Merve Çubuktepe

Tutulmalardan sonra ilk önemli gökyüzü olayı ile yeni haftaya adım atıyoruz. 13 Kasım 2023 saat 12:27’de 20 derece Akrep burcunda bir yeniay meydana geldi. Bu yeniay Mars etkisi sebebiyle hem olaylı hem de son derece enerjik. Bir yandan çok yorgun hissedebiliriz, ancak pes etmek yerine son güç ve gayretle atacağımız adımlar bizi beklediğimizden de ileriye taşıyacaktır. Haftanın ilk günleri bir miktar daha gerilimli etkiler içerse de 15 Kasım 2023’te Merkür-Venüs altmışlığı, 17 Kasım’da Mars-Neptün ve Güneş-Neptün üçgenleri haftanın özellikle ikinci yarısından hafta sonuna kadar gerek ilişkiler gerek ruhsallık adına önemli destekleyici tesirler oluşturacak. Bu hafta eylemlerimizi sezgiler ve iç gücümüzle harmanlarsak eğer çok şeye vakıf olabiliriz. Hafta sonuna geldiğimizde 18 Kasım 2023’te Güneş-Mars kavuşumu kesinleşirken sinirlerimize daha hâkim olmamız ve fanatizmden kaçınmamız gereken bir düzleme geçeceğiz. Bu hafta bilge olanın, gerektiğine bekleyenin kazanacağı; fevri ve düşüncesiz olanın ise hiç beklemese dahi bir anda kaybedebileceği bir hafta, unutmayalım.

Haftanın en önemli gökyüzü olayıyla başlarsak eğer 13 Kasım 2023 12:27’de 20 derece Akrep burcunda bir yeniay meydana gelecek. Tutulmalardan döneminden sonraki ilk yeniayı deneyimleyeceğiz. Yeniay anında Ay-Güneş kavuşumuna çok güçlü bir şekilde Mars eşlik edecek. Bu yeniay Mars’ın etkisi gereği oldukça şiddetli ve güçlü tesirler içeriyor. Yaz retrolarla geçti, çok yavaş ve verimsizdi. Sonra güçlü tutulmalar bizi yordu, her şeyi daha da karıştırdı. Ancak artık sular duruluyor ve gerçekten bir şeyler yapma vakti geldi. Bu yüzden belki bekledik, belki engelledik belki de üşendik ancak artık harekete geçme zamanı. Aklımıza koyduğumuz şeyi iyi bir şekilde planlayıp; kararlılık, inanç ve tutkuyla hayata geçirirsek zafer kazanmamız mümkündür. Özellikle bir şeyleri başlatmak adına bu yeniayın hilal fazı olan 16-19 Kasım 2023 arasını değerlendirebiliriz.

Mars etkisi biraz daha gergin bir atmosfer oluşmasına sebebiyet verebilir. Gerek bireysel gerek toplumsal düzlemde sarsıcı şok edici gelişmelerin olması mümkün. Burada bize düşen gaza gelmemek, provoke olmamak, kışkırtılsak dahi kontrolsüz tepkiler vermemektir. Zira bir şeyleri zorlayan, bilerek kaosa sürükleyen kişiler bu yeniaydan sonra yaptıklarının sonuçlarıyla yüzleşecek.

Yeniay anında Mirzam yıldızı oldukça baskın durumda. Mirzam, haberci ve yol gösteren demektir. Bu süreçte topluma etki edecek önemli kanaat önderleri sivrilebilir. Bir konuda ilerlemek istiyorsak eğitmen ve yol gösterici olarak gördüğümüz kişilerin bilgeliğinden faydalanabiliriz. Aynı zamanda bazı kadersel olaylar kötü insanların sakladığı yüzlerini açığa çıkarırken uykuda olan kalabalıkların uyanmasını sağlayabilir. Yeniay +7 gün etkili.

Haftanın önemli açılarına gelirsek eğer yeniaydan hemen sonra 13 Kasım 2023’te Güneş-Uranüs Karşıtı kesinleşecek. Beklenmeyeni bekleyin mottosu bu açı kalıbını temsil eder. Güvenli bölgeler, kontrol altında tuttuğumuzu düşündüklerimiz bir anda değişebilir; dışsal ve kaotik olaylarla karşılaşabiliriz. Bu sebepten ötürü ezberlerimizi bozmak, farklı şeyler denememiz çok önemli görünüyor. Bu açı kalıbı ani duygusal patlama ve terk hissi de getirebilir, dürtüsel değil uzun vadeli düşünmek gerek. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

15 Kasım 2023’te Merkür-Venüs Altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı tam anlamıyla tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır etkisinin tezahürüdür. Bir şeyleri başarmak, çözmek istiyorsak zekamızı ve aynı zamanda diplomasiyi kullanmamız önemli olacak. Bir şeyleri severek öğrenmek, geliştirmek için harika bir etkidir, aynı zamanda küslük ve soğuklukları gidermek adına destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

17 Kasım 2023’te Mars-Neptün Üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Sanatsal faaliyetler, yang enerjili aktif ruhsal çalışmalar, spor faaliyetleri için çok uygun bir tesirdir. Açı kalıbı +- 7 gün etkili.

17 Kasım 2023’te Güneş-Neptün Üçgeni kesinleşiyor. Ruhani enerjinin en yüksek seviyede olduğu açı kalıplarından biri. Ruhsal çalışmalar için verimli, yoğun ve aydınlatıcı bir tesir oluşturur. Ayrıca ilham, yaratıcılık, sezgilerin güçlenmesi gibi konularda destekleyicidir. İçgüdülerimiz, sezgilerimiz ve hatta rüyalarımız bu süreçte bize yol gösterebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

18 Kasım 2023’te Güneş-Mars Kavuşumu kesinleşmiştir. Bu açı kalıbı oldukça gergin bir doğaya sahip. Agresyon, fevri çıkışlar, kazalar, sakatlıklar ve ego krizlerine açık etkiler söz konusu; çok dikkat. Diğer yandan doğru kullanılırsa spora başlamak, bir işe heves ve gayretle girişip tamamlamak adına da olumlu etkilere sahiptir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 13 Kasım 2023: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya saat 12:27’de 20 derece Akrep burcunda yeniay ile başlıyoruz. Tutulmalar döneminden sonraki ilk yeniayı deneyimleyeceğiz. Yeniay anında Ay-Güneş kavuşumuna Mars çok güçlü biçimde eşlik ederken şiddetli ve güçlü tesirler içeriyor. Aklımıza koyduğumuz şeyi iyi bir şekilde planlayıp; kararlılık, inanç ve tutkuyla hayata geçirirsek engellemeler olsa dahi sonunda zafer kazanmamız mümkündür. Bir şeyleri başlatmak adına bu yeniayın hilal fazı olan 16-19 Kasım 2023 arasını değerlendirebiliriz, bugün başlangıçlar için ideal değil. Gerek bireysel gerek toplumsal düzlemde sarsıcı şok edici gelişmelerin olması mümkün. Burada bize düşen gaza gelmemek, provoke olmamak, kışkırtılsak dahi kontrolsüz tepkiler vermemektir. Zira bir şeyleri zorlayan, bilerek kaosa sürükleyen kişiler bu yeniaydan sonra yaptıklarının sonuçlarıyla yüzleşecek. Yeniay +7 gün etkili. Yeniaydan hemen sonra Ay Akrep burcunda, özellikle 13:05-17:18 arasına dikkat, zira Ay bu esnada gergin ve uzlaşması zor bir atmosfer oluşturacak. Saat 20:20’de haftanın önemli açılarından Güneş-Uranüs karşıtı kesinleşiyor. Beklenmeyeni bekleyin mottosu bu açı kalıbını temsil eder. Güvenli bölgeler, kontrol altında tuttuğumuzu düşündüklerimiz bir anda değişebilir; dışsal ve kaotik olaylarla karşılaşabiliriz. Bu sebepten ötürü ezberlerimizi bozmak, farklı şeyler denememiz çok önemli görünüyor. Bu açı kalıbı ani duygusal patlama ve terk hissi de getirebilir, dürtüsel değil uzun vadeli düşünmek gerek. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Avcılar sazlıklarda yabani ördekleri avlıyor.” Bu sembol agresyonu ve yıkıcı güçleri çıkarma isteğini ifade eder. Bastırılmış öfkenin patlama riski vardır. Bu enerjiyi bedensel hareket ve spora yönlendirmekte fayda vardır. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 14 Kasım 2023: Ay Akrep burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 02:03’te Plüton ile altmışlık açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 02:04-05:24 arasında boşlukta. Boşluk evresi uyku saatlerine denk geldiği için uykudan uyanma veya garip rüyalar söz konusu olabilir. Gece uyumadan uyku öncesi hazırlığınızı, bitki çayınızı, lavanta yağınızı kullanmayı ihmal etmeyin. Ay saat 05:25’te boşluktan çıkarak Yay burcuna geçiş yapıyor. Sabah saatlerine dikkat zira güne saat 06:27’de Ay-Satürn karesi ile başlayacağız. Günün ilk yarısında koşulları çok zorlamamak, kimseyle gereksiz polemiğe girmemek, bir iş olmuyorsa tutturmamak ve sakin kalmak önemli. Günün en verimli zamanları ise Ay-Merkür ve Ay-Venüs altmışlığının etkin olduğu saat 15:03-19:44 arası. Bu aralığa her türlü önemli görüşme, başvuru, imza ve resmi işlemleri denk getirebilirsiniz. Aynı zamanda duygusal konuları ele almak, denge kurmak ve uzlaşmak adına da destekler söz konusu. Günün Sabian sembolü “Sakin bir beyaz tavşan dans eden bir beyaz periye dönüşüyor.” Bu sembol yaşam coşkusunu hissetmekle ilgilidir. Kişisel dönüşümün sonucunda iç güzellik dışarı vurarak parlayacaktır. Kişi için önce kendisindeki sonra makrodaki yaratıcılık ve mutluluğu kucaklama zamanıdır. Ay Fazı: Yeniay.

Çarşamba – 15 Kasım 2023: Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor. Günün ilk saatlerinde Plüton-Pallas karesi etkin olacak. Özellikle günün ilk yarısında gereksiz ofansif ve dominant yaklaşımlardan uzak durmakta fayda var. Bir konuda çok fazla yargı dağıtmak veya orta yolu düşünmeden sürekli her şeye itiraz etmek ters tepebilir. Haksızlığa uğruyorsanız ses çıkarma zamanıdır. Saat 08:26-10:26 arası Ay-Chiron üçgeni etkin olacağı için bu zaman dilimi her türlü ruhsal çalışma, ibadet ve şifa için çok uygun. Haftanın en iyicil açı kalıplarından Merkür-Venüs altmışlığı saat 15:48’de kesinleşiyor. Bu açı kalıbı tam anlamıyla tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır etkisinin tezahürüdür. Bir şeyleri başarmak, çözmek istiyorsak zekamızı ve aynı zamanda diplomasiyi kullanmamız önemli olacak. Bir şeyleri severek öğrenmek, geliştirmek için harika bir etkidir, aynı zamanda küslük ve soğuklukları gidermek adına destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Kalabalıklar seçilmiş kişiyi dinlemek için geliyor.” Bu sembol bir ilham figürüne çekilmek veya bizzat o figürün kendisi olup insanlara ilham ve cesaret vermeyi simgeler. Fikirlerin düşüncelerden çıkıp eyleme ve gerçeğe dönüşebileceğini gösterir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 16 Kasım 2023: Ay Yay burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 01:56’da Neptün ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 01:57-10:41 arasında boşlukta olacak. Öncelikle bu evrede görülen rüyaları önemsememek gerekir. Neptün sert açılı rüyalar genelde yanıltıcı veya kafa karıştıran etkilere sahiptir; bundan ötürü ne gördüyseniz de çok fazla anlam yüklememekte fayda var. Ayrıca boşluk süresi oldukça uzun olduğu için Ay boşluktan çıkana kadar önemli bir işi ele almayı ertelemekte fayda vardır. Unutkanlık, dalgınlık veya hataya açıklık görülebilir; her şeyi not alarak ve dikkatle ele almak önemli. Ay saat 10:42’de boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiş yapıyor. İşte şimdi daha odaklı, ciddi ve zorlu meselelerle kararlılıkla ilgilenebileceğimiz tesirler altına giriyoruz. Saat 10:48-13:48 arası bu anlamda günün en verimli saatleri zira Ay-Satürn altmışlığı devrede olacak. Resmi işler, kariyer ve finans konularını özellikle bu zaman dilimine denk getirmenizi öneririm. Günün sonuna doğru saat 21:32-23:32 arasında Ay-Vesta karşıtı olduğu için odak gerektiren işler ve aynı zamanda tarot açılımı gibi konular adına verimsiz bir enerji söz konusu; bu aralığı pas geçip dinlenmekte fayda var. Günün Sabian sembolü “Röntgen cihazıyla gerçekleşen teşhis bir hayatı kurtardı.” Bu sembol pozitif bilimlerin gücüne saygıyla alakalıdır, özellikle sağlık konularında alternatif ve ruhsal çözümlerden ziyade bilimsel olana odaklanmak fayda getirebilir. Yüzeysel veya gerçek dışı yaklaşımlar hiçbir konuda işe yaramayacaktır. Ay Fazı: Yeniay.

Cuma – 17 Kasım 2023: Haftanın en olumlu etkilere sahip gününe geldik. Ay Oğlak burcunda saat 01:47’de Jüpiter ile üçgen açı yapıyor. Gecenin ilk saatleri özellikle uyanık olan ve bir işe uğraşanlar için son derece uygun tesirlere sahip. Ve saat 02:58’de Ay-Güneş 45’liği kesinleşirken Hilal Ay fazına adım atıyoruz. Bu evre yeniaydan sonra asıl tüm başlangıçlar ve hareket geçmek adına en ideal zamanlardır. Saat 11:35’te haftanın en önemli ve pozitif açı kalıplarından Mars-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Sanatsal faaliyetler, yang enerjili aktif ruhsal çalışmalar, spor faaliyetleri için çok uygun bir tesirdir. Açı kalıbı +- 7 gün etkili. Bunun üzerine bir tane daha olumlu açı devreye giriyor ve saat 17:51’de Güneş-Neptün üçgeni de kesinleşiyor. Ruhani enerjinin en yüksek seviyede olduğu açı kalıplarından biri. Ruhsal çalışmalar için verimli, yoğun ve aydınlatıcı bir tesir oluşturur. Ayrıca ilham, yaratıcılık, sezgilerin güçlenmesi gibi konularda destekleyicidir. İçgüdülerimiz, sezgilerimiz ve hatta rüyalarımız bu süreçte bize yol gösterebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Son olarak saat 22:50’de Ay-Uranüs üçgeni de devrede. Açıkçası bugün neredeyse her an her şey için çok uygun, süper etkiler devrede. Günün keyfini çıkarın derim. :) Günün Sabian sembolü “Kızılderililer tepeye ulaştıktan sonra kamp yapıyor.” Bu sembol özellikle yakın çevremizle birlikte olduğumuzda iyi hissettiğimiz bir ruh haline işaret eder, bildiğimiz tanıdığımız şeyleri yapmak isteyebilir ve yeni olandan çekinebiliriz. Ancak yine de kendimizi izole etmek yerine sosyalleşmek ruhumuza çok daha iyi gelecektir. Ay Fazı: Hilal.

Cumartesi – 18 Kasım 2023: Herkese iyi hafta sonları! Ay Oğlak burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 04:42’de Neptün, 06:48’de Güneş ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Sabahın erken saatleri her türlü ruhsal çalışma ve şifa adına harikulade tesirlere sahip. Buna ek olarak saat 06:51’de Ay-Mars altmışlığı da devreye girdiği için sabahın erken saatlerinde üşendiğimiz, zor ancak önemli konuları ele alabiliriz. Bu tesir aynı zamanda spora başlamak için de çok uygundur. Saat 08:41 itibariyle Güneş-Mars kavuşumu kesinleşiyor. Bu saatler itibariyle gökyüzündeki atmosfer değişmeye başlayacak. Bu açı kalıbı oldukça gergin bir doğaya sahip. Agresyon, fevri çıkışlar, kazalar, sakatlıklar ve ego krizlerine açık etkiler söz konusu; çok dikkat. Diğer yandan doğru kullanılırsa spora başlamak, bir işe heves ve gayretle girişip tamamlamak adına da olumlu etkilere sahiptir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Ay saat 11:27’de Plüton ile kavuşarak boşluğa giriyor ve saat 11:28-14:27 arasında boşlukta. Boşluk evresine önemli işlerimizi denk getirmemekte fayda var. Saat 14:28 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Kova burcuna giriş yapıyor ve günün geri kalanında olaysız yolculuğuna devam ediyor. Günün Sabian sembolü “Büyük askeri bando gösteriş ve gürültü ile ilerliyor.” Bu sembol başarıları gösterme ve onay alma arzusu ile ilişkilidir ki zaten bu temaya uygun olan Son Dördün fazındayız. Ancak unutmayalım ki aşırı böbürlenme ve hırs ters tepebilir, dengeyi ve neyi göstereceğimizi iyi ayarlamamız önemlidir. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 19 Kasım 2023: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Kova burcunda saat 11:11’de Ay-Venüs üçgeni kesinleşecek. Özellikle günün ilk yarısında duygusal açıdan son derece ahenkli etkiler söz konusu. Duygusal konuları ele almak, sevgiyi perçinlemek, özbakım ve kozmetik faaliyerler, ayrıca ilişkilerle alakalı sorunları çözmek adına destekler devrede. Saat tam 12:00’de zekâ, iletişim ve bireyselliği temsil eden asteroit Pallas Akrep burcuna geçecek. Çok daha odaklı, kararlı ve bir konuya kilitlenirsek çözebileceğimiz, en derinine ulaşarak ustalaşabileceğimiz bir evreye adım atıyoruz. Bu transit Merkür Akrep transitine benzer etkiler oluşturur. Günün her türlü önemli imza, görüşme, işlem, başvuru gibi konularında en verimli zamanları ise Ay-Merkür altmışlığının etkin olduğu 11:38-15:38 arası. Her türlü ruhsal çalışma, şifa ve tedaviler için de Ay-Chiron altmışlığının çalışacağı saat 16:50-18:50 arası çok uygun durumda. Günün Sabian sembolü “Perilerin kralı ülkesinde ciddi bir şekilde karşılanıyor.” Bu sembol ait olduğumuzu hissettiğimiz yerde olmanın önemini vurgular. Ortak değerlere saygı önemlidir. Yanında rahat hissetmediğimiz veya aidiyet bulmadığımız kişilerle çok yakın olmamakta fayda vardır. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe