünmeden söylenen sözler olarak sayılabilir. Dolayısıyla haftanın ilk günlerinde bunlara dikkat! Çarşamba günü ise Merkür-Mars ile pozitif irtibat kuracak. Dolayısıyla biraz daha toparlanmak, hedef odaklı düşünmek, strateji kurmak, plan yapmakla alakalı etkiler devrede olacak.

Bir de haftanın son günü Mars-Plüton kare açısı kesinleşecek. Bu da “Ne olursa olsun başaracağım.” Şeklinde bir yaklaşıma sebep olabilir. Zorlayıcı, baskıcı, aşırı hırslı ve abartılı güç gösterilerine açık bir enerjidir. Bu nedenle dikkatli olmakta fayda var.

Haftanın günlerine daha detaylı bakarsak eğer:

Pazartesi - 13.11.2017
Haftaya çok güzel bir enerjiyle başlıyoruz! Gökyüzünün iki iyicili Venüs ve Jüpiter, Akrep burcunda kavuşum yapıyorlar. Ay da önce Plüton sonra Güneş ile pozitif açılar yapıyor. Başta karşı cinsle ilişkiler olmak üzere birçok açıdan güzelce değerlendirilebilecek bir gün. Aşkta sevginin özgürce ifade edilmesi, yeni bir ilişkinin başlaması, kolayca ilgi toplamak, ilişkilerin mutluluk vermesi ve kolayca anlaşma sağlamak mümkün. Diğer taraftan maddi açıdan veya kariyer anlamında pozitif gelişmeler de yakalanabilir. Yetkin konumdaki kişilerle anlaşmak daha kolay olacaktır. Dolayısıyla önemli iş ve görüşmeler bugüne denk getirilebilir. Tüm bunlarla birlikte gelişmelerin mantık süzgecimizden gerçekten geçip geçmediğini iyi tartmak önemlidir. Aşırı beklentili olmak, fazla idealist düşünmek veya gerçeklere odaklanmamak daha sonradan alınan kararların aldatıcı veya hayal kırıklığı getiren yönlerini gösterebilir. Karar almayla alakalı gezegen Merkür hem Neptün ile sert irtibatta hem kuvvetli olmadığı Yay burcunda hem de hudut dışında (out of bounds) hareket ediyor. Dolayısıyla bir taraftan oldukça şanslı enerjiler hâkimken diğer taraftan gelişmeleri değerlendirme mekanizması çok kuvvetli işlemiyor. Bu nedenle dikkatli olmak önemlidir. Bu etkilerden toprak ve su elementinden burçlar olan Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balık; ayrıca bilgiyle alakalı burçlar olan Yay ve İkizler daha fazla etkilenecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Salı - 14.11.2017
Ay gün boyunca Terazi burcunda ilerliyor. Ay’ın Terazi burcu geçişlerinde etrafımızda genel olarak uyumun, huzurun, güzelliklerin olmasını isteriz. İkili ilişkiler, ortaklıklar, evlilikler dikkatimizin odağına yerleşir. Karşıtlıkları uzlaştırmak, diplomatik ilişkiler kurmak önemlidir. Terazi burcunun yönetici gezegeni Venüs, Jüpiter ile kavuşumda olduğu için tüm bunları sağlamak bugün daha kolay olabilir. Yine yeni ilişkilerin başlaması veya olan ilişkilerde uyumun artması anlamında iyicil etkiler hakim. Bu güzel etkilerden hava ve ateş elementinden burçlar olan İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yay daha fazla etkilenebilir.

Çarşamba - 15.11.2017
Ay gün boyunca Terazi burcunda ilerlemeye devam ediyor. Saat 02:27’de Merkür ile pozitif açısını kesinleştirecek. Dolayısıyla günün ilk saatleri hoş muhabbetler, güzel bir iletişim, yeni fikirler, inançlar ile alakalı veya felsefi konuşmalar için değerlendirilebilir. Bu güzel etkilerden hava ve ateş elementinden burçlar olan İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yay faydalanabilir. Ay gün içerisinde ise gökyüzünde oldukça zorlayıcı bir açı olan Mars-Plüton karesini tetikleyecek. Mars’ın Terazi burcundan geçişi sırasında ilişkilerde kendi beklentilerimiz ve karşı tarafın beklentileri arasında bir denge kurmak ile alakalı deneyimler yaşarız. Plüton ile kare açısı ise bu dengenin kurulmasında hayli zorlayıcı bir etken. Bir tarafın istekleri, amaçları ve beklentileri konusunda aşırı ısrarcı veya baskıcı davranması muhtemeldir. Ve bunu adeta kadife eldiven içerisindeki demir el gibi yapabilir. Bu açılardan daha ziyade öncü burçlar olan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak etkilenebilir.

Perşembe - 16.11.2017
Ay, 03:48’e kadar Terazi burcunda ilerleyecek ve gece saatlerinde Uranüs-Satürn arasındaki olumlu açıyı aktif hale getirecek. Uranüs-Satürn olumlu açısı geleneksel olana, eski olana modern bir dokunuş, eski ile yeni arasında bir uyum yaratmak, değişimi kontrollü bir şekilde gerçekleştirmek anlamına gelmektedir. İki gezegen de ateş elementinde olduğu için bunu hevesli, coşkulu, istekli bir şekilde yaparız. Ay’ın bu açıyı aktive etmesi hayatımızın bir alanını adım adım değiştirmek üzere harekete geçmemizi sağlayabilir. Ay, 11:18 itibariyle Akrep burcuna geçiş yapacak. Öncesindeki saatlerde boşlukta ilerleyeceği için önemli görüşmeleri, başlangıçları sabah saatlerine denk getirmemekte fayda var. Ay’ın Akrep burcu geçişlerinde biraz daha içe çekilebiliriz. Sezgiler artar. Etrafımızdaki insanların motivasyonlarını iyi anlarız. Bu nedenle kime nasıl davranacağımızı daha iyi bilebiliriz. Akrep’in yönetici gezegeni Mars’ın Merkür ile pozitif irtibatı ilişkilerde elde etmek istediklerimizi iletişim yoluyla veya stratejiyle elde edebileceğimizi göstermektedir. Günün açılarından daha ziyade hava ve ateş elementinden burçlar olan İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yay etkilenebilir.

Cuma - 17.11.2017
Ay, gün boyunca Akrep burcundan geçişini sürdürecek. Genel olarak çok pozitif bir gün bizleri bekliyor. Ay önce Jüpiter ile kavuşum yaparak neşeli ve hevesli bir ruh hali getirir. İsteklerimizi gerçekleştirme özgüveni vardır. İsteklerimizi gerçekleştirmenin en mantıksal yolu iyi bir iletişimden, büyük resmi görerek alınan kararlardan veya yapılan planlardan, stratejilerden geçiyor olabilir. Ay sabah saatlerinde Venüs ve Neptün arasındaki pozitif açıyı aktive edecek. Bu açı sanatsal faaliyetler, yaratıcılık, ilham gerektiren çalışmalar açısından oldukça pozitif olabilir. İlişkilerde ise son derece romantik gelişmeleri beraberinde getirebilir. Bu güzel etkilerden su ve toprak elementinden burçlar olan Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balık faydalanabilir.

Cumartesi - 18.11.2017
Akrep burcundaki yeni ay günündeyiz. Bu yeni ayın etkilerinden burç bazında hafta içi bahsedeceğiz. Genel olarak bu yeni ay bize ilişkilerde baskıcı olmak yerine iyi bir iletişimle hareket etmenin bize oldukça kuvvetli şanslar getirmesi, yeni başlangıçlar yapabilmemiz ve yeni bir sayfa açabilmemizin yolunu açtığını ifade etmektedir. Bu güzel yeni aydan en fazla su ve toprak elementinden burçlar olan Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balık etkilenebilir. Ay, 14:42’deki yeni aydan sonra 21:58’e kadar boşlukta ilerleyecek. Bu nedenle öğleden sonrayı daha rölantide geçirmek daha iyi olabilir.

Pazar - 19.11.2017
Ay, gün boyunca Yay burcundan geçiş yapacak. Ay’ın yay burcu geçişlerinde iyimserlik ve hevesler artar. Enerji yükselir. Heyecan, macera ve yenilik arayışı doğar. Bununla birlikte Ay saat 20:50’de Neptün ile kare açı yapacak. Dolayısıyla birden fazla şeyle ilgilenmeye çalışıp en sonunda dağılmak söz konusu olabilir. Bu anlamda özellikle değişken burçlar olan İkizler, Başak, Yay ve Balık dikkat! Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu, sağlıklı ve şans dolu bir hafta dileriz.
Berrak Nilhan Karaca